bntemp

bntemp

A bizakodó pisztráng

2013. október 28. - s4tch

Még halvány gőze sincs szegény állatnak, hogy feljut-e a patak felső folyásáig, át a zúgókon, kikerülve a tátott szájjal várakozó grizzlyket, vagy valami baleset éri, és szépen leszállingózik a kövek között a többi lúzerrel. De az biztos, hogy egy hete már egész jól halad, ha ezt a tempót diktálja, akkor előbb-utóbb meglesz a jutalma.

A csapat imponáló játékkal győzte le a mérőmókusnak azért nehezen tekinthető genovai alakulatot, de a mutatott hozzáállás ismét a nem is olyan régi szép időket idézte.

Még halvány gőze sincs szegény állatnak, hogy feljut-e a patak felső folyásáig, át a zúgókon, kikerülve a tátott szájjal várakozó grizzlyket, vagy valami baleset éri, és szépen leszállingózik a kövek között a többi lúzerrel. De az biztos, hogy egy hete már egész jól halad, ha ezt a tempót diktálja, akkor előbb-utóbb meglesz a jutalma.

A csapat imponáló játékkal győzte le a mérőmókusnak azért nehezen tekinthető genovai alakulatot, de a mutatott hozzáállás ismét a nem is olyan régi szép időket idézte.

Úgy volt, hogy a meccset Benivel együtt nézem, de aztán a 212-es buszon fogyott a jóféle házipálinka, az életet adó nedű, a megállókban zúgott a torkomból a "ki nem ugrál, mocskos genovai!" és az "Orbán Viktor Juve-drukker, hejj, hejj!" rigmus. Így végül a rendőrök vittek haza összeverve, hogy rájöhessek, a tévé bizony rohadtul nem adja a meccsünket élőben. Gyors keresgélés után az első félidőt észak-koreaiul, a másodikat pedig iniut nyelvű közvetítéssel nézhettem.

Vannak, akik szerint az edző a csapat teljesítményéhez csak néhány százalékot ad hozzá, és vannak, akik úgy tartják, hogy Marcello Lippi a világ legjobb edzője. Ti melyik táborba tartoztok? Bármelyikbe is, az biztos, hogy Conte visszaállt a jól ismert 3-5-2-es hadrendhez, amiből mindannyiunk megelégedésére kiemelte Marchisiót. Tehát az alaptaktikán nem változtatott szemernyit sem, de hozzátette azt a néhány százalékot, ami mostanában hiányzott.

Ha a meccs egészét nézzük, akkor ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy ha 16203-0-ra nyerünk, az sem lett volna irreális eredmény. Hatalmas elánnal, régen látott elszántsággal és alázattal kezdték a srácok a meccset, és ez a lendület meglepő módon 2-0-nál a második félidőben is kitartott. A Genoa addig a térfeléről sem tudott kijönni, míg Conte az utolsó 20-25 percre De Ceglie, Padoin és Giovinco becserélése után meg nem engedte nekik.

Vannak, akik szerint a Juventusnak ítélt tizenegyes véleményes, mert a szabálytalanság a vonalon kívül történt, és vannak, akik azt gondolják, hogy az első csoportba tartozók bekaphatják. Ti melyik táborba tartoztok?
Mivel ókenguru nyelven néztem 320-as felbontásban az első félidőt, ezért nem tudtam megítélni, hogy a vonalon vagy azon kívül esett a szabálytalanság, de megjegyezném, hogy kicsit korábban Pogba elé léptek be labdát nem érően a 16-oson belül, később pedig Teveznek tettek oda, és bár dobta is magát a tízesünk, nem mondanám, hogy a védő a labdára ment. Utóbbi esetért Tevez sárgát is kapott, a jó helyről jövő szabadrúgás helyett.

Na, mindenesetre jó szar felvételek vannak az esetről, nekem vonalnak tűnik, tehát tizenegyes.


Juventus vs Genoa 1:0 Vidal by footballdaily1

Lényegtelen is, mert olyan szinten sikerült dominálni a meccset, ahogy már régen senki ellen. Agresszív letámadás, gyors labdajáratás, azonnali labdaszerzések mutatták, hogy valamit sikerült átkattintani a fejekben.

Lényegtelen, hogy az ellenfél a kiesőzóna közelében tartózkodó Genoa volt - végre nem a nagypofájúságot és a flegmaság borzolta a kedélyeinket.

Nem is kívánnám elemezgetni a mérkőzést, csak néhány megjegyzés:

  • Marchisio a padra került, és később sem állt be. Conte valószínűleg berágott rá. Mi nem bánjuk annyira egyébként.
  • Frey teljesítménye szép volt. Egy meccs alapján ki is cserélném Buffonnal, akinek egyébként ma semmi dolga nem akadt, bár néha izgultam egy-egy hazapassznál.
  • Llorente jól mozog, több beadás is érkezett felé - ezekből kiderült, hogy azért nem egy mindent befejelő terminátor, másrészt labdával nem annyira ügyes. De keveset játszott még, egyre jobb.
  • Tevez ismét MoM lett. Rengeteget melózik, mindenhol feltűnik, nehéz szerelni, relatíve gyors, ezt pedig megtoldotta egy góllal. Számomra hihetetlen, hogy ez az alázatosan harcoló, fegyelmezett, magát mindenhova odatevő csávó egy deviáns, rosszarcú, veszélyes figuraként volt elkönyvelve. Egyszerűen egy rossz szavunk sem lehet rá.
  • A védelem jól muzsikált. Chiello jól játszott, igaz, nem voltak nagyon próbára téve. Bonucci sokat próbálkozott a hátvéd-Pirlo szerepben tetszelegni, egyszer-kétszer veszélyesen szórta el a labdát.
  • Pogba gólt szerezhetett volna, kár, hogy olyan bénán beletolta a kapusba a Llorentétől kapott tökéletes labdát.
  • Pirlótól továbbra is kevésnek érzem, hogy az évi néhány szabadrúgásgól mellé 2526 elbaszott szabadrúgás párosul. Nem neki kéne lőnie a szabikat és a szögleteket sem. Egyszerűen érthetetlen, hogy futtából bárhova odateszi a labdát, állított helyzetből pedig nem.
  • Végül: sok volt a kihagyott helyzet. Llorente, lődd be bazmeg, ha 10 méterre állsz a kaputól, pont szembe vele! Pogba gecc, ne tologasd, hanem rúgjál bele. Frey, ne védd ki! Meg ilyesmik.

Sikerült tehát behúzni egy meccset simán, igencsak imponáló hozzáállással.

Reméljük, hogy ezzel a lendülettel haladunk tovább felfelé, és nem sodor vissza bennünket a szarba a lazaság és a hübrisz.
Hiszek benne, hogy erősebb csapatok ellen is képesek vagyunk ugyanerre. Reméljük, hogy a Real ellen látni fogjuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr618240910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása