bntemp

bntemp

Nagyi spenótja

2012. november 10. - s4tch

A hétvégi bajnoki nélkül is mozgalmas focihéten vagyunk túl a szezon eddigi legsűrűbb, legfontosabb időszakában: kezdésnek sikerült előnyről elbukni egy hatpontos rangadót, ezzel elment a régóta hizlalt bajnoki veretlenség, és ha nem lett volna világos eddig az egyik második számú milánói társaság szándéka, már senki előtt nem kérdéses, májusban nem fognak megelégedni az ezüsttel. Hét közben a mór megtette kötelességét, üzemszerű állapotba került a hétvégén még fizikailag és mentálisan is szétesettnek tűnt Juventus, és 93 percig úgy tűnt, a BalatonNordslelle kivéreztetése és a szovjetek egymás közti döntetlenje után még egy ukrán zakóval is meglehet a BL-továbbjutás, de végül csak visszaütött a dániai balfaszkodás. Majd pénteken nem kis meglepetésre Pogbát kirakta Conte a Pescarába utazó keretből. Mi jöhet még? Beharangozunk, és bekezdésenként adózunk _benito kakifétisének.

A hétvégi bajnoki nélkül is mozgalmas focihéten vagyunk túl a szezon eddigi legsűrűbb, legfontosabb időszakában: kezdésnek sikerült előnyről elbukni egy hatpontos rangadót, ezzel elment a régóta hizlalt bajnoki veretlenség, és ha nem lett volna világos eddig az egyik második számú milánói társaság szándéka, már senki előtt nem kérdéses, májusban nem fognak megelégedni az ezüsttel. Hét közben a mór megtette kötelességét, üzemszerű állapotba került a hétvégén még fizikailag és mentálisan is szétesettnek tűnt Juventus, és 93 percig úgy tűnt, a BalatonNordslelle kivéreztetése és a szovjetek egymás közti döntetlenje után még egy ukrán zakóval is meglehet a BL-továbbjutás, de végül csak visszaütött a dániai balfaszkodás. Majd pénteken nem kis meglepetésre Pogbát kirakta Conte a Pescarába utazó keretből. Mi jöhet még? Beharangozunk, és bekezdésenként adózunk _benito kakifétisének.

Kezdjük akkor a szaftos bulvárral: Paul Pogba, a 19 éves szerecsen kisisten nem utazott el a csapat többi tagjával, mert - ahogy a klub honlapján olvasható - elkésett két edzésről. A játékos roppant irritáló ügynöke, Mino Raiola (többek között ő viszi Zlatan és Balotelli ügyeit is, nem egyszerű figura ő maga sem) a mai Gazzettában magyarázza a magyarázhatatlant: az első esetben késő éjjel jött az értesítés az edzés időpontjáról, a másodikban pedig állítólag olyan elfoglaltsága volt Pogbának, amit maga a klub szervezett neki. A magyarázkodáshoz hozzáteszi, reméli, nem Conte hozta ezt a döntést, mert ha igen, akkor úgy tűnik, nem tudja kezelni az ilyen helyzeteket. Na ja, szóltunk, hogy messziről átható kakaszagtól bűzlik a figura. A sztorihoz hozzátartozik, hogy a többi játékos mindkét edzésre időben érkezett. Az elsőre váratlan eseménysor azért nem előzmény nélkül, és itt nem elsősorban a Ferguson által elsírt tiszteletlensége gondolunk.

Ne szúrd el, öcsi!

Pogba két mérkőzésen nyújtott eddig emlékezetest: a Napoli ellen egy csodálatos kapáslövéssel bevitte a kegyelemdöfést, a Bologna ellen kezdőként a mezőny legjobbja volt, és a meccs végén győztes gólt szerzett. Mindkét esetben megkapta az elismerő szavakat a szakmai stábtól és a csapattársaktól, viszont Alessio mindkét meccs után tett rá elmarasztaló megjegyzést is. A Bologna ellen konkrétan lelustázta a másodedzőnk a meccs közepén mutatott alibizése miatt. Mindkét meccset követően elhangzott, hogy a jó teljesítménye mellett a realitás talaján kell maradnia, tiszteletben kell tartania a hierarchiát. Tegyük ehhez hozzá a srác nyilatkozatait, amiben elmondja, hogy a világ legjobb focistája akar lenni, és már idén ki akarja szorítani Pirlót a kezdőből, és máris eszünkbe jut egy zseniális tehetségű, szintén fosos korú játékos, akinek a játéktudását senki nem vitatta, de akivel sem Mourinho, sem Mancini nem tudott mit kezdeni. Pogba szempontjából nem túl bíztató, hogy a hírek szerint roppant mérges Conte nem osztogatja a második esélyeket: nála egyszer lehet kipottyanni a pixisből (erről Ziegler, Iaquinta és Kraszics is mesélhetne). Egyébként a hírek alapján jogosnak tartjuk a büntetést, addig kell elkapni a srác tökét, míg tényleg istennek nem hiszi magát. Reméljük, az ifjú padawan megtanulja a leckét: az öltőzőben senkinek nem hiányzik egy bomlasztó tag, a pályán viszont szükségünk van a tehetségére. Kár, hogy Raiola személyében a futballvilág egyik túlhizlalt mételye osztja neki a tanácsokat.

Szóval ma jön a Pescara, illetve mi megyünk hozzájuk. A novemberi menetrendet elnézve a legkönnyebb bajnokira számítóknak egy fájdalmas emlékeztető: mikor utoljára első osztályú bajnokin Pescarában jártunk, Trapattoni Baggióval felálló Juventusát a Pescara 5:1-re zúzta le a ’92-’93-as bajnokság utolsó előtti körében. Igaz, ekkorra a másik második számú milánói társaság már bajnok lett, a Juventusnak zsebben volt az UEFA-kupával járó helyezés, és a Pescara is matematikailag biztos kieső volt. Lehet, hogy nem tévednek nagyot, akik az olasz fociban akkoriban bokáig érő trágyából kiindulva bundát kiáltanak… 2006 óta viszont tiszta a calcio, hasonló most fel sem merülhet. A ronda ruha óta kétszer találkoztunk velük, a B-ben oda-vissza nyertünk, idegenben Birindelli góljával, otthon Nedved duplájával. A Pescara tavaly Zemannal igen szórakoztató mérkőzéseket vívott, de azóta ők már belátták, hogy az agyatlan támadójáték az első osztályba kevés lesz. Míg az egyesek szerint karakán, mások szerint ostoba és csökönyös Zeman maradt az elveinél, és 10 meccsen 20 kapott góllal a bajnokság legtörékenyebb hátsó alakzatát sikerült összehoznia, addig a Pescaránál kipróbáltak több felállást, végül múlt héten átálltak a stabilabb 3-5-2-re, és meg is verték a Parmát. Egy újonc általában erősít a keretén; érdekes módon ők inkább gyengültek a feljutással, miután két legjobb góllövőjüket, Insignét és Immobilét el kellett engedniük, és a csapatot zseniálisan mozgató Verrattit sem tudták megtartani. Posztonként a cseresorunk is erősebb az övéknél, de ezzel a dánok ellen sem mentünk sokra idegenben. Fel fogják szántani a pályát: az újoncoknál a Juventus elleni hazai bajnoki általában az év derbije.

Mára két ilyet, kösz.

Nálunk Pogba ügye nagyjából elviszi a show-t. Alig pár óra van hátra a mérkőzésig; ilyenkor nagyjából le szoktak tisztulni és egy irányba szoktak mutatni a pletykák, most viszont alig tudunk valami konkrétumot. A Gazzetta nagyjából az alap kezdőt írja minimális variálással: Barzagli helyén kezdene Lucio, a hónapok óta kiszámíthatatlan Lichtsteinert kiszorítaná a formáját lassan megtaláló Isla, visszatérne kisebb sérüléséből Vucsinics, és a hét közben nagyot játszó Giovinco helyén Quagliarella kezdene. A csapatot az árnyékszékre is követő, sőt, a kipottyantott adagok méretét, állagát és színét is hűen közlő tuttojuve.com a Marronét is kezdőbe várja, Bonucci vagy Vidal helyére. Meglátásunk szerint Lucára mocskosul ráférne a játék, vétek ekkora tehetséget a padon jegelni.

Olyan kicsit ez a meccs, mint a nagyi spenótja: tudjuk, hogy nem lesz finom, érezzük az első falatnál, hogy ebből akár csúnya fosás is lehet, de imádjuk a nagyit, így muszájból lenyomjuk. Az egész keretnek pihenni kéne, a kulcsemberekben komoly játékpercek vannak, ráadásul hét közben jön egy végtelenül fölösleges válogatott meccs a franciák ellen, és csak remélni tudjuk, hogy Prandelli nem egy Buffon – Maggio, Barza, Bonu, Chiello – Marcsi, Pirlo, Giak – Montolivo – Osvaldo, Giovinco csapattal képzeli a franciák elleni dögunalmas 0:0-át lejátszani. Nekünk valami diétásat főzz, Cesare!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr68240392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

307365 2012.11.10. 11:13:14

tegnap visszanéztem a Nordkoppenhága elleni meccset és újra meg kellett állapítanom, hogy Asamoah beadásainak 90%-a az ellenfél jobb belső combjáról pattan ki. Vagy pihenjen, vagy nézzen meg pár videot a legendás elődről. Esetleg ki lehetne próbálni a másik oldalon. Vagy megadhatták volna muntari gólját.

340119 2012.11.10. 13:53:37

"(erről Ziegler, Iaquinta és Kraszics is mesélhetne)." És Elia is hozzá tudna fűzni néhány gondolatot. :)

348087 2012.11.10. 14:02:06

hát nem volt hosszú a karrierje.

348087 2012.11.10. 14:04:32

viszont több lesz a pénze. that's life. http://www.youtube.com/watch?v=cqhYchnDNfA

262910 2012.11.10. 14:20:49

[grell](#969617): eredetileg ő is szerepelt a felsorolásban, de aztán belegondoltam, hogy ő szeptembertől-áprilisig csak kapott néhány esélyt, míg a többieket pillanatok alatt lenullázta a mister.

334302 2012.11.10. 15:26:56

Ezzel a Pogba hype-pal várnék legalább egy évet, mert egyelőre 10 meccset sem játszott a srác első osztályban, de már világsztárként beszélnek róla. Én ezt nem értem; mire fel? Természetesen nem a nagyszerű Bianconerire gondolok.

295377 2012.11.10. 15:32:48

Csak azt mondja meg nekem vki, hogy ilyen barátságos válogatott meccsek mi a f.sznak kellene két bajnoki között?

340119 2012.11.10. 16:25:35

[s4tch](#969651): Nem tudom nála mi lehetett a konkrét gond. Conte egyszer nyilatkozott róla - meglehetősen diszkréten - amiből én azt szűrtem le, hogy a hozzáállásával voltak problémák. De hogy pontosan mi, arról nem olvastam semmit azóta sem. (Azon a pár meccsen nem volt szerintem annyira béna és akarás is lejött)

346514 2012.11.10. 21:30:13

Remélhetőleg Pogba jövő héten jól viselkedik, mert Pirlo kisárgázta magát a Lazio-meccsről...

338064 2012.11.10. 23:50:13

csóri delfinek 2:0nál megrázták a pofonfát Pogba kicsit agyasabban reagált a dolgokra a hatalmas social network-ön, gondolom érzi, hogy széllel szemben hugyozik

346514 2012.11.11. 10:15:47

Eccolo Quagliarella! Igaz, nem a Lazio és a Milan ellen, de elkezdte lőni a gólokat, volt olló, sarkazós gólpassz és ahogy átvette azt a hosszú indítást... Ha igazán csúcsformában lesz, az ilyeneket utána be is veri. Viszont ha a következő 6 meccsből legalább négyen nem lesz a kezdőben Q, akkor Conte is elmehet a sunyiba! A sérüléstől eltekintve jelenleg semmi nem indokolja, hogy ne a Gio-Q páros kezdjen, Matri ideje lejárt, Bendtneré remélhetőleg soha el sem kezdődik, vigye az ügynöke, ahova akarja, ennyit Iaquinta is hozzá tudna tenni a játékhoz. Marcinak kéne még egy-két gól, Vidal meg akár fáradt, akár nem, jelenleg a legfontosabb játékosunk. Az edzői stábnak meg csak gratulálni tudok, hogy Pirlót betették a Pescara ellen... Az egyetlen, amire gondolni tudok, hogy biztosra akartunk menni, hogy a Milan ellen ott lehessen, mert egyébként WTF. Marchisio nyilatkozta, hogy az Inter elleni vereség ébresztőt fújt a társaságnak. Szerencsére úgy tűnik, valóban ez a helyzet, és nem csak kinyitotta a közhelyszótárt. Erődemonstráció kell most, alkalmunk lesz rá bőven a következő hetekben. Forza Juve!

338211 2012.11.11. 13:49:14

[juventino_1897](#970637): Szerintem pont jókor jön Pirlo pihenője. Egyfelől már nagyon kijár neki, másfelől a Lazio tavaly is elég komolyan leszedte a pályáról, Hernanes vagy Ledesma megeszik. Egy Marci - Pogba - Vidal tengely szerintem hatásosabb lesz a kékek ellen, mégha nem is annyira kreatív.
süti beállítások módosítása