bntemp

bntemp

DNKROZ. Hová kell beütni?

2012. november 16. - s4tch

Ne szaladjunk túlzottan előre, a Sahtar elleni, ebben a sorozatban remélhetőleg nem utolsó BL-körig, nézzük csak az elkövetkező bő egy hét programját: holnap fogadjuk a Laziót, szerdán kedden a Chelsea-t, majd jövő hétvégén Milánóban játszunk. Expert fokozat, 10-es szint, god mode nélkül. Ha ez nem lenne elég, jön az általában szó szerint vérre menő városi derbi, majd a remélhetőleg még téttel bíró ukrán túra - december 5-ig új irányt vehet a szezonunk. Az akár májusra is kiható 5 meccs között ráadásul egyet sem lehet félvállról venni. Azonnali remény-bombonért forduljunk a Coelho-idézetek kimeríthetetlen forrásához: "A szolga hibátlan világa láthatatlan reményeket ébreszt." Vagy lapozzunk: hajtás után felmérjük az előttünk tornyosuló akadályok magasságát, szélességét, egyéb dimenzióit, és lemerülünk az olasz bulvár mélyére.

Ne szaladjunk túlzottan előre, a Sahtar elleni, ebben a sorozatban remélhetőleg nem utolsó BL-körig, nézzük csak az elkövetkező bő egy hét programját: holnap fogadjuk a Laziót, szerdán kedden a Chelsea-t, majd jövő hétvégén Milánóban játszunk. Expert fokozat, 10-es szint, god mode nélkül. Ha ez nem lenne elég, jön az általában szó szerint vérre menő városi derbi, majd a remélhetőleg még téttel bíró ukrán túra - december 5-ig új irányt vehet a szezonunk. Az akár májusra is kiható 5 meccs között ráadásul egyet sem lehet félvállról venni. Azonnali remény-bombonért forduljunk a Coelho-idézetek kimeríthetetlen forrásához: "A szolga hibátlan világa láthatatlan reményeket ébreszt." Vagy lapozzunk: hajtás után felmérjük az előttünk tornyosuló akadályok magasságát, szélességét, egyéb dimenzióit, és lemerülünk az olasz bulvár mélyére.

Kezdjük a bulvárral. Cassanóról eddig is tudtuk, hogy nem az eszéért fogják kihantolni, de amit az utóbbi bő egy hónapban előad a sajtóhaknijai alkalmával, azzal roppant ügyesen egyensúlyoz a vállalhatatlan idióta és a pártbélyeg egyszerűségű, megmosolyogtató fogyatékos között. Ma egy hónapja írtak először arról a lapok, hogy Cassano kijelentette, három alkalommal is a Juventus játékosa lehetett volna, de ő mindháromszor nemet mondott: úgy gondolja, a Juventusnál csak kiskatonákat keresnek, akik beállnak a sorba, és mennek egyenesen. Ez a rendszer nála nem működhet, mer' ő biza szeret jobbra meg balra is menni néha. Erre Bonucci annyit reagált a sajtóban, hogy azok a katonák tulajdonképp profik. A minap egy szurkolói chat alkalmával Conte olvasói kérdésre annyit tett a sztorihoz, hogy Cassano sosem tudott vigyázni a szájára, és neki nem ilyen játékosokra van szüksége. A ragyásnak persze elborult az agya, és nekiment Conténak, mondván olyan neki ne ossza az észt morális kérdésekben, akit jelentési kötelezettség elmulasztása miatt tiltottak el. Conte a klub honlapján tett közzé egy rövid közleményt, amiben leszögezte, nem is beszélt erkölcsről, majd röviden felelevenített néhány jellemző epizódot Cassano pályafutásából, pl. annyira kiakasztotta Capellót, hogy a mester külső körletre tette, meg mondjuk megfenyegetett egy bírót. Contét kiegészítve szögezzük le, szerintünk egy olyan ember szava,

  • - aki - a fentieken túl - minden csapatát valamilyen balhé közepette hagyta el,
  • - akinek a szerződését fegyelmi okok miatt akarta felbontani a Sampdoria,
  • - aki simán lelécelt annak a csapatnak az ősi ellenségéhez, amelyik újra válogatottá tette és végig mellette állt a súlyos szívbetegsége alatt, ráadásul
  • - 15 ezer eurós büntetést kapott nyíltan homofób megnyilvánulása miatt, tehát minimum látens meleg,
hiteltelen, beszéljen akár a legegyszerűbb pizzareceptről. Egy sajtóközleményt sem nagyon ér, egy bekezdést egy szurkolói blogon is csak neccesen. Örüljünk inkább vele, hogy megtalálta a személyiségéhez leginkább passzoló klubot.

Nézzük inkább, mi vár ránk december 5-ig:

A részletes beharangozókat természetesen megkapjátok az egyes találkozók előtt, most csak általánosságban menjünk a történések elé. Kezdjük a bajnoksággal: miután lemészároltuk a Pescarát, az Atalanta remek teljesítménnyel, megérdemelten némi levegőhöz juttatta a Juvét. Ugyanakkor nem szabad egy pillanatra sem elfelejteni, hogy a múlt hétvégi zakót megelőzően az izé zsinórban 7 bajnokit nyert, ami nem egyszerű tempó. Nem szabad lazítanunk, ha szeretnénk Conte visszatéréséig is az orruk alá szellenteni. A Lazio idegenben kiszámíthatatlan: első kettő idei látogatásukat győzelemmel zárták, majd négyből három esetben szopóágon buszoztak haza, pl. legutóbb előzékeny vendégként egy rút négyest kaptak a Cataniától. Ezzel együtt a Lazio a liga egyik legkeményebb csapata, egyáltalán nem bánjuk, hogy eltiltás miatt Lulicot és Maurit is otthon hagyják. A már a torinói fél éve alatt is használható játékos benyomását keltő, Lazióban kiteljesedő, mostanában durva bombákat rugdosó Candreva mellett Klose viszont ott lesz: nála elegánsabb, lényegre hatékonyabban koncentráló csatár kevés van a ligában. Tartunk tőle.

A fisifosi Delneri-csapat legnagyobb pillanata, pont a Lazio ellen

A most épp kisebbik milánói csapatot a tegnapi edzés alkalmával a letöltendő börtönbüntetésre ítélt elnökük helikopterrel látogatta meg, és bő 10 percben próbálta megfordítani a kiesőzóna felé lassan, de határozottan bukdácsoló szedett-vedett serege szekerét. A Milan szarban van, és olyan csapat benyomását kelti, amelyikről nehezen titkolható kárörvendésünk közepette sem nagyon hisszük el, hogy tényleg ennyire rossz. A köldökszösz titkához hasonló rejtély, mi történt velük, és reméljük, nem arra használják a soron következő, Napoli és Anderlecht elleni találkozóikat, hogy megfejtsék a titkot. Védőik ugyanis vannak, középpályásaik szintén, csatáraik minden vitán felül, csapatuk viszont sehol. A Milan a bajnokság 3-4. legerősebb keretével 13. a bajnokságban, csak idő kérdése, mikor támadnak fel. Reméljük, Allegri még kap bő egy hetet a helyén, és csak azután kezdődik náluk a forradalom, miután elvertük őket saját közönségük előtt.

A városi derbiről egyelőre csak ennyit mondanánk:

Bárki marescázzon 16-ról gólt a bikáknak, aranyba foglaljuk a nevét. A Toro amúgy szinte hajszálra úgy teljesít, mint a Milan, annyi különbséggel, hogy ők a keretükből a maximumot hozzák ki. Ellenünk még annál is többet fognak akarni. Bokákra vigyázni, ellenük egy biztos: rúgni fognak.

A bajnokságban tehát három, rangadónak mondható meccs vár ránk rövid idő alatt. Egy év alatt eljutott odáig a Juventus, hogy a Serie A-ban senkitől sem kell tartania, de ez a trió akkor sem lenne almás pite, ha közben nem játszanánk két BL-meccset. Viszont játszunk.

A kicsi már egyszer játszott jól a Chelsea ellen. Jövő héten annál is több kell.

Kiszámoltuk ezerszer, a BL-ben a realitások talaján maradva csak úgy juthatunk tovább, ha a szovjet utódállamok összeszokott csapatai ellen legalább 4 pontot szerzünk. Arra természetesen nem építhet senki, hogy a lelkes, de bénácska dánok csodát tesznek, és még idén pontot szereznek a BL-ben. A Juventus sorsa saját kézben van, a labda gömbölyű, és a két meccs 90-90 percig fog tartani: minden megtörténhet! Lássuk a spanyolviaszkot: a legjobb lenne hazai pályán győzelemmel kezdeni a hajrát, és úgy menni Donyeckbe, hogy mindkét társaságnak tökéletes lenne a döntetlen. És hát lássuk be, a Sahtart senki nem bánthatná egy szalonremiért: az első kalapos, BL-ben kétségtelenül rutinosabb csapatot továbbjuttatniuk csacskaság lenne, ha vihetnék azt a Juventust is, amelyik képes idegenben leikszelni a Nordsyöppingennel. A Chelsea elleni találkozó 2009 után idén is definitív lehet. Ranieri Juventusa bő 3,5 éve hősies csatában alulmaradt, és onnantól megpattant valami az öltözőben. Ezt mindenképp muszáj elkerülni, de tilos azzal a Capello-féle csapatok BL-ben mutatott hozzáállásáról ordító, bugyuta gondolattal pályára menni, hogy "jajj, csak ki ne kapjunk". Személy szerint jövő keddre várom az őszi csúcsformát.

A két utolsó találkozónkon rúgtunk 10-et, jó és eredményes játékkal álltunk fel az elmúlt másfél év második vereségéből, de ne feledjük, mind a dánok, mind a Pescara sokkal gyengébb csapat a Juventusnál. Az igazi erőpróba most jön, ezen az öt meccsen válik el a fekália a májtól. Éhes csapatot akarunk, éhes csapatra van szükségünk. Ha god mode nélkül sikeresen teljesítjük a következő bő két hetet, egy pillanatra hátradőlhetünk: ennél nehezebb feladattal idén nem sokszor fog szembesülni a Juventus. Már csak azért is így lesz, mert ez az utolsó öt találkozó, amikor nélkülöznünk kell Contét, a csapat igazi god módját.

A mém 5 meccs múlva aktualitását veszti. Várjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr98240396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

345112 2012.11.16. 17:35:42

Chelsea : kedd

337106 2012.11.16. 17:37:57

azt kicsit túlzásnak érzem, hogy a Milan-nak van védelme. legalábbis ilyen gyenge védőállománnyal én még (kb. sosem) láttam őket.

339991 2012.11.16. 18:48:41

Mintha hájjal kenegetnének.

339140 2012.11.16. 20:40:13

Ha Muntari gólját megadták volna!

344969 2012.11.16. 22:34:03

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

346521 2012.11.17. 01:57:24

A kép: Te gechi !

348517 2012.11.17. 11:08:31

Már nagyon várom a meccseket, kicsit olyan érzésem van, mint egy VB vagy EB előtt, mikor kedvenceim 3-4 naponta fontos meccset játszanak.. "roppant ügyesen egyensúlyoz a vállalhatatlan idióta és a pártbélyeg egyszerűségű, megmosolyogtató fogyatékos között." - ezen (is) jót derűltem!

346364 2012.11.17. 21:38:57

Morattinak lenne érzéke a focihoz, visszahozná Balotellit az izébe. Abban az esetben összeállhatna a Cassano-Balotelli csatársor. Kétség kívül lennének nagy meccseik, de igazából a nyilatkozataik miatt lenne buli. Így viszont a "vállalhatatlan idióta és a pártbélyeg egyszerűségű, megmosolyogtató fogyatékos között" biztosan az izéből kerülne. Eldöntendő kérdés, hogy melyik ki?
süti beállítások módosítása