bntemp

bntemp

A legjobb bajnok lett

2012. május 07. - s4tch

Egy erkölcsileg, gazdaságilag és morálisan megsemmisített klub, amit rossz vezetői döntések, elhibázott igazoláspolitika és szakmai hibák egész sora tépázott odáig, hogy már nem is gyűlölték, hanem szánták az ellenfelek. Egy középszerűnek, kiégettnek tűnő keret, aminek az önbecsülését két zsinórban _elért hetedik hely rángatta le a szégyenletes mélységek újabb és újabb rétegeibe. Egy edző, aki hiába – Ferrarához hasonló – klublegenda, csak Serie B-s csapatokkal ért el sikereket, ráadásul egy közegidegen, a játékosok számára is ismeretlen taktikát próbált felépíteni egy évek óta vegetáló egykori klasszisra.

Ez volt a helyzet 2011. szeptemberében, amikor a Bianconeri blog szerkesztőségi küldöttsége megállt az új stadion előtti parkolóban, és besétált a Parma elleni meccsre. És mi van most?

Egy erkölcsileg, gazdaságilag és morálisan megsemmisített klub, amit rossz vezetői döntések, elhibázott igazoláspolitika és szakmai hibák egész sora tépázott odáig, hogy már nem is gyűlölték, hanem szánták az ellenfelek. Egy középszerűnek, kiégettnek tűnő keret, aminek az önbecsülését két zsinórban _elért hetedik hely rángatta le a szégyenletes mélységek újabb és újabb rétegeibe. Egy edző, aki hiába – Ferrarához hasonló – klublegenda, csak Serie B-s csapatokkal ért el sikereket, ráadásul egy közegidegen, a játékosok számára is ismeretlen taktikát próbált felépíteni egy évek óta vegetáló egykori klasszisra.

Ez volt a helyzet 2011. szeptemberében, amikor a Bianconeri blog szerkesztőségi küldöttsége megállt az új stadion előtti parkolóban, és besétált a Parma elleni meccsre. És mi van most?

Most az van, hogy a Juventus veretlenül (…) megnyerte az olasz bajnokságot. Az van, hogy a lesajnált keret lesajnált edzőjének minden húzása bejött, egy olyan Juventust hozott össze Conte, amelyre akkor is büszkék lehetnénk, ha most a Milan öltözőjében pogóztak volna pezsgőt locsolva a játékosok. Visszaadta a játékosok hitét, önbizalmát, és olyat mutatott a Serie A-nak, amilyet nagyon régen nem látott. Kockáztatott az igazolásaival, kockáztatott a pályán, de minden bejött. Olyan hitet adott a játékosainak, amivel szemben meghajolt a nagyobb játékerő, az erősebb keret, a hatékonyabb sportpolitika. Újra megtanította küzdeni, és ami még fontosabb, nyerni a Juventust.

A bajnoki címért elsősorban Antonio Contének jár a gratuláció. Csodát tett a csapattal, és külön-külön a játékosokkal is. Meg velünk is.

Némi medvebőrrel


Volt egy csomó körülmény, ami a Juventus mellett szólt, de ha a bevezetőben említetteket is mérlegre tesszük, talán senki nem vitatja, hogy megérdemelten lett bajnok. Sőt, talán azt sem, hogy a legjobb olasz csapat nyerte a bajnokságot. A legszebb, leghatékonyabb játékot játszó, amelyet megszorítani meg lehetett, de megverni nem tudta senki. Amely összesen 19 gólt kapott, kettőnél többet egy meccsen csak egyszer, és bár a Milan több gólt lőtt nála, az összesített gólkülönbsége a legjobb lett.

Biztosan sokan fogják emlegetni Muntari meg nem adott gólját (Trieszt felé zötyögve mi az esőért, a drága üzemanyagért, a szendvicsek fogyásáért, és a játékosaink fáradtságáért is az esetet tettük felelőssé), de ez csak magyarázkodás, nem is érdemes foglalkozni vele. Sokan mondják majd, hogy ha a Milannak nincs ennyi sérültje, nem lett volna bajnok a Juve, amiben lehet, hogy van valami, de hát ezzel sem nagyon tudunk mit kezdeni. Nekünk azt kellett legyőznünk, aki ott volt velünk szemben, és azt megtettük. Még ennél is biztosabb, hogy komoly szerepe volt a bajnoki címben annak, hogy nem kellett Európában játszanunk (ez különösen a hajrában – Triesztben meg aztán főleg – érződött), de azért az elmaradt 10-12 meccsért véres könnyekkel fizettünk tavaly, ne irigyelje senki tőlünk. Idén meg mi fogunk többet játszani, mert van egy kupadöntőnk meg egy Szuperkupánk. Ennyi.

A képen egy szemtelenül jóképű bloggert és az Év Kétrudasát rejtettük el


A november óta megállás nélkül mantrázott „ez kevés lesz Európában” sok vidám percet okozott, hiszen ennél nagyobb marhaságot nem lehet mondani egy csapatra, amely nem indult Európában. Most viszont indulni fog, de az már nem ez a csapat lesz, hanem egy vélhetően még erősebb.  Azt azért tegyük gyorsan hozzá, hogy ha az európai statisztikákra tekintünk, láthatjuk, hogy a Juventus rengeteg statisztikai mutatóban a kontinens legszűkebb elitjében szerepel, tehát talán már _ez sem lenne kevés Európában. De ez most még nem számít, majd visszatérünk rá, amikor a harmadik kalapból besorsolnak minket egy várhatóan atomdurva csoportba.

Most viszont most van, és leszögezhetünk egy csomó olyan dolgot, amiket egyrészt nem gondoltunk volna a szezon elején, másrészt akkora pofánk lesz tőlük, hogy előre félünk magunktól. Leszögezhetjük, hogy a legjobb csapat olasz csapatként úgy nyertük meg a bajnoki címet, hogy az odáig vezető úton csak nagyon rövid időre engedtük át a dobogó tetejét másnak. Hogy a közvetlen riválisok mindegyikét legyőztük legalább egyszer, az Intert és a Laziót mindjárt oda-vissza, a Milant meg kicsaptuk bónuszként a kupából is. Hogy végleg magunk mögött hagyhattuk a játékvezetős mantrát, hiszen a feleslegesen rágcsált Muntari-esetet kivéve (ahol valóban nagyot hibázott a játékvezető) inkább hátráltattak, mint segítettek a bírók. És hogy a Milan személyében egy igazán komoly ellenfelet utasítottunk magunk mögé, ami csak még szebbé teszi az egészet.

Kavarog bennünk még minden. Egymást érik a képek, ahogy Machisio egyből az első meccsen bepörgeti a szezon gólját a Parmának, ahogy ugyanő kivégzi a Milant, aztán az Intert. Ahogy a világtörténelem legszebb kontrájával legyőzzük a Laziót, ahogy Pepe végigvágtat a Nápolyi térfélen, és bekiflizi. Ahogy Alex kibombázza a kupából a Romát, aztán Vucsinics ugyanígy tesz a Milannal. És ahogy állunk a trieszti lelátón, amikor lefújják a Cagliari elleni meccset, és valósággá válik, amit kishitűen egészen addig a pillanatig nem akartunk elhinni.

Mi is

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr198240110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juvebajnok2012 2012.05.07. 15:34:45

Szerintem senki sem vonja kétségbe hogy a Juve megérdemelten lett bajnok, ezt fölösleges is magyarázni. És ez a győzelem ugyan úgy a miénk (szurkolóké) is, akik 2006-óta várjuk ezt a pillanatot, hogy olyat lássunk, amit sokan (kedves ellenfeleink itáliában és a nagyvilágban) már el is felejtettek. Újra megremeghetnek a lábak, újra csokis lehet az alsó gatya ha valaki a Juventus ellen játszik.

Juventino 2012.05.07. 15:39:35

Azért a tegnapi "szellemgól" 2.0 és kamutizenegyes után pofa kell majd ahhoz, hogy Muntari gólját emlegessék, mert ha az Inter ellen nem volt elég, akkor a Juve ellen sem lett volna! ;) Egyébként nem ezen múlt, hanem azon, hogy a Juve jobban akarta a sikert. Conte újra megidézte a Spiritót, ha négy év alatt csinál "egy Guardiolát", nem fogják kiengedni a stadionból a búcsúztatón. Jövő héten viszont egy másik, vagy talán az sem túlzás, ha azt mondom, A Legenda búcsúzik. Remélem Alex góllal és a veretlenséggel teszi fel a koronát a pályafutására. Fura, hogy valami csodálatos kezdetének lehettünk szemtanúi, egy korszak hajnalán egy másik mégis véget ér. Bízom benne, hogy Del Piero a kupadöntőn még pályán lesz és még egyszer, utoljára győzelemre vezeti a csapatunkat. Ősztől semmi sem lesz már ugyanolyan, csak egyvalami nem változik: FORZA JUVE PER SEMPRE!

bianconeri2220 2012.05.07. 15:55:12

Imádom ezt a csapatot. Szerethetőbbek szinte bármminél jobban a világon. Még mindig nehezen hiszem el, hogy tényleg megvan. Még két meccset kell behúzni és egy tökéletes szezont zárhatunk. Még így leírva is hihetetlen..... :)

Atyus 2012.05.07. 15:55:52

Jajj az a 2rudas. Mi is lefényképeztük :D

dvLn1 2012.05.07. 15:58:53

[Juventino](#817111): remelem a vezetoseg rajon arra hogy mennyire fontos Alex a csapatnak es nekunk szurkoloknak is... egyszeruen nem tudom felfogni azt hogy megvan a scudetto, de szomoru is vagyok mert ő elmegy :( forza juve per sempre !

334474 2012.05.07. 16:00:46

Amúgy a rivális szurkolók(NST-n belül)99%-a normálisan, rendesen gratulált. És ezt nagyon köszönöm nekik. Másrészt pedig annyira örülök, hogy végre igaznak bizonyult a szokásos nyár végi optimizmusom: "Azért megdöbbentő ez az általános depresszió. 2 olyan szezon után vagyunk, amit az ellenségünknek se kívánnánk. Sérülések, formahanyatlások, ferrara- és zacceroniféle horror taktikák után voltunk többször is dobogó közelben. Általában a szezon közepén-végén fogytunk el. Akkor is leginkább létszámban és fejben. Ehhez képest szinte semmit se gyengülünk(Melo az egyetlen érték akitől megváltunk), viszont számos helyen erősödtünk. Nem kell itt 6. helyezések rémálmaival sokkolni magunkat. Ha valami nem fog működni, az a taktika, és Conte elképzelése, de maga a keret baromira elég kéne, hogy legyen. A tavaszi pokoljáráshoz képest itt van Vidal, Lichsteiner, Quagliarella, Vucinic és három gyors technikás szélső. A közvetlen rivális Napoli 6 baromi nehéz meccset játszik a BL-ben. Képzeljük el a kezdőjüket, ha mondjuk egy fele akkora sérüléshullámot kapnak mint mi az előző 2 év során kb folyamatosan, és pl kiesik egy időre Lavezzi, Maggio és Inler. Legalább a szezon elején legyünk már bizakodóak. Ma nyit a stadion mégis 2 hónapja másról se lehet olvasni a fórumokon, hogy (az amúgy ingyenes igazolás) Pirlo öreg, Vucinic meg csúnya." Fuck Yea!!! Csodálatos volt a csapat. Mindenki. Most még Borriellot is megölelném.

269797 2012.05.07. 16:00:49

Srácok már hetek óta megy, hogy kényszeresen magyarázni akarjátok a bajnoki címet (bírózás, stb.), nyugi nem szükséges, nyertetek. A nem megérdemelt bajnoki cím az amúgy is egy kibaszott oximoron. Mivel a kudarcokat sem tudtátok szerényen kezelni, a sikereket sem érdemes. Varrjátok fel a negyedik csillagot is én azt mondom, úgyis meglesz egyszer. (1 hullarabló piros-fekete csíkos patkány)

317362 2012.05.07. 16:04:44

Srácok nem tudja valaki, honnan lehet ilyen bajnok-pólót szerezni?? :D

Paco 2012.05.07. 16:08:15

Na tessék megmondtam hitetlenek megvan a bajnoki cím aki egy percig is kételkedett benne az most szégyelje el magát. Emlékszem még itt a Conte oktató bloggerekre (Benítóval az élen) és a pro licence edzőkre itt a fórumon hogy kit kéne játszatni meg kit nem hogy legyen a kezdő pfffff. Nesztek itt a válasz ez a Milan csak a téves tiziknek meg Ibrának köszönhette hogy eddig is versenyben maradt nézzük csak meg hol van a 3. -20pont. Gande Juve per sempre

324641 2012.05.07. 16:15:50

Az a csapat, amelyik veretlenül lesz BAJNOK ( tudom van még egy forduló!), az nem lehet véletlen műve, vagy "csapat alá tolt eredmény"! Egyszerűen ilyen jók vagyunk, és leszünk is! Ősszel indulunk Európa elitje ellen, és már az is rólunk fog szólni! Forza Juve!

344520 2012.05.07. 16:16:03

[Juventino](#817111): Igen, valahogy az ember szíve összeszorul, ha belegondol egybe. Végre a sok éves "csapatépítés", a kidobott milliók, hibás döntések után elkezdődik remélhetőleg egy sikeres korszak, egy legendával a kispadon. Viszont a másik, ahogy te írtad A LEGENDA, elbúcsúzik. De talán ez, így van rendjén, mint ismert a mondás: "ahhoz, hogy valami új, jobb szülessen a réginek le kell omlania". Ez, igaz képletes, de még utoljára a kapitányunkat a hozzá méltó módon tudjuk elbúcsúztatni. És igaz az is, hogy sokan panaszkodnak, hogy nincs igazi helyettesítője, de: A Csapat és Conte veszi át a helyét most. Ezt a szerethető csapatot kell imádni, és majd megjelenik egy hozzá hasonló lovag, aki hűséges lesz az ő hölgyéhez.

340119 2012.05.07. 16:21:36

Még mindig csak keresem a szavakat. Aki átélte velünk az elmúlt hat évet az tudja, hogy ez a scudetto máris legendás lett. Egy rémálom mesebeli befejezése. Ezt az idényt soha nem fogjuk elfelejteni.

258945 2012.05.07. 16:23:48

[sev](#817140): Campione d'Italia :)

258945 2012.05.07. 16:27:18

az első bekezdésben vázolt állapot (középszerű kiégett játékosok, eredménytelenség, rossz átigazolási politika, kérdéses edző) kísértetiesen emlékeztetnek a 95ös állapotokra amikor Lippi-mester vette át a gyeplőt. Reméljük a hasonló folytatást. :).

vitoria 2012.05.07. 16:29:46

[Camoranesi90](#817149): juvestore.com Mindjárt a nyitóoldalon ez van, meg fogod találni :D

337638 2012.05.07. 16:41:48

Gratulálok a Juvénak, ez egy meglepően sima bajnoki arany lett. FORZA INTER!

339362 2012.05.07. 16:49:43

nincsenek erre szavak, hihetetlen, mit művel a csapat idén. gratula mindenkinek, az Elnöknek, és Marottának, akik idehozták a varázslót, Sir Contét! egyben le a kalappal az Inter játékosai előtt!

bianconeri2220 2012.05.07. 16:59:03

[Camoranesi90](#817149): Már én is kerestem. Juve store-ban lehet kapni. Elég húzós: 29 EUR a póló és 30 EUR a szállítás.

258608 2012.05.07. 17:13:13

azert en meg emlekszem, amikor szezon kozben ketsegbeesetten vakargattuk a fejunket... valljuk be, volt ilyen. a scudetto megerdemelt, de en most formabonto leszek, le a kalappal az inter elott is, nem gondoltam volna, h igy allnak a meccshez. lehet, h most fokozom a ramzudulo fikakat, de a 3. aranycsillagot meg nem varratnam fel, de remelem, az 1. ezust meglesz (kupa). forza juve, grazie ragazzi!

Fixed Konstantin 2012.05.07. 17:25:37

Gratulálok a Juventusnak, megérdemelten nyert bajnokságot. Viszont 2 dolog: 1 ) Inter szurkolóként gyomorforgató amit Del Pieróval műveltek (nem ti hanem a klub). Egyszerűen ép ésszel fel nem fogom, ha valakit mindig is tiszteltem a Juvéban az Ő, és szerintem nem ezt érdemli. 2 ) Ez 3ik csillag, nekem mind1 leszarom, csak nem értem. Tudjátok a történelemben sok igazságtalanság volt, szerintem tuti hunyó volt Moggi azért börtönt nem kap valaki csak úgy (de nem menjünk ebbe bele most nem ezért írom, viszont nehezen tudom elképzelni hogy Berlusconi meg nem. Személy szerint én olyan korrekt vagyok, hogy én egyel kevesebb bajnoki címet számlálok az INternek, mert az az ingyen kapott engem nem érdekel és nem tartom annak. De például hoztak egy döntést tök mind1 ki miért - például amikor elvették MO nagy részét. MO ezt sosem fogadja el lélekben, de mégsem rakunk ki nagy MO térképet a sulikban és földrajz órán akkor MO mint levágva lett 1921 óta. Ezt azért meg kéne fontolni. Pedig mi mit gondolunk erről ugye? Egyébként tényleg NO OFFENSE PLS, gratulálok! Mi meg jól szétcsaptuk a Milánt tegnap (azért oda vissza vertük őket, ti meg minket az 12 pont egy pezsgő azért járna)de ezek után ami tegnap volt ne merjenek bírózni. (KAMM 11 + Ghost Goal V.2.0.

Fixed Konstantin 2012.05.07. 17:26:48

Buzi zebrák! ezt meg nem hagyhatom ki sorry :D

344703 2012.05.07. 17:32:32

hát én még csak most tudtam felfogni teljesen hogy mi is történt. elképesztő szezon egy elképesztő Csapattal és Edzővel. reggel óta csak nézegetem a videókat olvasgatom a nyilatkozatokat és nem tudok betelni velük. köszönöm a szezont Drága Juventusom! és köszönet persze a legkidolgozottabb felsőtestű bloggereink munkájáért ;)

345214 2012.05.07. 17:41:42

[Fixed Konstantin](#817250): Én csak egy dolgot nem értek, hogy a picsába talált az Inter jobbképű edzőt Contenél???

Geri82 2012.05.07. 17:44:44

Ezt is összecsalta nektek Moggi! :DD

345214 2012.05.07. 17:44:47

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

338823 2012.05.07. 17:50:16

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában! Na végre új hsz :D Gratulálok, végre visszatért a helyes útra a csapat !

Fixed Konstantin 2012.05.07. 17:54:12

[pityux](#817262): :D :D

255347 2012.05.07. 18:12:05

Végre ismét ott vagyunk a topon! A trollok meg leszophatnak bő nyállal! Forza Juventus!!! :)

Capitano Totti 2012.05.07. 18:13:06

Gratulálok a Juvénak a scudettóhoz megérdemlik.Jó látni hogy a juve újra ütőképes csapat lett és remélem ez így is fog maradni.Azt hiszem mindnyájunk érdeke (Olasz foci kedvelők), hogy minnél több olasz csapat nyújtson kiemelkedő teljesítményt nemzetközi porondon is.Egy korszak fog lezárulni a juventus drukkerek életében Del Piero távozásával, de mondhatom azt is hogy az egész futball világ kevesebb lesz nélküle nagyon nagy játékosnak tartom és nagyon rossz érzés lesz látni, hogy utoljára lép pályára.Mondom ezt Roma drukkerként...

266797 2012.05.07. 18:15:58

Mikor újultak meg a gyorskommentek? Buzi zebrák!

sanyika 2012.05.07. 18:16:36

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

milan87 2012.05.07. 18:16:51

Csak gratulálni tudok veretlenül bajnokságot nyerni, nem kis teljesítmény! Jövőre egy erős Juventust akarok látni a BL-ben, mert Olaszországnak szüksége van rá, mint egy falat kenyérre!!! FORZA MILAN!

doma 2012.05.07. 18:19:08

remek cikk.és remek csapat. és sajnos az is igaz, hogy a sok milant hátráltató tényező ellenére az egész szezont tekintve a bajnoki cím a legmegfelelőbb helyére került. nyáron viszont muszáj igazolnotok, mert én szerintem kettő frontra vékony a keret. FORZA MILAN!

345959 2012.05.07. 18:28:07

a világ legjobb blogjához méltó cikk a legjobb csapatról

cortamelasombra 2012.05.07. 18:29:06

most igy utólag vicces lenne végignézni a szezon elötti elemzéseket, kik hova várták ezt a csapatot. az egy dolog h mindenki kételkedett Pirlo Apánkba, aki ezek után egy olyan szezont produkált amit én szerintem még irányitó középpályástól max Xabitól láttam, Tottitól amikér még hajlandó volt focizni, egyszóval igazi karmester volt de szerintem aki előre megsaccolta azt, h pl az inter simán összeomlik, a milán lesérül és foci helyett birózik inkább, de leginkább azt h Conte hétről hétre győzelembe kiabálja és ugrálja a csapatot, amibe szinte mindenki tökéleteset alaktitott posztján, még az a Boriello gól is kellett de még hogy kellett! év edzője Conte Mester kétségtelen egész Európában

daneeka30 2012.05.07. 18:30:27

[sev](#817140): Nagyot mondtál, öblítsél! Érdekes módon a szurkolótársaid tudtak emberi módon gratulálni.

297969 2012.05.07. 18:30:38

Mikor újultak meg a gyorskommentek? Nem tudom, nem is érdekel. Csak gratulálok a bajnoki címhez! :)

257778 2012.05.07. 18:35:51

Gratulálok a Juvenak!Jó kis bajnokságot nyertek meg,kicsit dühítő Pirlo hozzáállása azok után,amit tőlünk kapott,de nem hinném,hogy még egy ilyen szezont fog futni,úgyhogy szerezzetek be valami ifjoncot

335361 2012.05.07. 18:38:05

Ha vannak még civil fotóitok és videóitok, én személy szerint szívesen látnék belőlük egy összeállítást.

Nabokov 2012.05.07. 18:42:46

Mikor újultak meg a gyorskommentek? Forza Juve!!!

338554 2012.05.07. 18:50:55

Ha Muntari gólját megadták volna... az én mesém is tovább tartott volna. Vagy a Milan nótája, amit valószínűleg úgy is elhúzunk, csak kettővel több előzéssel útközben. [Fixed Konstantin](#817284): Ez nem egészen olyan mint a térkép, mivel az hivatalos, az egész világon egyértelmű, a mezeket pedig a csapatok maguknak készítik. Nem teszünk rá 4 csillagot, mert még nem nyertünk 40x bajnokságot. 30x viszont igen, akkor is, ha ezt utólag megmásították. A bírói hátszélen lehet vitatkozni, de önmagában nem jelenthetett annyit, mint mondjuk egy eredmény lefixálása. Ezért nem tartom jogosnak, hogy minden létező büntetést kiszabtak a feloszlatáson kívül. A szövetség és az ellendrukkerek érjék be a kizárással, pontlevonással és a scudettók számának hivatalos csökkentésével, a többit pedig hagyják meg nekünk.

330101 2012.05.07. 19:05:57

Úgy terveztem, ha bajnokok leszünk, akkor nagyon berúgok. Csak sajnos az összes söröm elfogyott szombaton. Na sebaj, majd bepótolom. Óriási gratula Conte mesternek, aki visszavitte a Juventus-t a helyes útra, és a csapatnak, akik mindvégig 100%-ot nyújtottak. Megvan a munka eredménye! Forza Juve!

sityu 2012.05.07. 19:52:22

nem szeretem az olasz focit...de grat.a JUVÉNAK..megérdemelték!!!del Pierot mindig szerettem ...ki az aki nem...

275991 2012.05.07. 19:57:30

A nagy a pofátok, tavaly is szoptatok, át kéne írni: Nagy a pofátok, pedig két éve is szoptatok :D

346126 2012.05.07. 20:05:31

Utolsó képnél azért egy picit kirázott a hideg...

307916 2012.05.07. 20:09:50

[Paco](#817151): Megsértődnél, ha erre az lenne a válasz, hogy a Juve meg annak köszönheti, hogy alig volt sérültje? Tudod azt sokan megnéztük volna, hogy mi lett volna ha (sajnos itt nincs ha) a Juveénál egyidőben kidöl 4-5 alapembernek számító játékos? Amennyire Conte látszólag rutintalan még ahhoz, hogy bele tudjon nyúlni a játékba (valljuk be ehhez még kismiska) szerintem 2-3 alapember hiánya is gallyra vágta volna a zebrákat. Sérülést nem kívánok senkinek, de az a malac ami végikísérte a torinóiak idényét, azt bizony minden csapat megirigyelné. Nem utlsó sorban gratulálok a Juventusnak!

340463 2012.05.07. 20:14:31

Sziasztok, üdvözlet és gratuláció a legsötétebb milánói oldalról. Még ősszel azt írtam ide, hogy ha nyernétek, azt fogom írni, hogy "a kóbor kutya ...-ét is éri néha napfény". De ezt visszavonom, mert ez a veretlen, rangadókat magabiztosan behúzó, látványos támadófocit játszó csapatotok minden tiszteletet megérdemel. Még 1x grat, szurkolok nektek jövőre a BL-ben.

338554 2012.05.07. 20:14:45

[kataluny](#817443): Nem jól nyúl bele a játékba :D Te melyik bajnokságot nézted? A "hiányzósdira" pedig nem is mondok semmit, elvégre minden csapat célja az, hogy 10 sérülttel kalkuláljon, nem is az, hogy próbálja megelőzni őket.. Nonszensz.

338554 2012.05.07. 20:16:00

[sonicscrewdriverowner](#817449): Köszi ;) Jók voltatok tegnap, nem is kicsit. Strama szerződésének meg örülök, már ha igazat írt az NSO..

346126 2012.05.07. 20:17:35

http://href.hu/x/hqqx Vucsi 1:13-tól... no comment :)

295377 2012.05.07. 20:38:06

Nagyon nagy gratula a csapatnak! Conténak, Agnellinek, Marottána, és az összes játékosnak! Az meg nem igaz, hogy csúnyán elbántunk Alexal. max ő nem tudja felfogni, hogy eljárt felette az idő, és tudni kell mikor kell elbúcsúzni. Sajnos nemrégiben arról lehetett hallani, hogy Alex nem bírja az edzéseket, elfárad. és nemrég izomsérülést szenvedett egyik edzésen, mert az izmai nem bírták már. sajnos nálunk már csak egyre többet lenne sérült edzéseken, mert elfáradnak az izmai. Nagyon nem lenne jó, ha folyton csak ezt olvasnánk róla, és évente 3-4X játszana 20 perceket. Jobb, ha elmegy az USA-ba és ott még sztár lehet két évig, mint itt egyre jobban lerombolja a saját szobrát. Melyik a jobb?

Trivialis 2012.05.07. 20:55:15

Akkor idén is bundabotrány lesz?

JuvePeti 2012.05.07. 20:56:09

Veretlenül, legkevesebb gólt kapva nyerni és visszatérni! Óriási, embertelen már önmagában. Csak egy plusz infó: A Juventus idén a 37 bajnoki meccs min 3330 percéből csupán 268 percet játszott gólhátrányban!!!

334460 2012.05.07. 21:00:19

[Juventus777](#817160): a Juve VERETLENÜL lett bajnok, hiszen már megnyerte a bajnokságot és eleddig veretlen is. Igen, van még egy forduló, de arra már nincs szükség.:)

340119 2012.05.07. 21:07:06

Hatalmas tisztelet minden csapat szurkolójának, akik gratuláltak nekünk!

martindapro 2012.05.07. 21:23:07

Ha Muntari gólját megadták volna! :D :D

martindapro 2012.05.07. 21:23:07

Ha Muntari gólját megadták volna! :D :D

martindapro 2012.05.07. 21:26:21

Ha Muntari gólját megadták volna, a ghánaiak megtapsolták volna! :D :D

Hungarianmotormouse 2012.05.07. 21:59:44

Grazie Ragazzi! Élmény volt Veletek kiszurkolni a bajnoki címet! Mindenki egyszerre: FORZA JUVE!

balazs91 2012.05.07. 22:40:41

Felejthetetlen este volt. párhuzamosan néztem online a milan meccs eredményét, 4-2nél elbőgtem magam. Ez nem gyakran fordul elő velem, legutóbb Del Piero szabadrúgásánál a Lazio ellen, azelőtt viszont évekre visszamenően nem tudom felidézni, pedig ebbe az időszakba két temetés is benne volt. Az említett gólt hiányolom is rendesen a cikkben felsoroltak közül, Benito! (Bár kétségtelen, hogy a Roma elleni gól látványosabb volt, de akkor az a dugó nem bírt már akkora jelentőséggel, mint a Lazio elleni) Ezt a csapatot tényleg lehet és kell is szeretni, leszámítva a csatárproblémáinkat. A védekezés Buffon 3 mp-es kihagyását leszámítva példátlan volt (ha az Atalanta nem rúg gólt, akkor átlagba kétmeccsenként kaptunk gólt, srácok!!!), és a középpályánk pedig Olaszország legerősebbike volt szvsz. Nem semmi versenyfutás volt ez a Milannal, és tényleg hihetetlen a veretlenség, én már a 8. forduló óta harsogtam mindenkinek, hogy figyeljetek a csapatomra, mert még mindig veretlenek. Most meg tessék :) Del Piero még mindig jobban tenné, ha visszavonulna. Mondom ezt úgy, hogy kiskölyök koromat meghatározta a játéka, miatta szerettem meg ezt a csodálatos sportot. Sajnálom a körülötte kialakult kálváriát, példátlan pályafutásának méltatlan befejezése ez - akárcsak Raul esete a Reallal. Ezt a 10es mezt még nagyon sokáig nem adnám senkinek - bármennyire is imádom a mostani csapat tagjait is (Borriello talán a kivétel), pár évnyi ugyanilyen teljesítmény kellene ahhoz, hogy valaki kiérdemelje. EURÓPA JÖVÜNK SZEPTEMBERBEN, már három trófeát begyűjtve! két kérdés: - ha a kupát is mi nyerjük, ki ellen lesz a Szuperkupa? - Tud valaki valami konkrétat Lichtsteinerről?

335016 2012.05.07. 23:33:38

Már nagyon kijárt ;) [balazs91](#817550): ilyenkor a bajnoki ezüstérmessel szokták lebonyolítani a szuperkupát, szal Juventus-Milan

335361 2012.05.07. 23:42:02

[balazs91](#817550): Wikipedia szerint, ha ugyanaz a bajnok és a kupagyőztes, a Szuperkupában a másik kupadöntős lesz az ellenfél. Lichti állítólag jól van, minden tesztje negatív lett, a meccs után pedig a többiekkel ünnepelt.

Jackie_D 2012.05.08. 00:01:35

[kataluny](#817443): hány meccsünket láttál te majom?

346151 2012.05.08. 00:55:58

Bajnok a megállapíthatatlan bajnoki címmel rendelkező Juve! hahaha Gratulálok meg minden, de az elég vicces, hogy a vásárolt címeket is "betudjátok"...

338554 2012.05.08. 02:02:42

[bolyhosnyuszitappancs](#817607): Nem tudom hányszor kell még egyeseknek leírni.. SEM címet (bajnokságot), SEM meccset (eredményt) NEM vett a Juve. A sumák lényege az volt, hogy néhány meccsen Moggi akarta megnevezni a bírót, így próbálta elkerülni a köztudottan Juve-ellenes bírókat, akik jó eséllyel hátráltatták volna a csapatot (csak mert megtehetik). Helyettük inkább Juve-pártiakat, vagy ha ők foglaltak, akkor semlegeseket kért az érintett meccsekre. Ennyi. Persze tudjuk, hogy ez is hátszélnek minősül, de ha szar a csapat akkor a bíró sem tehet semmit, ha pedig jó, akkor nincs is rá szükség. A kettő között pedig akkor domborodik ki az előny, mikor egy kétes döntést kedvezően és kedvezőtlenül is meg lehet hozni. EZ aztán valóban akkora szentségtörés, hogy nem elég a lefokozás, pontlevonás, pénzbírság és Moggi örökös eltiltása. Nem. El kellett venni két bajnoki címet, az egyiket az Internek adni, ráadásul úgy, hogy velük együtt kvázi minden befolyásosabb csapat kérelmezte a nekik kedvező bírókat, ajándékokért cserébe. EZ valóban kirívó szabálytalanság és igazságtalan előnyszerzés. Mikor mindenki noszogatja az illetékest és jut felváltva kisebb-nagyobb előnyhöz a többiek kárára.. Többen vallották a per során, hogy ez akkoriban bevett szokás volt a legtöbb csapat részéről (olaszok..), erre a szövetség példátlan módon elmeszelte Moggin keresztül a Juvét. ERRE az igazságtalanságra utal Agnelli, amikor beint a FIGC-nek. Na EZÉRT van továbbra is 30 megnyert bajnoki cím, EZÉRT kapja be a szövetség és EZÉRT fogják be az olyanok mint te is, akik azzal sincsenek tisztában, hogy mire kapta az aránytalanul magas büntetést a klub.

adams 2012.05.08. 04:29:09

azért van még egy két pöcs aki vásárolt scudettokat emleget .Mi nem az inter vagyunk ,hogy venni kelljen scudettokat mi a pályán nyerjük!Hatalmas volt TRiesztben ünnepelni tegnap!életem legszebb sportélménye ,sőt...Kár ,hogy egzotikus szépségű Benito bandát nem láttam:D ,pedig sok magyarral találkoztunk!Forza JUVE,FORZA JCH!

287507 2012.05.08. 08:48:48

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

287507 2012.05.08. 08:49:42

Na szóval, a viccet félretéve. Gratulálok srácok! Szurkolok nektek Európában is, hiányoztatok már!

338823 2012.05.08. 08:55:20

Nagy a pofátok, pedig jövőre szopni fogtok!

269281 2012.05.08. 09:55:16

Gratulálok!

345964 2012.05.08. 10:26:50

A 65. hozzászólónak! Jó lenne ha elolvasnád az ítélet indoklását (már ha tudsz olaszul!) hogy miért vették el azt a két bajnoki címet a Juventustól,és akkor megértenéd,és belátnád hogy nem volt aránytalan az a büntetés amit a klub kapott! Felőlem 5 csillag is lehet a mezükön akkor is csak 28 szoros bajnok a Juve ha tetszik itt egyeseknek ha nem.És még mielőtt itt elkezdenétek találgatni hogy milyen szurkoló is lehetek,az teljesen mindegy (persze van kedvenc csapatom),mert én magát az olasz focit szeretem,minden jó és rossz tulajdonságával!!!

334570 2012.05.08. 10:44:25

Sikerült megszerezni Vidal bugyiját?

338554 2012.05.08. 10:55:42

[forzafoci70](#817731): Az ítéletét, amit (többek között) volt Inter-alkalmazottak közreműködésével hoztak? Ami után a meghallgatottak egy része egymás után kezdett szabadkozni a médiában, mintegy kezüket mosva? A tárgyaláskor "érdektelen", majd az elévüléssel és Facchetti halálával teljesen haszontalanná váló felvételek "megkerülése" után? A cseresznyét pedig az Internek ajándékozott 2006-os cím teszi fel a jóérzésű ember kételkedésére. Miért pont azt? Miért nem rögtön mindkettőt? Minek kellett egyáltalán kiosztani? Magyarázd meg az indoklás olasz eredetijéből..

346364 2012.05.08. 11:21:21

[kataluny](#817443): Szerintem senki nem sértődne meg, de három dolgot szeretnék ezzel kapcsolatban megemlíteni: 1/ 2-3 kulcsember megsérül, azt nagyon megérezné a JUVE. Természetesen, ahogy minden más csapat (pl.: vedd ki a barca-ból, Xavi, Messi, Iniesta triót, megnézném azt a meccset) 2/ 84 ponttal fogjuk megnyerni a bajnokságot, ha jól emlékszem a milán tavaly 81-el nyerte, tehát tavaly is mi nyertünk volna 84 ponttal, így a sérülésekre hivatkozás eleve megvétózva. 3/ Conte az esetek 90%-ban jól nyúlt bele a meccsekbe. "kismiska" módon ugyan, de ha kellett cserélt, taktikát váltott. Ennek eredménye az eddigi veretlenség. Bonusz: Akkor is veretlenek lennék, ha milánnál egy sérült sincs.

346364 2012.05.08. 11:25:34

[Slovkowski](#817579): Na igen, (amennyiben megnyerjük az olasz kupát) és itt felmerül bennem a kérdés: Ez mitől lesz szuperkupa? Én ilyen esetben, mármint ha a bajnok és a kupagyőztes egyazon csapat, nem tartanék szuperkupa döntőt, mivel ott egy győztes és egy második helyezett csapat játszik.

346364 2012.05.08. 11:27:46

[bolyhosnyuszitappancs](#817607): Nekem kell gratulálni, úgy sem érzed szükségét. Így pedig képmutatás. Egyébként pedig ne aggódj, ha már lesz elég bajnoki címünk küldünk postán egy-két csillagot, varrassátok majd fel nyugodtan (persze csak kölcsönbe opciós joggal).

346364 2012.05.08. 11:32:21

[forzafoci70](#817731): Remek örülünk, szeresd máshol a kedvenced! Köszönjük! Remélem tudsz magyarul is értő olvasást produkálni. Amennyiben nem, a fordítás egyszerűsített változata: Menj isten hírével és soha vissza ne fordulj!

345964 2012.05.08. 12:05:30

@neuropa:Abban igazad van hogy voltak az ítélethozók között olyanok akiket nem lett volna szabad oda engedni.De nem voltak döntő többségben,tehát nem ők nyomták a Juvét víz alá. Az már más kérdés hogy az Inter hogy úszhatta meg ezt az egészet.Azt hogy a médiában mi jelenik meg és ki mit nyilatkozik gondolom te is tudod hogy nem szabad sokat adni rá. Elméletileg nem akarták kiosztani egyik címet sem,de a 2006-ost azért kellett mert ha nincs bajnok akkor kevesebb csapat indulhatott volna a BL-ben és ezt nem akarta senki.

339535 2012.05.08. 12:45:41

Nehéz ezt bevallani, DE megérdemelte ezt a címet a Juventus. Jól dolgozott az orvosi stáb, jó volt a formaidőzítés és mégiscsak veretlenek lettek. Jövőre ugyanitt, remélhetőleg nem ugyanezzel a végkifejlettel! Congratulazione! ;)

339535 2012.05.08. 12:48:05

Ja, és remélem jövőre mindenféle Rizzoli és Tagliavento nem fog mérkőzéseket vezetni, mert borzalmas. Nem, nem bírózom csak nem szeretnék ennyi és ilyen minőségű tévedést látni EGYIK oldalra sem. :)

338554 2012.05.08. 13:08:47

[forzafoci70](#817774): Én sem arra céloztam, hogy az Inter egy az egyben megrendezte az ügyet, de pont a millió érdekes egybeesés és utólagos megnyilvánulás miatt komolytalan ez az egész. Ha mindenki utálná a Juvét amiért így elcsalták azt a két évet (meg minden azt megelőzőt, természetesen), nem lett volna utólagos mosdatás meg takarózás, mindenki anyázna a mai napig.. De hogy mást is mondjak a hatalmi harcok szerepéről az ügyben, a Milan eredetileg a BL-ben sem indulhatott volna, aztán "a miracle occured" és azzal a lendülettel meg is nyerték. Ami igen szép teljesítmény, egy percig sem vitatom, csupán "érdekességként" megemlítem.

342620 2012.05.08. 13:54:34

[neuropa](#817453): már várom az első Strama-Conte csatát. A két forradalmár esetleg? :) Gratula a címhez. A kupa az utolsó forduló után lesz? Mert ha nem akkor úgy vegyétek el a Nápolyiak kedvét a focitól, h a pályára se lépjenek az utolsó fordulóban .:)

cortamelasombra 2012.05.08. 13:56:25

[HPRRR](#817812): én angol stream-en néztem a meccset, és náluk ugye főleg a VB óta a gólkamerás megoldás meg úgy általába a biró korrektség elég lényeges.simán bemondta a tag cambiasso kéz gyanús eseténél hogy 'ha ezt befújja Rizzoli akkor vége a karrierjének'. -1 szabályos gól, 1 abszolút kamu, 2 erősen véleményes büntető nekem egy fél szezonra is sok egy birótól, nemhogy egy rangadón. tiszta dél-amerika eskü, a biró szerepel a csapatok helyett a fél meccsen

342620 2012.05.08. 14:08:06

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában! :DDDDDDDDDD Imádom még mindig :DD

scirea 2012.05.08. 15:09:27

Nagy a pofátok, pedig jövőre szopni fogtok!

Torinojuve 2012.05.08. 15:38:20

Moratti kitette a telefonja hátterének a Milan ellen meg nem adott gólt :D

258945 2012.05.08. 15:44:31

[PatrickJane](#817871): 20án lesz a kupadöntő

342620 2012.05.08. 16:30:41

[t.junior](#817959): fenébe :/

balazs91 2012.05.08. 19:44:11

Olaszországban még sosem jártam, Róma, Nápoly meg a turistalátványosságok nem vonzanak, egyedül Torinóba szeretnék egyszer eljutni. A Juvén kívül az országban nemigen szeretek semmit. (aki másképp gondolja, megértem azt is, emiatt ne kövezzetek meg. Véleményszabadság) Az meg különösen nem tetszett, ahogy annak idején eljártak. Zebrák vagyunk, nem fekete bárányok, hogy velünk töröljék fel az összehányt padlót, és miután alaposan kifacsartak, még a felmosóvödör levét szomjoltóként ki is töltsék nekünk. Nagyjából ez történt - az Interből bajnokot csináltak, a Milanból meg BL-győztest. A Juvét meg a példás büntetés nemcsak erkölcsileg rakta partvonalon kívülre, de gazdaságilag is (sokéves bizonytalanság, eredménytelenség, a BL-ből így nem lehet profitálni), másrészt ott van a szurkolói bizalmatlanság, az áruló-beállítottság, a beskatulyázás. Nagyon vártuk ezt a sikert, ez még jobban növeli a győzelmek értékét. Azért lehet, hogy ez után az idény után csak körbenéznék a San Siro környéki kukákban, hátha kidobtak valami fura papírkákat, mert őszintén zavar, hogy a tahó úgy lesz gólkirály, hogy a góljai felét tizikből rugdosta össze. Hátha még így a szimpatikusabb olasz csapatok is helyet kaphatnának a BL-ben mellettünk! :)

Paco 2012.05.08. 19:46:39

[kataluny](#817443): Te pedig akkor sértődnél meg ha azt mondanám a Milánnál 4 alapember pótolhatatlan a jelenlegi keretből ezek pedig Ibra,Tiago Silva,Boateng,Abbiati. A többi játékosotonak a karrierje a végéhez közeledik illetve nem hiszem hogy minőségbe plusszt jelentenének egyéni és csapatszinten. A védelmetek Bonera, Yepes, Nesta hát ne is haragudj de nálunk a padra esetleg Nesta leülhetne Mexes is csak a tavaszi teljesítménye miatt. Ha már it feltételes módot használsz megemlítenám ha a Milán nem kapott volna 8 téves büntetőt és rengeteg segítséget akkor most nem is lenne itt a sérülésmentes szezonon lovagolni. Amúgy a nyugdíjasklubbod idelye lejárt kiváncsian várom a jövőévben hány imádott "ikonotoknak" fognak ajtótmutatni én örülnék hogyha maradnának mert biztos 40 felett már nem sérülnek úgy az emberek mert nem tudnak pályáralépni sem :

261406 2012.05.08. 21:53:44

Srácok nem akarok beleszólni, de ideje lenne a fejlécet átszerkeszteni! :D

Xasthur 2012.05.08. 22:49:04

Ha Muntari gólját megadták volna! Szétröhögöm magam a gyorskommenteken! XDXD :D FORZA INTER!

tataboy 2012.05.09. 05:35:49

Ezt is összecsalta nektek Moggi! Meg az előző 29-et is! hahaha
süti beállítások módosítása