bntemp

bntemp

Marotta eddig a nyár tábornoka

2013. július 10. - s4tch

Mielőtt megérkezik Darti fülledten erotikus beszámolója a hétvégi Bianconeri-csapatépítőről, ahol egy fejlettebb közép-afrikai köztársaság éves költségvetését költöttük dévajkodásra, vegyük sorra, mik történnek a piacon. Bár úgy tűnik, mindannyiunkra átragadt Dino marcato-gyűlölete (utál pénzzel foglalkozni, ha nem szerezhet belőle magának), azért a listán érdekes kérdéseket vetettünk fel egymásnak. Lássunk ezek közül néhányat.

Ogbonnát egyáltalán nem értjük. Jó játékos, de a három oszlopunk közül leginkább Chiellinit tudja pótolni, a legkorábban pótlandó Barzagli oldalán nem igazán bevethető, ráadásul ahhoz képest elég sokat költünk rá, hogy egyértelműen csereembernek hozzuk. Amit főleg nem értünk, az Caceres mellőzése, és a már szóvá tett Peluso-véglegesítés. A védelmünk bal oldalán (itt van még De Ceglie és Asamoah is) annyian vagyunk, mint S4tchy banánföldjein a néger_emersonok betakarítás idején.

Mielőtt megérkezik Darti fülledten erotikus beszámolója a hétvégi Bianconeri-csapatépítőről, ahol egy fejlettebb közép-afrikai köztársaság éves költségvetését költöttük dévajkodásra, vegyük sorra, mik történnek a piacon. Bár úgy tűnik, mindannyiunkra átragadt Dino marcato-gyűlölete (utál pénzzel foglalkozni, ha nem szerezhet belőle magának), azért a listán érdekes kérdéseket vetettünk fel egymásnak. Lássunk ezek közül néhányat.

Ogbonnát egyáltalán nem értjük. Jó játékos, de a három oszlopunk közül leginkább Chiellinit tudja pótolni, a legkorábban pótlandó Barzagli oldalán nem igazán bevethető, ráadásul ahhoz képest elég sokat költünk rá, hogy egyértelműen csereembernek hozzuk. Amit főleg nem értünk, az Caceres mellőzése, és a már szóvá tett Peluso-véglegesítés. A védelmünk bal oldalán (itt van még De Ceglie és Asamoah is) annyian vagyunk, mint S4tchy banánföldjein a néger_emersonok betakarítás idején.

Ez persze távozókat is feltételez, szegény Ashtonnak például szerintünk reszeltek Torinóban, de a listán szóba került az is, hogy ezek után Caceres is biztosan távozni fog. Ha így lesz, a háromvédős rendszer bal oldalára lesz egy (sorrendben) Chiellini, Ogbonna, Peluso hármasunk, a négyvédőshöz pedig egy Peluso, Asamoah kettősünk, bár erős a gyanúnk, hogy meg fogjuk újra próbálni Chiellót, aki már legalább két időszakban mutatta meg, hogy nem megy neki.

A középpályán óriási változások nem várhatók, az MVP + Pogba középpályát csak nagyon ritkán fogjuk megbontani. A bal oldalról beszéltünk, a jobbon pedig ott van az elnyűhetetlen Lichti – rajta kívül viszont senki, ha mind Caceres, mind Isla távozik. Mi már a blogon rég szajkózzuk, hogy ezen a poszton lenne tökéletes megoldás Pepe, de kérdéses, hogy őt még valaha látjuk-e a pályán. Furcsamód mégsem Lichti, hanem továbbra is a bal oldalra tárgyalunk játékossal, méghozzá Kolarovval.

Re-union


A szerb játékosban az a jó, hogy balhátvéd és bal oldali wingbacket is tud játszani, ezen kívül olyan Plókai-erősségű lövése van. Viszont szinte semmiben nem jobb Asamoah-nál, sőt, a fufus jobban szerel, technikásabb és gyorsabb is nála, maximum több gólpassz lenne várható tőle – ami azért nem elhanyagolható szempont, ha már ott tornyosul középen Llorente. Tulajdonképpen nem rossz ötlet a leigazolása, de nagy költségekbe felesleges vernünk magunkat miatta.

A középpályához sorolhatjuk következő transzferünket, hiszen Giaccherini középpályás, a cserealapja viszont nem teljesen. Arról hetek óta tudunk, hogy a KonfKupán mutatott remek játékával Giaccherini felkeltette a Sunderland és Di Canio figyelmét. Az első ajánlatot a Juve visszadobta, a második viszont már gusztusosabb, és a hírek szerint a klub arra használná fel a játékosért kapott 10 millió eurót, hogy azonnal megvegye belőle Diamantit. a Bologna trequartistáját ennyiért már elengedik, és ha jobban belegondolunk, ő lehet az a játékos, aki a régóta emlegetett 4-3-3 utolsó láncszeme lehet. A ballábas jobbszélső koncepcióját nagy haszonnal tudnánk alkalmazni egy olyan játékossal, akinek frenetikus rúgótechnikája nem csak beadásokkal, de kapura lövésekkel is sok gólt hozna. A 3-5-2-ben ugyan nem feltétlenül használható (rengetegen vannak a secunda punta posztjára), de ha jól megy a csapatnak a 4-3-3-ban, akkor Conte nem fog változtatni.

A csatárkérdés ráncba szedése egyébként is a hátralevő időszak legnagyobb kérdése. Először is tudnunk kéne, jön-e még valaki, mert értelemszerűen csak utána lehet kialakítani az ideális létszámú és összetételű csatársort. Jelenleg még úgy is rohadt sokan vagyunk, ha a cserecsávókat (Immobile, Gabbiadini, Boakyie) nem számoljuk, ezért szerintem az egyre halványabb Jovetics-igazolásból csak akkor lesz valami, ha a jelenlegi felhozatalból érdemben pénzt látunk.


Pletykaszinten szó volt a Wolfsburg érdeklődéséről Giovinco és Vucsinics iránt (a listán az lett a konszenzus, hogy 25 millióért lemondanánk mindkettőről), Matrit az anyai csecs ölelné magához a Milannál, Quagliarellát pedig a Roma és a Fiorentina nézegeti. Nyilván mindenkit nem fogunk elküldeni a francba Llorente és Tevez mellől, szerintünk két távozó csatárunk lesz: Quagliarella és Vucsinics, azaz a két nyáron igazolt mellett marad Matri centercserének, és Giovinco szentimentális okokból. Ha ez így lesz, a két távozóért megkaphatjuk Jovetics árának durván kétharmadát, szerencsés esetben nagyobb részét is, és a két távozó fizetésével (4,9 millió) megkínálhatjuk a crnagórácot – ez már egyébként európai szinten is szép fizunak számít.

Kicsit a pénzről is beszéljünk. A Serie A második legnagyobb fizetési csekkét kiállító Juventusnál azért vannak örömteli változások. Elmegy máshova napot lopni az évi 3 milliót elnyelő Iaquinta-kút, rajta kívül nem kell már fizetni Isla, De Ceglie, Bendtner, Caceres, Lucio, Quagliarella, Vucsinics bérét, és Buffon is kevesebbet keres már, ami összesen 18,3 millió euróval csökkenti a fizetési kiadásokat a tavalyihoz képest. Ebből levonjuk a két újonnan érkező 10 milliós bérét, de Ogbonnáét és Joveticsét is hozzáadhatjuk , még mindig pluszos lesz. Diamantiéval nullás.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr608240702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338064 2013.07.10. 14:52:54

szerintem HA jön ogbonna, diamanti, és jovetic még egyszerre is akár, akkor sem fogunk megválni az összes fent említett szereplőtől.

338032 2013.07.10. 15:06:53

[lackovb](#1458529): az összes fent említett szereplő nagy része marad vagy új... kurva kevesen lennénk ha csak a felét eladnánk node komolyabban, Jojot én várom nagyon, indiánunkat megtartani volna jó... elöl szerintem elég egyértelmű h Matrit és Giot kell megtartani cserének és egy fiatalt még beszippantanék tartaléknak

338064 2013.07.10. 16:55:21

[wsimon](#1458549): főleg, ha mindhárom kiírásban szeretnénk domborítani :) Q tuti menni fog a kis évközi hisztije miatt csatároktól, én nem mondanám egyértelműen, hogy Matri menne, itt majd a piacképesség lesz meghatározó javarészt

320092 2013.07.10. 18:19:14

Kolarov leigazolásának csak azért örülnék, mert hátha láthatnám egyszer 4-3-3-ban úgy felállni a középpályát, hogy Asamoah - Pogba - Vidal. Annyira megnézném valami kupameccsen ezt a holding középpályát, mint az állat.

334417 2013.07.10. 21:34:53

Ezt a Jovetic-témát dobjátok már... Esélytelen, h idejöjjön, h ide adják. Majd két év múlva a Citytől 5 millió + opcióért. Quagliarella lesz az új Iaquinta, eladhatatlan teher a klubnak. Caceres pedig Isla távozásával teljesen egyértelmű, hogy marad.

343175 2013.07.10. 23:08:32

Szeretnék azért értetlenkedni egy sort :) Ogbonna csak Chiellinit tudja helyettesíteni? Mert bal lábas? Egyáltalán nem kizáró ok. 3 és 2 védős rendszerben is ugyan úgy játszhat Bonucci vagy Barza helyén is. Cáceres hanyagolását én sem nagyon értem, pláne úgy hogy sokszor Padoint is előbb cserélte be, teljesen megértem hogy besokallt. Simán játszhatna Lichsteiner el felváltva jobb oldali hátvédként illetve jobb wingback ként is. Az hogy bal oldalon miért nem játszik a Juvéban szerintem logikus: az erősebbik lába a jobb, így nyilván Asamoah, és Peluso is előrébb van a rangsorban a bal hátvéd, ill. wingback pozícióban is. (Egyedül 4-4-2, 4-2-3-1 es pozícióban tudnám ott elképzelni, ahol jóval kevesebbet kéne beadnia, inkább a védekezésre koncentrál.) Giaccheriniről nem tudom eldönteni hogy hogy a jobb. 10 millió euró érte nagyon jó ár, ennél többet nem kapnánk érte, ráadásul pl 4-3-3, ill. 4-2-3-1 ben nagyon nem lenne helye. Másfelől viszont 1 hajtós játékos, rengeteget melózik, szívvel lélekkel játszik, és roppant szimpatikus emberileg. De kíváncsi leszek hogy a Mester milyen szerepet szán Pepének, és Asamoah nak mondjuk 4-3-3 as rendszerben. De nagyon jó hogy igazából bármilyen összetételben és felállásban pályára lehet küldeni a csapatot, szinte mindenhogy megvannak az emberek. 3-5-2, 4-3-3, 4-2-3-1, 4-3-2-1 .

345333 2013.07.11. 01:52:35

az igazi feladat sztem a motta, martinez, melo, ziegler négyes elszórása lesz a nyáron. kifejezetten csalódott lennék ha legalább kettőt, de inkább hármat nem adnánk el, mert ezekkel a kölcsönökkel semmire nem megyünk, mert ugyanúgy a juve fizeti a bérüket. + gabbiadini jövőre nem fogunk nálunk játszani az biztos, a samphoz megy egy évre. de sztem immobilet és boakyet is kölcsönadjuk. az elöbbit a szar genovai szezonja, az utóbbit tapasztalatlansága miatt. valamint attól félek h marronét is kölcsönadjuk

349040 2013.07.11. 06:39:50

Peluso-t szerintem bal szélső védő esetleg wing back cserének vettük meg, ezért talán - hangsúlyozom talán - nem volt vészes az ára. Elé akarjuk szerintem Kolarov-ot. Conte rájöhetett idő közben, hogy Asamoah nem wingback, az MVP vagy PVP középpálya valamelyik cseréjének szánja, formahanyatlás esetén akár helyette is, ami szerintem nem is baj! Én azt a dolgot is megértem, hogy kell még egy középső védő, pláne ha igazak a hírek, hogy több felállás között fogunk váltani bajnokság BL és ellenféltől függően. A 3 védős rendszerben eddig értelmes csere csak Cáceres és talán Marrone - itt is azért a talán, mert szerintem a mester marhára nem oda szánja őt, de máshol nincs hely. Láthattuk mikor Chiellini kidőlt, hogy igazán egyik beugró sem volt meggyőző, pláne Peluso, így oda kell a csere. Barzagli pótlásán is el kellene gondolkozni, de szerintem ezt "házon belül" oldjuk majd meg, vagy Masi vagy Cáceres lesz a befutó - legalábbis hülye lenne a klub ha ide költene, mikor van rakás védő, akik nem is teljesítenek rosszul! Ogbonna-ról meg annyit, hogy pl kifoghatunk mi egy olyan zsenit is, mint annó Zambrotta, hogy a csapaton belül csak akasztott ember nem volt, és Ő is mehet jobbra Barza mester helyett majd. Jelen állás szerint a védelem rendben, a középpálya eddig is megvolt, csak megfelelően kell használni az embereket, a csatársor pedig nagyon érdekes szekció. Bár jött Tévez, aki látatlanban is erősítés és Llorente, aki remélkjük beválik, több szól mellette, mint ellene. Ők tuti kezdők lesznek, akár 3-5-2, akár 4-3-3. A 3 csatáros felállásban szerintem jobbra ha nem jön össze Jovetic, akkor sincs nagy gond, mert ott van Pepe aki reméljük most már rendben lesz és talán Isla. Nem hiszem, hogy a semmiért hosszabbítottuk meg a kölcsönt. Llorente cseréje Matri lesz, ami szerintem nem is akkora baj, Tévez-é pedig Giovinco. NA itt már annál több a gond. Sokkal értelmesebb lenne oda akár Vucinic, akár Quagliarella, de róluk csak eladással kapcsolatban hallani. Én szívem szerint Quagliarella és Vucinic-et tartanám meg cseréknek, de egyik sem kifejezetten bírja a padot. És akkor szerintem egy nagyon fontos kérdést kell még megoldani, de nem ebben az évadban, mégpedig Pirlo örököst keresni. Ez lehet akár Marrone is, ha fejlődik, egyéb esetben csak Verratti jut eszembe, de ő elég borsos áron mozdítható csak. Én már idén is elsődleges opcióként Marchisio-Pogba-Vidal hármast kezdetném, és Pirlo lenne a zseniális csere, olykor pihentetéskor kezdő is. Minden tiszteletem az ővé, de sajnos ő sem lesz fiatalabb, és bár nem kívánom, de a teljesítménye is eshet. A fiatalokkal kapcsolatban és amennyire bíztam Immobile-ben, legalább akkorát csalódtam is Genoa-i produkcióját látva. Ellenben Gabbiadini jobb teljesítményt nyújtott még akkor is ha számára idegen poszton. Én benne látok inkább fantáziát, de őt is leginkább a 4-3-3-ban, mert a 2 csatáros játékban ő még sokára lesz, mire a kezdőbe verekedheti magát! Én személy szerint eddig nagyon jónak érzem a mercato-t, de még szerintem 2 ember kellene, ha már Giaccherini megy helyette Diamanti - bár nem az a poszt -, és Kolarov bal oldalra akár védőnak akár wingback-nek. Ekkor már csak eladásokkal kellene foglalkozni, és akkor már akár csillagos ötöst is adhatunk a Gurunak augusztus végén!

266801 2013.07.11. 10:09:14

Giak-tól már megy a csapattársi búcsúzkodás facebook-on, de hír még magyar oldalon sehol. van egy olyan érzésem, hogy a konf kupán azért tolták annyira, hogy felverjék az árát. sikerült, nem ügyetlen, hajt, én sajnálom. Pirlo szerintem fix kezdő lesz idén is, főképp hogy a jövő évi vb-én alap embernek számít majd a válogatottban. márpedig ahhoz játszatnunk kell, ha tetszik, ha nem. Mátri biztos marad, mert Tevez kedvenc mezszámát nem vették el tőle, tehát tervei vannak vele a Juvenak. Szerintem tanulhat Teveztől, jobb lesz jövőre. Giovicot meg tömjék meg disznótáppal, h nőjön valamit, mert az idei teljesítménye alapján nálam az első csatár, akinek mennie kellene...

350106 2013.07.11. 12:51:56

Cáceres tuti nem megy sehová! Giaccherini pótlását részben meg tudja majd oldani Asa is, aki nem lesz stabil kezdő Kolarov/Zuniga leigazolása miatt, viszont eredeti posztján (is) szerepet kap majd. Jovetic-City házasság előrehaladottnak tűnik. Sztem maradunk elöl a Tévez,Llo,Vuc,Gio,Matri/Quaglia kvintettel, ami nem is baj; Jovetic 30 milláért nagyon sok.(játéka kiváló, de 3ból 1 meccsen van formában a sérülései miatt) Sztem ez lesz a kezdőnk (nagy jóstehetség nem kell hozzá :D):Buffon-Barza,Bon,Chiello-Licht,Vidal,Pirlo,Pogba,Kolarov/Zuniga-Llo/Vuc, Tevez. Cserecsapat:Storari-Caceres,Marrone,Ogbonna-Pepe,Padoin,Marchisio/Pogba,Asa,Peluso-Vuc/Llo,Giovinco. Ha Marrone megy, akkor Peluso is 2 poszton kerül majd bevetésre.

334219 2013.07.11. 22:58:19

Szerintem Ogbonna idővel simán lehet olyan jó, mint Barzagli vagy Bonucci. Még jobb is. Chiellinit nem írom, mert őbele Benito szerelmes.
süti beállítások módosítása