bntemp

bntemp

Pótolni a pótolhatatlant

2012. december 28. - s4tch

Nincs vita abban, hogy Chiellini sérülése az utóbbi hónap egyik legkellemetlenebb híre, hasonlóan lesújtó, mint mikor kiderül egy barátunkról, hogy hetero. Bár Chiellini legalább fel fog épülni - addig is agyaljunk együtt a pótlásán Juvetorino pajtásunkkal, aki aggodalmát vendégcikkbe öntötte, és a csatársor fölött is morfondírozott egy sort.

Nincs vita abban, hogy Chiellini sérülése az utóbbi hónap egyik legkellemetlenebb híre, hasonlóan lesújtó, mint mikor kiderül egy barátunkról, hogy hetero. Bár Chiellini legalább fel fog épülni - addig is agyaljunk együtt a pótlásán Juvetorino pajtásunkkal, aki aggodalmát vendégcikkbe öntötte, és a csatársor fölött is morfondírozott egy sort.

Chiellini talán a legfontosabb tagja volt a Juventus védelmének, pláne úgy, hogy Conte kedvenc 3 védős felállásában a bal oldalt játszotta be, legrosszabb esetben akár 3 hónapot is kihagyhat, ami több mint tíz mérkőzés, ha csak a bajnokságot nézzük. Ebben az esetben a legfontosabb kérdés: Conte megbízik-e az Atalanta ellen már nevezett Cáceres, Marrone kettős megfelelő védőmunkájában, és pótolni tudják e Chiellinit. Nem lesz könnyű feladat, egyrészt mert a világ egyik legjobbja posztján, Bonuccival és Barzaglival érteti meg legjobban magát. (Nem mellesleg ő az egyetlen bal lábas középhátvédünk.) Ha ez így marad, akkor mindenképp igazolni kell még védőt, pláne hogy Lúciónak is búcsút intett a csapat, és ha valóban sikerül megbízható hátvédet találni, legyen az például Bocchetti, biztosan megmarad a csapat az eddig megszokott 3-5-2 es felállásnál. Ha Cáceres és Marrone nem győzi meg Contét, akkor biztosra mehetünk, hogy nem kockáztat 3 védőt játszatni Chiellini nélkül. Amellett hogy Barzagli-Bonucci-Chiellini és a Vidal-Pirlo-Marchisio triók szerelmi háromszöge nála szent és sérthetetlen, 3 védő kifogástalan munkájához olyan összhang kell, amit a világon csak nagyon kevesen tudhatnak magukénak, köszönhetően a rengeteg klub és válogatott színekben lehozott meccsnek. Talán ha Bonucci sérült volna le nyugodtabb szível zavarja be Marronét Conte...

Ekkor életbe léphet a kényszerformáció, amit pont Chiellini hiánya esetén alkalmazott: a 4-3-3. A megfelelő emberek megvannak minden posztra: Asamoah/De Ceglie-Bonucci/Marrone-Barzagli-Lichsteiner/Cáceres. Középen a megszokott trió Pogbával Giaccherinivel, Padoinnal kiegészülve, elől pedig Giovinco-Quagliarella-Vucinic. Isla és Pepe (ha meggyógyul) bejátszhatja a széleket, és talán Matri is kap még egy 100. esélyt, hogy ő igenis akkor érzi jól magát, termeli a gólokat, ha a 2 szélső fogja mind 2 kezét. Természetesen ennél az opciónál is kell mindenképp hátvédet igazolni, és továbbra is nagy kérdés hogy kell-e csatár a Juventusnak?

Conte azt nyilatkozta, hogy eddig az eredmények jönnek, téli bajnok, csoportelsőség a Bajnokok Ligájában. (Nyilván ezt Van Persie, Falcao, Cavani csatárászokkal is hozni kellett volna.) Éppen ezért Conte azt vallja, hogy ha elkezdenének keresgélni, akkor a jelenlegi csatároknak csak azt éreztetné, hogy nem 100%-ban bízik bennük, holott az eredmények alapján erre nincs oka. (Kivéve ha azt nézzük hogy El Sharawwy 20 évesen hogy hogy hasítja tarajos fejével a góltáblát, és hogy tartja a víz tetején a Milant.) Nyilván, a fociban sem lehet túl sok együttérzést belevinni, hiszen akkor Conte idény elejétől fogva a padon ülne, a Milant és az Intert úgy földbe taposta volna a csapat, hogy a Pescarával ölelkezve versenghetnének a jövő évi Seria B kiírásában, és az idény felére az 57 megszerezhető pontból 59 tuti meglenne.

Ezért nem lehet lemenni a tény mellett hogy márpedig csatár ide mindenképp kell. Financiális okokra hivatkozva a legnagyobb esély Llorente vagy Villa leigazolására lesz. Az eddigi átigazolás politika azt mutatta nem nagyon szeretik Torinoban ha a játékos akarja az ütemet diktálni, és Drogbánál nagyon úgy fest az állás hogy ő bizony megkéri a saját játéka árát, még ha szükség is volna rá, csak februárban térne vissza az Afrika Kupáról, ha meg nem sérül. Ahogy a vezetőség megmondta, jelen gazdasági helyzetben nem engedhetnek meg maguknak nagy költekezést, ezért Lewandowskiért nem fognak 20-30 milliókat kifizetni, Falcaó, Cavani, Suarez magaslatokba pedig teljesen felesleges menni. Azt senki sem jelentheti ki előre, hogy ha valamelyikük ide igazol hogyan fognak teljesíteni, attól függetlenül hogy spanyol e az illető, vagy hogy már 34 éves. Ha a Juventus eddigi teljesítményének megfelelően teljesítene senkinek eszébe se jutna azt nézni hogy honnan jött vagy hová tart. Ha Conte azt fogja mondani hogy neki márpedig nem kell csatár akkor azt is el kell fogadni, és bízni az ő ítélőképességében, ahogy az elmúlt több mint 1 évben. Forza Juve!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr858240458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

340119 2012.12.28. 10:05:19

Hasonlóan látom én is a két felállást. Chiello nélkül a 3-5-2 kicsit necces lesz, igazolás nélkül pedig érdekes - de nem biztos , hogy haszontalan - próbálkozásokat fogunk látni. A 4-3-3 már simábbnak tűnik mivel Asamoah szerintem is megfelelően teljesítene De Ceglie helyén. (Egész jó osztályzatot kapott a védekezése a Whoscored-on) Sőt, szerintem nem teljesen ördögtől való gondolat, hogy ha szükséges, akkor Conte előrántsa a 4-4-2 –öt is, mert az is simán működhet. Ebben az esetben Asamoah klasszikus balbunkó lenne, előtte pedig Pogba rohangálhatna. Azért ez is elég stabil kis felállásként működhetne. Egyszer megnézném.

327898 2012.12.28. 10:43:15

Tulajdonképpen Conte a jó öreg Szundi hiányában is (pedig ilyen nem volt sok-lehet pont ezért) maradt a 3-5-2 -nél, pedig lássuk be, az Ő játéka nélkül nem az igazi. A kulcsember nélkül vállalta ugyanazt a felállást, ugyanazzal a taktikával stb. Mondjuk így utólag mondhatjuk, hogy igaza lett, hiszen Pirlo nélkül egyszer sem kaptunk ki, de a játék bizony döcögött, de legalább az nagyon (lazio). Attól tartok, hogy Chiello nélkül is bepróbálja a 3 védőt... akkor viszont a mi kis indiánunk gyötri majd az ellent Barza helyén, és Barza lesz a baloldalon, gondolom Bonut néha helyettesíti Marrone, de hoppá... mi van ha Barza eltiltott?! (ilyen még nem volt...) Vagy esetleg lesérül? Lesz egy Lichti-Bonu-Cáceres hátsó alakzat? KELL EGY VÉDŐ! Ez teljesen egyértelmű! A 4 védős felállás szerintem csak Cáceres-szel lenne megoldható balbunkóban, Asa Afrika Kupázik, DC meg védőnek alkalmatlan, körülményes és bizonytalan. Én kipányváznám a másik 16-os mellé, ha megy arra egy labda tekerje be, az szokott menni, de azon kívül... jobb ha nem aggat. A 4-3-3 amúgy is menne, Vucinic jó bal oldalon, Gio meg szinte minden gólját jobb kötőből lövi, semmivel sem veszélytelenebb azon az oldalon. Centerben meg hátha Matri is magára talál! (Igen, a remény hal meg utoljára...) Szerintem az átigazolásokon már látszani fog, hogy mit akar a Mester. Ha jön egy jó belső védő, aki már játszott 3 védős rendszerben... marad a 3-5-2. FORZA JUVE!

348239 2012.12.28. 11:04:08

Azért ne felejtsük el, hogy DC-nek 4-3-3-ban ment a leginkább, szóval formációváltással szerintem kibekkelhetnénk a helyzetet. Ez a 10 bajnoki meg így is meg kell legyen és a BL-ben se vár ránk nehéz feladat. Ettől függetlenül én mindenképp amellett lennék, hogy kukázzunk egy védőt, mert egy eltiltás vagy újabb sérülés már tényleg gáz lehet. Nem is értem, miért lenne gond, Marotta majd hoz megint 300.000-ért egy meg nem értett zsenit :)

334481 2012.12.28. 12:58:09

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

345333 2012.12.28. 23:54:53

én nagyon kedvelem cácerest, az egyik kedvencem, de sztem 3-5-2ben mindig rosszul teljesített ha a védelemben játszott.én őt csak az 5 fős kp jobb szélén játszatnám v 4-3-3ban szélsővédőként, de a 3 fős védelemben sztem nem volt az igazi, ugyanis zstem nem passzol elég magabiztosan. és azért a statok alapján pirlo után sztem barza,chiello és bonu szokta a legtöbbet passzolni
süti beállítások módosítása