bntemp

bntemp

Legyen béke, szeretet és rotáció

2013. szeptember 24. - s4tch

A néhány nappal korábban vásárolt Shareef Dancer békésen poroszkált a curacaói homokban. Más talajhoz, és más feladatokhoz volt szokva, mint a két egymás karjába fonódó lovas cipelése, de a karámként használt luxuslakókocsiba beállított bérmének miatt még örült is az új helyzetnek. Félresöpörtem a Tyler hajába hullott aranyló tincseket, felnézett rám, és azt kérdezte: Mikor érezted először, hogy ez most több, mint az állatias szex?

Nem kellett sokáig töprengenem a válaszon: „Akkor, bazmeg, amikor először leírtad, hogy a Chievo címerében Darth Vader ül lovon!

A néhány nappal korábban vásárolt Shareef Dancer békésen poroszkált a curacaói homokban. Más talajhoz, és más feladatokhoz volt szokva, mint a két egymás karjába fonódó lovas cipelése, de a karámként használt luxuslakókocsiba beállított bérmének miatt még örült is az új helyzetnek. Félresöpörtem a Tyler hajába hullott aranyló tincseket, felnézett rám, és azt kérdezte: Mikor érezted először, hogy ez most több, mint az állatias szex?

Nem kellett sokáig töprengenem a válaszon: „Akkor, bazmeg, amikor először leírtad, hogy a Chievo címerében Darth Vader ül lovon!

A hétközi forduló már eleve akkora csubakka, mint mondjuk a Chievo létezése, ha pedig a kettőt összetesszük, valami olyasmit kapunk, amihez semmi kedvünk. Ennek persze lehet köze ahhoz, hogy a Chievóval mindig megszenvedünk (nem csak mi), és ha jobban belegondolunk, ez valószínűleg most sem lesz másképp.

Ennek az egyik oka, hogy a veronaiak egyáltalán nem azok, illetve már nem csak azok a játékgyilkos kiscsapat, akiket éveken át voltunk kénytelenek nézni. A karakterük annyiban nem változott, hogy akkor érzik legjobban magukat, ha tördelhetik, lassíthatják a játékot, de ezt már leginkább csak előnyben csinálják, hátrányban sokkal bátrabbak, és nem véletlen, hogy a csapat erősségei közé tartozik a hátrányból való fordítás. A Lazio ellen 3-0-ra elbukott meccsen 47 százalékban náluk volt a labda Rómában, a pármai 0-0-t is hasonló labdabirtoklással érték el, de az Udinese és az Atalanta elleni győzelmeket 30-35 százalékkal hozták le. És ne feledjük, arról a csapatról beszélünk, ami a szünetben 2-2-re állt a Napolival.  A 4-5-1 mára 4-4-2-vé változott, és szinte minden támadás a bal szélen fut, méghozzá ismerős szereplőkkel.

Estigarribia eddig a csapat legjobbja, mögötte pedig az a játékos játszik, akit jövő nyáron a legtöbb pénzért értékesít majd a Chievo: a szép szál szerecsen legény, Boukary Dramé keményen és remekül védekezik, azon kívül több jó beadása van meccsenként, mint a Juventusból bárkinek. A Barza/Bonu-Lichti/Isla társaság aktuális tagjainak alaposan össze kell szedniük magukat. Aki még említésre méltó, az a finn Hatemaj, aki megbízható futógép, és Paloschi, akit én nem tartok valami sokra, de ezt a szezont elég jól kezdte, már két gólnál jár – mindkettőt a Napolinak vágta (Reina hathatós támogatásával).

No, de ennyit a felkoncolandó ellenfélről, térjünk át a hatalmas Juventusra.

A kulcsszó a rotáció. Mivel legutóbb is csúnyán felsültünk a kezdő megtippelésével, most csak annyit mondunk, hogy a Chievo elleni meccs után jön a Toro, aztán a Milan-Fiorentina-Real Madrid sorozat. Maga Antonio Rézfaszú Conte is kiemelte a rotáció fontosságát, és közölte, „ha nem akarjuk, hogy például Tevez október közepére hordágyon végezze, mozgatni kell a keret többi tagját is”. A soron következő meccsek közül a Chievo elleni a legkönnyebb, így talán nem túl bátor kijelenteni, hogy több helyen is változni fog a csapat összeállítása.

Hogy ez érinti-e a lecserélését is nehezen viselő Pirlót, azt nem tudhatjuk, de őszinte félelemmel tekintünk a fejleményekre. Szerencsére S4tchy megkorbácsolt, mielőtt elmesélte, hogy „Pirlóval kapcsolatban vicces, amit mond. Rákérdeztek, hogy tisztázták-e a levonulása körülményeit. Azt mondja, nem tisztázták, de hozott egy szabályt, ami arról szól, hogy hacsak nem muszáj kezelésre menni az öltözőbe, a lecserélt játékos nézze végig a meccset a többiekkel. Erre megkérdezte az egyik újságíró, hogy visszamenőleges-e a szabály, mire Conte: nem visszamenőleges, Pirlo semmi különöset nem tett, de a szabály innentől él, és rá is vonatkozik. Lehet feszkó rendesen.” Én vagyok akkora fosógép, hogy már egyből azt lássam magam előtt, ahogy Conte és Pirlo mufurckodnak egymásra, ami nyomot hagy utóbbi játékán.

Q kezdetése mellett szól, hogy a Chievo ellen mindig figyel a látványra is


Szerencsére aktuálisan nem olyan komoly a gond, hiszen azt könnyen meg lehet ideologizálni, miért ül a padra Pirlo a Chievo ellen. Egyrészt ugye megnézhetnénk Pogbát ezen a poszton, mert aztán rá úgyis pihenő vár, ha már egyszer visszatér Marchisio. Esetleg Vidal ül le pihenni, akin ugyan nem látszik, hogy szüksége lenne rá, de ha már Conte Giginek is pihenőt rendelt, akkor a meccsenként átlagosan 12,5 km-t vágtázó chilei szívtipró is leülhet egy meccsre. Ez lehet az a meccs, ahol kezdhetünk egy Giovinco-Quagliarella kettőssel (emlékeim szerint ők ketten nagyon nem érzik egymást a pályán), de kezdhet akár Padoin is. A lényeg, hogy akinek pihennie kell, az pihenjen, de közben a többieken látszódjék, hogy a kezdőcsapatra pályáznak, és rohanják bokáig az aranyerüket. Ha így lesz, győzni fogunk.

UPDATE! A hírek szerint Sannino 9-1-re változtatja csapata felállását, annyira megtetszett neki, hogy a város másik csapata hasonló felfogással csak alig kapott ki Torinóban. Ez persze egyből azt is jelenti, hogy ha rúgunk gólt az első 15 percben, akkor megszórjuk őket, ha meg nem, akkor szenvedünk, mint malac a jégen.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr428240814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346514 2013.09.24. 22:11:55

Amikor olyanokat olvasok, hogy a bayerneseknél a csapat saját drukkerei fohászkodnak azért, hogy valaki/bárki törje el Rafinha lábát, mindig megnyugszom egy kicsit, hogy tulajdonképpen milyen rendes vagyok Vucsiniccsel. De Padoin nevének említésére mindig elönt a jeges veríték, hogy azt azért mégse. A keret legfeleslegesebb játékosa, aki helyett nyugodtan maradhatott volna Marrone vagy hozzunk fel valami fiatal tehetséget, de Padoint ne már, lécci! Én nézegettem a franciákat nyáron az utánpótlás vébén, és Pogba leginkább mélyen, Pirlo poszton játszott, méghozzá faszipántosan. Ami meg Pirlót ismeri, kösz mindent, tata, de azért legyél már észnél! Xavi fiatalabb, mint Szakáll Gyepál, mégsem rinyál, hogy egyre többször rotálják. Pircsi meg ilyeneket nyilatkozik, hogy attól függ a szerződéshosszabbítás, hogy továbbra is alapkő lesz a Juvéban. Egyre inkább rebesgetik Xabi Alonso nevét (aki szintén 32 lesz rögvest...), pedig nekünk Verratti kellett volna, kéne és kelleni fog. Vidal és Pogba lenne az izom, Marco meg az ész, remélhetőleg Blanc vesz majd valakit 60 millióért és hazahozzuk a kölköt. Ami meg a Chievót illeti, az odáig rendben van, hogy rotáció, de ilyen sorozat előtt nem kellene még jobban lemaradni, szóval ésszerű kompromisszumokat kell kötni, nehogy baj legyen. A Napoli simán eljátszik azzal, hogy fasza a támadósora, de szar a védelme, nekünk meg a gólszerzés nem megy, cserébe mostanában idóta gólokat szedünk be. Holnap hatékony Juvét szeretnék látni, rohadt unalmasan gyűjtsünk csak be 3 pontot tökmindegy ki góljával. U.i.: Terimet kivágták szerencsére (?), reméljük, ebből nem jön ki jól a Galata. Legalábbis jövő hét közepéig ne.

346514 2013.09.24. 22:13:16

* Pirlót illeti, nem ismeri, b+... Mio Dio!

347168 2013.09.25. 10:56:51

Verona, a szerelmesek városa a zebrák és a torinói bikák ellen! Chievo-Juve + Torino-Hellas egy időben! Borzongás! Dráma! ROTÁCIÓ! :)

307365 2013.09.25. 10:59:32

kicsit félek, hogy ez az állandó rotáció a visszájára fog elsülni. ha állandóan változtatja a mister a kezdőt, félő, hogy a kispadon nem fognak felpörögni a zsugamesterek, btw jobban örülnék, ha nem 3 8 gólos csatárunk lenne, hanem 2 15 pluszos.

346364 2013.09.25. 21:55:44

Kell egy bal szélső és egy kapus. Buffon ma 2 gólt hozott össze. Korábban is már.....

338554 2013.09.25. 22:53:54

Úgy látszik Buffon és Bernardini is fogadtak a meccsre, más-más kimenetellel. Szerencsére ma Gigi szelvénye ment el..

345112 2013.09.26. 00:55:48

[JUVEloko](#1729621): MI A FASZ , TI MINDENKIT LECSERÉLNÉTEK , MERT VAN EGY SZAR SZÉRIÁJA ??? 3 HETE BUFFON KIFOGTA A BOLGÁROK SZEMÉT ÉS FŰ ALATT KARRIERJE TALÁN LEGNAGYOBB VÉDÉSÉT MUTATTA BE ! Nem volt dolga a palinak 2 éve úgy Istenigazából , Te meg elküldenéd ? Hol találnál ilyet ? Esküszöm az ilyen menjen , drukkoljon a Real-nak , ott senkit nem érdekel , ha nem becsülik meg a klubikonokat .

347773 2013.09.26. 09:23:48

[steve_danczer](#1730587): hát a profi sport már csak ilyen. kár túlpörögni...

258945 2013.09.26. 09:42:18

[steve_danczer](#1730587): Szerintem egy kapus minőségét nem elsősorban a bravúrjai mutatják be. Ott van a hétvégén Reina, kivédte a Milan szemét, és? ettől klasszis kapus lenne? A klasszis kapus ismérve nálam, az hogy nem hibázik. Gigi nem azért volt a legnagyobb mert földöntúliakat védet, hanem mert szezonok mentek úgy le, hogy nem csak nem hibázott, de olyan gólt se nagyon tudtál mondani ami kicsit is a hibája volt. Nem volt olyan hogy nem jól zárta a rövidet, bizonytalanul jött volna ki egy beadásra stb. Gigi most is nagyszerű kapus, és fog még elképesztőket védeni, de már nem az mint régen volt. Ez van.

347773 2013.09.26. 10:05:40

[t.junior](#1732419): jól látod

346364 2013.09.26. 10:32:04

[steve_danczer](#1730587): Első sorban mit képzelsz kivel kiabálsz? Vedd észre magad! Ki küldte el Buffont? Ki mondta, hogy menjen? Értő olvasás általános iskola 2. osztály (gyakorold). Amit írtam azt tény! Kell egy kapus! Buffon már korosodik és nincs pótlása (Storari kiváló 2. számú kapus, de ennyi nem több). Igen, tegnap két gólban is benne volt, csak ez egyiket nem adták meg. Igen, mostanában egyre többet hibázgat.

346364 2013.09.26. 10:36:27

[steve_danczer](#1730587): Egyébként válaszolva az inteligens kérdésedre a FASZ a pénisz megnevezése elfogadot szleng alapján. Alkalmazása nyílvános fórumon a használójának minősítése.

262910 2013.09.26. 11:19:58

[steve_danczer](#1730587): [JUVEloko](#1732682): a poszt címére nézzetek rá, köszcsi

345112 2013.09.26. 11:35:28

[JUVEloko](#1732682): [t.junior](#1732419): Tavalyelőtt , amikor a Lecce ellen hibázott ennél is nagyobbat Buffon , Alex odament hozzá és lepacsizott vele . Ahelyett , hogy elküldte volna .. Másítok a véleményemen : mindkettejüknek SZidniben lenne a helye , nem csak Sanyinak . De én elküldeném Chiellini-t is . A hangnemért ezúton is elnézést kérek .

345112 2013.09.26. 11:36:45

Ugyanebben a szezonban , most hirtelen az Udinei meccs ugrik be , szintén hajmeresztő dolgokat csinált . Kár volt elengedni Manningert ..

345112 2013.09.26. 11:39:33

ja , pont kapóra jött : http://www.youtube.com/watch?v=PBk8H9qzRVY

346364 2013.09.26. 13:41:25

[s4tch](#1732952): Béke van.

346364 2013.09.26. 13:42:16

[steve_danczer](#1733022): Na, tegyük megunkat túl a dolgon, azt továbbra is fentartom, hogy én nem küldtem el Gigi-t.

345112 2013.09.26. 13:50:46

[JUVEloko](#1733428): Rendben, a vulgáris kifejezésmódomat pedig mégegyszer visszavonom . Sajnos vagy nem sajnos én túlságosan ragaszkodom azokhoz a játékosokhoz , akik 2006-ban nem hagytak minket a slamasztikában . Képes voltam egy Zebinát sajnálni, és a mai napig CSUPA NAGYBETŰVEL írom azok nevét , akik akkor maradtak . Nálam Gigi emblematikus alakja a csapatnak majdnem annyira , mint Sanyi volt és lehet , hogy ebből kifolyólag a negatívumokat sem látom a játékában . Ez most egy picit csöpög , de otthon érzem magam ennyi meleg között .
süti beállítások módosítása