bntemp

bntemp

Szerecsen istenség Torinóban

2012. november 01. - s4tch

Nem esett meg az a szégyen, hogy a klub 115. születésnapját szentségelve és pironkodva kelljen ünnepelnünk, de teljesen boldogak mégsem lehetünk a Bologna elleni győzelemmel. Mi általában szigorúak vagyunk a csapattal, mint egy jutasi őrmester, így ezúttal sem mehetünk el szó nélkül néhány botrányos egyéni teljesítmény, az akadozó támadójáték és a bevonzott pofon mellett.

Miközben persze körbenyalogatjuk ezt a colos szerecsen fiatalembert, aki 19 évesen úgy volt a Juventus legjobbja, hogy elaléltunk a játékától, különösen attól, hogy a 93. percben megnyert nekünk egy (újabb) olyan meccset, amit tavaly általában döntetlenre adott a csapat.

Nem esett meg az a szégyen, hogy a klub 115. születésnapját szentségelve és pironkodva kelljen ünnepelnünk, de teljesen boldogak mégsem lehetünk a Bologna elleni győzelemmel. Mi általában szigorúak vagyunk a csapattal, mint egy jutasi őrmester, így ezúttal sem mehetünk el szó nélkül néhány botrányos egyéni teljesítmény, az akadozó támadójáték és a bevonzott pofon mellett.

Miközben persze körbenyalogatjuk ezt a colos szerecsen fiatalembert, aki 19 évesen úgy volt a Juventus legjobbja, hogy elaléltunk a játékától, különösen attól, hogy a 93. percben megnyert nekünk egy (újabb) olyan meccset, amit tavaly általában döntetlenre adott a csapat.

Mivel az idei Bologna nem a tavalyi Bologna, Darti kivételével (aki a listán megkezdte a pánikolást a meccs előtt egy nappal) nem voltunk annyira beszarva a meccstől. Még akkor sem, amikor láttuk, hogy a szokásos középpályánk, amivel általában megnyerjük a meccseinket, most nem úgy nézett ki, mint amivel meccset lehet nyerni. Az igazi Islát még mindig nem látjuk, Pirlo szolidan alibizik, Marchisio helyett Giaccherini sem egy életbiztosítás, De Ceglie pedig idén lendületesen rombolja a róla tavaly kialakított képünket. Vidal helyén Pogba, ezt a cserét meghúztuk volna akkor is, ha Artúr király nincs eltiltva. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a védelem is alaposan fel lett forgatva (Barza balhátvéd, Caceres a jobb oldali bekk), és a csatársorunk is a rotáció végén szereplőkből (Bendtner, Quagliarella) áll... hát, nem voltunk nyugodtak azért.

Aztán bekezdett a Juve, az első 15 percben nagyon jól ment a csapat, csak – csodák csodája – a helyzetekből nem születtek gólok. Kivéve, amikor igen, csak a rigó nem adta meg Pogba fejesét, máig nem értjük, miért. Aztán amikor a Juve kicsit belenyugodott, hogy ez a meccs meglesz valahogy, és ennek megfelelően mind a bolognai védelemre gyakorolt nyomás, mind a játékunk minősége drasztikusat zuhant, egy szemkápráztató támadás végén megszereztük a vezetést. Pogba löbbölése (erre mondja a szaknyelv: kulcspassz) után Giaccherini is a tökéletes megoldást választotta, amikor az üresen érkező Quagliarella elé tálalt. Gyönyörű gól volt, talán az idei legszebb találatunk.

A gól után aztán még a korábbinál is visszább kapcsolt a Juve, és egyre erősebben rázta a pofonfát: előbb Caceres adott kvázi-gólpasszt Pazienzának, aztán De Ceglie ismételte meg ugyanazt, viszont Taidernek nincs juvés kötődése, ezért ő nem mellé törte, hanem bebaszta a hosszú sarokba, mint a szart. 70. perc: közelít a torkunk felé a rozmárpöcs.

A szakvezetés azonnal reagált, 10 percen belül az összes csatárunk a pályán volt (Matri kivételével), de úgy éreztük, már nem fogunk tudni felpörögni eléggé egy gólhoz. Aki ránk cáfolt, az Giovinco volt: az apród óriási lendületet hozott, ügyesen szedte össze a labdákat a középpályán, 18 játékperce alatt 16-szor passzolt 93 százalékos pontossággal (Q 72 perc alatt 28-at passzolt), és köztük volt az a tökéletesen betekert zsuga is, amit a lefújás előtt egy perccel Pogba a kapuba fejelt. Giovinco beállítása egyrészt remek döntés volt, ugyanakkor azt is jelentheti, hogy ismét nem sikerült eltalálni, melyik csatárral kellett volna kezdenünk.

A számok alapján mind Bendtner, mind Quagliarella jól teljesített, ezzel szemben az igazság az, hogy még a gyengébb statokkal rendelkező dán volt a jobb, és jónak még ő sem volt mondható. Q jól célzott, hiszen minden lövésével eltalálta a kaput, de veszélyesnek egyik sem volt mondható, szemben Bendtnerével, aki 30-ról kis híján beragasztotta élete gólját. A dán jól tartotta meg a labdákat, volt néhány jó passza, de gólt lőni fogalmunk sincs, hogyan fog, mert érződik rajta, hogy legalább három helyzet kell neki egy gólhoz, viszont ennyiszer nem kerül helyzetbe meccsenként. Quagliarella már más eset, tegnap sem volt igazán meggyőző, bár próbálkozott becsülettel.

Aki viszont nemcsak meggyőző, de roppant reménykeltő volt, az Pogba. Vidal helye az, amit gyakorlatilag neki találtak ki, hiszen egyrészt abszolút kétlábas (az ilyenek a bal oldalról indulva eredményesebbek, mint a másik oldalról), amit bődületes kapufájával bizonyított – ha még kellett bizonyítania a Napoli elleni balos után, másrészt pont azok az erényei, amik erre a posztra kellenek. A beljebbihez nem passzol (még) elég jól, a hátrábbihoz (még) nem ütközik elég határozottan, az előrébbhez (még) túl sokat dobálja magát. Viszont ott, ahol most játszott, ficánkolt: hat kulcspassza volt, szöktetései (3) és hosszú labdái (2) mind pontosak voltak, emellett négyszer szerelt egy az egyben, adott egy zseniális gólpasszt, fejelt egy győztes gólt, és lőtt egy óriási kapufát. Zokognunk kell, hogy tavaly után idén is ingyen hoztuk el az év igazolását.


Írásbeli megrovásban részesítjük De Cegliét, aki nemcsak a gólpassz miatt játszott szarul, hanem egyébként is, és óva intjük a szakvezetést, hogy újra egymás mellé tegye őket Giaccherinivel, aki előre használható, hátrafelé viszont nettó emberhátrány. Pirlo szolid alibizésébe azért belefért néhány szép passz, Isla is javulgat, más kérdés, hogy ez még mindig nagyon kevés tőle. A védelmet nem szeretnénk még egyszer ilyen felállásban látni, egy Bolognánál hajszállal erősebb csapat megbüntette volna az idegenül mozgó hátvédsort, arra mernénk fogadni.

Nem szabad elfelejteni, hogy kvázi az egész évünk az előttünk álló hónapon múlik. Ha csak innen nézzük, pihent(ebb), talán élesebb játékosokkal futunk neki a novembernek, amikor megütközünk a Hullarablókkal, meg jön a Lazio is, arról nem is beszélve, hogy most kell majd kiharcolni a BL-továbbjutást is. A tegnapi játékkal (és felállással) ez nem fog sikerülni, szerencsére tudjuk, hogy ez most csak a Bolognának szólt.

A különbség az iksz és a győzelem között: Paul Pogba

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr358240370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

345333 2012.11.01. 13:24:01

kicsit az ellenfélnél játszó tulajdonainkra terelve a szót: gabbiadini nekem csalódás volt tegnap,mottát remélem leigazolja a bologna, sörensentöl pedig szintén többet reméltem(bevallom én nagyon várom őt vissza chiellini cseréjeként, majd örököseként, de ehhez a tegnapi kevés volt töle)

336679 2012.11.01. 13:28:38

Nem is paráztam alaptalanul a kezdőt látva. :)

340942 2012.11.01. 13:33:32

Tegnap az erekjeként őrzött Nedved mezem elkezdett vérezni...De Ceglie nem viselheti tovább azt a mezt :(((

343871 2012.11.01. 13:35:59

benito! Puzsérral nem találkozol a stúdióban meccsek előtt? Egyszerűen borzasztó amit a meccs alatt csinál. Valaki fényt gyújthatná az agyában, lexikális tudás oké, de a játékhoz teljesen hülye.

348111 2012.11.01. 13:39:48

a 2 kommentátor annyi baromságot hordott össze hogy az már fájt, és az egyik látom nagyon el is terjedt: nem caceres készitette le a labdát pazienzának, ő vitte az alapvonalon majd leadta valakinek aki mepróbálkozott egy assziszttal. http://goo.gl/TmpQT 1:39-nél. caceres az oldalvonal mellett fut, a kesztyűről fel lehet ismerni

257237 2012.11.01. 13:47:35

Most majd azt kell eldönteni, hogy a hétvégén maradjon-e ki valaki középről Pogba helyett! Remélem a földön tartják a srácot - a meccs utáni nyilatkozat erre utalt - és nem engedik elszállni. Hozzá képest bántóan alibi volt mindenki. Isla gyenge, Ashton pedig nem tudom, hogy Juve színvonal-e. Egy 7. helyezett csapatban lehet, de a mostaniban biztos nem. Annyi kiegészítés még, hogy Taider volt Juve spíler (papíron) - így van kötődése, lehet, ez zavarta meg Paolo DC-t. A szpíkerkedés és a Puzsér jelenség annyira nem zavar engem, bár jót röhögtem, amikor nem értették, hogy miért nem jön a Juve szöglettel - amikor is a pingvin egy lest (helyesen) befújt - és már rögtön videóbíróért kiáltottak. Megjegyzem, szerintem mindkét annulált gól adható volt. Szegény Kokónak pedig nem sok fingja van a Calcio-ról, ennyi erőből Mérei Andi is vezethetné a műsort, bár, akkor lehet, hogy Deák Horváth Péter közvetítene, aki azt sem tudta, hogy az olimpián döntőt vagy elődöntőt úsznak éppen.

340726 2012.11.01. 13:49:31

Mondja már meg nekem valaki, akárki, bárki, hogy az miért van, hogy hétvégén a keresztvizet leszedték a Juventusról, mert elvették egy szabályos gólt az Elefántoktól (inkább azt mondom a Juve ellenfelétől), de egy kib.szott szó nincs a médiában arról, hogy az Inter tegnap kamu tizivel/kiállítássa és lesgóllal verte a Sampot? Morattiék mindent megúsznak?

340726 2012.11.01. 13:49:59

ja, és Pogba az isten!!!

257237 2012.11.01. 14:00:43

7. zoldember! A hétvégén a Milan is lesgóllal nyert, sőt számtalan bírói tévedés volt a meccseken. Az olasz sportújságok gyakran a magyar (?) bulvár szintjén vannak, lényeg, hogy lehessen valami jó csámcsogósat a címlapra hányni és vegye a nép. Ez a játék része, nem véletlen küldte el Buffon őket az EB alatt a sunyiba.

347744 2012.11.01. 14:07:36

azért óvatosan építsétek a jövőt pogbára, elég csak felületesen utána olvasni és rá lehet jönni, hogy az első jobb pénzügyi ajánlatra ugrani fognak az ügynőkével (aki ugyanaz mint ibrának :) )

257237 2012.11.01. 14:09:50

[zoldember](#959543): Ja, persze még annyi, hogy a Juve "botrányok" miatt mindenki jobban ugrik egy Juve-nak kedvező ítéletre, mint ha a többi csapatnál történik ez.

340726 2012.11.01. 14:19:02

@mindenes01 én is így látom, csak nagyon aggaszt, hogy a média is ennyire ellenünk van.

343175 2012.11.01. 14:28:16

Puzsérnak én is adnék néhány medvepuszit :D Amúgy szerintem Giovinco most is bebizonyította hogy neki nem a csatárposzt a megfelelő. Jól kezeli a labdát, eléggé agilis is vele, de nem közvetlenül a kapu előtt ahol áll általában 4 nála jóval nagyobb darab ember. Az ő pozíciója a 16 os vonal és annak környéke. Felesleges előrébb játszatni, de sajnos 3-5-2 be sehol se lenne helye. Esetleg 3-4-3 ; 4-3-3 ; 4-2-3-1 Bal szélét bejátszhatná.

346514 2012.11.01. 17:14:57

Megint előkaptuk a 4-3-3-at, amikor már égett a ház, Pepe is ott ült már a padon, szóval kezdődhet a sakkozás megint. Ezzel együtt vicces, amikor Pepétől várjuk a megváltást. Én bírom a csávót, szeretem a csupaszív futóbolondokat, de azért ő sem klasszis. Giovinco a számok alapján jónak tűnik, tegnap a gólpassza előtt viszont épp azt számolgattam, hogy hány gólt nem rúgott, amikor rúghatott volna. A Napoli elleni trükkös labdaátvétel (labdába botlás) és az azt követő kapu mellé durrantás és a cataniai szóló tökéletesen mutatják Giovinco minden baját. 4-3-3-ban a balszélen kiscsapatok ellen jó lenne, de mondjuk az Inter ellen ledarálná őt Zanetti/bármelyik tetszőleges izomember jobbhátvéd. 3-4-1-2-ben ő lehetne az a bizonyos "1", csak úgy meg nem játszunk. Ha ég a ház, Giaccherini helyett lehetne őt tolni támadó MC-ben, de én sok fantáziát nem látok benne. A 4-3-3-mal meg az a baj, hogy Vucinic lusta hozzá, az ötfős középpálya előtt szabadabban "alkothat" (=szarhat a védekezésre). Vuciban az a borzasztó, hogy ha néha letámad, meg van kedve játszani, az annyira kirívó, hogy egyből feltűnik, hogy a másik 20 meccsen nem ezt csinálja. Már Q és Gio is eredményesebb nála, meg idén még Pirlo és Vidal is. Marci még nem találja a góllövő csukát, így nem csoda, hogy nem rendezünk gólfeszteket. De nyerünk! A BL-hez minőségi csatár is kéne, szóval ne legyenek illúzióink. Cavanit el kéne hozni valahogy, ő lenne a tökéletes megoldás. Jó felépítésű, visszazár, jó az állóképessége, jól fejel, jól kezeli a labdát, mozgékony, fiatal is még. Inkább fizessünk ki érte 40 misit, mint vegyünk két 10 milliós "ígéretet". Be kell látni, hogy az igazán nagyok asztalához nem lehet műanyag evőeszközzel leülni, mert hiába az ínycsiklandó sültek, ha nem viszi el a késed és beletörik a villád...

273242 2012.11.01. 17:16:41

Momentán azt gondolom a Juventusnak egyetlen igazán gólképes támadója van, az pedig Fabio Quagliarella. Ahhoz mérten, hogy mennyi játékpercet kap szerintem a leghatékonyabb. Valami miatt érezhető, hogy nem Ő Conte embere, a lecserélésnél érdemes az arcát nézni. Quagliarella képes rendkívül szürke lenni, ugyanakkor benne mindig ott van a gól, és ha több bizalmat kapna idén messze a legeredményesebb támadó lenne. Ne felejtsük el egy támadót kizárólag a góljainak száma minősít. Jó és szép dolog, hogy Vucinic képes váratlant húzni, hogy Giovinco remekül bont és jól cselez vagy éppen Bendtner erőszakos és akar...na de ez nesze semmi fogd meg jól. Itt érzem a problémát a támadósorban, olyan ember kell aki nagy hatékonysággal beveri a helyzeteit. Vucinicel idén az a probléma, -túl azon hogy hangulatember-, hogy nagyon keresik a társak elől és rengeteg támadást megakaszt. Jó megoldásai vannak, de egy hajszálon mindig elcsúszik, az a tipikus majdnem kategória. Ha megnézzük a támadókat a Manchesterben, a Barcelonaban, a Bayern Münchenben vagy éppenséggel a Real Madridban ott ilyennel nem igazán találkozunk. Emiatt nem tartozik még a Juve Európa elitjébe. A többi dologgal a cikkben egyetértek,Giaccherini, De Ceglie és Isla egyelőre nem Juve-szint.

344703 2012.11.01. 18:24:16

a szerecsen istenségünk Torinó után kezdi meghódítani az internetet is :D http://tinyurl.com/btsnhkd

347794 2012.11.01. 20:59:54

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

341788 2012.11.01. 21:19:40

A FFT-s hülyegyerek megint írja a faszságait: http://delcsillaga.web4.hu/cikk/miert-csalnak-akkor-is-a-juventusnak-amikor-nincs-ra-szuksege

348556 2012.11.02. 03:39:19

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Azaz OFF leszek, elnézést érte. 3,5 éve voltam utoljára kint meccsen és ha minden jól megy, akkor szerdán ott leszünk a haverokkal- előtte kedden megnézzük a Malaga meccsét :) is - az új stadionban, szóval ti, akik Torinóba és az új stadionba hazajártok szinte, légy szíves ajánljatok kocsmát/sörözőt (esetleg éttermet/pizzériát is) nekünk, ami nektek bevált és amit BL meccs után is érdemes megcélozni, mert nem zár be hajnali 2-3 előtt. Előre is hálás köszönet érte! A.A.

334309 2012.11.02. 08:42:04

[antiabstinens](#960118): a stadion környéke még kevésbé urbánus, de a városban megtaláljátok ciro ferrara pizzériáját (ta ciro), ott egyetek egyet, és mondjátok el, milyen volt, mert minket kibasztak, mint a gerelyt (nem foglaltunk asztalt, és várni kellett volna)

342620 2012.11.02. 09:31:14

Már megint nagy a pofátok!

346627 2012.11.02. 12:13:56

HA Bergessio gólját megadták volna!

348558 2012.11.02. 12:48:25

Itt egy tipp nektek, ha szarul megy a holnapi derby -> http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/61498_106457619416743_4745978_n.jpg Kis benito... csak óvatosan a holnapi véleményekkel a SportKlubon;)

348556 2012.11.02. 18:51:57

[benitoNST](#960283): Koszi! Bocs,az off miatt. Szoval nem lett mozgalmasabb a kornyek a delle Alpi ota... Ciro pizzeriaja remlett a Parma elleni turarol irt beszamolotokbol.Megnezzuk,h nekunk osszejon-e,bar a honlap szerint szamunkra nem idealis a nyitvatartasa,max.meccs elotti ebedre van ott eselyunk. Valami sokaig nyitvatarto, esetleg szurkoloi kocsmat tudtok? Legrosszabb esetben majd megyunk az ultrakkal a varosba,paran csak bemennek meginni 4-5 soritalt a meccs utan,m legalabb 3-ig el kell utni az idot,6 korul kell Malpensara ernunk.

286390 2012.11.03. 08:00:28

[benitoNST](#960283): nem basztak ki. Csak te basztál várni 15 nyavalyás percet, amíg lett volna asztalunk.

337638 2012.11.03. 09:38:13

[zoldember](#959543): Amennyiben azt gondolod, hogy a Samp elleni büntető/kiállítás kombó nem volt jogos, akkor Te annyit értesz ehhez a gyönyörű játékhoz, mint hajdú a harangöntéshez.

340977 2012.11.03. 10:09:34

[zoldember](#959543): GIGA FACEPALM!

340977 2012.11.03. 10:13:39

[Sztbeni](#959945): A tényeket írta le a szerző.Etől Ő egy hülyegyerek és faszságokat ír?Csak mert nem magasztalja az egekig a juvét?Vagy mi nem igaz a cikkben?

346364 2012.11.03. 10:32:40

Remélem ma azért jobb játékkal fogunk nyerni. Bár igazából az eredmény a legfontosabb novemberben, ha itt mindent nyerünk ráér a csapat tavasszal szépen játszani.
süti beállítások módosítása