bntemp

bntemp

Ideje odaverni egy rangadón

2013. február 27. - s4tch

A tavalyi szezont lehetetlen elfelejteni, és nem csak a borult égből váratlanul érkező bajnoki címre, hanem a veretlenségre, Pirlo feltámadására, a sikeres leverkuseni kincskeresésre, Marchisio, Bonucci beérésére, Conte dagadó nyaki erezetére emlékszünk bizsergő zacsival. Sőt, ahogy azt már tavasszal posztba is foglaltuk, a tavalyi Juventus ritka jól szerepelt a rangadókon. Az összességében pozitív bajnoki szereplés idén merőben más részleteket takar. A Juve idén több gólt kap, és többet is rúg. Többet zakózik, és többször is nyer. Töketlenkedik a rangadókon, és magabiztosabban keni el a kicsik száját. Hogy a spoilerezést követően is maradjon némi muníciónk, leporoljuk a tavalyi lila táblázatokat, amik kapnak egy szexi pink make-upot a tavaszi bajnokik talán legfontosabbikja előtt.

A tavalyi szezont lehetetlen elfelejteni, és nem csak a borult égből váratlanul érkező bajnoki címre, hanem a veretlenségre, Pirlo feltámadására, a sikeres leverkuseni kincskeresésre, Marchisio, Bonucci beérésére, Conte dagadó nyaki erezetére emlékszünk bizsergő zacsival. Sőt, ahogy azt már tavasszal posztba is foglaltuk, a tavalyi Juventus ritka jól szerepelt a rangadókon. Az összességében pozitív bajnoki szereplés idén merőben más részleteket takar. A Juve idén több gólt kap, és többet is rúg. Többet zakózik, és többször is nyer. Töketlenkedik a rangadókon, és magabiztosabban keni el a kicsik száját. Hogy a spoilerezést követően is maradjon némi muníciónk, leporoljuk a tavalyi lila táblázatokat, amik kapnak egy szexi pink make-upot a tavaszi bajnokik talán legfontosabbikja előtt.

A bevezetőben linkelt poszthoz hasonló metodikával dolgoztunk, és a mezőnyt újfent három részre bontottuk: rangadók, kutyaütők, masszív középcsapatok. Tavaly a Palermót kihagytuk az összesítésből, idén máshogy csalunk: a tabella jelenlegi állásától eltérően a Romát a rangadók, a Cataniát a középcsapatok mezőnyébe soroltuk. Tavaly a legrosszabb teljesítményt utóbbiak ellen nyújtotta a Juve, mindössze 1,73 pontos meccsenkénti átlaggal, 11 meccs után 4 győzelemmel, 7 döntetlennel. Rengeteg pontot elszórtunk a Parmák ellen. Idén merőben más a helyzet:

Az idei táblázatokban az itt-ott előforduló vereségek nyilvánvalóan rontanak a képen, mégis jobban állunk a massza ellen: 1,73 helyett átlagosan 2,38 pontot gyűjtünk a szorgos-dolgos hétköznapi megmérettetéseken. Gólt alig kapunk, ellenben tisztességgel megszórjuk a pórnépet. A Samp elleni hazai borzalom csúfolkodik csak a szexi pink tabellában, győztes meccset adtunk le ellenük, szolgáljon intő jelként. A kicsikkel még brutálisabb kegyetlenséggel bánunk el, nézzük csak:

Az olasz bajnokságot legtöbbször nem az a csapat nyeri, amelyik a rangadókon brillírozik, hanem az, amelyik a sneciket a leghatározottabb gyilkos ösztönnel intézi el. Zlatan nem egy scudettót nyert így a két második számú milánói társaságnak: betli a rangadókon, mészárlás a kicsik ellen. A mészárlást az idei Juve a tavalyinál még hatékonyabban prezentálja: a tabella utolsó 7 csapata ellen lejátszott 10 meccsen 9 győzelem és egy árva döntetlen (otthon, a Genoa ellen) a tekintélyt parancsoló, vértől csöpögő mérleg. Mészárlás, vér: ide újfent adja magát egy Slayer sláger, nem is tudjuk kihagyni. 18 évnél ifjabb támogatóink görgessenek csak tovább.

Hogy miért nem lesz március végére matematikailag is bajnok a Juve, arra a harmadik mini-tabella ad meglepően keserű választ. Gyerekek, a rangadókon eddig nagyon szarul állunk.

A tabella első hét helyezettje (azaz első hat + Roma) külön összevetését némi meglepetésre a Zeman alatt végtelenül hullámzó bordók vezetik a csak kevéssel kiegyensúlyozottabb bilikékek előtt. A Juve mérlege viszont a tavalyihoz képest siralmas. A veretlen bajnokcsapat a rangadókon 2,33 pontot hozott átlagban, ehhez képest az 1,38-as idei termés komoly visszaesés. A bizonyítvány alapvetően magyarázható. Az akkor remek ralit kifogó, magát azóta sem találó Izével a legsűrűbb menetelés közepén futottunk össze, október 20. és november 10. között hét mérkőzést játszott a Juve, aláírtuk az 5-1-1-es mérleget. Az életigenlő (durva eufemizmus a pedofilra), bukott miniszterelnök kedvenc játékszerével a Chelsea felkockázását követően, kissé kifingva találkoztunk, és csak egy kisebb anatómiai félreértésnek (Isla háta Rizzoli sporttárs szerint része a karjának) köszönhetően nem szereztünk pontot idegenben az egyébként impotens, azóta a sporik által dobogóközelbe tolt feltámadó Milan ellen. A Roma edzőváltás után felpörögve, kipihenten, mi meg a glasgow-i tüdőgyilkos rohangálásból alig eszmélve álltunk ki két hete. A két ikszre is prózai a magyarázat: a Fiorentina ősszel friss, éhes, üdítően agresszív játékkal egyszerűen lefocizta a bajnokot, a hazai, Lazio ellenit meg tulajdonképp sokszorosan megnyertük, csak erről Marchetti nem volt hajlandó tudomást venni.

Nyilván nem lehet hullámvölgyek nélkül letudni egy háromfrontos évadot, nincs is ezzel baj. Veretlen évad sem jön össze sokszor, irreális lenne azt várni, hogy ne csússzanak be időnként vereségek. Viszont a bajnokcsapatnak időnként kötelessége lesújtani a kihívókra, az ezzel járó pontokon túl már csak a tekintély megőrzése kedvéért is. A fenti mini-tabellában szereplő csapatokkal eddig inkább otthon játszottunk, és ellentétben a tavalyi söpréssel (mind a hatot vertük otthon), idén már eddig is vesztettünk pontokat a Juventus Arenában. Ráadásul idegenben még rosszabb a helyzet, három meccsből szumma egy pontot sikerült összekaparni. Tegyük hozzá, hogy a sorsolás most úgy alakul, hogy a hazai rangadókat egy híján (Milan) már letudtuk, és még háromszor megyünk házhoz a bekészített lófaszért: Nápolyban, Róma strandkorlátkék és Milánó ocsmánykék felén is zebraverésre készülnek.

Tavaly tudtunk idegenben is dönteni

A pénteki nem csak egy sima bajnoki lesz. Nem csak az egy esetleges győzelemmel és az ezzel kilenc pontra, négy meccsnyire növelhető előnnyel majdhogynem bebiztosítható scudetto múlik rajta, hanem a csapat tekintélye is. Ideje odabaszni egy rangadón.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr328240572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

258945 2013.02.27. 08:43:58

Ha nyerünk Nápolyban, az morálisan összeomlasztja őket, sokkal többet nyernénk mint 3 pont, gyakorlatilag eltűnne az egyetlen vetélytársunk, ugyanez fordítva is igaz, ha kikapunk vérszemet kapnak, ergo nem szabad kikapni.

344349 2013.02.27. 09:15:40

Caceres és Pogba elintézi majd őket! Vagy várjunk.... egyik nem lesz a padon se sajnos, a másik meg nem fog kezdeni! :C Azért így is győzelmet szeretnék! tipikus 6 pontos meccs

346514 2013.02.27. 09:16:27

Arról nem is beszélve, hogy a Benito-jelentés tegnap világosan rámutatott, hogy a (várható) meccsdömping okán nem nagyon lesz mégegyszer ennyi időnk rákészülni egy-egy meccsre. Ehhez jön még S4tch kiegészítése, hogy sorozatterheléstől nyögve veszítjük általában a pontokat. Konklúzió: az Európa Liga miatt kevésbé pihent/mentálisan lestrapált Napoli ellen többet nyerhetünk a 3 pontnál. Mivel a Celtic ellen a Storari - Bonucci, Marrone, Caceres - Isla, Padoin, Pogba, Giaccherini, Peluso - Giovinco, Quagliarella csapatnak is képesnek KELL lennie lehozni legrosszabb esetben is egy 0-2-t, 1-3-at, a tartalékolás - pláne, hogy pénteken játszunk - ki van zárva. Én a magam részéről abban bízom, hogy nem a "nem szabad kikapni", hanem az "ideje odaverni egy rangadón" lesz Conte vezérelve Nápolyban. Azért nem szabad leírni a Napolit, nyilván nem rossz csapat, de ahogy mondtam, a tavalyi kompromisszummentes Juvét szeretném látni (=2-0-ról és 3-1-ről felállva, 3-3-nál a végén a győzelemért támadunk és nem az x-et védjük). Ha úgy megyünk oda, hogy nyerni akarunk és nem jön össze, mert a Napoli is a szezon meccsét játssza, úgy a döntetlen sem fájna annyira. Csak ne az Inter, Milan, Roma sormintát folytassuk, per favore!

343175 2013.02.27. 09:18:14

Az utolsó kép nem tavaly készült :) http://www.youtube.com/watch?v=ktnA_e2r4ZY

262910 2013.02.27. 09:57:05

[juvetorino](#1114369): vártam, hogy valaki kiszúrja, tiéd a testem.

334481 2013.02.27. 10:45:09

Így is lesz!

346364 2013.02.27. 10:55:38

[t.junior](#1114328): Ennek a meccsnek inkább a morális értéke a nagyobb, mit sem a scudetto sorsáról döntő. Inkább a nápoly kapaszkodik abba, hogy ha hazai pályán győzni tud akkor a scudetto is meg lehet. Biztosan sokat jelentene nekik a győzelem, de mióta Lavezzit eladták, egyemberes csapat a nápoly. Cavani pedig nem tud egy egész idényt top formában lehozni (erre szinte senki nem képes), ezt láthattuk az utolsó 5 meccsükön. A többi pedig saját maguk által túlsztárolt átlag játékos, akik megtanultak jól kontrázni és pont. Azért a biztonság kedvéért természetesen mészároljuk le őket, mert az nekem is jól esne.

258945 2013.02.27. 12:32:37

[JUVEloko](#1114524): ha nyerünk, talán nagyképűség nélkül kijelenthető, hogy miénk a scudetto, 11 forduló alatt a Nápoly nem fog 9 pontos hátrányt ledolgozni, ami gyakorlatilag 10, mert egymás ellen is jobbak lennénk. Persze Anchelottinak sikerült 9 pontról bajnokságot buknia...

349040 2013.02.27. 12:39:14

[t.junior](#1114705): A győzelem nem csak a Napolinak lesz üzenet, hanem a többi aspiránsnak is. Bár lőtávon belül csak ők vannak, ez igaz. Ha az egymás elleni eredményeket nézzük, akkor elviekben elégnek kell lennie egy döntetlennek is pénteken, de mint már oly sokszor Conte is hangsúlyozta, ha X-ért megyünk, akkor kikapunk. Egy gőzelemmel megszerzett előnyt pedig már szerintem nem fogunk leadni, Conte nem Anchelotti. Nem tiszteletlenségből, mert csak nyert BL-t a Milan-nal és bajnokságot is, de ha kell Conte győzelembe üvölti a csapatot, míg erre Carlo nem képes!

346364 2013.02.27. 13:24:20

[t.junior](#1114328): Ennek a meccsnek inkább a morális értéke a nagyobb, mit sem a scudetto sorsáról döntő. Inkább a nápoly kapaszkodik abba, hogy ha hazai pályán győzni tud akkor a scudetto is meg lehet. Biztosan sokat jelentene nekik a győzelem, de mióta Lavezzit eladták, egyemberes csapat a nápoly. Cavani pedig nem tud egy egész idényt top formában lehozni (erre szinte senki nem képes), ezt láthattuk az utolsó 5 meccsükön. A többi pedig saját maguk által túlsztárolt átlag játékos, akik megtanultak jól kontrázni és pont. Azért a biztonság kedvéért természetesen mészároljuk le őket, mert az nekem is jól esne.

348517 2013.02.27. 13:33:37

"Meg azért is kell a győzelem, mert már ideje lenne rangadót nyerni, ha pedig vágnánk 4-et 5-öt, a kedvük is elmenne a scudettótól." -ezt tegnap írtam, de ma is aktuális :)

348517 2013.02.27. 13:35:06

A Slayer nótáért meg külön köszönet, rég hallgattam már őket..

262910 2013.02.27. 14:49:39

[rakkenroll](#1114858): jönnek hegyaljára, igaz, lombardo és hanneman nélkül... ettől még kötelező lesz.

346364 2013.02.27. 15:17:00

[t.junior](#1114328): Ennek a meccsnek inkább a morális értéke a nagyobb, mit sem a scudetto sorsáról döntő. Inkább a nápoly kapaszkodik abba, hogy ha hazai pályán győzni tud akkor a scudetto is meg lehet. Biztosan sokat jelentene nekik a győzelem, de mióta Lavezzit eladták, egyemberes csapat a nápoly. Cavani pedig nem tud egy egész idényt top formában lehozni (erre szinte senki nem képes), ezt láthattuk az utolsó 5 meccsükön. A többi pedig saját maguk által túlsztárolt átlag játékos, akik megtanultak jól kontrázni és pont. Azért a biztonság kedvéért természetesen mészároljuk le őket, mert az nekem is jól esne.

346364 2013.02.27. 15:19:58

Szerintem továbbgondolják a szuperkupán mutatott taktikai repertoárjukat és most már nem csak a mérközés végén tiltakoznak a távolmaradással, hanem egyszerűen ki sem jönnek majd az öltözőből. Azt ugye tudjátok, hogy amennyiben nem a nápolyiak nyernek, borítékolható a "csaló a bíró" nyilatkozat.

339140 2013.02.27. 15:31:58

Bár ezen a szinten már nincs könnyű sorsolás, nincs miért aggódni sem. Ez a Juventus. Itt hatalmas bajnokok vannak, akik büszkén viselik ezt a mezt és akiknek mindig az a céljuk, hogy nyerjenek. A mérkőzés kilencven percig fog tartani és mindenki a legjobbját fogja nyújtani, de szögezzük le, hogy (ha szopunk akkor) ez is csak egy meccs a többi közül, nem dönt semmiről.

348517 2013.02.27. 18:52:29

Nem ide tartozik, de jó, ezért talán megbocsátható: "Nem festette ki magát Emeghara, csupán lefejelte a mészcsíkot... íme, belefetrengett." -szpíkerünk egyik gyöngyszeme. [s4tch](#1115000): :)

346607 2013.02.28. 08:56:44

[JUVEloko](#1115047): A korábbi Napoli-Juvék bírói ténykedése után különösen jó lenne most vitatható körülmények között nyerni. Mondjuk kamupiros Cannavaronak, meg nem adott Cavani-gól és egy kamutizi, amit Vidal Panenkásan varr be.

349418 2013.02.28. 12:26:05

A bajnokság már a miénk, és azt vettem észre, hogy a Napoli is kezdi felfogni. Tényleg az utolsó meccseiken elég sebezhetőek voltak, cavani a spanyolok elleni válogatott meccse óta tompa, és nagyon sokszor nem tudja átvenni a labdákat normálisan... nem tudom mi van vele, de a napolinak csak akkor van esélye, ha 110%-on pörög mint egy jó munkáselvtárs, de ahogy elnézegettem a meccseiket a 80% a maxiumum mostanában. ÉS HAMSIK MÉG MINDIG UNORÍTÓAN NÉZ KI (nem tudom megszokni) ... Amíg Conte pihentetett Januárban, Mazzarri nem, és ez akarva akaratlanul kijött. Még egy-két meccsnyi szopórollerezés lesz a Napolinál( értem én hogy telibeszarták az EL-t, de valószínűleg ennyire szarok is voltak...), az utolsó 6-7 meccsre elkezdenek kaszabolni, de akkor már fölöslegesen.... ez az én véleményem, dióhájban :)

347168 2013.02.28. 12:29:35

Mazzari célkavörös fejét vízionálom péntek estére, amint az igazságtalan 1:2 után torkaszakadtából üvölt a bíróval.

347168 2013.02.28. 12:37:28

[Biankaneni400](#1116775): "ÉS HAMSIK MÉG MINDIG UNORÍTÓAN NÉZ KI" :)))) Az irokéz ettől még Cavani után a legjobb játékosuk, a srácra nagyon kell vigyázni.

338211 2013.02.28. 15:40:20

Én valahogy úgy vagyok Hamsíkkal, hogy bár rohadt mód utálom a fejét, nagyon pengés játékosnak tartom. Akár a Juvéban is el tudnám képzelni, 3-5-2-ben a secunda punta nagyon feküdne neki. És jóval több a mezőnymunkája mint Mirkonak. Opta adat: Marek Hamsik alakította ki a legtöbb gólszerzési lehetőséget a Serie A idei szezonjában (68, ebből 11 gólpassz) Ennek azért lehet Matri is örülne. :)

339991 2013.02.28. 16:19:53

[Chievo&Juve](#1117088): Én kimondottan elismerem Hamsíkot, de seconda puntaként halálra lenne ítélve. Ő valami box to box/mediano keverék, akit Mazzarri zseniálisan épített be egy szisztémába, illetve legalább ekkora dicséret illeti Reját is. Mindezt csak azért mondom, mert nincs meg benne az a szintű attraktivitás, ami ehhez a poszthoz kéne, nem az a dolga. Másban jó. Kicsivel több ésszel egy Nedved-light lenne, talán ez a legközelebb álló megállapítás, legalábbis maga Nedved is nyilatkozott már így, mármint, hogy sokban hasonlít rá a szlovák.

338211 2013.02.28. 17:22:09

[EstiKornél](#1117138): EGyszereűn nem értem, ezt az attraktivitás / kreativitás dolgot hogy mérik az emberek. Ő teremti a legtőbb gólhelyzetet a Serie A-ban. Egy befejező csatár alá dolgozik rendszeresen. Gólerős is. Ha kell védekezik is. Nekem ennyi bőven elég. Szerintem kicsit túl van misztifikálva a secunda punta posztja, bőven jó lenne ő oda. Nem csak Cassano meg Mirko lehet jó játékos azon a poszton.

338211 2013.02.28. 17:31:18

[Chievo&Juve](#1117226): Főleg, mert az általában megbízható whoscored szerint az általam említett mindkét secunda puntánál jobbak a statja, mind támadásban, mind védekezésben. Mirkonál konkrétan mindenben jobb. (Mondjuk ezt szemre is megmondtam. :P)

348650 2013.02.28. 18:13:28

ööö, az a harmadik minitabella inkább azt mutatja, hogy alapos körbeverések vannak a nagyok közt... a különbségek minimálisak. uakkor a tavalyihoz képest nagyot esett a Juvécska teljesítménye. behozta a kicsiken, meg a többin. az az 5. hely ott kettő pontocska. nincs is mit behozni, vazze. de Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

339991 2013.02.28. 19:20:57

[Chievo&Juve](#1117226): Az, hogy valaki sok gólteremtési lehetőséget teremt, nem jelenti azt, hogy csatárnak való. De miért is kéne annak lennie? Csak az elismert, aki támadó? Kiválóak a mutatói, de nem értem, mitől lenne jó csatárnak. Hernanes és Diamanti is remekül hoz helyzetbe, mégsem csatárok. Egyébként Nedved példája valamennyire érzékelteti ezt a kreativitás dolgot is. Ő még időnként trequartista-félének is jó volt az intelligenciája miatt, pedig alapvetően nagyon nem volt az.

338211 2013.02.28. 19:29:49

[EstiKornél](#1117395): Na, mondjuk a trequartista szerintem kb ugyanaz, mint a secunda punta, csak más a neve. De felőlem hívhatjuk úgy is, hogy 3-5-1-1-be lenne jó. A lényeg, hogy ha Mirko helyett ő lenne a csapatban, akkor szerintem eredményesebb lenne a Juve. Igazából Diamanti is csatár ha jól tudom, Hernanes meg azért nem lenne jó, mert a védőmunkája sokkal jobb, mint a gólszerzési mutatói. Tulajdonképpen lehet, hogy csatárnak se lenne kutyasz@r, de középpályásnak klasszis. A Nedvedes hasonlat nem rossz, de a 3-5-2 szélén nem lenne jó. Mondjuk 4-3-3-ban szélső csatárként szintén jó lehetne, csak azt ugye mostanában nem játsza a Juve, lehet, hogy ott Giovinco is príma lenne, így ott lehet nem lenne akkora erősítés.

339991 2013.02.28. 19:39:24

[Chievo&Juve](#1117407): Diamanti az egy kezünkön megszámlálható, veszélyeztetett olasz futballisták egyike. Mivel a modern futballban már-már lehetetlen őket a rendes posztjukon játszatni, ahol bőven lenne idejük a töküket vakargatni és 4-5 sprinttel letudni a meccset, meg ugyanennyi meccslabdával, ezért gyakran besuvasztják őket csatárnak, ahol egyébként ugyanezt teszik, csak úgy elférnek a pályán, máshogy meg nem nagyon. A Lazióban volt ez különösen jól megfigyelhető, ahol Petkovic baloldali középpályásnak akarta megtenni Maurit, majd teltek a hónapok és úgy került egyre feljebb. Visszatérve, abban nincs vita köztünk, hogy Hamsík bármelyik olasz csapatnak erősítés lenne, de abban már nem vagyok biztos, hogy a Juventus "gondjai" ettől oldódnának meg. Matrinak Giovincónak leosztani a labdákat nem ugyanaz, mint Cavaninak.

338211 2013.02.28. 19:48:38

[EstiKornél](#1117416): Na igen, én is erre gondoltam, a trequartista = secunda punta szöveggel, hiszen ahogy te is írtad az elsődleges trequartista pozíció nagyjából kihalt. Mauri pozíció váltásait nagyjából mindenki nyomon követte, aki látott pár Lazio meccset, ő is tipikusan az a pali, akit hiába hagyna ki minden jó érzésű edző a csapatából a gyenge mezőnymunka miatt, a zsenije mindig a kezdőbe sodorja, valahova oda előre. :D Viszont én vallom, hogy a jelen kor követelményeinek megfelelően Hamsíknak sokkal jobb a mezőnymunkája annál, mint amivel gyengébb/ kevésbé kreatív támadásban mondjuk Diamantinál vagy Maurinál, így tartom, hogy jó lenne az emlegetett posztra. Főleg, mert Marchisio, Pirlo és Vidal is megfelelően kreatív, amennyire kell. De ez úgy is csak akkor derül ki, ha elkerül egymás mellől a szlovák meg Cavani. Addig úgyse letisztázott, hogy melyik húzza melyik teljesítményét jobban. (Avagy tudna-e Matriból gólkirályt faragni Hamsík?)

349418 2013.02.28. 23:44:18

Mártiból gólkirályt faragni? nem értem ...:D
süti beállítások módosítása