bntemp

bntemp

Nyolcról a nyolcra

2013. január 06. - s4tch

December 21-én játszott utoljára a csapat. Mintha egy éve lett volna, hahaha! Az első 2013-as csatát a Sampdoria ellen vívjuk, aminek több érdekessége is lesz: a sérült Chiellini helyén bemutatkozhat az Atalantától kölcsönbe érkezett, kimondottan igéző tekintetű Peluso, a dolgok szerencsétlen alakulása nyomán még úgy is alakulhat, hogy megint megnézhetjük, mire megy a támadójátékunk Vucsinics nélkül, és persze helyre is kell állítani azt a nyolc pontos előnyt, amivel az évfordulót ültük, és amit a Lazio tegnap nyögvenyelve ötre csökkentett - ideiglenesen, természetesen. Lapozzatok, kifejtjük mindet jól.

December 21-én játszott utoljára a csapat. Mintha egy éve lett volna, hahaha! Az első 2013-as csatát a Sampdoria ellen vívjuk, aminek több érdekessége is lesz: a sérült Chiellini helyén bemutatkozhat az Atalantától kölcsönbe érkezett, kimondottan igéző tekintetű Peluso, a dolgok szerencsétlen alakulása nyomán még úgy is alakulhat, hogy megint megnézhetjük, mire megy a támadójátékunk Vucsinics nélkül, és persze helyre is kell állítani azt a nyolc pontos előnyt, amivel az évfordulót ültük, és amit a Lazio tegnap nyögvenyelve ötre csökkentett - ideiglenesen, természetesen. Lapozzatok, kifejtjük mindet jól.

Nézzük elsőként a Sampot! Az évet a játékosként legendás, edzőként elrettentő példaként sosem felejtendő Ferrarával és néhány ex-játékossal kezdő ellenfél rohadtul nincs jó formában: utolsó 13 bajnokijukból 10-et (most épp zsinórban hármat) buktak, idegenben szeptemberben nyertek utoljára, a dobogóról egészen a kiesőzóna közvetlen közelébe zuhantak. Az ex-játékosok közül Maresca 32 évesen is kimondottan jó zsugás, ő sérülés miatt nem játszik ma, pedig szívesen megnéznénk. Az előző évadot nálunk töltő Eszti nem fut jó szezont, egyáltalán nem lóg ki a középszerű társaságból. Sokat elmond a keretükről, hogy Maresca mellett a spanyol Obiang a húzóemberük, aztán hosszú szünet. Sem a keretek minősége, sem a történelem nem szól mellettük. Bár általában jobb csapatunk volt a vendégeknél, az utolsó 4 hazai meccsünk közül hármat is sikerült leikszelni velük. Viszont az örökmérleg Torinóban rútul felbillen: 54 hazai bajnoki közül 32-t nyert a Juventus, és csak négyet a Samp - mondjuk ezek közül egyet a nemrég felidézett Capello-féle világválogatott ellen, ami némileg óvatosságra kéne, hogy intsen minket. De nem fog!

Ez tipikusan az a mérkőzés, amire hajlamosak vagyunk rásütni a "kötelező győzelem" bilétáját. Azon túl, hogy a mostani Juventus alapvetően mindegyik bajnokiján az ezen blogon természetes és elvárt nagyképűség nélkül is esélyesnek számít, korántsem tobzódnak a keretben a mérkőzéseket 1-1 villantással eldönteni képes zsenik. Mi némi keresgélés után meg is találtuk azt, akin a támadójátékunk áll vagy bukik. Jackie_d pajtásunk fórumon történt felvetésére utánajártunk a témának, és meg is döbbentünk az eredményen: képzeljétek, Vucsinics jelenlétében 34,80 percenként szerez gólt a csapat, míg nélküle ugyanez a mutató 61,44 perc! Magyarul Mirkóval a pályán majdnem hármasával rugdossuk a gólokat, nélküle csak kábé fele ennyi jön össze. Lehet kutyázni a flegma mozdulatai és a néha valóban minden spirituszt nélkülöző töketlenkedése miatt, de ez a mutató nem hazudik: nélküle Udinese-, Parma-tempóban termelünk. Nem a legjobb gólszerzőnk, nem is ő adja a legtöbb gólpasszt, viszont nélküle meghal a csapat támadójátéka. Ma vélhetően a pályán lesz, de nyűglődik az erőnlétével és a térdével, nem csodálkoznánk, ha végül a padon kezdene, és a helyére Mártit dobná be Conte.

Vucsi játéka tehát kérdéses, viszont Peluso körül kiegyenesedni látszanak a kérdőjelek. A srác karrierje egyenesen és töretlenül ível fölfelé, és ismét keresztezi Contéét: korábban bő fél szezont már dolgoztak együtt, mikor 2009-ben Conte az Atalantát edzette. A mester szerelme azóta olthatatlan a jóképű hátvéd iránt. Már tavaly nyáron nyílt titok volt, hogy meg akarjuk szerezni az időközben a felnőtt válogatottban is bemutatkozó, gólt is szerző bekket. Az azonnali transzfert Chiellini kidőlése tette halaszthatatlanná, így már az év első bajnokiján láthatjuk Federicót zebrában. Nyilván mindenki olvassa a facebook oldalunkat, ott már a fizikai paraméterei publikus részleteit megosztottuk veletek. Annyival egészítenénk ki az ott leírtakat, hogy mind balhátvédként, mind középen tud játszani, így ideális a háromvédős felállásba is; ezzel is illeszkedik Conte azon törekvésébe, hogy többdimenziós játékosokat igazoljon a klub. Bár az Atalanta ellen agyonnyert bajnokin nem játszott túl jól, hisszük, hogy beválik.

Ha játszik Peluso, ha nem, mindenképp érdekes lesz az összeállítás: az alapfelállásból Chiellini sérült, Kwadcsi már elutazott az Afrika-kupára készülő válogatottba, Forrest (=Lichtsteiner; többször nem mondjuk el) eltiltott, őket mindenképp pótolni kell. A védelemben Peluso a legkézenfekvőbb megoldás. Ha mégsem az új fiúkát választja Conte, akkor Caceres húzódhat ki bal szélre. Martin még egy helyre esélyes, de ott is második választásnak tűnik: jobb szélen vélhetően Padoin fog játszani, aki annyira meggyőzte Contét, hogy simán félreteszi Islát és Cacerest is. Asamoah helyén elég egyértelmű, hogy De Ceglie kerül a csapatba. Vucsinics helyzetét már említettük, bár Conte azt nyilatkozta, felépül, az olasz lapok inkább a padra várják Mirkót. Gio párja a támadásfelelősünk hiányában Matri lenne. Velük is nyerünk, 14:1-re. Mi szóltunk, nézzétek, jó móka lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr358240476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348111 2013.01.06. 08:58:24

Cacerest csatárba!

278403 2013.01.06. 10:46:50

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Agreed. Cacerest csatárba!

339140 2013.01.06. 11:41:29

Vucinic top játékos. Focira kiválóan alkalmas, más értelmes életformára nem. Sajnos utóbbi tény igen gyakran hatással van az előbbire. Balkán. De szeretjük.

345333 2013.01.06. 11:42:11

am ez a mai meccs attól lehet különleges/értékadó mert sztem ma fordul elő elöször ebben a szezonban h 3 kezdőjátékos is hiányzik a kezdőböl de nem rotálás miatt! nagyon kiváncsi vagyok h lichti,chiello és asa nélkül is leszünk e oly meggyözöek mint ez elle a samp ellen kell

348992 2013.01.06. 15:55:50

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. A jobb szélen idén egyáltalán nem egyértelműen alapember Lichti, így csak naggggyon erőltetett megállapítás hogy 3 alapember nélkül :D

348992 2013.01.06. 16:48:38

Csupán azt nem értem, hogy amikor Cáceres jött, aki már játszott korábban torinóban akkor 3-4 meccsen keresztül hagyták tarcsiban és csak olasz kupában kezdett, erre ez a Peluso gyerek rögtön jön kb pár nappal azután hogy egyáltalán átigazolt szóval biztos nagyon megy neki a csapattal.. ja nem. legalább conte mondta volna neki hogy ő lényegében védőt fog játszani, mert nem rémlik olyan támadás ahol ne lett volna úgy az ellenfél alapvonalától 10 méterre. és amikor épp hátul volt akkor is többet segített az ellenfélnek. grat. (de azért remélem változnak a dolgok,csak sajnálom hogy mire végre Bonucci el kezdett jó védőként viselkedni és nem bakizni minden meccsen ami a győzelmünkbe kerül hozzunk egy másikat, csak ez öregebb)

344703 2013.01.06. 17:14:29

na akkor jöhet télen Palombo vagy Poli Marci pótlására

278403 2013.01.06. 18:16:05

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Teljesen megérte! http://igylattam.blog.hu/2013/01/06/juve-samp
süti beállítások módosítása