bntemp

bntemp

Hello, Európa, újra itt volnánk

2012. november 21. - s4tch

A futballközhelytár 2. oldalán, közvetlenül "a labda gömbölyű - a futball azért a legszebb sportág, mert itt bármi megtörténhet" és "az a büntető, amit a játékvezető megad" között olvashatjuk: "a kötelező győzelmek a legnehezebbek". Ha-ha-ha, aki ezt kitalálta, biztosan nem látta a tegnapi Juve-Chelsea-t!

A futballközhelytár 2. oldalán, közvetlenül "a labda gömbölyű - a futball azért a legszebb sportág, mert itt bármi megtörténhet" és "az a büntető, amit a játékvezető megad" között olvashatjuk: "a kötelező győzelmek a legnehezebbek". Ha-ha-ha, aki ezt kitalálta, biztosan nem látta a tegnapi Juve-Chelsea-t!

Hogyan ébredtetek ma? Én vigyorogva. Mikor a kőkorszaki társadalmi konvenciók miatt tartott, fél 10-kor ájultan elalvó kamucsajom reggel megkérdezte, mennyi lett a meccs, visszakérdeztem: hányszor ébredtél kéjes sikkantgatásomra, és hányszor bárdolatlan káromkodásra? Három-null, a Chelsea ellen?! - bukott ki belőle csodálkozó szőke szemekkel. Na ja.

A drapik megint odavertek

Tegnap piszkosul elporoltuk a BL-címvédőt. Ezt is köszönjétek meg nekünk: Darti tegnap kiadta a parancsot, és tényleg megérkezett keddre a csúcsforma, amit hétvége előtt vártam. Az egész csapat egy személyben testesítette meg Bonucci kolosszális önbizalmát, kb. így:

Meg ne próbáld ellopni az órám!

Pedig volt mitől fosnunk. Egyrészt az ellenfél miatt: a Chelsea az Abramovics-éra óta roppant stabil európai élcsapat, sosem esett ki még a csoportkörben, borzasztó jól védekezik, ezer éve minden BL-meccsén rúgott legalább egyet, és sosem adja fel, lásd tavalyi barcelonai feltámadás 0:2-ről, emberhátrányban. A keretüknek stabil, évek óta együtt játszó, egységes gerince van, különösebb lyukak nélkül, tele klasszissal.

Nekünk meg itt van ez a csapatként fiatal, mindössze bő egy éve összerántott keret, a kötelező gólszerzés terhe mellett, Európa-szerte irigyelt támadó nélkül, plasztikboxba száműzött edzővel, minimális BL-rutinnal. És lehozzuk úgy a meccset, hogy az ellenfélnek két komoly helyzete van a teljes meccsen, mi meg rúgunk kapufát, Lichti labdáját a gólvonalról egerészik ki, Vucsinics ziccereket hibázik, a második félidőben 17 fokos szögben borul fel a pálya, két csatárunk is betalál, és az elsőre brutális különbséget feltételező eredmény tényleg hűen tükrözi azt, ami a pályán történt. Az eredmény beszédes, mint Agnelli gesztusai (a videóért köszönet zetterberg40 pajtásunknak).

 

Erődemonstráció volt ez, kérem szépen. A Conte-éra legjobb meccse. Nyertünk már nagyobb különbséggel, rúgtunk szebb gólokat, csak épp nem ilyen ellenféllel szemben. A Juventus Stadiumba látogatók közül a második legjobb csapatból csináltunk almaszószt.

Láttátok a pöcit?!

Tartott tőlünk a meccs után sebtében kivágott Di Matteo, és kissé meglepő módon az ikszért jött: Torres helyett Azpilicueta került a kezdőbe, ezzel természetesen változott a taktikájuk. A szokásos 4-2-3-1-et egészen sajátos felfogásban alkalmazták, a fiatal baszk bekkel jobb szélen, a spanyol válogatott olaszok elleni EB-nyitómeccsén választott hozzáállását kopírozva, valódi csatár nélkül, Hazarddal, mint hamis kilencessel. A spanyoloknak akkor lazán összejött a döntetlen, köszönhetően párját ritkító középpályájuknak. Viszont tegnap az MVP szekciónk csaknem hibátlant játszott. A túlfűtött levlistánkra fél óra elteltével tárgyilagosan írta Beni, hogy Oscar tapad Pirlóra, mint légy a szarra, így csak egy assziszt jött össze Szundinak, a két szárnysegédje pedig tökéletesen oldotta meg a védekezést. A londongrádi első randihoz hasonlóan tegnap is vertük futómennyiségben a kékeket, és a Pirlo-Oscar duettet kivéve sebességben is tartottuk a tempót.

"Szócsőt csinálok a kezemből"

Alessio az interjúszobában azt mondta, hogy mindenképp nyerni akartunk. A támadó hozzáállással összedrótozva az első félidőben kaptunk a pofánkba 1-2 gyors kontrát, amire angyali másodedzőnk elmondása szerint tudatosan készültünk. Szünet előtt vezetett is 2-3 veszélyes kontrát a Chelsea (ahogy Tyli a szünetben megjegyezte, azért Mata, Hazard és Oscar piszkosul tudnak futballozni), és ezzel el is lőtték mindenüket, amijük volt. Félreértés ne essék, nem rossz ez a csapat, de ha a szélsőink is így védekeznek, középpályán ennyit robotol a belső hármasunk, és a védőink a 2. percben befűzik az oktatófilmet, akkor Európa egyik élcsapata is veszélytelennek tűnik.

Pessottóval együtt nézték

Remélhetőleg mindenki látta a meccset, ezért nem megyünk végig az eseménysoron. Néhány apró momentumot hadd emeljünk ki a teljesség igénye nélkül; a kommentmezőt használva mindenki egészítsen ki minket a saját gondolataival. Quagliarella idén az ócska cserecsatár és az ollózó szupersztár szerepét ugyanolyan hitelességgel felváltva alakítja, tegnap a jobbik arcát láttuk. A Conte-csapat nagy problémája, hogy pontatlanul céloz: a rengeteg kapura lövésből alig találjuk el a lécek közötti hasznos területet. Fábi tegnap 5/5-ös lőlapot produkált, minden lövését védeni kellett (volna). Asamoah a szünet előtt a védekezést megoldotta, viszont gyakorlatilag egyetlen értékelhető beadása nem volt; az első forintos labdáját Vidal be is verte. Forrest végtelenül ideges volt, el is fáradt, de végre a tavaszi formáját hozta: meglehetősen támadó hozzáállással játszott, többször került a kapu elé, mint Vucsinics, aki a mezőnyben a leghasznosabb támadónk, viszont a kapu előtt teljesen veszélytelen. Ja, és ha valakinek nem tűnt volna föl: Chiellini és Vidal világklasszisok.

Adjon valaki egy párnát Ivanovics segge alá, nehogy felfázzon

Az a helyzet, hogy még így sem jutottunk tovább. Fölösleges azzal foglalkozni, mennyire hiányzik a dánok elleni agyonnyert meccsen elszórakozott két pont; az a tasli, és a bajnoki veretlenség elvesztése ugyanúgy benne volt a tegnapi bajnokverésben, mint a nyári alapozás, Conte szakértelme, a csapategység és a játékosok képességei. Van még egy küldetés: a már biztosan továbbjutott Sahtar otthonából kell elhozni egy pontot. Félre az illúziókkal: az sosem lesz egy sétagalopp. Az ukránoknak csak a győzelem számít (lásd a Klose-díjas első góljukat tegnapról), meg akarnak minket is ruházni. De ahogy a tegnapi meccs megmutatta, a Juventusnak semmi félnivalója nincs. Mi, szurkolók összeszorított ánusszal fogjuk várni a hármas sípszót, de nyugtasson minket a tudat, hogy épülő csapatunk már most versenyképes bárkivel. Attól a csapattól, amelyik győzelmi kényszerben így leradírozza a kétségkívül remek Chelsea-t, nyugodtan tartsanak az ellenfelek. Hello, Európa, újra itt volnánk.

Most ki a kicsi?!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr68240404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337297 2012.11.21. 12:31:36

Ezt is összecsalta nekünk Moggi! Nem tudom eldönteni, hogy kibe vagyok a leginkább szerelmes. Gigi, Chiello, Vidal, Marci, Q, de igazából ideírhatnám az egész tegnapi keretet. Mivel semmi sem lehet tökéletes, leírnám az egyetlen számomra nem tetsző tegnapi eseményt: Marci sárgája, mert így nem lehet ott az ukránoknál. És mivel semmi sem lehet tökéletes, így számomra ez a cikk sem az: kicsit úgy hangzik a "Klose-díjas" gól (még ha egy rakás szarkazmussal is van megpakolva), mintha Kloséról neveznénk el a tegnapinál ritkán látott parasztabb gólokat, pedig ugye a jó Miroslav áll ettől a legtávolabb. Szóval ha nem értenék ennyire hihetetlenül nagyon a futballhoz, akkor rosszul hinném, bár akkor nem is olvasnám ezt a blogot, még ha a világ legjobbja is. Szóval nekem kicsit félreérthető. Szóval így a cikk még mindig majdnem tökéletes. (nyal) Szóval inkább elmegyek aludni, ha már éjjel nem sikerült.

262910 2012.11.21. 12:38:36

[Cucu](#982608): tisztelem a németet, a megjegyzés természetesen ironikus.

346514 2012.11.21. 12:53:11

Szokás szerint the recap is on point, egyedül az lóg ki, hogy a Chelsea "jól védekezik". A Manchester elleni zakó óta a Chelsea védekezése a szimplán szar és a botrányos között mozog, gondoljatok bele, még Asamoah is végrehajtott egy gólpassz értékű visszagurítást a védőik között. :D Annak külön örülök, hogy végre más is leírta, hogy nem a Sahtartól kell remegnünk, hanem magunkkal foglalkoznunk. Ha nem rúgnak szét minket a torinói kisborjúk, egy pontot el kell tudnunk hozni a bányából. Ha nem tudunk, teljesen megérdemelten esünk ki, mert egy csapatnak kell legyen annyi önbecsülése, hogy legalább egy pontot elhozzon egy olyan ellenfél otthonából, amelyik hülyét csinált belőle a saját közönsége előtt. Akkor még nem tudtuk, mire számítsunk, mert az ukrán bajnokág valahogy kiesik a legtöbb olasz háztartás tévés kínálatából, de most már tökéletesen tisztában leszünk vele, mire képesek az ukránok (bírói labdánaál azonnal letámadni!), és azért a tegnapi után a Doneck is tartani fog tőlünk. Nem valószínű, hogy látványos, intenzív csata lesz, de nem is kell annak lennie. Chiello elmondta a meccs után, hogy valóban van némi egészségügyi problémája, de ott akar lenni a Milan ellen. Én is azt szeretném, hogy ott legyen, de ebből szoktak lenni a 3-4 hetes sérülések, szóval a szakmai stábnak remélhetőleg lesz annyi józan belátása, hogy feleslegesen nem kockáztatunk (a Gazzetta máris kivette Giorgiót a meccskeretből). Összességében nagyon jó most juventinónak lenni, csak a Vidal körül gyülekező dögkeselyűk ne lennének... Számomra Buffon és Chiello mellett Marci és Vidal az elsők az egyenlők között, de tartok tőle, hogy Arturo Zidane nyomdokaiba lép majd, valahogy nem látom azt, hogy 28 évesen is a Juventus Stadium gyepét szántja... Marchisio viszont legenda lesz és talán Capitano is, remélhetőleg. Addig kell BL-t nyerni, amíg együtt van az MVP középpálya!

347944 2012.11.21. 13:00:41

Megláttuk mennyit ért ez Európában!Rispetto!

346607 2012.11.21. 13:23:18

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

340119 2012.11.21. 13:32:47

[juventino_1897](#982644): Nálam már egyértelműen Marci a kapitány. [laziale79](#982659): Thx. Remek meccsen vagyunk túl. Tény, hogy nem volt túl acélos a Chelsea védelme, de azért akkor is egy Chelsea-ről beszélünk és egy Bl meccsről. (Azért amikor a már említett Oscar, Mata , Hazard hármas lendületből érkeztek a mi védőinkre, megfagyott a vér az ereimben. ) Az első félidő után én Pogbáért kiáltottam Asamoah helyére. (Görcsösen játszik mostanában és ez tegnap is lejött.) Egyébként én Conte helyében az Ukránoknak is pont így mennék neki.

343446 2012.11.21. 14:09:48

"A keretüknek stabil, évek óta együtt játszó, egységes gerince van, különösebb lyukak nélkül, tele klasszissal. Nekünk meg itt van ez a csapatként fiatal, mindössze bő egy éve összerántott keret, a kötelező gólszerzés terhe mellett, Európa-szerte irigyelt támadó nélkül, plasztikboxba száműzött edzővel, minimális BL-rutinnal." Grat nektek, megérdemelt ez a 3-0! Viszont ezen a két mondaton még egyszer elgondolkodnék...

262910 2012.11.21. 14:24:49

[thiemecsaba](#982751): gondolkodj, sőt, meg is oszthatnád, mire jutottál.

343446 2012.11.21. 14:41:03

[s4tch](#982766): első mondat: abból a gerincből egyedül Big Petr van jelen, továbbá évek óta együtt játszó játékosok? itt azokra gondoltál, akit most nyáron, vagy akit a múlt nyáron vett a Chelsea? :D 2. mondat: a juvenak összeállt kerete van, a Chelseanek csak az lesz a jövőben. Európa szerte irigyelt támadó? ja az bocs tényleg nektek sincs :), viszont van BL rutin Pirlo és Buffon személyében bőven :)

348517 2012.11.21. 14:58:40

A kezdés előtti hangulat a stadionban valami elképesztően hátborzongató volt. El is döntöttem, az elődöntőn ott kell lenni!

348239 2012.11.21. 15:19:15

Na tudtam, hogy nem kell fosni, a Chelsea fosott tőlünk, ahogy kell. Az ukránoktól sem szarnám össze magam továbbra sem, a védelmüket konkrétan nem sokra tartom. A Chelsea-től is kaptak 3-at, közte viccgólokat, a dánok is benyomtak nekik kettőt, ott mindenképp sebezhetőek. Bár ez fordítva is igaz, a kontráik nem fekszenek nekünk, de jobbnak nem mondanám őket. Mi pedig továbbra is jövünk fel, múltkori meccsünkön egy tompább Juve volt. Nem tudom, hogy ez tényleg tudatos formaidőzítés volt, amit Contéból kinézek, vagy az Inter elleni vereség kellett hozzá (ha igen, akkor pacsi nekik), de mindegy, a lényeg, hogy faszák vagyunk, tartson ki a donyecki meccsig, aztán jön vissza a Mester. Ja és azt ukránokkal ne is egyezkedjünk x-ről, mert látszólag belemennek, aztán csak kettőt pislogunk és a barom Luiz Adriano már hármat lőtt.

338823 2012.11.21. 15:35:04

Már megint nagy a pofátok! Egy olasz csapat megölt egy olasz edzőt. Úristen megölték Kennyt, SZEMETEK !

337297 2012.11.21. 15:39:00

[s4tch](#982619): Természetesen nem is gondoltam arra, hogy másképp lenne. :)

347041 2012.11.21. 16:08:20

Chiellini nagyon nagy tanár volt tegnap! szinte az összes kirúgást levette mellel 2 cselzkijes közt:D és végig kiváló volt

258945 2012.11.21. 17:41:53

tegnap az asszony nekem is háromszor mondta, hogy "nyugodjálmegfejezdmárbe" miután minden gólnál masszívan őrjöngtem, már akkor elszakadt a film és bakukrásokkal közlekedtem a kéróban, a 3.nál amikor Giovinco elrúgta :)

347698 2012.11.21. 18:13:01

apámmal félrekedtre üvöltöztük magunkat, úgy anblock az egész meccset végigordítoztuk. anyám fixen frászt kapott tőlünk. na ilyenkor örülök, hogy nincsenek szomszédaink.=D a továbbjutás meg meglesz és kész. főleg, ha nem "elégazikszis" mentalitással megyünk ki a pályára.

255834 2012.11.22. 04:06:52

Gratula nektek, erődemonstráció volt. Ettől függetlenül, szerintem totális papírforma. Ha eltekintünk azoktól a prekoncepcióktól, hogy Chelsea, angol élcsapat, elköltött fontmilliárdok, BL-címvédő stb. és csak arra koncentrálunk, amit az ellenfél a pályán mutatott korábban is, akkor nincs meglepetés. Ezt a Chelsea-t a komolyabb csapatok kivétel nélkül lefutballozták, attól függetlenül, hogy mi lett az eredmény. Mondjuk az igazi siker itt van, a Napoli képtelen volt kihasználni, hogy jobb náluk, ti viszont kitudtátok. "A Juventus Stadiumba látogatók közül a második legjobb csapatból csináltunk almaszószt." Viszont ezt nem hiszem el, hogy komolyan gondolod, gondoljátok. Csak calción belül legalább három, a Chelseanél egyértelműen jobb csapat járt már ott. És itt irreleváns, hogy az angoloknak egyénileg jobb játékosaik vannak, csapatként már nem jók.

334309 2012.11.22. 09:42:37

[Viridis Aquilae](#983773): a sahtar volt a legjobb, nem az inter, ha erre gondolsz :)

340942 2012.11.22. 10:37:24

[Viridis Aquilae](#983773): Lefocizták, de a focit gólra játsszák még mindig. A mostani állapotokat vedd figyelembe. A PL-ben első helyen voltak az idei évben, igaz most lecsúsztak a 2.-ra de az mégsem a 6. :). A támadórészlegük egyedülálló, a védelem meg fos. Melyik az a 3 csapat? A Napolin és az Izén kívül nem jut eszembe más, de azok se jobbak az hótziher :P

347988 2012.11.22. 11:21:12

[thiemecsaba](#982778): "Európa szerte irigyelt támadó? ja az bocs tényleg nektek sincs" Ja hogy ott van egy Torres.Aha.Értem. Sziaköszicsá.

343446 2012.11.22. 13:12:57

[delpietro](#984021): xD

343446 2012.11.22. 13:16:28

[delpietro](#984021): ti le vagytok maradva az időben 2-3-4 évet vagy mi a szösz? :D de most komolyan! (no offense)

346364 2012.11.22. 15:08:32

[juventino_1897](#982644): Vidal lenyilatkozta, hogy jól érzi itt magát, nem fog elmenni. Egyébként is úgy tudom, hogy Bonuval kimondottan jó haverok.

346364 2012.11.22. 16:16:13

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

344520 2012.11.22. 17:01:19

[JUVEloko](#984277): Nagyon remélem, hogy az a nyilatkozat, amit én is olvastam, nem csak egy erős PR szöveg volt a szurkolók felé, hogy megnyugtasson mindenkit. Mert olvasva nem csak a hazai, hanem a külföldi oldalakat kb. minden második szurkoló szeretné a csapatában látni King Arthurot. Főleg a Real fanok, akik bőven imádnák, ha a csapatukban játszana. Nekik meg van elég zseton, ahhoz. Bár Marotta is mondta egy 30 milliós ajánlatot utasítottak vissza érte. Én is imádom, hatalmas fazon, látni rajta, hogy élvezi az ittlétet. Ő a mi Arthuro királyunk!!!

255834 2012.11.22. 22:55:12

[benitoNST](#983921): nem erre, és persze, a Sahtar jobb, mint az Inter, nem is kérdőjelezem meg. De, hogy ez a Chelsea nem jobb, mint a Napoli vagy a tavalyi Milan az ziher (max. játékosanyagban). [kdavid86](#983978): egyébként harmadik a Chelsea, bár lényegtelen. De tekintsünk el attól, hogy egy ilyen kezdővel, kerettel élből leverik a Readinget és a hasonszőrű csapatokat. A harmadik jobb olasz csapat szerintem a tavalyi Milan (amely szintén járt nálatok), mindegyiknek világos elképzelései vannak arról, mit akar játszani, van koncepció. A Chelseanél nincs, az egyéniségeken múlik a sorsuk. Úgyhogy én jobbnak tartom az említett gárdákat, nem is volt annyira alárendelt szerepük a Juve stadionban, mint az angoloknak. Ha eltekintesz attól, hogy ők a BL győztes Chelsea, annyit állapíthatsz meg, mintha egy kis csapat lett volna a vendégeket. Amúgy nem kekeckedés, én ezt a nótát fújom hónapok óta, attól függetlenül, hogy éppen ti veritek őket, vagy a Kiskunhalas. Szóval túlzó, hogy ők a 2. legjobbak.
süti beállítások módosítása