bntemp

bntemp

Torinóban meg nem fog

2013. április 05. - s4tch

S4tchy posztját a hasamra tetováltattam, hogy bármikor el tudjam olvasni, és nagyképű szarházinak érezném magam, ha úgy gondolnám, bármit hozzá tudnék tenni a Bayern elleni vereségről írtakhoz. A leírtakkal teljességgel egyetértek, az én érzéseimet is megfogalmazta, de egy kicsit húzok Darti felé is (és nem csak fizikailag), mert a kövér hölgy még énekel, azaz nincs vége a felvonásnak. Kicsi csapongás München után, de még Pescara előtt.

S4tchy posztját a hasamra tetováltattam, hogy bármikor el tudjam olvasni, és nagyképű szarházinak érezném magam, ha úgy gondolnám, bármit hozzá tudnék tenni a Bayern elleni vereségről írtakhoz. A leírtakkal teljességgel egyetértek, az én érzéseimet is megfogalmazta, de egy kicsit húzok Darti felé is (és nem csak fizikailag), mert a kövér hölgy még énekel, azaz nincs vége a felvonásnak. Kicsi csapongás München után, de még Pescara előtt.


A meccs előtt nagy örömmel olvastam, hogy Conte (p)reakcióra készül, hiszen – mint később kiderült, csak számunkra – meglehetősen egyértelműnek tűnt, hogy a szokott játékunk biztosította erősségekre nem támaszkodhatunk Münchenben. A listán is beszélgettünk róla, de a kutyákkal sétálgatva én is azon merengtem, vajon mi lenne a jó kezdőcsapat, játékrendszer, szisztéma, formáció a Bayern ellen. A Celtic elleni 4-4-2-vé alakuló alapfelállás nem rossz ötlet, és biztosan jobb, mint az általam favorizált 4-3-3 – egészen addig, míg nem teszünk szert egy balhátvédre. De a legjobb megoldás az lett volna, amit a meccs előtt már nem is tudom, hol olvastam: egy 43-5-1-1, amiben Marchisio csap fel árnyékéknek, az eredeti helyén pedig Pogba harcol. Ez lett volna a legjobb megoldás - tényleg nem tudom, honnan származott az ötlet, ha Contétől, akkor jó nagy marha volt, hogy nem húzta meg végül.

Az, hogy végül Conte feltette a megszokott kezdőjét, számomra azt mutatta, hogy egy kicsit túlbecsülte a csapatát – vagy a Bayernt alá, bár ezt nem gondolnám. S4tchy is kitért rá, milyen nehezen megy a Juventusnak a 4-2-3-1 ellen, meg amúgy a Sahtar elleni meccs után is leírtuk, hogy az egyszerűen a formációkból adódó különbség miatt is muszáj vésztervet kidolgozni azok ellen a csapatok ellen, akiknél a szélső védők aktívan részt vesznek a támadásokban. Őszintén szólva nem is az a bajom, hogy Conte rosszul mérte fel a csapatára leselkedő veszélyeket, és eleve rossz kezdőt rakott fel, hanem az, hogy későn, és főleg rosszul reagálta le a pályán történteket. Mire válaszlépésekre szánta el magát, már bőven elmehetett volna a meccs (sőt, akár a párharc is), és bár a két kezdő csatár valóban rossz döntés volt, a játék képének drasztikus megváltozását teljesen felesleges volt a cseréjüktől várni. Még ekkor sem lett volna késő például meghúzni a meccs előtti elgondolást, hiszen Marchisio egyetlen párharcot sem nyert, viszont feljebb tolva legalább a térfelére szögezhette volna Lahmot, Pogba pedig nagyobb eséllyel harcolhatott volna a helyén. De igazából beértem volna bármilyen olyan változtatással, ami érdemi változást hoz a játékban, azaz ott nyúl bele a meccsbe, ahol a Juventus problémái voltak. És az nem a csatársor volt, már csak azért sem, mert jelenleg nincs olyan csatárunk, aki a müncheni játékból ki tudott volna hozni bármit is.

Tisztában vagyok vele, hogy Conte is még csak tanulgatja a Bajnokok Ligáját edzőként, és hogy valószínűleg a Bayern akkor is kipicsázott volna minket, ha ő tökéletesen végzi a munkáját. Eszemben sincs bántani őt, hiszen rövid edzői pályafutása során még egyszer sem találkozott a világ közvetlen elitjéhez tartozó csapattal. Biztos vagyok benne, hogy épülésére szolgált a meccs, sőt, hosszú távon a Juventus is többet nyert az alapos veréssel. Most fordítom éppen Guardiola életrajzi könyvét (fasza lesz), és talán megbocsátja a kiadó, ha leírok ide egy idézetet belőle: „Csak a vereségből lehet tanulni, hiszen egy győzelem során hiába követsz el számtalan hibát, később már nem gondolsz bele igazán, mi történt a meccsen, mert csak annyi marad meg benned, hogy így is nyertél. A vereség viszont rákényszerít, hogy elemezd, mit rontottál el. Ilyenformán néha muszáj kikapni, mert egy elveszített meccs sokkal többet mond rólad, mint egy megnyert.”

Contét fantasztikus edzőnek tartom, aki taktikailag és pedagógiailag is roppant felkészült, még ha most mindkét szempontból csúnyát bucskázott is a csapatával. Biztos vagyok benne, hogy nagyon eszi magát a vereség miatt, saját szerepét pedig sokkal nagyobbnak látja benne, mint amekkora valójában. És pont ezért gondolom, hogy a Juventus valóban nem esélytelen a visszavágón.

Igaz, amit Dino írt a listára, hogy a Depor óta nem picsázott ki minket ennyire senki (hacsak nem maga a Bayern 2009-ben). Igaz az is, amit S4tcyh írt, hogy a meccs nagy részében klassziskülönbség volt a két csapat játéka között. Igaz, amit a kommentelők a fórumunkon és a hozzászólásokban mondanak, hogy sokkal jobb csapat a Bayern, amelynek nincs gyenge pontja, szemben a Juventusszal, amelynek néhány elkeseredett kommentelő szerint mása sincs, csak gyenge pontja.

Potya-, és lesgól oké, de ez azért erős


De bennem olthatatlanul lobog Darti szenvedélye, hiszen a Bayern kiváló játékával szemben egy rossz felfogásban, rossz rendszerben pályára lépő, egy első percben kapott potya terhét egy teljes félidőn át cipelő csapat állt, Torinóban meg nem az fog. Buffon valóban úgy védett, mint egy nyugdíjas, Torinóban meg nem fog. Münchenben egy elképedt, saját játékára képtelenné szopatott csapat túlságosan Pirlótól függött, akit viszont levédekeztek, és amúgy is szar volt, Torinóban meg nem lesz az. És nem csak ő nem lesz az, hanem Marchisio sem, aki biztosan érzi, hogy (mandula ide, vagy oda), komoly tartozást halmozott fel az övéivel szemben, Pogba pedig szépen fogja majd Ribéry szája elé tartott ujját, feldugja a seggébe, és lenyalatja vele. Elsőre óriási feladatnak tűnik mindent megváltoztatni egy hét alatt, de mégsem az, hiszen a Juventust gyakrabban láttuk így játszani, mint úgy. Nem kell mást csinálni, csak jól játszani, és ha aztán mégsem lesz belőle továbbjutás – amitől azért sokkal távolabb vagyunk, mint egy sima 0-2-ből következne – az sem akkora baj, mint az, amit Münchenben csináltunk.

Van még egy gondolat, amit egyelőre nem tudok kibontani, de már megfogalmazódott bennem, úgyhogy leírom, aztán lehet rajta vitatkozni: az olasz bajnokságot, meg a kisebb BL-meccseket simán megnyered Pirlóval, de egy olyan sztárcsapatot, mint a Bayern (vagy a spanyol válogatott, ha már a válogatottal Eb-döntőt játszó Pirlo képe jutott eszedbe), nem tudod.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr938240616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

344117 2013.04.05. 13:22:59

Te Beni, a 4-5-1-1 valóban nyerő lett volna :) 12 a 11 ellen nem rossz húzás, de feltűnő :)

257237 2013.04.05. 13:28:45

Teljesen egyetértek. Azt kellene már csak tudni, ha nem Pirlo, akkor ki? Szerintem Marrone-t nagyon elkótyavetyéljük, Verratti pedig horror árú lesz. Vágottpofát eltiltják?

339140 2013.04.05. 13:34:42

[rolinove9](#1182232): mér? A bayern is 12 emberrel állt fel. Sokan szeretnek tényszerűsködni, tegyük mi is: lesgóllal lett 2-0. A 2 pedig nem 1. Az 1-0 jó a 2-0 több mint szar. (Arról ne mi tehessünk már, hogy a holland fasz nem tudott kaput találni a nyugdíjas ellen.) Válasz pedig: tudsz nyerni Pirloval, csak nyilván lépni kell a középpályások létszámában, mert a csávó még mindig zseni, de nagy csapatok ellen még több gyors ember kell a környékére aki fut és PÖRÖG helyette. (Alternatíva az ÁL/ARc c. film alapjáni arccsere.)

344117 2013.04.05. 13:38:27

[Tonhalacska](#1182248): érezd az iróniát.

346607 2013.04.05. 13:44:02

Ez a Pirlos dolog már bennem is felvetődött. A Bologna vagy a Siena leverésére pont elég még az öreg, de "egy komoly csapat" ellen már kevés védekezésben, őt viszont remekül levédekezte Müller és Mandzukic. Ettől függetlenül nem lett volna baj kedden abból, hogy szarul játszik, ha a többiek (Marchisio, Vidal és Bonucci) használhatóbbak támadásépítésben. Megkövetem magam Vuciniccel kapcsolatban. Ő az ilyen meccseken sokkal jobb játékot tol, mint egy átlag bajnokin. Nélküle nem volt senki, aki megtartotta volna a labdákat, faltokat harcolt volna ki a felezővonalnál (mondjuk ehhez nem egy angol bíró kellett volna, aki engedi a kemény játékot). Alex is ebben jeleskedett sokat. Ha nem is ment neki a játék, a labdák nem pattogtak 5 méterre tőle és azért meg tudta őket tartani.

338032 2013.04.05. 13:45:57

"Van még egy gondolat, amit egyelőre nem tudok kibontani, de már megfogalmazódott bennem, úgyhogy leírom, aztán lehet rajta vitatkozni: az olasz bajnokságot, meg a kisebb BL-meccseket simán megnyered Pirlóval, de egy olyan sztárcsapatot, mint a Bayern (vagy a spanyol válogatott, ha már a válogatottal Eb-döntőt játszó Pirlo képe jutott eszedbe), nem tudod." tudom bazz én vagyok a hülye, ilyen szépen nem tudtam megfogaémazni.. de ezt mondom amióta idejött

334302 2013.04.05. 14:20:34

Én inkább azt mondanám: nem Pirlo, hanem maga a 3-5-2 felejtős Olaszországon kívül. Eddig jó volt, scudetto még lenne benne 1-2, de ha tovább akar lépni a Juve (és az olasz válogatott), akkor ezt szép lassan el kell szépen temetni. Pogba egyébként gyalázatosan rossz volt a beállása után, és a Juve alapvető gondjait nem oldotta volna meg sem védekezésben, sem labdakihozatalban. Arra jó lett volna, hogy ne legyen megalázó a Bayern dominanciája, de ez a maximum, amit el tudok képzelni. Egyébként örülök az itt talált eltökéltségnek a visszavágó előtt, a magam részéről fogalmam sincs, hogy juthatna tovább a Juve, és egyáltalán, mitől változik majd a játék képe.

337297 2013.04.05. 14:36:21

[heinrich](#1182300): Én 3 elég gyenge dologban bízom: - kétszer egymás után nem lehetünk _ennyire gyengék, - "Juventusban" lesz a meccs, nem Münchenben, - hátha kicsit visszafogottabban kezdtek a megnyugtató előny miatt, és egy (akár talált) gól nagyon felpörgetheti a fiúkat. Ennyiben, Conteban és a Spiritoban bízom. Na és persze nagyon kíváncsi vagyok. :)

262910 2013.04.05. 14:44:38

[heinrich](#1182300): reálisan nézve egyetlen dologban bízhatunk: a bayern ugyanúgy ellazsálja a mentális felkészülést, mint az arsenal elleni visszavágó előtt. kevés ide a spirito juve (ami egyébként a hétközi meccs alatt végig hiányzott). ráadásul hiányozni fog licht és vidal, nélkülük lövésem sincs, hogy tudjuk tartani ribéryt, amikor még velük sem ment. labdakihozatalban talán giak lett volna a megoldás, és ő elég gyors is ahhoz, hogy ne fussa körbe robben, és elég tökös ahhoz, hogy ne blokkoljon le, ha ráront egy német. a válogatott már inkább négyvédős felállást játszik, az eb-n is csak 2 meccsre vették elő a háromvédős rendszert. a juventus kiútja meg egyértelműen az alkalmazkodás. más kérdés, hogy embereket a 3-5-2-höz vásárolt a klub, a 4-2-3-1-hez minimum két játékos hiányzik a kezdőből, és nincs olyan csatárunk, aki a mandzukic-, cavani-féle mezőnymunkát be tudja vállalni. beni és darti eltökéltsége amúgy több mint szexi. ha feltett kézzel, realistán megyünk ki a visszavágóra, kapunk egy hatost.

286511 2013.04.05. 14:45:17

Pirloval is lehet(ett) sztárcsapatot szopatni, csak nem fekete-fehér mezben ;)

262910 2013.04.05. 15:17:58

[Hispán07](#1182328): not sure if... http://href.hu/x/jmhp

286511 2013.04.05. 15:24:31

[s4tch](#1182364): pretty sure, that... http://imgflip.com/i/zgnv

347773 2013.04.05. 15:24:57

beni baszki, már te is kezded ezt a potyázást?...

346607 2013.04.05. 15:32:41

[Hispán07](#1182369): http://href.hu/x/jmhq bővebben: http://href.hu/x/jmhr

340119 2013.04.05. 15:56:03

Pirlo-ügy: Éppen ezért szorgalmazta majdnem mindenki a nyáron, hogy Verrattit kötelező lenne megszerezni. Nincs Pirlónak minőségi cseréje(szerintem Marrone nem megoldás, ő hátvédnek sokkal magabiztosabb). Bele kellett volna nyúlni a zsebbe. Most meg összeszorul a torkunk a holtfáradt Andrea labdaeladásait nézve.

346607 2013.04.05. 15:57:05

[s4tch](#1182364): Végülis elismerte, hogy az Ibrás-Silvás Milan nem volt sztárcsapat. :)

262910 2013.04.05. 15:57:39

[Hispán07](#1182369): jujj. ez volt az utolsó.

262910 2013.04.05. 16:02:34

[grell](#1182408): marrone idén egyszer játszott a középpályán, 6-7 alkalommal a védelemben. ha a középpályán is ennyit szerepelne, rutint és magabiztosságot szerezne.

286511 2013.04.05. 16:22:51

[daneeka30](#1182410): istenem, hát hogy lett volna, ha még egy juve is meg tudta előzni? :D

336034 2013.04.05. 16:25:20

Szerintem nem kéne rögtön az egészet Pirlo nyakába varrni. Értem én, hogy ő ún. mélységi irányító, vagyis nem a 16 vonalát dongja körül, mint Iniesta meg Xavi, de hogyha nincs kinek adnia, és a saját 16-osától el kéne jutnia EGYEDÜL a másik térfélre, úgy, hogy hárman-négyen lépnek rögtön a nyakára, akkor már kicsit más a szitu. Tipikus példája volt ennek, amikor áthozta félpályán, tekergette a kis szőrös fejét, hogy kinek adhatja, de 0, azaz zéró darab jól helyezkedő csapattársa volt, majd odalépett három ember, az egyik kibillentette, a másik meg elvette tőle a labdát, mint a nyolcadikosok az alsósoktól. Én inkább az enyhén túlpörgött Vidal-ra, a láthatatlan Marchisiora és a középpályán tökéletesen használhatatlan Matri - Q duóra fognám az eredményt.

346514 2013.04.05. 16:28:51

[Tonhalacska](#1182248): jó dolog ez a határtalan lelkesedés, bizakodás meg "csakazéncsapatomvan" látásmód, de a "fociban nem létező ha"-k mellett nagyon szeretem még a "ha az az egy nem úgy lett volna, jó lett volna, mert minden más úgy maradt volna" szemléletet. Heinrich is arról írt, hogy hajlamosak vagyunk mindent ok-okozati összefüggésekben vizsgálni, kivéve a "ha az az egy..."-eknél. Mert a kommented alapján úgy tűnik, úgy gondolod, hogy ha nincs az a második gól, megúsztuk volna 0-1-gyel. De ha már tényszerűen nézzük, 10-3 volt a kapuRA menő lövések aránya, amiből nálunk egy sem volt ziccer és Neuernek egyszer sem kellett bravúrt bemutatnia, míg a Bayern simán rúghatott volna 2x2-t is a mákos gólok nélkül. Ahogy a Guardiola-idézet is alátámasztja, akármilyen fájdalmas is, jobb lesz szembenézni azzal, hogy belenéztünk egy KO-ba és inkább lehetett volna közte négy, mint szűk vereség. Mert hiába a lesgól, a Bayern csak utána állt le, és ha nincs a lesgól, akkor mentek volna addig, amíg nincs meg a második és mi nem tudtunk volna kijönni úgyanúgy a szorításból. Persze elmehetünk odáig, hogy "HA" nincs az első gól, de felesleges. Ami Beni és Darti optimizmusát illeti, Torinóban meg nem fog: - Lichti és Vidal pályára lépni - a meccs 0-0-ról indulni - a Bayern nyomás alatt játszani (mármint sem eredménykényszerben nincsenek, sem mentálisan nincs rajtuk teher) Vidal és Lichsteiner nélkül nem látok olyan felállást, kezdőcsapatot, elképzelést, bármit, amivel gyökeresen megváltozhat a játék képe, de velük se nagyon látnék, csak akkor még lehetne variálni. És pont az Arsenaltól kapott füles az, ami miatt elképzeletetlen, hogy Sammer ne csattogtassa az ostort és kifele menet ne súgja mindegyikinek a fülébe, hogy "még nincs vége, kisköcsög, menjél azt' hajtsál". És ha még így is lenne, akkor is az ellenfélnél keressük azt, amitől más lehet, mert a korlátaink adottak. Ettől függetlenül teljesen egyetértek a Contéról írottakkal és profitálhatunk még mi ebből. Néztem szerdán a Dortmundot és Kloppnak 3 évig tartott az építkezés, mire a nyegedikben megnyerték a bajnokságot, és még akkor is olyan meglepetést jelentett az elsőségük, mint a miénk tavaly. Utána végigverték már a német mezőnyt, de utolsó helyen végeztek a BL csoportjukban (2-1-3 az Arsenal, Marseille, Olimpiakosz trió ellen). Idén (Klopp HATODIK szezonjában) először vettek a tehetségek mellett egy klasszist (Reus) és menetelnek a nemzetközi porondon is. Ehhez képest mi még előbbre is tartunk, igaz nem indultunk olyan mély gazdasági szakadékból, szakmailag viszont hasonló volt a romlás. Egyedül Contén (és a vezetőségen) múlik, hogy hajlandó -e ennyit beletenni vagy keres egy másik (könnyebb?) utat.

340119 2013.04.05. 17:00:24

[s4tch](#1182418): Ebben az egyben nem értünk egyet, legalábbis én másra tippelek. :) Mert akkor az igazi - szerintem költői - kérdés, hogy miért nem ott játszatja Conte? Azt az edzések alapján csak el tudja dönteni, hogy jó lesz-e Pirlo helyére a srác, csak rutint kell szereznie - mert akkor többet játszatom irányítóként - vagy jobb lesz inkább hátvédként, aki egy kicsit mélységi irányító is.(ami szerintem is nyerőbb lehet, mert sokkal ügyesebben tolta hátrébb.) Egyébként is, akarom Verrattit a csapatban látni! :)

346521 2013.04.05. 18:42:21

Nálam így nézne ki a Juve a visszavágón: http://infografika.nso.hu/grafika/juve-4-3-3-358

334302 2013.04.05. 19:12:22

[LazloGogolak](#1182537): Hűha, Boateng a 52. percben meghalna, de mindegy is, mert addig az Alaba-Ribéry balszárny rúgott ötöt :D

339468 2013.04.05. 19:27:44

[heinrich](#1182300): "Pogba Arra jó lett volna, hogy ne legyen megalázó a Bayern dominanciája" Hidd el, ez nekünk akkor konkrétan a megváltás lett volna.

349673 2013.04.05. 22:05:13

[juventino_1897](#1182438): Kloppnak ez még csak az 5. szezonja. egyébként sokban áll a párhuzam a Dortmunddal, csak mi egy majdnem csődből jöttünk vissza, Ti meg egy - utólag jogtalannak bizonyult - kizárásból.

346521 2013.04.05. 22:25:57

[heinrich](#1182560): ugyan miért rúgna ötöt ?

350106 2013.04.06. 00:31:35

Szerintem a 352 nem feltétlenül felejtős; a helyzet az, hogy ennek sikeres alkalmazásához - szerény véleményem szerint - mindig jó formában lévő és/vagy friss futókra/wingbackekre lenne szükség. Ehhez képest Asamoah afrikai "lebutulása" óta a bal szélen csak minőségileg gyengécske játékosaink vannak (mennyivel jobb lett volna nem az egyiptomiakra hagyni télen Armerót!), a másik oldalon pedig egyedül Licht játszik jól, de egyedül 1 egész szezonra kevés. (Nyáron kéretik megvenni Zunigát, mind a 2 oldalon hasznunkra válna) Még emberfölénnyel szemben is jók lehetnénk (védekezésre) a széleken, ha Asamoah őszi önmagát idézné, Licht friss lenne, s mondjuk mindkét oldalon lehetőség lenne behozni hasonló képességű focistákat. Csak ugye Pepe sérült, Isla még nem talált magára (jövőre ok lesz, biztos vagyok benne), Cáceres sérült+nem igazán wingback, Peluso nem BL-szintű játékos, De Ceglie nem futballista. Pirlo a maradék 1 évben még bőven jó lesz, csak nem kell majd agyba-főbe játszatni, főleg nem BL-meccsek előtt. Csatárokat meg hagyjuk, de ez lerágott csont. Továbbjutni nincs sok remény, amiben bízhatunk, az az, hogy Conte a BL-ben mindig jobban szerepelt az egyes csapatok elleni második meccsen, mint amikor először láthatta az ellenfelet a Juve ellen.

350128 2013.04.06. 08:02:50

Már megint nagy a pofátok!Bayern viszavagon 1:3 fog nyerni

350106 2013.04.06. 11:24:37

[Keatin911](#1183099): visszavágón nem fog lenni megpattanó, les megadva sem fog lenni, Juventusban nyerni Juventus 2-0be, utána lenni továbbjutás hosszításban benne!

348873 2013.04.06. 12:47:25

[theprof](#1182839): Zunigában és más, afrikai játékosban szerintem felesleges gondolkodni. Ez olyan, mintha a bárkából igazolna valaki a madridba.
süti beállítások módosítása