bntemp

bntemp

És Marchisio?

2013. augusztus 26. - s4tch

Jó nagy szarban van Marchisio, azt most már szerintem kijelenthetjük. Esetleg Vucsinics van szarban, mert elképzelhető, hogy a tavaly látottakhoz hasonlóan Conte úgy oldja meg Marchisio pályára küldését, hogy a 3-5-1-1 felállást választva beteszi secunda puntának. Akárhogy is, egy dolog egyre biztosabb: Paul Pogbát nem lehet, nem szabad kihagyni a kezdőből!


Győzelemmel kezdtük a szezont, Tevez két meccsen két gólnál jár, néhol egészen jól játszottunk, a Doriának sansza nem volt. Címszavakban ennyi, bővebben hajtás után, ha érdekel.

Jó nagy szarban van Marchisio, azt most már szerintem kijelenthetjük. Esetleg Vucsinics van szarban, mert elképzelhető, hogy a tavaly látottakhoz hasonlóan Conte úgy oldja meg Marchisio pályára küldését, hogy a 3-5-1-1 felállást választva beteszi secunda puntának. Akárhogy is, egy dolog egyre biztosabb: Paul Pogbát nem lehet, nem szabad kihagyni a kezdőből!


Győzelemmel kezdtük a szezont, Tevez két meccsen két gólnál jár, néhol egészen jól játszottunk, a Doriának sansza nem volt. Címszavakban ennyi, bővebben hajtás után, ha érdekel.

Az első meccs után mindig az jár az ember fejében, hogy „ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni”, akár győz, akár kikap a csapat. A Juventusnál viszont kicsit más a helyzet, hiszen nagyjából két éve nézzük azt, amit Genovában mutatott a csapat, azaz sok újdonságot nem láttunk, és valószínűleg idén egész évben nem fogunk – hacsak a bevezetőben említetteket nem vesszük ide.

Marchisio pompás labdarúgó, jó formában előre és hátra is nagyon hasznos. Okos srác, taktikailag tökéletesen képzett, jóképű, és a mi kutyánk kölke, úgyhogy tényleg minden adott ahhoz, hogy a jövő kapitánya és címerállata legyen Torinóban. De soha az életében nem volt még annyira jó, mint Pogba most, 20 és fél évesen – és főleg nem például az elmúlt szezon végén, amikor zsinórban hozta le a gyengébb meccseket. Igaz, beteg volt, és nem is volt rá szükség, hogy villogjon (a Bayern ellen mondjuk nem lett volna baj), de egyszerűen ég és föld a különbség Pogba és közte, és főleg a csapat játékára gyakorolt hatásukat (impact) nézve. Fáj? Nem baj.

Ez most egy hónapig nagyon jó hír, hiszen csak annyi van, hogy nagyszerű helyettese van Marchisiónak az ígéretes fiatal személyében. De mi lesz akkor, ha Marchisio visszatér? Három eset lehetséges, és ebből csak egynek van legalább potenciálisan pozitív kimenetel: az egyik, hogy a bizonyítási vágytól, a pozitív energiától és a tehetségtől szétfeszülő Pogba, aki most már zsinórban a csapat legjobbja, a padra kerül. A másik, hogy a Juventust lélegző, a csapattal kelő és fekvő torinói capitan futuro, akiért a nyáron masszív ajánlatokat utasított vissza a klub, kerül a padra. A két rossz mellett van egy olyan opció is, hogy visszatérünk a tavaly már próbálgatott 3-5-1-1-re, és megnézzük, a primavera óta Marchisio elfelejtett-e secunda puntát játszani – akár igen, akár nem, az biztos, hogy ebben az esetben négy csatárunk ül majd a padon.

Márpedig Conte eddig is azt csinálta – innen jött anno a 3-5-2, és aztán a 3-5-1-1 is -, hogy ha valakit nem lehetett kihagyni, annak csinált helyet a csapatban. A három bombaformában játszó belső védő miatt lett háromvédős a rendszer (pedig bal szárnyvédőnk sosem volt, és Lichtinek sem ez a legkézenfekvőbb posztja), és aztán a tavalyi szezon végén azért lépett egy sorral feljebb az utolsó két hónapban csak alibiző Marchisio, hogy berobbanhasson a saját helyére Pogba, akiről már akkor sejtettük, hogy valami ilyesmi lakozik benne.

Pogba Genovában toronymagasan a mezőny legjobbja volt (Rómában csak azért nem, mert Lichti fenomenálisat alakított – de az nem vitás, hogy óriási fordult a játék a Lazio ellen is, amikor szűk félóra után Pogba váltotta Marchisiót). Olyan marha nehéz dolga sem volt egyébként, hiszen Pirlo és Tevez játszott még igazán jól rajta kívül, bár néhány bizonytalanságot leszámítva a védelmünk is tökéletesen szuperált. De a széljátékunk továbbra is hitvány, ami a beadásokat illeti (Lichti: 6/0, Kwadcsi: 3/1), Vidalt pedig az első félidőben teljesen levette a pályáról Obiang (akiről a szerző azt gondolja, hogy abszolút Juve-matéria, de ez most mindegy).

A Juve kontroll alatt tartotta a meccset, a Sampnak helyzete sem nagyon volt, és csak azért nem szórtuk meg őket emberül, mert az első félidőben Da Costa kétszer is nagyot védett – ha azok bemennek, pürére habosítjuk őket a zuhogó esőben.


Az alapjátékunk semmit nem változik, csak úgy néz ki, lett hozzá egy komponens, ami eddig nem volt: egy megbízhatóan termelő csatár (nem akarok spoilerezni, de S4tchy az apacsról készülő posztjától 12 órája erekcióm van). És Contének igaza is van, amikor azt mondja: mi a bánatnak változtatna azon a felálláson, ami két bajnoki címet, két Szuperkupát, és egy BL-negyeddöntőt hozott a csapatnak. És így most már tényleg más a sztori, hiszen igazából csak annyi volt a bajunk, hogy gyakran képtelenek voltunk belőni a helyzeteinket, így a fölényünk meddővé vált. Ha Tevez érkezése garantálja, hogy ez megszűnik, akkor leszarjuk a felállást, tőlünk akár megfogadhatja Conte Dino tanácsát is, aki a meccs után felhívott, és azt mondta, a Lazio ellen álljunk ki úgy, hogy minden poszton Pogba játszik.

Egy szar és egy közepesnél valamivel jobb félidő okán tulajdonképpen nem kellene, hogy a velük elért győzelem ellenére csuhajkodjunk fölöttük, ugyanakkor két évvel ezelőtt írt Tyli valamit (nem tudom linkelni, mert azt sem tudom, posztba írta-e, vagy a listára), ami tegnap újra eszembe jutott. Talán Delnerit ekéztük, már nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy Tyli azt írta, „Ha Capello Juventusa vezetést szerzett, hátra is dőlhettél, mert tudtad, hogy innentől kezdve ha esik is gól, azt mi lőjük”. Na, ez jutott eszembe tegnap.

Nem tudjuk, Pogba mozgását, Vidal passzát, Pogba visszapasszát, vagy Tevez érkezését emeljük-e ki. Az egész csodaszép, ahogy van.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr338240728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

350492 2013.08.26. 11:18:38

Ha Marchisio kapja ezt a kiugratást Vidaltól, akkor a kapusba lövi/felélövi/háttal a kapunak kipasszolja szélre. Persze ez csak megérzés, de elég sok ilyet láthattunk már tőle. Ez most nem fikázás, nagyon bírom a tagot továbbra is. Az a jó, hogy Pogba az MVP bármelyikét megfelelően tudja helyettesíteni.

286030 2013.08.26. 11:20:45

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában! Egyébként szerintem van egy 4. opció is. Pirlót szép lassan ki kell építeni a csapatból. Ezt az évet még letolja, 1-el hosszabbít, de jövőre már inkább Pogbát kéne erőltetni helyette. Tehát én inkább Pirlo helyén (és nem posztján) képzelem el Pogbát. A Pirlo passzokat meg majd elosztják 3an egymás között :)

348745 2013.08.26. 11:47:21

Szerintem nem fogja leültetni Conte Marchisio-t a padra. Megleli neki is helyét Pogba mellett. Meglehetne azt is próbálni, hogy Vuci ül a padra, sztem Marci is tud olyan zsugákat osztani, mint Vuci, és sokkal hasznosabb, mivel nem csak az előre játéka erős. Nálam Marci mindig kezdene. Tevez-ről meg érdemes megemlíteni, hogy valóban nagyon jó fogást csinált vele a Juve, ez már látszik. Nem kell neki sok helyzet, hogy betaláljon. Nagyon tetszik a harcossága, Conte rengeteget kihozhat belőle, ha Mancini alatt képes volt sok gólt termelni, akkor itt még jobb lesz. Conte erre garancia.

348517 2013.08.26. 12:33:32

Pogba játékát már tavaly is öröm volt nézni, elegáns és mindig van egy-két penge húzása. Bizony, ez MVPP középpálya lesz idén.

338546 2013.08.26. 12:37:56

Az már tavaly is látszott, hogy a Juve csodaszarvast lőtt Pogba személyében, akinek az U20-as vb óta már papírja is van róla, hogy ő a legjobb 20 (vagy inkább 21) éven aluli focista. Ha nem száll el az agya, akkor óriási játékos lesz. Ha nem is Zidane, de majdnem.

262910 2013.08.26. 13:45:16

a legnagyobb probléma pogbával kapcsolatban az, hogy az a görény raiola az ügynöke. tuti, hogy egész évben fizetésemelésért fog nyüzsögni agnellinél, majd júniustól megpróbálja eladni a gyereket a city-monaco-chelsea vonalon. még van bő 10 év pogba pályafutásából, örülhetünk, ha ebből hármat nálunk tölt. egyébként marchisio ugyanúgy kihagyhatatlan, mint pogba. nem olyan látványos, mint a nyurga francia, már csak azért sem, mert nem játszik olyan közel a kapuhoz, de pontos, iszonyat jól védekezik, és végig tud futni évi 50 meccset. már írtam a szezon előtti szexi közös posztba, hogy szerintem vucs hamarabb ül le a padra, mint marcsi.

348745 2013.08.26. 13:51:00

egyetértek s4tch

349011 2013.08.26. 14:16:52

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Mindenesetre ebből sírás lesz, nem hiszem, hogy az MVP+Pogba egyszerre pályán tartható , Marchisio ezerszer hasznosabb box-to-box mint secunda punta. Kíváncsi lennék egy (és ilyen még nem nagyon volt) egyszerre formában levő Marchisio Pogba Vidal hármasra középen, Pirloval a padon.

336035 2013.08.26. 14:38:59

[s4tch](#1582972): Nem hinném, hogy Raiolatól annyira tartanunk kellene, tudtommal Nedveddel eléggé nagy cimborák ahhoz, hogy ne legyen baj... :) Egyébként Marchisionak helye van a csapatban, jó képességű játékos, nem egy Zidane, de egy Conte mindenképp a srác, a közeljövőben a csk is Ő lesz, ízig vérig Juvetino. Az elmúlt években sok edző megfordult nálunk, de mindenkinél alapembernek számított, ami azért jelent valamit. Ráadásul hosszú a szezon, rotálni muszáj lesz és ha mindezt ilyen képességű játékosokkal tehetjük meg, na az a nem gyenge. :)

262910 2013.08.26. 15:05:47

[Itáliainagysándor](#1583153): legyen igazad, bár nem hiszem, hogy van olyan élethelyzet, amiben raiola a cimboraságot pármillió euró elé helyezné. (a pogba-transzferért 750 ezer eurót tett zsebre csak a juventustól, és az még csak egy 19 éves süldő gyerek volt, nem pedig a mostani játékos, akiért az arsenal első ajánlata huszonmillió volt.)

336035 2013.08.26. 15:42:30

[s4tch](#1583259): A te aspektusod is teljesen érthető, sőt nem is kizárható. Viszont ugye a transzferre először a klubnak kell rábólintania, nos ez szerintem a közeljövőben nem fog megtörténni, Conte számít rá, új szerződést is fog hamarosan kapni. De ami a legfontosabb az a pótlása, a jelenlegi piacon ez szinte lehetetlen, a posztján korban, felépítésben, technikai tudásban nem nagyon van vagy lesz nála jobb, és ezt szerintem a vezetőségben is pontosan tudják. De ugye láttunk már karón varjút, bármi megtörténhet, de ne így legyen. :)

262910 2013.08.26. 17:26:38

[Itáliainagysándor](#1583427): ha egy játékos menni akar, akkor nehéz visszatartani. abból még semmi jó nem sült ki, ha valakit a szerződésére hivatkozva zavartak vissza edzeni. pogbát montecuccolival szólva három dologgal lehet sokáig itt tartani... amúgy az is érdekes felvetés, hogy mi lenne a csapattal mondjuk pirlo nélkül. elnézve a játékunkat ill. a meccseink statisztikáit, a támadójátékunkban még mindig hatalmas szerepe van pirlo kulcspasszainak és keresztlabdáinak. a keretben senki sincs, aki akár csak megközelítőleg képes lenne úgy passzolni, ahogy ő. csak ő tud beadni, keresztlabdákat osztani. beni írta ma a listára, hogy nem biztos, hogy baromság volt allegritől a "szélsőt pirlóból" ötlet.

338554 2013.08.26. 18:03:56

[s4tch](#1583934): Pirlóból már sosem lesz igazi, sokat futó szélső, maximum egy interaktív szögletzászló aminek ha kitolod a zsugát, beadja középre. Szerintem sokat jelent neki az a védelem ami előtte töri a vonalakat (Vidal, Marci, Pogba). Akinek az ügynöke viszont teledumálhatná a fejét, az a Verratti gyerek. Jövőre még több rutint szerez Párizsban, a BL-pénz egy részét én rá költeném. De legkésőbb 2 év múlva.

350110 2013.08.26. 18:08:20

Vucinic simán kihagyható, én nagyon reménykedtem, hogy vmi balfék csapat elviszi a nyáron. Titkon még mindig. Amíg nem tudja lekezelni egy védő mellett a labdát a tizenhatoson belül, addig gólt se fog lőni. Sosem értettem, milyen fantáziát lát benne Conte, Q sokkal képzettebb futballista.

336035 2013.08.26. 20:18:45

[s4tch](#1583934): Hol merült fel, hogy menni akar egyáltalán? Tudtommal nagyon is jól érzi itt magát. Egy hete nyilatkozta, hogy trófeákat szeretne szerezni a juvéval és legendává, mint Zidane.

338554 2013.08.26. 21:34:44

[Itáliainagysándor](#1584786): Satchy arra utal, hogy Raiola a féreg az almában. Hiába romantikázik Pogba, ha pár év alatt teledumálja a fejét a klubváltással. Real Madrid - Zidane párhuzam megvan? Pár évig nem nyerünk BL-t, a kölök pedig kinövi az elődöntőzést és menni akar - ez a felsejlő negatív jövőkép, a jelennel nincs baj.

336677 2013.08.26. 21:35:11

[Itáliainagysándor](#1584786): az ember könnyen átértékeli a terveit, ha bekopogtatnak az ajtaján egy 10 milliós éves fizetés ígéretével...

334417 2013.08.26. 22:01:16

És akkor mi van? Fájni fog a 60 millió egy ingyen érkezett játékosért?

320092 2013.08.26. 22:22:25

Fizetheti akárki annak a dupláját is, a tényen nem változtat, hogy hozzá hasonlót nem találsz. Én bízom benne, hogy jól érzi itt magát Pogba, és még sokáig velünk lesz. Egye-fene, két BL trófea után elmehet levezetni a Realba :)

334417 2013.08.26. 23:02:45

[osoplasma](#1585367): Attól ez még egy win-win.

338554 2013.08.27. 07:13:36

[calciodirigore](#1585534): Anno részben Zidane 71(?) millióján 3 (három!) klasszist szerzett a klub, most hatvanból örülnénk, ha kijönne kettő. Ebből egyik sem az ő pótlására. Hát nem tudom. 60 milliót BL-ből és a stadionból-múzeumból összehoz a klub.. Ha Pogba így halad, akkor a Bale-irányt követném és (évek múlva) 100 fölött vihető. Az talán win-win.

334417 2013.08.27. 09:51:34

[neuropa](#1587890): Vagy kijön belőle 6 darab Vidal.:) Paraticit erre tartják, vagy mi. Bár nemtudom miről beszélgetünk, Pogba még jó darabig itt marad.

338032 2013.08.27. 10:10:44

nem értek hozzá... de belepofázok mi van ha 3-5-1-1-ben Marcsi és Pogba váltogatva tolja a secunda puntát? hol egyik hol másik lépne visszább? Contéból kinézem h ki tudja osztani a feladatokat.

346364 2013.08.27. 10:16:25

Szerintem Marci-t lehetne Pirlo helyén játszatni. Legalábbis én megpróbálnám.

334309 2013.08.27. 10:16:29

ne puzsérkodjunk már 60 milliókkal, a futballtörténelemben összesen két középpályásért fizettek ennyit: figóért és zidane-ért.

346364 2013.08.27. 15:00:53

[benitoNST](#1588709): azért nem egészen (Kaká 65ME, és Bale sem lesz olcsób..), de az infláció miatt akár a puzsérkodás is reális lehet...:) főleg, ha nem fogy el az olaj ;)

347168 2013.08.27. 16:00:45

Ezt is összecsalta nekünk Moggi... Ostobaság volna Marcsit kihagyni, ezt már csak a jóképűsége miatt is kizártnak tartom. Nekem akkor is ő lesz a kedvencem, ha a zabálnivaló fekete gyöngyszem minden meccsen lő egy gólt a kezdőkörből. Abszolút osztom s4tch félelmeit, Raiola egy aranytojásokat tojó tyúkot lát benne és meg is fog mindent tenni azért, hogy annyi aranyat sz@rjon neki, amennyi a fizika jelenleg ismert határain belül lehetséges, ehhez pedig a Juve nem igazán jó partner. Még két szezon és egy Bale-féle szappanopera címszereplője válhat belőle, megmentése csak a bianconeri blog szerzőinek elképesztő pénzügyi erejével lenne lehetséges...

262910 2013.08.27. 20:50:01

tessék, már itt is van nektek raiola: http://dlvr.it/3sgYYy

273242 2013.09.01. 00:29:25

A mai Lazio meccset is elnézve, Pogba tényleg abszolút kihagyhatatlan. Tulajdonképpen az az egészséges, hogy az a játékos kerül pályára, aki éppenséggel jobb formában van. A csapat jelenlegi eredményei és főként játéka nem indokolja sem a személyi( illetve Asamoah posztján de), sem pedig a taktikai váltást. Küzdjön meg Marchisio a helyéért és akkor kerüljön csapatba, ha tényleg jobb mint a sorban előtte állók. Ha egy csapatnál nem így működik, az már probléma. Momentán a két csatár leszedése nem indokolt Vucinic és Tevez jól mozog együtt, mindketten képesek elől bontani. Ez a versenyhelyzet egészséges minden játékosnak, bár a mai mérkőzés után tényleg nem látni egyelőre Marchisio helyét a csapatban, de ugyanez áll a két új igazolás esetében is: sem Llorente, sem Ogbonna nem tud odaférni a kezdőbe, ha ez így megy tovább. Az viszont egyértelműen látszik, mit jelent egy klasszis támadó ott elől, nem véletlenül kalapált mindenki tavaly. Tevez eddigi játéka fenomenális, minden mozdulatában ott a váratlan és mindemellett még hatékony is. Hosszú évek óta először lehet mondani, hogy csatár van a csapatban.
süti beállítások módosítása