bntemp

bntemp

Erős szavak

2013. november 09. - s4tch

Úgy érzem, illendő lenne egy bocsánatkéréssel kezdenem, hiszen nem csak egy bajnoki ment le értékelő poszt nélkül, de már a BL-posztokkal is megcsúsztunk úgy, hogy közben már bőszen a Napolit kéne beharangozni. De nem teszem, mert nekünk annyi pénzünk és hatalmunk van, hogy soha nem kell bocsánatot kérnünk. Ha mégis megsértődtél, megveszünk kilóra.


Szurkolói alantasság, négyvédő vs. háromvédő, Csodálatos Dino Vercotti és még néhány gondolat jön. Jó pénzért.

Úgy érzem, illendő lenne egy bocsánatkéréssel kezdenem, hiszen nem csak egy bajnoki ment le értékelő poszt nélkül, de már a BL-posztokkal is megcsúsztunk úgy, hogy közben már bőszen a Napolit kéne beharangozni. De nem teszem, mert nekünk annyi pénzünk és hatalmunk van, hogy soha nem kell bocsánatot kérnünk. Ha mégis megsértődtél, megveszünk kilóra.


Szurkolói alantasság, négyvédő vs. háromvédő, Csodálatos Dino Vercotti és még néhány gondolat jön. Jó pénzért.

Kezdjük a közösségileg legfontosabbal. Megvolt a könyvbemutató és a közös meccsnézés. Sokan eljöttetek, hogy megérinthessétek Dinót, és ő nagy örömmel fogadta, hogy idegen férfiak tapizzák. Álljunk meg egy pillanatra, dőljünk hátra, és adózzunk egy perc mélyről felbúgó férfiszerelemmel annak a férfinak, aki lefordította nekünk Del Piero mélyenszántó sorait. Ez nagyon nagy dolog, és ha hozzávesszük, hogy a közösségünk megtöltötte Budapest legfaszább helyét, a Grundot, egy kicsit magunkénak is érezhetjük a könyv megjelenése fölött érzett rózsaszín felhős boldogságot.

A közösségi meccsnézés annak ellenére remek hangulatú volt, hogy S4tchy az alternatív energiahordozók kutatását végző holdrakétájáról nem ért oda időben, Dartit pedig a szünetre katatonra szedáltam Marchisio szünet nélküli kurvaanyázásával. Meg is említette a posztjában sok más, márványba kívánkozó bölcsesség mellett. Llorente góljánál a tánctéren pogózó, egymást ölelgető férfiak látványa aztán észre térítette, és megmondta az élest:

„Pirlo sebességét egyszerűen nem bírja el a csapat egy ilyen gyors ellenféllel szemben.”


Amennyire egy jó Pirlo egyszerre képes a presszing ütőerén tartott hüvelykujjal egyszerre jelen lenni az utolsó passzok kiindulási pontjánál, és a labdakihozatalok első számú célpontjaként, a mostani lelassítja az átrendeződést (I mean transition), feleslegessé teszi a szögletek kiharcolását, és a szokottnál gyengébb minőségű passzjátékot mutat. Az optimista variáció szerint rommá futballozta magát az elmúlt két és fél évben, és mivel 34 évesen már a B oldalt pörgeti, ki van fingva. A pesszimista variáció szerint 34 éves. Igaz, hogy már 19 évesen is 34-nek nézett ki, idén viszont úgy is futballozik. Erős szavak, tudom. Ez van.

 

Szemmel követi



De nem olyan erősek, mint a most következők.

A tököm tele van Marchisióval. Sajnos indokolatlanul belehergeltem magam a kisherceg kutyázásába, ezért biztosan szélsőséges a véleményem, de nagyon gyorsan nagyon sokat kéne javulnia ahhoz, hogy még egyáltalán fel tudjam idézni Conte első évét (amikor konkrétan elbaszott jól futballozott). A mostani szerepkör nem a sajátja, de idén tavaly tavasz óta rettentő súlytalan az eredeti posztján is. Semmilyen játékelemben nem nyújt kiemelkedőt, ami elfogadhatatlan egy olyan státuszú játékostól, mint Marchisio. Borzasztó kevés hasznát látja a csapat. Főleg azért szar érzés, mer láttuk, milyen, amikor jó. Akkor jó.

Mivel lassan karcolom a mázsát, elhatároztam, hogy fél év után visszatérek az edzőterembe. Van fasza uszoda, és olyan futógép, aminek a kijelzőjén 150 csatorna fut HD-ben, így miközben a belemet köptem épp kifelé, a verejtékfüggönyön keresztül megnézhettem újra a Real elleni első félidőt. Pont ugyanolyan érzés volt, mint a madridi első félidőt nézni, csak itt még a kretén gólokat sem szedtük be. Hanem inkább Vidal teljesen megérdemelten megkapott, és a Juve fölényéből egyenesen következő büntetőjével megszereztük a vezetést. Csodálatos érzés volt, pedig azért az is jól látszott, hogy ez a Real Madrid se nem BL-esélyes, se nem volt különösebben motivált.

De kikapni nem szeret, és sajnos ezt egy sebességváltást követően bántóan könnyedén el is kerülte. Húsz percig azt csinálta, amit a Juve ellen kell: nyomás alatt tartotta a védelmet, feltolta a védekezését, és pusztító sebességgel közlekedett a széleken. Ezalatt szerzett két gólt, és lőtt egy bődületes kapufát, igazából még hálásak lehetünk, hogy Varane nem elégedett meg egy büntetővel, még csúnyán lemaradt Llorentéről is.

De a lényeg, hogy megcsináltuk a döntetlent, és ezzel tudományos-fantasztikus módon kifejezetten kellemes helyzetbe kerültünk – a csoport utolsó helyére. Viszont ha megburkoljuk a norvégokat Reggio Calabria fővárosában, akkor egy iksz is elég Belfastban a Crvena Zvezda ellen az utolsó fordulóban. Tovább fogunk jutni!

A szurkolói alantasság úgy jött elő, hogy míg Marchisiót elvtelenül fikázom, addig Caceresszel szemben sokkal megengedőbb vagyok. És tényleg. Az ingyán sajnos rúgatott egy gólt a Madriddal, aztán róla indult a másodikat megelőző támadás is. Ezek után nyilván marhaság azt mondani, hogy „egyébként jól játszott”, pedig ez az igazság, csak éppen elment rajta a meccs, és ez azért nem nagyon fér bele _ezen a szinten.

Ez mondjuk egy gólpassz

Márpedig a hétvégén a Napoli ellen is indokolt lenne a 4-3-3 (csalódott lennék, ha Conte visszaváltana a 3-5-2-re), de Lichti még nincs, egyelőre balhátvéd sincs (igen, Asamoah-t én is követeltem balhátvédbe, de sajnos tévedtem, mert ilyen szarul nem láttam még játszani, pedig egy ideje nem kápráztat el senkit). És továbbra sincs jobbszélső, mert Marchisio nem az, Islát ott nem fogja játszatni – pedig ez nem elvetélt ötlet -, Vucsinics pedig még nem egészséges.

Szerintem egyébként megverjük a Napolit.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr48240936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása