bntemp

bntemp

A fény harcosa tudja, hogy vannak hibái

2012. szeptember 03. - s4tch

Némiképp megtévesztő a tegnapi Udinese-Juventus meccs végeredménye: a Juvénak van még hova fejlődni, és persze a meccset lényegében eldöntötte a hazaiak kapusának kiállítása - ami finoman szólva is eltúlzott döntésnek tűnt. Négy gól, Giovinco, játékvezetés és az élre álló Juventus.

Némiképp megtévesztő a tegnapi Udinese-Juventus meccs végeredménye: a Juvénak van még hova fejlődni, és persze a meccset lényegében eldöntötte a hazaiak kapusának kiállítása - ami finoman szólva is eltúlzott döntésnek tűnt. Négy gól, Giovinco, játékvezetés és az élre álló Juventus.

A múlt heti hírekkel ellentétben Giovinco pályára léphetett, így ő és Vucsinics kapott helyet a csatársorban, kiszorítva Matrit. A többi helyen nem volt nagy meglepetés: a 3-5-2-es felállást már megszoktuk, emellett pedig Chiellini és Buffon is visszatért, és a Juve gyakorlatilag a legerősebb csapatával kezdett. Az esztétikai lesek szempontjából jó hír volt, hogy Vucsinics végre leborotválta a hernyót az orra alól.

A meccs tulajdonképpen elég hamar eldőlt: amikor a bíró a 12. percben leküldte Brkics-et (Előtte Lictsteiner kihagyott egy óriási ziccert). Mint ahogy azt a bevezetőben említettük, a döntést érheti némi kritika. A kapus ütközött ugyan a Pirlo kitűnő átadása után kiugró Giovincoval, ám egyrészt ekkor már a kissrácot hátulról megtaszító Danilo szabálytalankodott, másrészt a szabálytalanság vélhetően nem volt szándékos (láttunk már olyat, hogy le sem fújják a hasonló esetet). A büntető persze mindenképp járt, amit Vidal ezúttal magabiztosan be is lőtt.

Lichti ziccere és a tizenegyes előtti szituáció megmutatta, hogy középen sebezhető a hazai védelem, túlságosan fenn játszanak, így van terület a megindulásokra. A kiállítás miatt persze visszább húzódtak, így nem volt túl sok lehetőség a hosszú indításokra. A gól után egyébként a Juve kissé álmosan tette-vette a labdát, a hazaiaknak nem sok megmozdulásuk volt. Úgy tűnt, a csapatunk arra játszik, hogy előbb-utóbb úgyis jön a második gól.

Így is lett, hiszen Vucsinics látványosan lőtt a kapuba a félidő végén - még jó, hogy megborotválkozott, különben érvénytelen lett volna a gól! A második félidőre egy agilisebb Juve jött ki, és Gio előbb kihagyott egy nagy helyzetet - pedig már leültette a védőjét - majd két góljával végelegesen eldöntötte az összecsapást. Az Udinesén akkor már látszott a hét közi BL selejtező fáradtsága, amit csak még jobban kihozott az emberhátrány. Végül aztán Barzagli rossz felszabadítása és egy összvédelmi bénázás után szépítettek azért (egy esztétikai lesgyanús szituációból...).

A cipő megvan, a labda nincs

Az utolsó negyedórában lehetőséget kapott Matri és Quagliarella is - sajnos nem nagyon igazolták, hogy rossz döntés volt kihagyni őket. Persze az igazság kedvéért érdemes figyelembe venni, hogy egy megnyert meccsen álltak be, amikor a csapattársaik már nem nagyon akartak focizni.

A 4-1-ből nem érdemes hosszabb távú következtetéseket levonni. Az Udinese fáradtsága és emberhátránya nagyban hozzájárult, hogy ilyen simán nyert a Juve. Viszont pár dolgot érdemes kiemelni. Először is a kapott gólt: ilyen vicces gólt tavaly nem nagyon kaptunk, ez is mutatja, hogy a védelem még javulhat. Aztán az első félidőben talán lehetett volna céltudatosabb, aktívabb a csapat. Persze az győzelem így is is meglett, de az egyszeri szurkoló  - azaz én - szívesen látott volna huszárosabb rohamokat. Kicsit Capello Juventusára emlékeztetett ekkor a csapat: nincs látványos játék, csak nagyon magabiztos labdatartás, és persze győzelem. A második félidő első 30 perce már más volt, akkor játszott csak igazán jól a csapat. Az egyéni értékelésekről csak annyit, hogy Asamoah továbbra is nagy igazolás, Giovinco jól játszott, a védelemnek nem nagyon volt dolga, Pirlo meg szokásához híven adott néhány olyan labdát, ami miatt érdemes pelenkában nézni a meccseinket.

Most jön a válogatott meccsek miatti szünet, ami alatt a tegnap fáradtság miatt lecserélt Chiellini javíthat a kondícióján, Bendtnert be lehet integrálni a csapatba, és persze lehet csiszolgatni a csapatjátékot. Mert azért van még mit javítani. És persze nem sokára az is kiderül, mennyit ér ez Európában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr308240272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346514 2012.09.03. 09:34:59

Már jelentkeznek rajtunk a barcelonitis tünetei(azért merem használni a többes számot, mert a szerzőhöz hasonlóan az én fejemben is megfordultak hasonló gondolatok, aztán jót mosolyogtam magamon): ha simán nyerünk 2-0-ra, miért nem volt meggyőzőbb a játék, ha nagy gólaránnyal nyerünk, miért kapunk gólt a végén, stb., stb. Furcsa tudatállapotban vágtunk neki a szezonnak: tavaly ajándék volt minden megnyert meccs, minden részsiker, most viszont, egy veretlen szezonnal a hátunk mögött, egyből megnőttek az elvárások. A csatársor kivételével a keret bombaerős (bár ha Giovincóból kijön a parmai forma...), a riválisok gyengültek, Carrera szerepvállalása látszólag telitalálat, szóval most kell nagyon észnél lenni: a sikereket és a helyzetünket is a helyén kell kezelni, mint ahogy ezzel a győzelemmel kapcsolatban is osztom Tyler véleményét. Viszont ha a csapat meg tudja őrizni a szerenységét ÉS a sikeréhségét is, akkor nagyon szép szezonunk is lehet. Címvédést várok a csapattól, a BL-ben minden más csak bónusz (a csoportból azért csak ne essünk már ki!).

343255 2012.09.03. 10:31:28

A tablazatot elnezve most kene lefujni az idenyt. :)

339362 2012.09.03. 11:16:22

bárcsak minden meccsünk ilyen "uncsi szar" lenne!

266272 2012.09.03. 12:09:06

Sajnos nem láttam a meccset, Giovinco tényleg ennyire jó volt? Whoscored-on még nem láttam 10est...

347260 2012.09.03. 12:37:59

[juventino_1897](#908565): csatlakozom, csak én a bl-ben is minimum negyeddöntőt várok el a csapattól. Képesek vagyunk rá! de akárhogy is alakuljon -> FORZA JUVE!

340942 2012.09.03. 12:55:42

Nem láttam én se a meccset, de örömteli hogy Gionak ment a játék az olvasottak alapján. Az az érzésem, hogy Matri távozni fog legkésőbb jövőre, ha a dán újfiú beválik. :S

346607 2012.09.03. 15:52:51

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

347794 2012.09.03. 16:27:03

Tudom a bajnokság elején még nem lehet hosszú távú következtetésekbe menni,de az,hogy mi erő demonstráltunk míg az Intrer így szenved,engem boldogsággal tölt el.A BL-t illetően szerintem a csoportkör után minden lehet,de jó lenne ha... Mondj valamit

342620 2012.09.03. 16:46:25

Off Beniék mentek Udinébe meccset nézni és azért nem került ki a beharang NST-re?

262910 2012.09.03. 17:04:31

[PatrickJane](#909023): Beninek egészen más dolga volt (lásd 08.29. esti poszt).

347698 2012.09.03. 17:51:23

korrekt meccs volt. igen, van hova fejlődni, és marha kíváncsi vagyok erre a Bendtner gyerekre, a női megérzésem jót súg. egyébként mikor megláttam, hogy újra a pink csodában játszunk, kis híján hisztérikus zokogásban törtem ki.=DD mertem remélni, hogy tavaly az összeset elégették vagy valami. viszont hogy Vucinic újra normálisan néz ki, eléggé feldobott, már azon voltam, hogy karácsonyra sok szeretettel küldök neki borotvát.=D

339362 2012.09.03. 20:01:34

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

344520 2012.09.03. 20:30:49

Tényleg, fiúk. Sajnálatosan konstatálom, hogy elmaradtak az 50 csillagot bemutató posztok. Persze tudom, hogy ez csak hobbi, és nem is elkárhoztatni szeretnélek titeket érte. Csak azért vártam annyira azokat, mert imádom amikor régi történeteket, képeket, kis finomságokat tudhatok meg az adott korról és játékosról. Egszerűen zseniálisak voltak azok az írások, meg Darti Lippi edzősködésének elkezdése is abba maradt. Az is szintén zseniális volt. De tényleg ne értsétek félre, nem számon kérni szeretném rajtatok. Amúgy ez a meccs, egyenlő létszámban is meglehetett volna. Csak tényleg érezni a fiúkon, hogy nem szántják fel a pályát, még. Tudják, hogy az erőt be kell most már osztani. Nem lehet egy idényt végigpörögni azonos hőfokon. Lesz ez még bőven jobb is. Az meg sose okozzon csalódást, hogy nem gyönyörű játékkal, vagy tökéletes játékkal nyerünk. Ha nyerünk, az mindent felülír. Ezt annyira jó, hogy leírhatom, hol vannak már azok a kínkeserves, szenvedős mérkőzések, amikor egy kieső csapat alázott minket, kontrázott agyon. Végre dominálunk.

342620 2012.09.06. 14:07:37

[s4tch](#909050): óóó tényleg :))
süti beállítások módosítása