bntemp

bntemp

Nem felejteni érdem, az első lépés a győzelem felé vezető úton

2013. január 26. - s4tch

Amikor szombat este 20 óra 45 perckor útjára indul a labda Torinóban, (hogy aztán minél többször bekerüljön a vendégek kapujába), a játékosainknak érezniük kell, hogy a Juventus-Genoa több, mint puszta focimeccs. Az ellenfelet nem le kell győzni, hanem meg kell semmisíteni, porrá kel zúzni, úgy, hogy nyom ne maradjon utána. Sutba kell dobni a fáradtságot, a tompaságot, hogy aztán kegyetlenül lecsaphassunk azokra, akik megérdemlik majd a sorsukat. Jön a Genoa - van miért elszámolni vele.

Amikor szombat este 20 óra 45 perckor útjára indul a labda Torinóban, (hogy aztán minél többször bekerüljön a vendégek kapujába), a játékosainknak érezniük kell, hogy a Juventus-Genoa több, mint puszta focimeccs. Az ellenfelet nem le kell győzni, hanem meg kell semmisíteni, porrá kel zúzni, úgy, hogy nyom ne maradjon utána. Sutba kell dobni a fáradtságot, a tompaságot, hogy aztán kegyetlenül lecsaphassunk azokra, akik megérdemlik majd a sorsukat. Jön a Genoa - van miért elszámolni vele.

A Genoát hajlamosak vagyunk szimpatikus csapatként elkönyvelni. A tavalyelőtti gyűlölködős posztunkban már leírtuk, hogy mi a bajunk szimpatikusékkal, aztán egy évvel később ismét. Nem beszéltünk azonban arról, hogy ők azok, akik a Juventus ellen többször is a zöldasztalnál arattak győzelmet. Ezekre a szégyenteljes történetekre tekintünk vissza:

1910. március 6.: Juventus-Genoa 2-2 (zöldasztalnál: 0-2)

A korabeli beszámolók szerint a Juventus végig dominált a mérkőzésen, és 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett. A 67. percben, 2-2-es állásnál Felice Berardo játékvezető büntetőt adott a genoaiaknak: a hazaiak reklamáltak, körbevették a játékvezetőt, aki a partjelzőivel együtt úgy döntött, hogy véget vet a mérkőzésnek. Berardo egy kis szünet után arra készült, hogy mégis legyen folytatás, de mivel a 11-est nem vonta vissza, ezért immár a Juventus-játékosok döntöttek úgy, hogy ők ebből nem kérnek: levonultak a pályáról, a szövetség pedig 2-0-val a Genoának adta a 2 pontot.

1923. december 2.: Juventus-Genoa 2-1 (zöldasztalnál: 0-2)

Virgino Rosetta kálváriája alapozta meg a genoai klub nagy húzását, amellyel elintézték a Juventus szezonját: minden idők egyik legkiválóbb olasz játékosa a Pro Vercellitől szerződött a Juventushoz. A váltás oka az volt, hogy Luigi Bozino, a Pro Vercelli elnöke nem volt hajlandó rendszeres jövedelmet adni a focistáinak, akik így ingyen léptek pályára. A Juventus viszont 1000 lírás havi juttatást ígért Rosettának, aki elfogadta azt, így Torinóba ment. A klub jelezte a leigazolás tényét a labdarúgó szövetségnek, valamint a Pro Vercellinek is.

A Juve szárnyalt, vezette a bajnokságot, amikor a rivális Genoa úgy döntött, hogy megtámadja Rosetta szerződtetését. Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) pedig azt a határozatot hozta, hogy a genoaiaknak igazuk van: a Juventus három mérkőzésének (amelyeken Rosetta pályára lépett) eredményét megsemmisítették és a klubtól levontak 6 pontot.A megsemmisített eredmények között ott volt a decemberi Juventus-Genoa összecsapás is, amelyen Rosetta gólt szerzett (azzal lett 2-0). A győzelem híre végigsöpört Torinóban, két moziban is napokig vetítették a mérkőzésről készült filmfelvételeket: aztán jött a FIGC döntése.

Érdekesség, hogy a szövetség elnöke akkoriban épp a már említett Luigi Bozino volt, akinek a szíve a Genoáért dobogott, az eljárás végeredményét ezért előre lehetett látni. A bajnokságot természetesen a Genoa nyerte.

A ma esti meccset pedig a Juventus fogja. Mert nem felejt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr388240532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349295 2013.01.26. 16:16:58

adni kell nekik ami belefér.pöjj

349040 2013.01.26. 17:43:24

Bár jobban örülnék, ha Immobile mesterhármasával küldenénk padlóra az amúgy is fos Genoa-t, de legyen, odaadom ezt a 3 gólt Matri-nak :P

346514 2013.01.26. 19:27:05

Nem tudom, ki hogy van vele, de számomra a legrosszabb dolog, ami szurkolóval megtörténhet, az az, ha olyan játékos érkezik a kedvenc csapatomhoz, akit rühellek. Csatár kell, idehozzuk a balfék Bendtnert. Nem öröm, de legyen. Persze bukta az egész, klasszis csatár helyett egy gólképtelen rakás szerencsétlenség, legaláb nem szorít ki senkit, akit kedvelünk. Jön a tél, Llorente, Drogba, Lisandro, mind olyan arcok, akik ha nem is topcsatárok, de van bennük perspektíva. Erre mi történik? Idehozzuk Anelkát! AnÁlkát, érted! Benitóék szodómiájába sem kívánom ezt a világvándor, nyafka, sértődékeny, közösségromboló szarzsákot, erre idehozzák. Ebbe a csapatba. Az én csapatomba... Na ne már... Biztos meg tudja valaki magyarázni, hogy miért lehet jó ez, de ennek a bohócnak szurkolni, na az nem fog menni. Marrotta meg rohadjon meg, ha nem tud normális csatárt venni, legalább ne bosszantaná a szurkolókat ilyen senkiháziakkal. Remélem Conte is kitiltja 45 napra a keretből, a hülyék a vezetőségben meg fizessék csak! Szégyen-gyalázat, mi jöhet még? Megvesszük Torghellét a nyáron?

334188 2013.01.26. 19:36:59

[juventino_1897](#1065449): Miért gondolod, hogy Conte keze nincs a dologban? Egyébként én se bírom őt, kifejezetten a pénzéhes kurva focista, ráadásul már öreg is. Nem lesz sikertörténet az tuti.

344695 2013.01.26. 22:47:15

Tudjátok érdekes, hogy a nyáron Drogba azért nem kellett, mert öreg, erre megveszitek Anelkát, aki vele egyidős játékos.Én Bendtnert sem értettem, miért kel ő oda, mikor egy duzzogó, sértődős, nagyképű játékos, akinek minden megy csak a góllövés nem, erre idehozzák a kínai bajnokságban 24 meccsen 3 gólt szerző Anelkát, aki detto duzzogó sértődős nagyképű játékos. De tényleg, ki lesz a következő? Torres, Arshavin, Pogrebnyak, vagy Carroll? Én őszintén sajnálom a Juvét, bár nem a kedvenc a csapatom.

334376 2013.01.26. 22:51:20

[Cech01](#1065739): Tulajdonképpen kurva szar volt végignézni most a meccset, de most hogy idejöttem, és láttam a nickedet, újra fülig ér a szám, emlékezve a gyönyörű őszünkre! Köszi!

334188 2013.01.26. 23:00:50

[Cech01](#1065739): Most ezt úgy mondod, mintha mi a szurkolók vettük volna meg Anelkát. Jó, gáz, és akkor mi van. Nincs mindenkinek 55 millió fontja egy tíz meccsenként gólt lövő Torresre.

266801 2013.01.26. 23:40:55

nem örülök. nem örülök, mert ilyen szarházi turnézó színháztársulatok úgy járnak a torinói szentélybe a bohózatukkal, mintha erre épült volna az aréna. ide remegő térdekkel, a gyepszőnyeg alatt kellene bekúszniuk a vendégeknek. de nem. úgy viszik innen a pontokat, mintha ajándékba adnánk. értem én, hogy segíteni kell a rászorulókat, de illene már kipicsázni az ilyen sampdoria, lazio, genoa-kat is úgy, hogy a környékére se merészkedjenek Torinonak. És bassza meg Vucinic nem rástartol a kapusról kipattanóra, hanem nézi közelről a meccset. húzzon be egy széket is legközelebb. És ha már Anelka: ha felpörgetik, hiszem, hogy képes hozzátenni azt a pluszt, ami pont az ilyen meccsek megnyeréséhez kell. Futballkurva? Az. kit izgat, most mi fizetjük. ha táncol úgy, ahogy Conte fütyöl, akkor jól jártunk. mert táncolni azért tud. hiszen egy kurva. labdabiztos, tud cselezni, benne van a váratlan, a kiszámíthatóság, és valamikor a fizikuma is jó volt. Ha rúdtáncol egy hétig az öltözőben, talán elég szexi lesz a kezdőhöz is. Vuci helyett. én mindig fostam, ha olyan csapat ellen játszott, amelyiknek szurkoltam az adott meccsen. remélem úgy járunk vele, mint Pirloval.

266801 2013.01.26. 23:43:00

kiszámíthatóság alatt értsd: kiszámíthatatlanság
süti beállítások módosítása