bntemp

bntemp

Meleg tengerész kerestetik

2012. január 16. - s4tch

Szenvedéstől görcsbe rándult ujjacskáink tegnap képtelenek voltak bármi olyat kiizzadni magukból, amely Cagliari elleni kínszenvedést megfelelően értékelte volna. Meg persze ott volt az esti derby, azt is meg kellett várni: ott tulajdonképpen a Juventusnak megfelelő eredmény született, egyúttal az Inter sikere egy egyre veszélyesebben közeledő ellenfélre is felhívja a figyelmet.

Szenvedéstől görcsbe rándult ujjacskáink tegnap képtelenek voltak bármi olyat kiizzadni magukból, amely Cagliari elleni kínszenvedést megfelelően értékelte volna. Meg persze ott volt az esti derby, azt is meg kellett várni: ott tulajdonképpen a Juventusnak megfelelő eredmény született, egyúttal az Inter sikere egy egyre veszélyesebben közeledő ellenfélre is felhívja a figyelmet.

Sosem tanultam újságírást, de ha elvégeztem volna egy újságírósulit, akkor a következő mondattal kezdeném: ha nekem valaki a bajnokság kezdete előtt azt mondja, hogy a Juventus 18 forduló után is veretlen marad, azonnal elküldtem volna orvoshoz. A veretlenségi széria remek dolog, de a tegnapi Juventus inkább hasonlított az előző két év csapatára, mint nem. Nagy általánosságban az történt, hogy Contéék viszonylag kényelmesen – de különösebb átütő erő nélkül – letudtak egy győztes félidőt, majd az esélyt megszimatoló Cagliari gyorsan eldöntötte, hogy itt nem lesz ma három pont. Cossú gólja után ugyanis a Juventus ugyanazt a fantáziátlan labdagyömöszkölést mutatta be, amihez Ferrara és Del Neri idején hozzászokhattunk. (Ha persze marad az 1-0, akkor egy olyan posztot írhatnék, hogy ez a csapat egyre inkább hasonlít egy Capello-edzette együttesre.)

Szinte sorolni sem lehet a gyenge teljesítményeket, most mégis megpróbáljuk: Pirlo gödörben van, ez most már egyértelműen kijelenthető. Játékában semmi váratlan és fantáziadús nincs. Amikor jól megy neki, akkor igazi vezér, amikor meg nem, akkor csak egy totyogós vénember. Most az utóbbi szakaszban van: reméljük, hogy átlendülve a holtponton, olyan határozottan fogja irányítani a Juventus hajóját, mint amilyen határozottan egy, a part melletti melegbárt észrevevő tengerész irányítja a kikötőbe a járművét.

Lehet, hogy nem erre számítottunk, de Pepe nagyon fontos láncszeme lett ennek a csapatnak. Bizony. És nagyon nincs is ezzel gond. Tud futni, tud gólt lőni, sokoldalú. Igaz, valami miatt nem tartjuk igazán jó focistának – de nem lehet mindenki Leo Messi. Viszont Pepe is kipurcant, pótolni pedig nem tudja őt Conte.  Ugyan, kivel? Krasziccsal, aki akkor sem lenne eredményes, ha egy szabálymódosítással a kapu mögött reklámtábla eltalálása is gólt érne? A szerb ügyesen azon van, hogy minimálisra tornássza le a vételárát. Tegnap kirakták egy picit a kirakatba, ráakasztották a „Leárazva” feliratot, de nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy létezik-e bármilyen sportág bármilyen sportegyesülete a világon, amelynél ő hasznosulhatna.

Egyelőre még focistaként

A Juventus gólja fantasztikus volt, dicséret a benne résztvevőknek, köztük a közvetlen gólpasszt adó Lichtsteinernek, akinek a válláról ideje lenne már lepakolni a terheket: a svájci bombaigazolás volt, de már ő sem bírja az iramot. És bár az elmúlt évek után még mindig felüdülés, hogy egy ilyen kis méregzsák rohangál a jobb oldalon, de félünk, hogy frissítés nélkül nem tudja visszanyerni azt a formáját, amely miatt beni eldobott engem, mint egy használt ruhát.

Lassan azt is látjuk, hogy miért kellett még egy csatár (bár nem biztos, hogy Borriello a jó választás): Matri statikus, lendületét vesztette, a műeséséért pedig külön tasli jár -  ha továbbmegy, abból komoly helyzet alakulhatott volna ki. Del Piero mozdulatainak gyorsasága megmaradt, kár, hogy futni már nem nagyon bír, az még nagyobb baj, hogy láthatóan frusztrálja a góltalansága. De őt nem bántjuk, örülünk, hogy egyáltalán írhatunk még róla úgy, hogy a Juventus játékosa. Vucsinics kombinatív képességeiben óriási lehetőségek vannak, de ő is elfáradt: reméljük, nem az egész idényre, csak a mostani meccs végére.

Egyszerűen elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy bajnoki címre esélyes csapatban Bonucci neve standard kezdőként felmerülhet. Pedig felmerül (persze lehet, hogy a Juventus tényleg nem bajnokesélyes). A Cagliari egyenlítésénél duplán hibázott, egész lényét a bizonytalanság hatja át, annyira pedig nem gólerős, hogy ezeket könnyen elnézhetnénk neki. Kellemes meglepetés volt viszont De Ceglie játéka: rengeteg labdát szerzett, kifejezetten hasznosan focizott, én határozottan fejlődőképesnek látom. Kár, hogy egy senki vagyok, így nem számít a véleményem.

A végére egy közérdekű bejelentés: az Inter hivatalosan is bejelentkezett a scudettóra.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr848239892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

343871 2012.01.16. 17:31:59

ezt nevezik hullámvölgynek, várható volt hogy előbb- utóbb eljön, nagy gáz nincs, csak ki kell jönni belőle, jöjjön Caceres végre, hogy Lichti pihenjen egy kicsit, Elia, Esti harcba vetésének itt az ideje, Quagliarella az Udine ellen már bevethető

kilopo 2012.01.16. 17:32:57

a végéhez: azért azt ne felejtsük el, hogy az inter jövő héten a lazioval játszik. bonu tényleg szar néha, viszont engem kifejezetten zavar, amikor nem veszik észre, hogy hasznosat is csinál. az első félidőben szerintem korrekt teljesítményt nyújtott (tudom, 1 meccs 2 félidőből áll), viszont most is, mint mindig blokkolt kapu felé tartó lövést. a kommentátor pedig éppen azt csinálja, mint sokat mások. ha hibázik egyet, akkor a meccsen már nem lehet jó megmozdulása. a közepéhez: pepét miért nem szidja senki? ez a második meccse, hogy szó szerint semmit nem csinál. se nem védekezik, se nem támad. 2* beadja a labdát, és ennyi. meg most volt egy nem túl erős fejese. (elismerem az év elején jó volt) pirló: szerintem nem volt annyira rossz. nyilván jó sem. én azt vettem észre, hogy a meccs kb első 60 percében mintha védő lenne, nem megy előre még minimálisan sem. mélységi irányító, de a 60 méter nekem kicsit túl mély. amikor közeledik a meccs vége, mintha rájönne, hogy 'jé, még tudok futni' és akkor csatlakozik a támadáshoz, így máris kialakulhat pár lehetőség, tud(na) gólpasszt is adni. lehet, hogy conte nem engedi előre a meccs elején. Ti is észrevettétek ezt? Mi a véleményetek?

n3sH 2012.01.16. 18:08:39

Rohadt idegesítő, hogy Bonucci utolsó emberként akar irányítani. El kéne már neki magyarázni, hogy "hé haver, ha nálad a labda, akkor passzold oda a hozzád legközelebb helyezkedő játékoshoz". Szörnyű volt nézni mennyire dekoncentráltak voltak a játékosok. Labdakezelési hibák tömkelege, rossz megoldások. Szerintem most kicsit nagy volt a mellény, lehet, hogy ez a veretlenségi sorozatnak tudható be. Emellett gondolom némi terhet is jelent. Néha úgy érzem jól jönne egy pofon.

340468 2012.01.16. 18:25:33

http://www.youtube.com/watch?v=32Q4x112dAU&ob=av2e Ebben van elég meleg tengerész! Remélem gyorsan kijövünk az egyelőre még azért nem túl mély gödörből (eredmények szempontjából értem nyilván).

344639 2012.01.16. 18:49:40

Azért nem semmi ám hogy a Juve oldalakra 4-5 komment van naponta? Miért van az hogy az Inter meg Milan-on 200-300 komment van?Egyre jobban gyengül a juve blog.Ide már senki sem jár,pedig a Juventus is játszik hétvégenként.

melegszendvics 2012.01.16. 18:52:21

[Fujimaro](#669434): ja igazad van.

334309 2012.01.16. 18:56:27

[Fujimaro](#669434): lehet, hogy derbi volt tegnap, azért? (igen) lehet, hogy ott 3-4 kommentelő adja össze az átlagos kommentszámot? (igen) lehet, hogy ezt a blogot másfélszer annyian olvassák, mint a milanét és háromszor annyian, mint az interét? (igen)

Majki 2012.01.16. 19:19:50

Nem jó látni Krasicot ilyen (szar) formában. Amikor azt a ziccert mellélőtte akkorát ordítottam, hogy azóta fáj a torkom. Lichti lelkes amivel nincs baj, de amikor már 3. alkalommal nem tudta lekezelni a labdát (ami laposan érkezett felé) az már picit dühítő volt. Na de szerintem ki fogunk jönni ebből is és ha bajnokok nem is leszünk de BL tuti lesz. Forza Juve!

338144 2012.01.16. 19:47:41

[Fujimaro](#669434): Egy ideje már ezt a szöveget nyomod, mi lenne ha indítanál egy blogot, amit nyilván százerzek olvasnának... A poszthoz pedig annyit, hogy nem értünk egyet azokkal, akik azt mondják, hogy a nemzetközi meccsek hiánya miatt vezetjük a bajnokságot, de közben sírunk hogy fáradtak a játékosok... mi a tökömtől?? de komolyan... egy profi focistának sok a heti egy meccs?? na nemáááár... Egyébként meg, ha már említetted, hogy Bonucci hogy lehet alapember egy scudettora pályázó csapatban... és Nagatomo? :D Jöjjön csak Caseres valóban, és akkor a bennem Dárdai Pál mozgását idéző üdvöskénk tényleg pihenhet, Conte meg rágódjon a csapat felfrissítésén! Forza Juve :)

305515 2012.01.16. 20:48:23

Jó volt a meccs, legalábbis nekünk. Amíg vezetettetek, nem volt semmi gond a játékkal, de Cossu bombája után egyszerűen leültetek. Sőt, ott utána egyből a győzelem is meglehetett volna:) Bírózni nem fogok, mert nem érdemes, főleg nem a Juve-blogon. Viszont a háromból kettő csúnya volt, de az is igaz, hogy ha le lett volna kenve, akkor Matrit befújják. (Mert piszkosul megadható volt. Ilyen jó műesést még nem láttam.) Buzi zebrák!

338492 2012.01.16. 21:03:24

[tjunior2](#669360): Teljesen igazad van,egyetértek veled mindenben!!!Bár én Pirló helyén ki próbálnám Esztit.

258945 2012.01.16. 21:20:14

[Yeti00](#669551): Estit Pirlo helyén?

338492 2012.01.16. 21:29:43

@t.junior:Aha gyors jól teszi a lasztit,annál sokkal többet ér hogy a padot koptassa!Egy próbát meg érne szerintem.

258945 2012.01.16. 21:48:01

[Yeti00](#669583): a védelem előtt fölösleges a szaladgálás, inkább lásson a pályán, ez nem derült ki róla, meg legyen esze a játékhoz, ez sem. Ügyes kölyök, a szélen lehet is benne fantázia, de nem Pirlo posztján.

kaitar tibi 2012.01.16. 22:10:28

Most nem szabad kapkodni ,idegesnek lenni. Ha gyenge eredmenyekkel is az 1-3 -ban vagyunk az elfogadhato. Tulkel veszelni ezt az atkozott januart !!!

Leonardo Csonubbi 2012.01.16. 22:20:55

Bonucci-nak vajon utasításba adták a meccsenkénti 28 céltalan felívelést, amikor alapvető technikai hiányosságai vannak? Pirlo alibizik és teszetoszáskodik és ahiogy előttem menetrendszerűen a felháborodott nép is mondta: vérfrissítés kéne elöl (Elia!)

338823 2012.01.16. 22:20:59

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

334376 2012.01.16. 22:24:32

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a tv-ben? hm...öööö...ja!

334376 2012.01.16. 22:36:37

A tavalyelőtti de különösen a tavalyi Juventus a rémálmomban se jőjjön elő! Az utolsó néhány forduló ellenére még mindig, össze sem lehet hasonlítani a mostanit azokkal és nincs is értelme, kár huhogni. Tény hogy van egy kis gödör, hogy a végén mi leszünk a bajnokok nagyobb összegben nem fogadnám, de ez az elmúlt két év tükrében (kéz a szívre) talán nem is reális. Az hogy ott vagyunk ahol, köszönhető riválisaink még nagyobb bénázásainak, ami természetesen ennek ellenére is szép teljesítmény, de hol van már a világverő Zidános Nedvedes Juve.. Talán egy BL hely összejöhet, de össze kell kapni magunkat és biztos vagyok benne, össze is fogjuk! Hajrá!

leszarom 2012.01.16. 23:14:45

Fáradtak a játékosok??? Én éjszakázom havi 120ezer-ért. Én lehetek fáradt, de ők?

forzaalex 2012.01.17. 00:00:59

[benitoNST](#669441): És lehet, hogy minőségben mi itt még akkor is simán verjük a Milánosok-interesek blogját, ha itt heti 1, ott meg napi 2000 komment van? (igen)

334570 2012.01.17. 08:46:25

[benitoNST](#669441): A 3-4 kommentelő adja össze enyhe csúsztatás. És ugye kb. 10-szer annyi Juventus-szurkoló van az országban, mint Inter. A poszthoz: hogy lehetnek fáradtak félidőben a játékosok, amikor a Bajnokok Ligája negédes terhe nincs a lábakban?

286390 2012.01.17. 09:11:14

[csabinter](#669779): Ha nincs BL, akkor már nem is lehet elfáradni? Ezzel az erővel mindig olyan csapat nyerné a bajnokságot, amelyik nem indul kupában.

simoon 2012.01.17. 09:58:10

baromi gyorsan meg kell találni az embert, akinek pirlo a cseréje lehet

MrJuventus 2012.01.17. 10:09:34

[n3sH](#669394): "Rohadt idegesítő, hogy Bonucci utolsó emberként akar irányítani. El kéne már neki magyarázni, hogy "hé haver, ha nálad a labda, akkor passzold oda a hozzád legközelebb helyezkedő játékoshoz"." - abszolút egyetértek, neki nem ez a feladata. u.i.: én magasról teszek rá, hogy a milanos, interes blogon mennyien vannak. Én itt napi vendég vagyok, szeretek ide járni, köszi a munkát érte fiúk. FORZA JUVE!

laleey 2012.01.17. 10:11:53

[Fujimaro](#669434): Valószínű, azért mert van 3 nagyobb oldal(ezen kívül), ahol a Juventinok egymás között nyugodtan kibeszélhetik a dolgokat, és nem járnak más csapatok szurkolói oda beleokoskodni, szapulni. Én 3-at követek fokozatosan figyelemmel a 4-ből, mind a háromnál olvasom a véleményeket, cikkeket, de egy oldalon szoktam rendszeresen hozzászólogatni a dolgokhoz.

340119 2012.01.17. 11:14:11

Krasic most vesztette el végleg az önbizalmát ( legalábbis nálunk) . Szerintem nála már csak a környezetváltozás használ. De ha eladjuk, remélem nem Olaszhonba, mert amilyen szerencsénk van, olyan újjászületést produkál, hogy megemlegetjük. Bonuccit nem tudom hova tenni. Összességében szerintem nem rossz, de egy-egy megmozdulása életveszélyes. Nem nagyon engedhetjük meg, hogy ezeken pontokat veszítsünk. Én most Chiellot visszatenném a helyére De Ceglie meg játsszon egy kicsit. Elia mellőzését továbbra sem értem, kibaszott gyors a gyerek és szerintem nem ügyetlenebb, mint mondjuk Giaccherini. Amúgy kíváncsi lennék Andree10 kolléga összegzésére.

339362 2012.01.17. 14:18:32

szarok voltunk,ez van. a hétvégén lemossuk az atalantát, aztán lehet újra mosolyogni.

344582 2012.01.17. 15:22:19

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

266801 2012.01.17. 16:54:22

Amaurit feltették az ebay-re :) az a szerencsénk, hogy a Milan nyomatja Abate játékát. régen mondtam, hogy több kárt csinál, mint hasznot nekik. Nem tudom, hogy nálunk kit kellene a padról betenni. Nem bízok Eliaban sem, és én attól is félek, hogy a svájci úgy jár mint Krasic. Ha sokáig nem lesz más partiban az elszántságot tekintve, leül a játéka és onnan nincs visszaút. ahogy Milosnál sincs már sajnos. Pedig a képességei nem hiszem, hogy elvesztek. Tavaly magára vette a csapatot, ki is égett pillanatok alatt.

buktar 2012.01.18. 15:50:05

Lichti fejben nem bírta, nem tudott kinek passzolni, jónéhányszor széttárta a karját. Ideges volt. Marci és Vidal sem villogott.

342620 2012.01.20. 13:47:10

[dinovercotti](#669790): de tudod, a nagy csapatok a kupában és a bajnokságban is állnak ;)))

342620 2012.01.20. 14:00:33

[benitoNST](#669441): 4 komentelő :DDDDDDDDDDDDDDDDD Levehetnéd már egyszer azt az ocsmány szemüveget az ocsmány fejedről és látnád, h egy átlag posztnál, ahol 50 feletti a komment szám, legalább 15 kommentelő ír ;))
süti beállítások módosítása