bntemp

bntemp

A kiscsapatok barátja újra akcióban

2012. február 16. - s4tch

Az 1978-79-es bajnokságban olyat látott Olaszország, amit se előtte, se azóta nem: a Perugia, bár veretlenül zárta a bajnokságot, mégis csak második lett a Milan mögött. Az umbriaiak 11 meccset nyertek, 19-et pedig döntetlenre adtak. Lehet, hogy ez a sors vár a Juventusra is? A felvetés persze egyszerre túl optimista és túl pesszimista. Mégis: a Parma elleni 0-0-lal a sokadik alkalommal hullajtunk el pontokat nem túl acélos csapatok ellen.

Az 1978-79-es bajnokságban olyat látott Olaszország, amit se előtte, se azóta nem: a Perugia, bár veretlenül zárta a bajnokságot, mégis csak második lett a Milan mögött. Az umbriaiak 11 meccset nyertek, 19-et pedig döntetlenre adtak. Lehet, hogy ez a sors vár a Juventusra is? A felvetés persze egyszerre túl optimista és túl pesszimista. Mégis: a Parma elleni 0-0-lal a sokadik alkalommal hullajtunk el pontokat nem túl acélos csapatok ellen.

Ráadásul többnyire nem arról van szó, hogy az ellenfél felszívja magát, és kiváló teljesítményt nyújtva megszorongatja a nagy Juvét. Tegnap Parmában ismét egy nyerhető, sőt a játék képe alapján egyértelműnek tűnő meccsen sikerült ikszelni - pedig egyes időszakokban a hazaiak legfeljebb távcsővel láthatták a Juventus térfelét. A tagnapi Parma szerintem semmivel nem volt jobb, mint amelyiket az ősszel láthattunk. Mi történt, hogy mégsem sikerült betalálni? Lehetne a játékvezetőre hivatkozni, hogy Giaccherini felborításánál nem fújt büntetőt, de akkor az is eszünkbe juthat, hogy ha Giovinco előbb elesik, amikor Barzagli kedvesen átkarolta, akkor oda is járt volna a tizenegyes. Nem is beszélve Vidal szabálytalanságát, amivel megidézte Felipe Melo szellemét - szerencsére csak sárgát kapott érte. Szóval lehet, hogy tévedett a játékvezető (ismét...), de nem miatta nem nyertünk.

Sokkal inkább problémás a kulcsjátékosok visszaesése: Marchiso meccsek óta árnyéka önmagának, Vidal pontos passzainak száma lassan eléri a negatív tartományokat, Matri veszélytelenebb, mint egy doromboló kiscica. Vucsinics pedig egymaga megnyerhette volna a meccset, de többnyire olyan megoldásokat sikerült összehoznia, hogy vélhetően egy rugósfoci kapus sem ijedt volna meg tőlük. És persze hiányzik az őszi Pepe is, akiről azért ne feledjük, hogy a sérülése előtt már nem nyújtott valami fényes teljesítményt. Furcsa, hogy egy döntetlen után ekézzük a fiúkat, de tényleg nem sok jó teljesítményt láthattunk. Barzaglit például Giovinco nem egyszer alaposan megforgatta, és Lichtsteiner sem tudott olyan hasznos lenni, mint általában. A legjobb szerintem Pirlo volt, aki egyedüliként ért valamit a középpályánkon, az első félidei szabadrúgás milliméterekkel kerülte el a kaput, és szenzációs gólpasszt adott Giaccherininek, aki a kapusba lőtte azt. Kár, hogy a végén mindenáron el akart esni, ahelyett, hogy megpróbált volna kapura lőni az ötösön belülről.

Ez beakadhatott volna...

Az egyéni teljesítmények mellett bizony a csapatjátékkal is adódnak problémák. A passzokra épülő játék rengetegszer működik, ugyanakkor a kisebb csapatok ellen általában unalmas és veszélytelen gyömöszölés lesz belőle. Ennek oka az, amit tegnap is többször láthattunk: hogy lassan, körülményesen építkezünk, a passzok nem pontosak, és csak elvétve próbálkoznak a mieink felpörgetni a játékot. Inkább lekezelik a labdát, szétnéznek, majd komótosan járatják a védelem előtt. Így még az is visszaér, aki nem is akart.

Gyenge játék, gyenge lövés

A széleken persze fel lehetne törni a védelmeket, de tegnap igazából haszontalannak bizonyultak a szélsők. Nem egyszer adódott lehetőség arra, hogy a védelem mögé betörve (netán a letámadással visszaszerzett labdából) helyzetet alakítsunk ki. Szinte soha nem sikerült megtalálni a saját csapattársakat...

Vagy ilyenkor jöhetne az, amiért Conte nem lelkesedik: a cselek. Ezekben ugyan benne van a labdavesztés esélye, de ha a betömörülő védők simán lekövetik a passzolgatást, akkor valahogy másképp kellene megbontani őket. De az edzőnk nem bízik Eliában, Del Pierot pedig a padon jegelte - pedig ők jelenthetnék a megoldást az ilyen jellegű meccseken. Bár mi mindent jobban tudunk mindenkinél, ezúttal kicsit visszafogottabban közelítem meg a kérdés: Conténak nyilván megvan az oka arra, hogy hogyan dönt az egyes helyzetekben. Ő látja a játékosait az edzéseken, és ő van a legjobban tisztában azzal, ki, mire képes.

Végezetül érdemes kiemelni, hogy a csapat így is messze a várakozások felett szerepel, és ha valakit elkap a búskomorság egy parmai iksz miatt, az gondoljon vissza az elmúlt két szezonra. Csak mennyivel szebb lenne, ha a tegnapihoz hasonló, a 90 perc nagy részében uralt meccseket is sikerülne hozni. Főleg, hogy a mindig nagyon bölcs Benitónak úgy tűnik, igaza lesz: az udinei sikerrel a Milan komoly önbizalomfröccsöt kapott, ráadásul visszatért az egyik legfontosabb emberük, Boateng.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr238239954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bianconeri_2007 2012.02.16. 12:55:49

elkélne a kezdőbe egy kis kreativitás (q, del piero) és sebesség (elia, krasic). szombaton a catania ellen meg is lehetne próbálkozni vele...

FJ 2012.02.16. 13:00:01

Nem jó ez a 3-5-2 jöjjön inkább újra a 4-3-3 az sokkal jobb volt.

334309 2012.02.16. 13:00:54

engem matri formája aggaszt a legjobban, mert hát mégiscsak a centertől várnánk a gólokat leginkább. de most már hosszú hetek óta kétségbeejtően szar, hiába lőtt győztes gólt leccében, ott is okádék volt, meg az udinese ellen is csak az a lefordulós gólja volt értékelhető. a siena elleni és a tegnapi teljesítménye egy közepes amaurit idézett. rossz üzenete van a keret többi tagja felé, hogy mégis állandóan ott rontja a levegőt a kezdőben.

343008 2012.02.16. 13:02:46

4-3-3 és egyből a kapuhoz 10 méterrel közelebb passzírozzuk majd a labdát. A helyzetek azért most is megvoltak csak az a kurva balszerencse.

Pip úr 2012.02.16. 13:03:15

Remek kb. huszadszorra leírni ugyan azt, miszerint szarok vagyunk, de 2 éve mégrosszabb volt. Csak ez engem pont gecire nem érdekel, h mi VOLT. Most van itt a lehetőség vezetni a tabellát, most van itt a lehetőség meglépni a csicska milantól és most van itt a lehetőség megszerezni a következő csillagot. Nem tavaly, nem két éve, nem jövőre. MOST. Csak egyazerűen nem tudunk élni vele. És ettől nagyon nem vagyok boldog.

258945 2012.02.16. 13:33:04

Vucinic hozzáállásban nagy pozitív csalódás, küzd, hajt, védekezik, mezőnyben is jó, de könyörgöm a helyzetkihasználása valami katasztrofális, 3 azaz három gólt bírt rúgni egész idényben? amikor volt annyi vagy még több helyzete mint a jogosan szidott Matrinak?. Marchisio a tavalyi Aquilani jelenleg, egy az egyben, egy óriási alibi. Az ilyen kis csapatok ellen Esti teljesen használhatatlan, neki terület kell hogy fusson.

340119 2012.02.16. 13:47:32

Ezt a meccset kicsit mintha Conte nélkül játszottuk volna. Valaki szólhatna végre Estigaribiának, hogy ha ballábasként balszélsőt játszik, ne sodródjon még inkább a szél felé, ha rálőni akar, mert még élesebb lesz a szög a kapu eltalálásához. Most így a 62. próbálkozása tájékán szóvá kellett tennem. Matrinak és Vucinicsnak pedig irány a pad egy időre.

345247 2012.02.16. 14:01:44

[benitoNST](#712096): Matri nem rossz befejezőcsatár(az is igaz,h nem egy világklasszis),és valóban vannak gyengébb napjai,de én a góltalanság problémáját nem itt látom.Pirlón kívül nincs olyan középpályásunk,aki használható labdát képes adni.Gondolok arra,h gyakorlatilag szélről beadni senki nem tud!A védelem mögé ívelt labdák jórészt csak Pirló nevéhez fűződnek.Marci halovány támadásban,Vidal védekezésben jobb mint támadásépítésben.Trezegól itt lenne akkor ő se tudna annyi gólt rúgni,mint anno.Akkor volt egy Nedvedünk meg Camonk plusz DP akik tudtak beadni.Trez ezt ki is használta,mert vérbeli befejező volt.Cselezni ő sem tudott,viszont ha a 16-on belül hozzákerült a labda akkor a füléről is bepattant. Nem akarom Matrit hozzá hasonlítani(nem is lehet),de Matri tegnap egy használható labdát kapott,/amit túl hosszan tolt meg és elbaszta ez igaz/ A baj az, h nem, vagy csak kevésszer tudjuk megjátszani a csatárokat.És ez elsősorban a középpálya hibája.Ezt én így látom.

338554 2012.02.16. 14:20:40

Van egy olyan érzésem, hogy ha nem javulunk valamelyest, a Milan elleni meccsekre pedig jelentősen, akkor K.P.Boateng egymaga elhúzza a nótánkat. Jelenleg még van esély 5 pontra elhúzni, de ahhoz teljesíteni kell, különben beteljesül amit év elején álmodtam, hogy (többnyire) minden csapat ellen 4 pontot szerzünk, akit ősszel vertünk az felszívja magát, akikkel remiztünk azok ellen meg mi szívjuk fel magunk tavasszal. Vereséggel azért továbbra sem nagyon kell számolni, nem a védelem a problémás rész.

345247 2012.02.16. 14:21:55

Az előzőhöz még annyit, h talán Amauri se lett volna ekkora fing, ha normális társai vannak,akik szórják a jobbnál jobb labdákkal.Bár ezt már sosem tudjuk meg.Tudott ő is focizni... Nem hiába adtak ki érte anno 22 milliót. Mindenképpen kell nyáron olyan csatár aki képes egyedül is helyzeteket kialakítani,plusz a kp-ra is egy kreatív játékos mert ez a Bl-ben édeskevés lesz... Mondjuk ezzel nem mondtam újat. :D

338554 2012.02.16. 14:25:46

[Geri82](#712188): Szerintem is a középpálya hibája, de nem azért, mert nem tudják belőni a labdát, mivel nem is tudnák hova, sokszor alig van hely a tömörülő ellenfél játékosai között.. De olyan aki egy szabadrúgásból vagy Boateng-féle távoli bombából betalál, nem igazán van a keretben sem. Szabad-lövő akad, de nem sokat játszik, Pirlo lövései pedig erőtlenek, a tegnapi volt eddigi legjobbja, de gól ebből sem lett.

258945 2012.02.16. 14:25:54

[Geri82](#712223): na azt a 22 milliót hagyjuk, az Secco baromsága volt [neuropa](#712219): lőtt egy bombagólt, nem kell összecsinálni azért magunkat tőle

334207 2012.02.16. 14:53:18

[t.junior](#712228): egyet? Csak bombagolokat lo. Matri tegnap ha le is tudott kezelni ezy labdat, akkoris pillanatok alatt visszadta a parmanak. Egyszer a 16osig sprintelt vissza labdavesztes utan,visszaszerezte, de meg a palya innenso oldalan eladta. Vidal es marci hianyaban pedig egy fekete lyuk volt a palya kozepe

345333 2012.02.16. 14:57:29

Én is osztom azt a véleményt h nem feltétlenül jó h mindig ugyanaz a kezdő mert én marchision és vidalon pl kicsit azt érzem h nem feltétlenül erőltetik meg magukat mert tudják h úgyis kezdők. És persze énse vagyok conte és nem tudom jobban de ez a makacs ragaszkodás ugyanahhoz a kezdő 11hez nem vezet sok jóra.ez már több meccsen bebizonyosodott. Véleményem szerint a kiscsapatokat pont ugy lehetne megverni h lehetőséget ad a kevesetjátszóknak ( q,elia,krasic,marrone,dpiero) akik a bizonyitási vágy miatt jobban odatennék magukat.

345247 2012.02.16. 15:06:37

[t.junior](#712228): Abban igazad van, h az Secco hülyesége volt,és a 22 az rohadt sok volt Amauriért(remélem azóta Secco nem tud nyugodtan aludni),de volt egy időszak amikor a hátán vitte a csapatot. Na mindegy... A lényeg a lényeg, hogy gyakorlatilag nincs olyan emberünk akire lehetne támaszkodni ilyen meccseken.Ha úgy vesszük,akkor Ibra tegnap egyedül intézte el el az Arsenalt(2 gólpassz 1 gól) Hasonló kaliberű játékos kell nyáron... aki a befelezésben meg az előkészítésben jeleskedik. Csapatként jobb a Juve mint a Milan, de rohadtul hiányzik egy ilyen klasszis...

258945 2012.02.16. 16:10:14

[dzolutan](#712255): miért hány gólt lőtt tegnap?

339362 2012.02.16. 16:19:40

ez a sok döntetlen a bajnoki címbe fog kerülni. ha esetleg bejutunk a kupadöntőbe, és a siena lesz az ellenfél, akkor azt is bukni fogjuk, 11-es rúgásokkal. (a rendes játékidő ugye döntetlen lesz) elöl hiányzik egy klasszis, aki húz egy véletlent, és a 16-oson belül nem nagyon hibázik. nem úgy, mint a keret jelenlegi összes csatára. kezdem leszarni ezt a veretlenséget, ennyi x-el amőba bajnokságot lehet nyerni, scudettot viszont nem.

chiedis 2012.02.16. 16:45:42

Én a Juve helyében leszartam volna mit kérnek érte, Tevez Karcsit kellett volna leigazolni. Ez az ocsmány 0-0 , 1-1 meg miegymás olasz meccsek ilyenkor ütnek vissza. Tevez verné a gólokat rendesen, az idő is jobb, nem Anglia, nem sírhatott volna. Nem lesztek veretlenek, de annyi a döntetlen, h 4-5 vereséggel is be tud előzni a Milan. Ráadásul elég durván tolták tegnap, Ibra és KPB repíti a csapatot, feljövőben vannak. Fel kell ébredni a langyos fosból, de szurkolok nektek hozzá !

341271 2012.02.16. 17:50:10

Azt azért látni lehet,hogy ez a csapat sokkal jobban játszik,mint az elmúlt években.Olvasom hogy nyáron nagy erősitések várhatóak a Bl miatt,egy irányitó középpályás vételére szükség lenne Pirlo mellé,egyedül nem birja a többi középályásunk sajnos részfeladatokra jók de irányitani....alkalmatlanok.

334220 2012.02.16. 18:07:01

Csak jelezném, hogy történelmileg intő példa lehet: a veretlen szezon sem mindig elégséges a bajnoki címhez. http://bit.ly/yeffSC

Apollo440 2012.02.16. 18:07:23

a tököm tele van ezzel a sok döntetlennel. egész egyszerűen nincs olyan játékosunk most, aki egy váratlant tudna húzni. de az is igaz, hogy a siena és a parma ellen is járt volna két tizi, akármennyire is szánalmas erre hivatkozni. dzsákkerinit nagyon szépen felborították, pirlo is kapott egy szép nagyot a végén, és vucinic pedig padozhatna már. alex azt hiszem hasznos lenne az ilyen meccseken, eliáról nem is szólva

336679 2012.02.16. 18:28:24

[veghhanta](#712520): Tyler cikkjének első mondata erről szól. Az általad hivatkozott bajonki idény kissé manipulált volt, hiszen ott is írják, hogy "Az utolsó fordulóban lejátszott Postás SE – Fővárosi TC mérkőzés 7:0-s végeredményét az MLSZ vesztegetési ügy miatt törölte, mindkét csapatot vesztesnek nyilvánította, így a jobb gólarányának köszönhetően a Ferencváros lett a bajnok."

334220 2012.02.16. 18:37:12

[Dartagnanx](#712547): Jaja, csak hoztam még egy példát, hogy valóban erős legyen az állítás. Amúgy meg az egész bajnokság el volt csalva, vagyis a tabella szempontjából édesmindegy, annyi volt a kereszbecsalás :)

Sebastian Loeb 2012.02.16. 18:56:51

Valóban nincs Ibránk, Boatengünk, akik a semmiből is gólt lőnek. A középső középpályánk formahanyatlását -Benitóhoz hasonlóan- én is döntőnek érzem. De: A meccseink mindegyike élvezhető, izgalmas és mi dominálunk. A Siena ellen is mindenki a vég kezdetét látta, azóta megverték a Napolit és a Rómát, tehát nem balfék, bekkelő kiscsapat. Ahogy a Parma sem az (Lucarelli, Giovinco, Flocchari stb.)Ezek a csapatok nem csak a lelátóra rúgdossák a labdát. Így -bár nem akarok vészmadárkodni, és tegnap én is a tapétát kapartam-,de senki ne vegye eleve fixnek a 3 pontot.

344520 2012.02.16. 21:44:32

Egyértelmű a szituáció, ahogyan olvasom a hozzászólásokat mások is így látják. Az lehet, hogy jó a sok "munkás" ember, hiszen a csapat védekezés, terület fogás, a sok mozgásnak nekik köszönhetően működik ennyire. Nagyon sokat köszönhetünk nekik eddig, de ezek a meccsek egyértelműsítik bennem, hogy nyáron a vezetőség nem háríthatja el a komolyabb bevásárlást. Most talán a nyári mercaton 1-2 játékosra kell elkölteni 60 milliót és nem több játékosra. Hiszen látszik az igazi zsenialitás és váratlanság hiányzik egykét játékosból ebben a keretben. Én akkor sem leszek csalódott, ha nem leszünk bajnokok, hiszen az elmúlt évek után újra merek nézni Juve meccseket és várom azokat. Az alap tökéletesen megvan, a mag össze fog szokni, tökéletesen fogják tudni a taktikát, de ezt ki kell mondani Matri, Vucinic, Boriello, Bonucci, De Cegle etc. játékosokkal a nemzetközi téren nem fogunk sokat elérni. Persze nem kell mindenkit kirugni, de kell ide klasszis, hiszen egy ilyen játékos az efféle meccseket eldönthetné nekünk. Pont ennek a prototípusa lenne Falcao, másik kedvenc csapatom az Atletico csatára. Most is mindenhova odaért, mindenével beleért a labdába, gólratörően, és meg is verték a Laziot idegenben 1-3-ra az ő két góljával. De tényleg a legfontosabb én már most boldog vagyok és persze rohadtul őrjöngenénk, ha bajnokok lennénk, de hosszú még oda az út. Talán egy vereség még jól is jönne, hiszen azért az egy kis lökést jelentene(csak elmélkedés).

334471 2012.02.16. 23:40:31

[Sebastian Loeb](#712593): +1 Teljesen egyetértek, mindegyik ponttal.

szabo2323 2012.02.17. 09:22:33

Már mikor meg mondtam ,hogy klasszis csatár kell mert ez kevés nem kellet volna sajnálni a lovét most télen egy erös csatárra és szerintem már rég leléptünk volna a milántol :(

MrJuventus 2012.02.17. 09:57:14

[chiedis](#712417): tevez? az kellene még, egy majom.

334207 2012.02.17. 10:49:43

[t.junior](#712372): "lőtt egy bombagólt, nem kell összecsinálni azért magunkat tőle" Ez így elég általánosításnak hangzik, és általában bombagólokat lő, abból egyet az arzenálnak.

juvebt 2012.02.17. 11:14:05

Vidal belépőjénél én is felszisszentem, de a visszajátszásnál már messze nem tűnt Melo-snak.

predy 2012.02.17. 11:29:13

Nagy a pofánk, pedig tavaly is szoptatunk! Ez a csapat erős, egy nagyon erős csapatnak számít Olaszországban, ami az egységnek, és a mentalitásnak köszönhető. De ez ezek a kvalitások nem számítanak semmit a támadó harmadban. Mindenhol tudjuk uralni a játékot kivéve az ellenfél kapujánál, és ez a klasszis támadó!k! hiánya miatt van. Q, Matri, Vucinic, mind jó-középszintű csatár, de egyik sem képes elöl a hátára venni a csapatot, amikor kell, és ezért amíg ez nem lesz orvosolva, nem fogjuk ezeket a meccseket behúzni. Kell 1 de inkább 2 sztárcsatár, és akkor nem lennének ilyen problémáink.

predy 2012.02.17. 11:32:17

Amikor nagyon ment a szekér, akkor sem a támadóink miatt, hanem Marchiso és Pepe rendellenes formája miatt.

338554 2012.02.17. 11:34:52

[t.junior](#712372): Nem akarom a rivális játékosát az egekig (felszo..) felmagasztalni, de azért az intő jel, hogy a sérülése utáni első(!) meccsen már egy ilyen lövéssel talál be, rögtön egy szarfos (de magasan jegyzett) Arsenal ellen. A sérülése előtt nem egyszer, nem kétszer, nem háromszor s nem négyszer vert már hatalmas gólt, többek között ellenünk a nyáron, vagy a Barca elleni csoportmeccsükön. Valamelyik bajnokin 3-4 óriási lövése volt, abból 1-2 gól is lett, a többi csak a kapufát borotválta csupaszra. Egyáltalán nem vaktában lődöz, gyakran kiszámíthatatlanul, ami ellenünk is viccesen sülhet el és szerintem tőlünk is egy ilyen kaliberű támadó hiányzik leginkább.

soggy 2012.03.05. 09:09:28

[benitoNST](#712096): A Milan ellen sem kezdett, beküldte Conte és pontot mentett, ráadásul nem is volt ergya. Egy jó meccs után (ahol Borriello ennyire fos volt), mit csinálsz? @sokmindenki: egy hete elűztétek Quagliarellát és Borriellót, most meg visszakövetelitek egyiket másikat? [predy](#713446): Szerintem nála a pont.
süti beállítások módosítása