bntemp

bntemp

Egy pont nekünk, egy pont nekik, és egy a bíróknak

2012. február 26. - s4tch

Forrnak az indulatok a tegnapi Milan-Juve után: mindenki Tagliavento egyik (pontosabban a partjelző) valóban súlyos hibájáról beszél - miközben a meccsen elég sok minden említésre és elemzésre méltó történt. Kicsit megkésve elemzünk, de legalább kiérlelten és bölcsen (ellentétben a világ egyik legnagyszerűbb futballmagazinjának szégyenteljes hazai klónjával...) Nézzük hát!

Forrnak az indulatok a tegnapi Milan-Juve után: mindenki Tagliavento egyik (pontosabban a partjelző) valóban súlyos hibájáról beszél - miközben a meccsen elég sok minden említésre és elemzésre méltó történt. Kicsit megkésve elemzünk, de legalább kiérlelten és bölcsen (ellentétben a világ egyik legnagyszerűbb futballmagazinjának szégyenteljes hazai klónjával...) Nézzük hát!

Essünk túl az elején a nehezén, így a gumicsontra vágyóknak nem kell sokat olvasniuk: a játékvezető tragikusan vezette a rangadót, a mezőny leggyengébbje volt - igen, rosszabb teljesítményt nyújtott még Bonuccinál is! A legtöbbet emlegetett hiba Muntari meg nem adott gólja, ami valóban érthetetlen volt, hiszen a visszajátszások tanúsítják, hogy az asszisztens pont jó helyen állt, így látnia kellett mi történt. Ha a gólt megadják, 2-0 a hazaiaknak, és ki tudja, mi a vége. Igen, a Juve állt már fel szörnyű első félidő után, két gólos hátrányból. És igen, egy ilyen rangadót a második gól könnyen eldönthet. De nem tudhatjuk, mi történt volna.

Amit tudunk viszont az az, hogy a játékvezetőnek onnantól kezdve nem sok, nekünk kedvező döntése volt: Mexes ütésért, Muntari Pirlo lemészárlásért érdemelt volna pirosat, Borriellot ziccerben állították meg, mert Mexes felbotlott egy fűcsomóban (a visszajátszások után egyértelmű: semmilyen kontakt nem volt a két játékos között), Matrinak pedig két szabályos gólt kellett lőnie, hogy egyet megadjanak. Az elképesztően aljas van Bommelről meg ne is beszéljünk. Túlzásnak érzem hát, hogy ellenfeleink az áldozat szerepében tetszelegnek, de ez legyen az ő dolguk. Mi foglalkozzunk a saját csapatunkkal, hiszen idegenben a legnagyobb rivális ellen sikerült pontot rabolni.

Conte az utóbbi időben megszokott 3-5-2-vel, és meglepetésre Quagliarellával és Borrielloval küldte fel a csapatot. A terv vélhetően az volt, hogy a Zlatan nélküli Milan letámad, így szükség lehet Boris fejjátékára a felívelt labdáknál, az öt fős középpálya pedig képes lehet a játék ellenőrzésére. Szinte semmi nem jött be mindebből: a Milan az első félidőben végig uralta a meccset, kapura teljesen veszélytelenek voltunk, a letámadásuk pedig működött. Olyannyira, hogy Bonucci az első 15 percben bemutatott második labdaeladása gólt is ért. Benito kedvence ráadásul bele is ért Nocerino lövésébe, így duplán az övé a gól. De nem csak Bonucci volt elképesztően gyenge...

Lichtsteiner wingback-ként sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtott semmit, Estigarribia nem igazolta (bár volt egy nagy lövése a meg nem adott Milan gól után, de kb. ennyit nyújtott összesen), hogy jogosan került be a mostanában jól játszó De Ceglie helyett, Vidal és Marchisio pedig teljesen súlytalanok voltak. A csatárokról jobb lenne nem is beszélni: Borriello egy az egyben Amauri játékát nyújtotta, Quagliarella pedig észrevehetetlen volt. Conte át is szervezte a csapatot a félidő végére, és átállt a 4-3-3-ra. Ennek ellenére, talán először az idényben, helyzet nélkül játszottunk le egy félidőt.

A szünet után jött Pepe, majd Vucsinics és Matri, a taktika pedig maradt a 4-3-3. Ennek ellenére körülbelül a 70. percig semmi sem utalt arra, hogy a Juve összekapná magát. Aztán mégis megtörtént a feltápászkodás, és a játék képe alapján Matri jogosan egyenlített. A végén Vidal még kiállíttatta magát - a piros lap iskolapéldája volt, amit művelt. A szabálytalansága előtt is kifejezetten lassúnak, és fáradtnak tűnt, de már a félidő közepén furcsa volt, hogy a nem épp szellőléptő Nocerino labdával is lefutotta. A chilei kifejezetten rossz formát mutat mostanában, nem fog neki rosszat tenni a pihenő.

A vége döntetlen, ami nem csak azért fontos, mert a legnagyobb rivális ellen megőriztük a veretlenséget. Benitonak ugyanis ezúttal is igaza volt, az Udinese elleni siker nagy lökést jelentett nekik, míg a Juve leszálló ágba került. Egy hazai sikerrel szerintem eldőlt volna a scudetto sorsa. Így viszont nyitott marad a versenyfutás, de a helytálláshoz szerintem szükség van néhány változtatásra. Először is, Conte elfelejthetné a 3-5-2-t: ugyanis az állításával ellentétben a Juvénak nincs három jó középső védője, mert Bonucci kifejezetten gyenge. (Persze lehet úgy értelmezni, hogy a taktika menet közbeni megváltoztatásával Conte megint jól nyúlt a meccsbe, de jobb lett volna, ha erre nincs szükség.) Emellett a Borriellonak adott értelmetlen bizalmat is megvonhatná: ilyen (pontosabban jobb) játékos három is volt a Juve keretében az ősszel, mind a háromtól megváltunk. Borriello kifejezetten káros a csapatjátékra, mert az állandó reklamálásával csak maga ellen hangolja a játékvezetőket, és a támadófaultjaiból állandóan az ellenfél indulhat. De nálam Quagliarella is egyre hátrébb kerülne a rangsorban. Mára eléggé úgy tűnik, nagy hiba volt véglegesíteni a nyáron, és kifizetni a 10,5 milliós kivásárlási árat. Egy-két játékosra ráférne némi pihenő: Lichtsteiner helyett nyugodtan játszhatna például Caceres, Bonucci helyett pedig bárki.

Az örömködés közben azt se feledjük, hogy míg tegnap a Juventus a legerősebb összeállításában játszhatott (volna), addig az ellenfelünk szinte a B csapatával oktatott minket, a támadó középpályás poszton például egy balhátvéddel. Rangadó ide vagy oda, bizony megfelelő motiváltsággal, taktikával, és frissességgel a Juventus bőven nyerhetett volna idegenben is. Ehhez képest joggal írta azt a tuttojuve.com az első félidőről, hogy a pályán sem voltunk, és a játék képe alapján a 4-0 lett volna az igazságos. Kevesen érdemelnek dicséretet, de Chiellini például olyan akarattal játszott, hogy ha mindenki hozza az ő szintjét, akkor egycsillió-0-ra nyerünk. Pirlo az impotens középpályán megpróbált fáradhatatlanul szervezni, de támadásban nem voltak társai. Matri tökéletes helyzetkihasználása pedig lehet, hogy szó szerint aranyat ér majd az idény végén.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr438239976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faketty 2012.02.26. 14:02:53

Elég gyengék voltunk, Bonu + Bori = 0. Ajó csapatok sajátossága, hogy gyenge játékkal is pontot tudnak szerezni, ja még valami abíró egy fasz volt! FORZA JUVE!

BuTTeRS 2012.02.26. 14:12:04

Bonucci,Barzagli,Esti,Marchsio,Lichti,Boriello! Mind 0ák voltak! Márpedig a legnagyobb rivális Milan ellen nem fér bele az hogy 6 játékosunk csak árt csapatának. Nem érdemeltük meg a döntetlent, és igen én hiszem azt hogy jót tett volna a meccsnek ha megadják Muntari gólját! Szerintem MATRI úgy játszott ahogy már nagyon régóta nem, Q fizikálisan piszok gyenge, nem is értem mi van vele...70 perc után begörcsöl????? Nem is volt akkora futómennyiség a lábába...Szóval förtelem. A cikk elött le a kalappal, zseniális!

matykooo 2012.02.26. 14:20:02

[BuTTeRS](#724928): Te melyik meccset nézted? :D Barzagli az egyik legjobb volt a meccsen... azt kell h mondjam, jobb mint Chiellini, Bonutól meg 100x... amikor Bonuhoz került a labda csak azon imádkoztam, hogy el ne b@ssza, erre nem elkúrta? De...

300426 2012.02.26. 14:26:18

Barzagli miert volt szar, azt ugy megmagyaraznad? kivi vagyok ra, fejtsd ki!

300426 2012.02.26. 14:27:53

[matykooo](#724935): na azert az tulzas, hogy jobb volt mint Chiellini, Chiellini meg tamadasban is hasznalhato, raadasul ugy, hogy egy 3-vedös rendszerbe a 3 vedö nem nagyon szokott fellepegetni, a vedö feladatait meg ma is kökemenyen elvegezte

claudio 2012.02.26. 14:36:09

"A végén Vidal még kiállíttatta magát - a piros lap iskolapéldája volt, amit művelt. A szabálytalansága előtt is kifejezetten lassúnak, és fáradtnak tűnt" Furcsálom Tyli, hogy Vidál értékelésénél meg sem említed azt az apróságot, hogy a harmadik csere után azonnal lesérült, Asszem a nemes Van Bommel végezte ki. Volt egy helyzet, amikor két zebra is a a pálya közepén fetrengett. No, az egyik ő volt. Ezután már csak bicegni tudott és folyamatosan integett kifelé cserét kérve, és értetlenkedett, hogy nem kap. Hosszú percek után fogta fel, hogy ugye mán erre nincs lehetőség. Innentől hátrébb, Pirlo előrébb játszott. És télleg picsafos volt ettől kezdve, mint ahogy előtte sem villogott túlzottan. De bazmeg izomhúzódással becsúszni nem lehet épp öröm. Oszt ölég veszélyesnek tűnt az a kontra is, amit így elkaszált...

EszTénégy 2012.02.26. 14:41:38

Barza szerintem sem volt annyira jó most, például a sárga lapjánál szerintem mindenki tisztában volt vele, hogy Robinho arra fogja megtolni a labdát... Azt nem értem én sem, Bonucci hogyan lehet kezdő egy Milan elleni rangadón. Már régóta a Barza - Chiellini belső védőkettőst kéne stabilan játszatni, mellettük pedig a De Ceglie - Lichsteiner - Caseres hármasból kettő játszhatná a szélső védőket /vagy még Esztit is ki lehetne próbálni balhátvédént, hátha/. El kell ismernem, bármennyire is sokszor méltattam én magam is a Vucsi - Matri - Pepe hármast elöl, nélkülük egész egyszerűen nincs súlya a csapatnak a támadó harmadban. Ha Marchisio és Vidal gyenge, akkor Pirlonak nincsenek társai középen, így az a harmad is rögtön felejtős - így meg elég nehéz gólt rúgni, ugyebár. A nagyobb meccseken továbbra is a megszokott hármast játszatnám elöl, mert ez a szisztéma legalább működik!

Giorgio 2012.02.26. 14:43:12

igazán korrekt poszt. pont annyira elfogult, amennyire egy blogtól elvárja az ember, nem jobban és nem is kevésbé :) mostanában inkább benito hülyeségei miatt jártam fel erre az oldalra röhögni, meg idegeskedni. de ezt most jó volt elolvasni. (ezt mind Milanosként írom) itt a negyedikként kommentelő ÚR-nak meg inkább nem válaszolnék...

300426 2012.02.26. 14:51:35

[Giorgio](#724982): Buttersnek ment volna a reply, csak lusta voltam ranyomni a "valasz erre" gombra, neked nem is kell valaszolnod, mivel töled nem kérdeztem semmit. bar azt sem ertem, mi a problemad.

Giorgio 2012.02.26. 14:54:19

[juventus17](#724999): ettől féltem, hogy ez lesz a vége... :D közben törölve lett egy igen ízlésesen megfogalmazott hozzászólás így te kerültél a negyedik "helyre". nem neked címeztem ;) (ha jól rémlik egy bizonyos pedro_pauleta nicknevű felhasználó tollából származott)

juvebt 2012.02.26. 14:55:52

Most nézem másodszor a meccset. Jobbak, de én nem látom azt a hatalmas milan fölényt. Bennünk meg nincs fantázia, de ezt tudtuk. Ziccere a milannak sem volt, igaz meg csak az első félidőnél tartok.

Hulio 2012.02.26. 14:56:23

nagyon sok sarat kapunk a férgektol, viszont a két meg nem adott golon kivul volt itt más is retkes milánoi rabszolgák! ime: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=urJ-uHJUsm0 ezt még nyilván az interben tanulta a legujabb piros-fekete kutya!

300426 2012.02.26. 14:59:22

[Giorgio](#725002): peace! :-)

leszarom 2012.02.26. 14:59:57

Amit a másik oldalon Hispánm07 művel az egészen elképesztő! Az a gyerek álom világban él!

343871 2012.02.26. 15:02:52

eddig türelmes voltam Bonuccival szemben. de nyáron egy Bonucci-Astori cserét akarok. Leo a második gólpasszt adja rövid időn belül az ellenfélnek.

343871 2012.02.26. 15:08:37

[Hulio](#725011): ez komoly :(

329018 2012.02.26. 15:09:22

Nem ertem,h balfaszillo helyett miert nem jatszatja Conte ADP-t? Ossze sem lehet hasonlitani a kettejuk kozotti tudasbeli kulonbseget, es nem hinnem, h DP lassabb lenne nala...

Iustizmord 2012.02.26. 15:14:00

totál korrekt. no remarks. thx.

345150 2012.02.26. 15:19:30

[tjunior2](#725030): Eddig türelmes voltál vele? Az hogyan?:O 15 gólt szoptunk eddig, majdnem a felét róla. 4-3-3 kell...remélem Matri magára talál most..

338554 2012.02.26. 15:28:40

Gyerekek, tegnap kurvára elgurult a gyógyszerem, vagdalkoztam minden lehetséges fórumon - amiért ezúton kérek elnézést - és aludni is alig tudtam. Egyrészt a meccsen látottak miatt (mivel ellentmondást nem tűrő fellépést és győzelmet vártam), másrészt az idegesítő milanosok miatt ("Túlzásnak érzem hát, hogy ellenfeleink az áldozat szerepében tetszelegnek, de ez legyen az ő dolguk") akik annyit szűrtek le a tegnapi meccsből, hogy a bíró elcsalta tőlük a győzelmet. Hiába próbáltam kommunikálni, hogy azért szélesebb mederben folyt ez a meccs és alakulhatott volna sokféleképpen (milan-vagdalkozások megtorlása, ha nem törleszt nekik végig a bíró a -1 gólért), annyira győzelmet akartak látni ellenünk (mivel idén még nem láttak), hogy minden lepattant róluk. Sajnálom, hogy ilyen gyászos játékvezetésű és színvonalú meccset játszottak tegnap a srácok, ennél több van mindkét csapatban..

343888 2012.02.26. 15:29:25

Régóta olvaslak titeket, és mindig elcsodálkozom rajta, hogy többet szapuljátok a védelmet, mint a támadószekciót. Játszunk el azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha a tabellát nem pont, hanem gólok alapján állítanák fel. Hányadik lenne a Juve, ha a rúgott, illetve kapott gólok alapján rangsorolnák a csapatokat. Egy gólt kapni egy Milantól idegenben, ráadásul elég szerencsétlen körülmények között, megpattanóból - ez teljesen rendben van. Egy bajnokaspiráns csapatnak ennyire nulla támadófutballt bemutatni, még azután is, ha hátrányba kerülnek - ez az igazi gond. A Juvénak a leginkább egy olyan befejező ember hiányzik a keretéből, akiről mindig befelé pattan a labda (mint a túloldalon Ibra). Aki üzembiztosan hozza az idényben a 20-25 gólját, aki tud valamit kezdeni a középpályás szekció forintos passzaival... Amíg nem találnak egy ilyet, addig ne legyenek nagy álmai még a bajnoki aranyról sem, nemhogy az európai sikerekről.

343871 2012.02.26. 15:29:52

[TessitoreWilliam](#725088): nem fikáztam, mert reméltem hogy javul, mit nem lehet ezen érteni?

mandri 2012.02.26. 15:30:47

Azt bírom, hogy sokan még Buffont hibáztatják amiért nem szólt. Fordított esetben Abbiati tuti habzósszájjal szaladt volna a spori után igazságot szolgáltatni :P Matri nem-lese meg úgy tűnik teljesen elkerülte a sajtó és a milanisták figyelmét.

345150 2012.02.26. 15:35:26

[OlajosLajos](#725131): A focit pontokra játsszák, és Ibra 20-25 góljában bent van a 6-7 kamu tizi értékesítése, ettől függetlenül szép. [tjunior2](#725133): Értelek, én is remélem.

kdavid86 2012.02.26. 15:35:44

Annyiban kell ez a 3-5-2 hogy az úgymond alapcsapat támadói formába kerüljenek. Kell a versenyhelyzet a csapaton belül és ezt Conte is tudja. Borriellot játszatja hogy Matri jobban teperjen. Az is egyértelmű hogy ez a kontrákra berendezkedő felállás, amihez a keret nem megfelelő. Ad 1 Lichti nem wingback ahogy Esti sem. Talán De Ceglie használható lenne baloldalt de ezzel kísérletezni nem kéne.ad 2 a középpályán kontráknál abszolút luxus egy Pirlo aki jó labdákat oszt de a gyors kontrákhoz lassú. Másrészt a jelenlegi formájában Marci se volt jó középen. Látni lehetett, amikor átálltak 4-3-3-ba többször volt játékban és aktívabb volt, de még mindig nem találja azt a ritmust ami az őszi idényben jellemezte. Pepe és Vucinic is sérülésből jött vissza, lehetséges hogyha mindketten 100%-osak akkor az elejétől 4-3-3-ban kezdünk. Örülni kell most az 1 pontnak, és minél előbb lendüljenek vissza az idény eleji formába a kulcsemberek. FORZA JUVE!!!

törhetetlen üvegradír 2012.02.26. 15:41:32

Bonucci már pár meccs óta a bögyömbe van. Az ilyen futballista miért nem próbálkozik meg, mondjuk a mezőgazdasággal? A jelenléte egyértelműen káros és veszélyezteti - én kimondhatom - a Scudettónk sorsát. Boriello is elmehetne pár havi szabadságra, hogy Caceres a helyén segítsen bebiztosítani a végelszámolásnál. Úgy látom, hogy nemcsak a csapat van egy kicsit leszálló ágban, hanem Conte döntései is tévesek olykor. Ennek ellenére, eddig szerencsénk volt de jó lenne nemcsak a szerencsénkbe bízni, hanem tudatosan kéne játszatni a mindenkori legjobb 11-et. Örülök annak, hogy Chiellini pár meccsel ezelőtt tapasztalt mélyrepülése véget ért, és ezzel együtt állítom, hogy ha Buffon, Pirlo és Matri-Marchisio jó napot fog ki, akkor a Juve az olasz grundon verhetetlen.

308733 2012.02.26. 15:57:05

[neuropa](#725127): ''Hiába próbáltam kommunikálni, hogy azért szélesebb mederben folyt ez a meccs és alakulhatott volna sokféleképpen...'' neuropa 2012. 02. 25. 22:46 ''Ugyan nem volt olyan rossz a Milan, hogy vereséget érdemeljen, de olyan jó se, hogy döntetlent.'' no komment.

33 2012.02.26. 16:01:17

Korrekt poszt. Amit Muntari és Mexes csinált, tényleg elképesztő. Akármennyi gólt fog rúgni Muntari,akkor se fogom megkedvelni...A "csaló Juve" lemezt meg teljesen fölösleges fölhozni,mert a bíró nem elfogult,hanem pocsék volt. Kár,mert egy győzelmet vett el a hazai csapattól,a tegnapi Juve 2-0 után nem egyenlített volna SZERINTEM. De alapvetően mégis örülök,mert azt látható, hogy erősebb csapat a címvédő. Nyilván senki nem gondolta, hogy a Juve az első erős évében ilyen szép teljesítménnyel rukkol ki, a veretlensége előtt meg nem lehet kalap-emelés nélkül elmenni. De szinte teljesen biztos vagyok, hogy a már eddig is túltejesítő Juve nem lesz bajnok. Ettől függetlenül, szerintem a második hely a helyzetüket nézve felér egy scudettoval. Persze egy szurkolónak ilyen előzmények után biztosan nem elég ez.

343490 2012.02.26. 16:04:24

Merda milan! A kis seggdugó robinho néha a frászt hozta rám tegnap. Király ötlet volt kibekkelni a második félidőt :) Mond Allegri, miért vagy ekkora tuskó? Mond Allegri miért vagy ekkora fasz, TE HÜLYE FASZ! hehe FORZA JUVE PER SEMPRE!

340468 2012.02.26. 16:09:38

Ma van az Aránytévesztések világnapja. A hírcsárda szerint is :D. Na mindegy, inkább a helyzethez, mint a meccshez írnám: Jó lenne, ha a focis fórumok a fociról szólnának, nem pedig egyes elborult elemek lelki göröngyeiről. Forza Juve!

Iustizmord 2012.02.26. 16:15:59

[neuropa](#725127): faszikám, ezét respect

338554 2012.02.26. 16:17:14

[cs9999](#725263): Az még az elgurult gyógyszer állapotban volt, de ragadt csak ki nyugodtan. Egyéb probléma?

Iustizmord 2012.02.26. 16:19:51

mocsing01 ugye nem = mocsing aki a BuLi-s meg bayernes posztkat gyártotta? csalódnék, ha...

343490 2012.02.26. 16:22:58

Nem kell csalódnod, megnyugodhatsz.

claudio 2012.02.26. 16:25:06

Ez a Bonucci legény nem egy főnyeremény. Ez eddig nem vitás. A kérdés az, hogy ki játszon helyette. A három belsővédős rendszerben ugye csak Caceres jöhet szóba,akitől igencsak rettegnék. Két éve, valamint idén a kupameccsen is stabilan megfelelni igyekszik a dél-amerikai védőről alkotott sztereotípiának, miszerint védekezésben szeleburdi, mint egy berumosbonbonozott alpakakölyök. Rúgott három szép gólt, ráadásul riválisoknak (Lazio, Milan). Hajt és lelkes, de amúgy is roppant szerethető figurának tűnik. De ez ne tévesszen meg bennünket. Szóval Caci belső védőként - én fázom az ötlettől. Amúgy is szerintem szélre jött, hisz Mottánk távozása után, Lichti egyedül maradt. Giorgio be, De Ceglie szélre? De Ceglie?! Könyörgöm! Emlékezzünk vissza, hogy minden pályáralépésekor a kardunkba kívántunk dőlni. Ezerszer és ezerszer elmondtuk, hogy nem szabad engedni a kezdő közelébe. Na róla aztán tényleg meccsenként kaptunk gólt. A lestaktikánkat megkapó következetességgel nyírta ki, amikor csak tehette. A beadásai kapcsán pedig még Molinarót is visszasírtuk. Egyszer adott egy gólpaszt a Milan ellen, majd azonmód eltörte a lábát, oszt erre mingyá megszépültek az emlékek. Meg idén is volt egy db. vállalható meccse, oszt szevassz. Meglátásom szerint, tehát jelenleg nincs igazán jobb opció a tarsolyunkban.

loko 2012.02.26. 16:25:54

[claudio](#724966): Vidal jól csinálta, kicsit hibázott, mert sérülést kellett volna okozni. Megmentette volna a világot van bommeltől, aki egy igazi futballköcsög. Nyáron a milán megveszi de jongot, és pepe-t (bonuccit ingyen adjuk) és lesz egy szerethető csapatuk :).

343714 2012.02.26. 16:27:30

[mocsing01](#725315): Neked egy fogyatékos foglalkoztató intézetben lenne a helyed!

tt 2012.02.26. 16:30:22

Nemsokára kupa visszavágó.. remélem lecsillapodnak addigra az indulatok :) A bíró benézte, ez van. Sosem értettem miért kell a másik tábort szidni 1-1 meccs miatt s nem lenne jó ha a real-barca ellenszenvig jutnának az emberek. Az, hogy egyesek kikeltek magukból amiért buffon nem szaladt a bíróhoz beismerni, hogy gól volt, elég nagy poén. :D

343490 2012.02.26. 16:37:14

@Orwell_1984: Az a te mákod, h nem kell 8 általános a kommenteléshez.

308733 2012.02.26. 16:37:51

[neuropa](#725401): Ezt írtad,nem? Vicces, hogy mire ideérsz, már velünk nem lehetett értelmesen beszélni.

Iustizmord 2012.02.26. 16:37:58

[mocsing01](#725465): helyes az IGAZI mocsing (az igazi trebisch, hehe) egy fineszes, stílusos csákó, még ha nem is cimbiztünk össze.

343490 2012.02.26. 16:47:24

[Iustizmord](#725578): Ha tényleg stílusos, nem csodálom h nem spanoltatok össze. Na peace, öcskös.

343714 2012.02.26. 16:48:58

[mocsing01](#725572): Ezt aztán jól kifundáltad! :D

claudio 2012.02.26. 16:51:00

[33](#725288): Köszönjük az érezhetően korrektnek szánt megnyilatkozást. Télleg. De ez a "látható, hogy erősebb csapat a címvédő" megnyilatkozásod azért mosolygásra késztet. Mert hogyan is van ez? Ezek szerint a szezonbéli eddig két összecsapáson az látszott, hogy a erősebb csapat a címkövetelő? Akkor mindig az adott meccs fényében állapítjuk meg, hogy ki az erősebb? Szóval maradjunk abban, hogy tegnap hazai pályán nagyobb részt az történt, amit ti akartatok. Viszont, hogy ki a jobb? Ezt már nehéz volna megválaszolni (amúgy a Juventus).

Iustizmord 2012.02.26. 16:54:37

[mocsing01](#725636): modortlanságod nem bántó mert boldogok a lelki szegények. ami per öcskös-t illeti.... muhaha. ha tudnád. IRL, ahogy írtam. de mindegy is. ne légy már akkora tirpák mit akinek mutatod magad.

Iustizmord 2012.02.26. 16:58:58

[Orwell_1984](#725649): áh, hagyjad. akinek az avatarja arra épül h egy másik rivális csapat "merda" meg "wc", tehát mégcsak nem is a saját csapatból vmi pozitívum, az elmekórtani eset. ha én itt lennék moderátor ki is... felhívnám h revideálja avatarját. vagy VIDAL-ja. anyhow. szal aki a negációra épül, annak szánalom a jussa. elég highbrow volt? :-DDD

33 2012.02.26. 17:04:20

[claudio](#725663): Nyilvánvaló, hogy a könyökötökön jön már ki a "rengeteg sérült,kórházcsapat" mentségek. De azért tényleg elképesztő, hogy a Milan nem is tudom, hogy mikor tudott ebben a szezonban a legerősebb keretével kiállni. Ugyanazok az emberek játszanak és Allegri akár törölheti is a "rotálás" szót a fejéből.A Bl küzdelmektől sem lesz frissebb a csapat sajnos és Ibra időről időre előforduló együgyűsége(ütés-eltiltás) sem sokat segít. De mindezek ellenére abszolút kiélezett a küzdelem és a csapat képes, hogy ezek a negatívumok a pontvadászatban ne érződjenek.(kivéve a rangadók!) Szóval szerintem ha végre nem lesz ennyi sérültünk,akkor meg lesz a címvédés. Mondom még egyszer, nem kell elfogadni ezt a teóriát, de én a kérdésedre a válaszom: A fáradt és sérülésekkel bajlódó Milan egyenrangú fele a Juventusnak, egy egészséges, rotálható Milan meg jobb. Személyes véleményem ez.

33 2012.02.26. 17:05:55

@33: Innen-onnan lemaradt pár szó,csak közbe telefonáltam,de remélem érthető lett:)

344807 2012.02.26. 17:14:02

Személyes véleményem szerint ha megadják az első félidőben a gólunkat akkor biztosan megnyerjük a találkozót, a 60.percig nem volt esélye a juvénak 2-0-ról esélyetek sem lett volna. De hát ameddig nem találnak ki valami normális rendszert a bíróknak addig ilyenekre számítani kell :) http://acmilanfans.blog.nepsport.hu/archives/2012/02/26/A_betegseg_neve_BIROK/

258290 2012.02.26. 17:23:25

Muntari egy rohadt paraszt! Hatalmas csalódás ,hogy a kedvenc csapatomban játszik. Remélem a kickbox miatt eltiltják sok-sok évre. Forza Milan

Hurka 2012.02.26. 17:30:03

Pingvin úgy nézel ki, mint egy teleszart búvárruha!!! Nem csodálom, hogy a fogyatékosságod viperával próbálod egyensúlyozni!

claudio 2012.02.26. 17:48:19

[33](#725740): Érthető, csak egyet nem érthető. Az első meccsen a pályán sem voltatok. A kupameccsen is megérdemelten nyertünk idegenben, igaz, itt már kisebb volt a szakadék a két csapat között. Tegnap, egy szűk 20 percet leszámítva a Milan volt a jobb. A bajnokságban fej-fej mellett haladunk. Szóval, hogy ki az erősebb? Sorolhatnánk az érveket pro és kontra. - Kevesebb kapott itt, több rúgott gól ott - kis csapatok lezúzása ott, a rangadókon való teljesítés itt - egymás elleni mérlegben a juve a jobb - a Juve nincs a BL-ben, ezért kipihentebb, viszont nálunk amúgy is igen szűk a keret bizonyod posztokra. - a Milánt 11-esekkel tolják a bírók, viszont a tegnapi meccsen 2-0-ról szerintem se jöttünk volna vissza - raklapnyi sérültetek van, nekünk meg pont 4 évig volt ez probléma stb. Arra akarok kilyukadni, hogy semmi értelme objektív ítéletet hozni két csapat összehasonlításában, mert az LEHETETLEN. Pláne szezon közben.Pláne egy szurkolói fórumon. Szóval a lényeg, hogy mi vagyunk a jobbak de fényévekkel, és úgyis szíjjelcsapjuk az orcátokat a végén! És teljesen rendben lévőnek érzem, ha te meg hasonlókat gondolsz az irányunkba.

33 2012.02.26. 17:55:14

[claudio](#725905): Izgalmas lesz a vége az biztos. Még izgalmasabb lehetne,ha az üldözők kicsit közelebb lennének:)Nem gondoltam volna az idény elején, hogy két csapatos lesz a bajnokság (persze ki tudja mit hoz a vége,de nem látok rá esélyt, hogy még egy csapat beletud majd szólni)

295377 2012.02.26. 18:08:12

Milanosoknak! Nem adtak meg egy szabályos gólt a Milannak, innentől kezdve a bíró azt az egy gólt törlesztette a Milannak. Tehát ha megadják a gólt, akkor a Milan se valószínű, hogy 11 emberrel jön ki a szünetről. Volt egy-két elég durva megmoccanás a Milan játékosainak a részéről. Másik, ha mégis 11 emberrel jöhet ki a szünet után a hazai gárda, akkor se biztos, hogy a Juve ugyan így jön ki. Lehet már a szünetben cserél Conte, sokkal merészebb taktikát vállal, vagy esetleg a Milan sokkal előbb ráül az eredményre. és a Napoli ellen is egy nagy 0 Juve játszott az első félidőben, de 2x 2gólos előnyből hozta vissza a meccset, itt is lehet ez lett volna. Nem tudjuk a 2-0-ra hogyan reagált volna a Juventus, tehát nem tudhatjuk mi lett volna a meccs vége. És ráadásul azt se tudjuk, csak valószínűsíthető, hogy a Milan sokkal előbb elhiszi, hogy övé a meccs, így a Juve előbb kap területet a játékhoz. És valószínűsíthetően a Juve sokkal tüzesebben jön ki a 2. félidőre, mert Conte nem szereti, ha a csapata nagyon rossz játékkal kap ki. Conte csapatainak felemelt fejjel kell veszítenie. Nem szereti a vereséget az edzőnk. Ja és ráadásul azt se tudjuk, ha megadják a gólt, akkor a bíró mennyire súlyosan ítéli meg a Milan szabálytalanságait, amiből volt pár. Pláne volt Muntarinak egy olyan szerelése, mint Vidalnak. Valószínű, hogy vagy mindkét eset piros, vagy csak sárga. De lényeg, hogy az egész meccs teljesen máshogy alakul, kevesebb hiba lett volna a bíró részéről is. És lehet akkor a Juve is előbb szerez vezetést, mert lehet Borriello már ki se jön az öltözőből. Lényeg, nem egyértelmű, hogy a meccs 2-0-nál a Milané lett volna. 3 vagy 4 0-ánál már igen, de 2-0-nál nem!

295377 2012.02.26. 18:11:58

Persze, hogy az a 2x2 gólos az hátrány volt! :D Kicsit sok volt az Unicum a meccs után :)

335302 2012.02.26. 18:21:06

Foglalkozzunk inkább azzal, hogy ha úgy fog játszani a csapat, ahogy az első félidőben, akkor a Chievotól is kikap...

344708 2012.02.26. 18:22:44

[babo410](#725979): értem ! szóval aszondod, hogy örüljön a milan, hogy nem adták meg a 2. gólját, mert még rosszabbul is járhatott volna. hát ... utólag az apagyilkosságot is meg lehet magyarázni !!! :-) nehogy azt higgye valaki, hogy a milánnak szurkoltam !!!

NG 2012.02.26. 18:28:07

Sokan játszottak xarul(főleg Vidal,aki nem Juve-szintű játékos) , de sztem nem voltunk annyira gyengék.Chiellini pedig szenzációs volt. Hogy miért nem kap a Kapitány még perceket sem,amíg Söriello kezdő,ezt nem értem...:( Muntari a meg nem adott gól előtt(az első fejesnél) nem volt lesen? Na mindegy,akármi van,VERETLENEK vagyunk!

33 2012.02.26. 18:30:39

@babo410: "Lehet,lehet,lehet".Ezek komoly érvek?Még a végén kihozod, hogy a Juventusnak kifejezetten jó lett volna a kétgólos hátrány. A bírói hibák miatt,ami megölte a meccset, tényleg jogos az X.

341271 2012.02.26. 18:35:59

nem elöször irom le,hogy Conte nagy szive látszik a csapaton,hajtanak,mennek elöre mint a mérgezett egerek,de..az állitolagos nyári nagy bevásárlást,-ha lesz-egy irányitó középpályás vételével kell kezdeni Pirlo mellé,aki fazont ad ennek a csapatnak.Sajnos csak iparosok robotolnak hol jól,hol rosszul.Ha Europában jól akarunk szerepelni feltétlen kell egy jóó!irányitó!!!.

juvebt 2012.02.26. 18:43:41

Az első félidőben jobb volt a milan a másodikban csak kontrázni akart, nem sok sikerrel. Egyszer sem kerültek ziccerbe. A játék alapján az x rendben van. Szerintem 2:0 sem görcsöltünk volna. Sok gyenge teljesímény volt. Nem értem azokat akik a meccs alapján istenitik a milant.

295377 2012.02.26. 18:47:04

Mzsmnb és 33! Igen, véleményem szerint, ha megadják a szabályos gólt, akkor a Juve valószínűleg teljesen más felfogásban jön ki a 2. félidőre. Sőt Conte sokkal idegesebb lett volna, és a csapat mutatott volna egy Napoli elleni 2. félidei teljesítményt! És akkor nem azt mondom tuti nyerünk, vagy x de, hogy valószínűleg a Milan jobban elhiszi, hogy megvan a meccs, a Juve meg agresszívebben megy előre minden mindegy alapon. Sokkal valószínűbb, hogy a 2. gól nem eldönti a meccset, hanem felpörgeti sokkal jobban a Juvét. Ergo a Juvénak és a meccsnek kifejezetten jót tett volna a 2. gól.

Crosby87 2012.02.26. 19:54:32

@claudio: + 10000000000000000000000 Forza Milan!

266801 2012.02.26. 20:07:21

Nem nyertünk egy pontot hanem elvettünk kettőt a milantól. Ez mégis csak jelenthet még valamit az elszámolásnál. Örülök, hogy Matri kezd felébredni a téli álmából, hasonlót várnék Marchisiotól is. Bonucci nem lehet évek múlva sem klasszis védő. nem emlékszem, hogy klasszis játékos lett volna bárkiből is, aki ennyi, és ilyen hibákat vét. Szívesen látnám én mondjuk jövőre is a kezdőben. Az egyik milánói makaróni csapatban. :)

GioMaster 2012.02.26. 20:27:42

Vidal kiállításához csak annyi, hogy a labdavesztését szabálytalanság előzte meg, eltakarították és még fejbe is rúgta a védő, azért fogta a fejét... Ha azt lefújja a bíró, nem borul el az agya. amúgy sima taktikai fault volt, nem akart sérülést okozni, ha akart volna, nem oldalról akasztja. Sárgát ért, pirosat nem.

339362 2012.02.26. 20:46:11

mocskos milán.

341862 2012.02.26. 20:47:24

nezzuk a biroi tevedeseket Milan: - egy meg nem adott gol Juventus: - egy meg nem adott gol - Van Bommel vegigjatszhatta a meccset - Muntari annak ellenere, hogy utott, majd ket kezzel lokott, nem kapott semmit (pedig ez piros) - Mexes nem kapott pirosat a maflasert szegeny Milan, a mocskos rohadt Juventust folyamatosan segitette a biro :(((((

341862 2012.02.26. 20:59:23

tovabba a Milan vezetosege is meglepoen kovetkezetes. a mostani meccsig folyamatosan azt nyilatkoztak, hogy a Juventus minek birozik folyton, jobb, meg elegansabb lenne tartani a szajukat, biroi tevedesek elofordulnak, stb. most, hogy az o karukra tevedett a biro, habzo szajjal biroznak. csodalatos :)

33 2012.02.26. 21:00:32

Na de kérlek:) Pedig érdekes kép lett volna..Ha cenczúrázod,hát cenzúrázod:)

286390 2012.02.26. 21:02:24

Szolgálati közlemény: ne linkeljen senki, ugyanis teljesen szétzúzza az oldalt. Minden linket moderálunk, ami ilyen jelenséget generál - tartalomtól függetlenül.

341862 2012.02.26. 21:08:48

tovabba ha az a masodik gol utan a Milan bedaralta volna a Juvet, miert nem rugott egy harmadikat is? nem hiszem, hogy azert, mert nem akartak :) szamtalan erdekes kerdes, de hat egyszerubb leragadni azon a szaros golon, meg csalojuvezni, mint logikusan vegiggondolni, bar kevesbe elegans

344807 2012.02.26. 21:36:28

Továbbra is a meccsen jár az eszem :P Szerintem sokkal jobb lett volna a Milan játéka ha Boateng is ott lett volna a pályán ! Aki ilyen gólokra képes... : http://acmilanfans.blog.nepsport.hu/archives/2012/02/26/BOA-BOA-BOA-TENG-TENG-TENG/

295377 2012.02.26. 21:59:58

Pont ez az, egyszerűbb azt mondani csaltunk, meg ha megadják, akkor nyernek. Sok volt hátra a gólnál, még nyerhettünk is volna ismerve a csapat akaraterejét, és nem mellékesen Conte nagyon nem akarta, hogy a Milan a meccs után hatalmas pofával üvölthesse, hogy sokkal jobbak nálunk, annak ellenére, hogy mi 2x már jobbak voltunk. És ráadásul a Milan vegye el a veretlenségünket? Tehát Contenak nagyon kellet minimum az x. És a Milan ha nagyon jó lett volna, simán lő még 1 gólt. Nem tudott, pedig akkor nem szólhattak volna egy árva szót se a meg nem adott gól miatt. Vagy nekik jobb, hogy erről lehet beszélni? Mi meg a Napoli ellen is felálltunk, 2x 2 gólos hátrányból. Tehát az nem igaz, hogy tutira meg lett volna a győzelem a Milannak 2-0-nál.

juvebt 2012.02.27. 07:14:44

[GioMaster](#726407): én is így láttam. Folyamatosan osztotta Vidalt a két milánói tusko. Sajnos ezeket a bíró nem akarta észrevenni. Nem hiszem hogy egy meccsel megússza.

295377 2012.02.27. 12:20:57

"Muntari abszolút szabályos gólja már 2-0-ra módosította volna az eredményt, ezért abban az esetben egy teljesen másik mérkőzést láthattunk volna ezen a derbin. Ennek ellenére nem szabad azt mondani, hogy a játékvezetők megfosztottak minket a győzelemtől, mert a Juventus van annyira jó csapat, hogy 2-0-nál nem szabad velük szemben eldőltnek tekinteni egy mérkőzést." Ezt Allegri nyilatkozta. Enyit arról, hogy 2-0-nál a Milané a meccs!

266801 2012.02.27. 12:26:28

már gól után is volt egy gyanúm, hogy Muntari fejesét nem azért nem adta meg a bíró, mert nem látták bent a labdát, hanem azért, mert LES volt! Erről miért nem olvasok sehol? Nem tudom ki volt a Juve utolsó embere, de mielőtt Muntari fejelt volna, kilépett az alapvonalon - kivonta magát a játékból - így már nem ő volt az utolsó mezőnyjátékos a pályán. valaki megszakértené ezt nekem?

338064 2012.02.27. 12:31:53

Olyan ideges voltam a lefújás után lekapcsoltam a streamet, így lemradtam a csirkeboxról, valaki el tudná mondani mi történt? Egyébként SZERINTEM a középpálya minden gondunk okozója, mert egyszerűen nem tudnak szűrni/hazsnáhatóü labdákat osztani, és mindenki elég hullámzó teljesítményt nyújt, Esti gyors, technikás, csak csóri nem tudja eltalálni azt a kicsiny kaput...

344520 2012.02.27. 13:27:41

Nagyjából most kezdek lehiggadni és tiszta fejjel elemezni a történteket. Ez a hétvége számomra gyilkos volt, szombaton a Juve meccset kellett végig izgulnom, vasárnap meg az Atletico meccsét. Csoda, hogy még nem kaptam agyvérzést vagy szívrohamot. Egyszerűen manapság már tűrhetetlenek az ilyesfajta bírói tévedések. Akkor, amikor egy meccs is több millió euróról/fontról/líra/peseta-ról dönt, elfogathatatlan. Ez nem fair a klubokkal, játékosokkal szemben, de legfőképpen velünk szurkolókkal szemben. Hogyan várják el tőlünk, hogy tiszta szívvel szurkoljunk, amikor azt kell várnunk, hogy mikor veszítjük el a meccset bírói tévedés miatt, minthogy élveznénk a meccset. Ha 1-2 éven belül nem vezetik be a videó rendszert vagy a magyar találmány partjelző felszerelt zászlóját nincs értelme 8-10 játékvezetőnek a pályán, ha így sem látnak dolgokat. Nem kell minden szituációt szét videózni, folyamatosan egy videószobában valaki figyelemmel követi a meccset, mint mi szurkolók és, ha valami, olyat lát, amit a bíró nem, egyszerűen rászól a fülesére és kész. 30 másodperc. De sajnos tudjuk milyen nagy iparág, üzletág épült a modern futball és a többi sportágak köré. Némely csoportnak nem érdeke ezen változtatni. Bonucci egyszerűen meg botrányos volt, pont 1 héttel ezelőtt védtem meg másokkal együtt, bizalmat szavaztunk nekik, erre meg tessék, ismét megye 2 szintet hozott.

305241 2012.02.28. 10:38:58

[Iustizmord](#725684): ÁHÁHÁHÁHÁÁÁ Öcskös???beszarok, ez vagy nem ismer, vagy nagy klaviatúrahuszár:D Szerintem egy csapással angyalt faragnál a gyökérből:D:D:D:D:D

305241 2012.02.28. 10:40:49

[Jumpman23](#727338): Sajnos, ha az illető védő, akkor ezzel nem vonja ki magát a játékból a szabályok alapján...
süti beállítások módosítása