bntemp

bntemp

Juventus-Catania: képes múlt

2013. október 30. - s4tch

A Juventus-Catania meccsek a kevésbé nagy történelemmel rendelkező összecsapások közé tartoznak. 1954-ben játszott először egymással a két csapat, aztán a Catania liftezései miatt volt, hogy hosszú évekig nem találkoztak. Az új szokásunkat megtartva 10 fotón keresztül mutatjuk be a torinói múltjukat. Képgaléria.

A Juventus-Catania meccsek a kevésbé nagy történelemmel rendelkező összecsapások közé tartoznak. 1954-ben játszott először egymással a két csapat, aztán a Catania liftezései miatt volt, hogy hosszú évekig nem találkoztak. Az új szokásunkat megtartva 10 fotón keresztül mutatjuk be a torinói múltjukat. Képgaléria.

1. 1954. október 24.: a történelem első Juventus-Catania mérkőzése. A szicíliaiak szereznek vezetést, amelyet Bronée kiegyenlít. A képen Boniperti próbálkozik, de Bardelli megszerzi a labdát. A Juventus a 7., a Catania a 12. lesz a bajnokságban, de az olasz labdarúgás egyik korai korrupciós botrányában kizárásra kerül.





2. 1960. október 16.: Sivori ugorja át Gasparit, a Catania kapusát a 4-1-es hazai győzelemmel végződő mérkőzésen. A Juventus bajnok lesz, a Catania a 8. helyen zár.




 

 

 

3. Sivori próbál ollózni 1961. október 4-én a Comunaléban. Benaglia, a Catania védője érdekes pozícióban úszik a levegőben. A Juve - éppen Sivori góljával - 1-0-ra győz a hétközi fordulóban megrendezett meccsen. A Juventus történelme egyik legrosszabb szezonját produkálva csak a 12. helyet szerzi meg, pont a Catania mögött.

 

 

4. 1963. április 7.: Megszületik a Catania első győzelme a Juve otthonában, méghozzá egy Milan-góllal: Luigi Milan (aki Miránóban született) szerzi ugyanis a meccs egyetlen találatát. A képen a gólszerzés előtti pillanat látható (?): Castano és Salvadore próbálja utolérni Milant. A Juve ezzel a vereséggel lépéshátrányba kerül az Interrel vívott bajnoki küzdelemben. Sivori letörten nyilatkozik a kudarc után: “Innentől kezdve felesleges a scudettóról álmodoznunk…” Igazat szól: az Inter lesz a bajnok, a Juve a 2., a Catania holtversenyes 11.

 

 

5. Salvadore és Del Sol próbál zavart kelteni a Catania védelmében 1964. május 25-én. A szicíliaiak a 4. percben már 2-0-ra vezetnek, de végül 4-2-es vereséget szenvednek. A Juve a 4., a Catania a 8. helyen fejezi be az idényt.

 

 

 

 

6. A vendégek játékosa, Bicchierai eszméletlen állapotban 1965. február 7-én, miután az első félidő 43. percében összefejel Bruno Mazziával, a Juventus labdarúgójával. A juvés Menichelli és a Catania kapusa, Vavassori is segít a mentésben. Mind Mazzia, mind Bicchierai a kórházban köt ki. A Juventus 4-1-re győz és 4. lesz, a Catania a 8.


 

 

 

7. Silvino Bercellino 11-ese, amellyel a Juve 1-0-ra legyőzi a Cataniát 1966. február 27-én. Ignazio Marcoccio, a Catania elnöke panaszkodik: “Az egész meccsen ellenünk fújt a bíró. Ez a vereség ilyen formában elfogadhatatlan. Egy teljesen egyértelmű 11-est nem adtak meg nekünk az első félidőben, amikor az egyik Juventus-játékos kezezett.” A Juventus 5. lesz, a Catania pedig utolsó előtti, így elbúcsúzik a Serie A-tól.”

 

 

 

 

8. Nyomozók bomba után kutatnak az Olimpico lelátóin 1971. január 31-én, miután egy ismeretlen telefonáló robbantással fenyegetőzik. Délelőtt 11 óra és 12 óra 30 perc között kiürítik a stadiont, illetve annak környékén található összes épületet. Bombát természetesen nem találnak. A rendőrök gyanúja szerint Catania-drukkerek igyekeztek megakadályozni a meccs megrendezését. A vendégek szurkolóinak félelme megalapozottnak bizonyul: a Juventus 5-0-ra győz. Roberto Bettega élete első mesterhármasát lövi. A Juventus 4. lesz, a Catania 16. (utolsó), és kiesik.

 

 

 

 

 

9. Az eltiltott, és zsinórban hét bajnokin hét gólt szerző Platini eltiltása miatt csak a lelátóról figyelheti, ahogy Cabrini kapura lő 1984. március 25-én a Catania ellen. A kép bal oldalán Claudio Ranieri is felfedezhető. A Juventus Scirea duplájával 2-0-ra győz, bajnok lesz, a Catania pedig ismét hosszú időre búcsút int az első osztálynak.

 

 

 

 

10. Martinez örül, hogy a megszerzi a vezetést a Cataniának 2008. május 11-én Torinóban. Del Piero a 89. percben egyenlít. A hazaiakat ekkor pont Caludio Ranieri irányítja. Martinez egy év múlva döbbenetes összegért kerül a Juvéhoz, hogy aztán semmit se csináljon. A mai napig a klub tulajdona. A 2007-2008-as szezon végén a Juventus a 3., a Catania a 17. helyen végez.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr698240918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása