bntemp

bntemp

Az év felfedezettje: Frederik Sørensen

2011. június 10. - s4tch

Nincs könnyű dolgunk, ha az év felfedezettjét akarjuk megtalálni az idei Juventusban. Nem csak azért, mert a csapat összességében gyalázatos teljesítményt nyújtott, hanem azért is, mert igazából egyetlen fiatal sem robbant be a köztudatba az eddig ismeretlen játékosok közül. Legközelebb ehhez azonban mindenképpen a 19 éves dán védő állt.

Nincs könnyű dolgunk, ha az év felfedezettjét akarjuk megtalálni az idei Juventusban. Nem csak azért, mert a csapat összességében gyalázatos teljesítményt nyújtott, hanem azért is, mert igazából egyetlen fiatal sem robbant be a köztudatba az eddig ismeretlen játékosok közül. Legközelebb ehhez azonban mindenképpen a 19 éves dán védő állt.

Amikor tavaly nyáron a Marottára jellemző kölcsön, opcióval megoldással Sørensen a Lynbytől a Juvéhoz került, nem sokan gondolták, hogy akár egyetlen percet is játszik majd a felnőtt csapatban. Ehhez képest idén 17 Serie A meccsen játszott, ennek több mint a felét végig a pályán töltötte.

Ehhez persze kellett az, hogy az elmúlt években megszokott módon ismét rengeteg sérülés sújtotta a csapatot, illetve az, hogy néhányan egészségesen is úgy játszottak, hogy az ember arra gondolt, hogy lehet, hogy jobb lenne, ha sérültek vagy eltiltottak lennének.

Sørensen a 10. fordulóban a Cesena ellen mutatkozott be a csapatban, ekkor még az eredeti posztján, középhátvédként játszva. Bár az ellenfél góljánál a védelem összes tagjához hasonlóan ő is hibázott, a bemutatkozása alapvetően jól sikerült. Higgadt, érett játékot nyújtott. Két fordulóval később viszont már jobbhátvédet kellett játszania, hiszen Motta és Grygera sem jelentett megoldást erre a posztra, Szalihamidzsicset pedig jegelnie kellett Delnerinek, amiért nem volt hajlandó tavaly távozni - így az idény hátralévő részében ezen a poszton szerepelt.

Ami miatt kétségeink lehetnek Sørensennel kapcsolatban, az pont a kényszerűségből jobbhátvédként játszott meccsek miatt van. Az erényei ugyanis ezen a poszton mérsékelten érvényesülnek: jól fejel, meglehetősen higgadt, határozott játékos. Ugyanakkor nem a leggyorsabb, és a beadásai sem világszínvonalúak. Ennek ellenére egyébként a legemlékezetesebb pillanata egy tökéletes beadás: idei egyetlen gólpasszát az Inter ellen adta Matrinak.

 

 

Ha visszakerülhet az eredeti posztjára, akkor nagy értéke lesz a jövő csapatának - bár a hírek szerint Marotta arra készül, hogy a több játéklehetőség érdekében kölcsönadja őt, esetleg bevonva valamelyik nyári átigazolásba.

Tavaly csak kölcsönbe került Torinóba, olyan opcióval ami alapján 130 000 (más források szerint 150 000) euróért végleg megszerezhető. Bár hivatalos bejelentés még nem történt az ügyben, májusi információk alapján Sørensen 4 éves szerződést írt alá a Juventussal. Nem mellékesen a becsült piaci értéke 3 és 5 millió euró közé emelkedett az elmúlt hónapokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr238239506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n3sH 2011.06.10. 10:48:27

Szerintem nem szabadna kölcsönadni sem. Vele együtt megvan a 4 középhátvéd. Játszani kell, fejlődési lehetőséget biztosítva számára. Korához képest tényleg a csapat egyik legjobbja volt.

334188 2011.06.10. 10:54:49

Egy dán csapat ifijéből vettük és 17 meccsen játszott az egyik legjobb bajnokság egyik (jó legyen) középcsapatában. Azt hiszem ez jó példa lehetne minden olasz klubnak a fiatalok kipróbálásához. Nem mondom, hogy egyértelműen jobb mint Grygera vagy Motta(bár szerintem igen), de az biztos, hogy kb. a tizedét keresi mint ők.(persze most már nyilván többet). Ugyanakkor persze ez csak a sérülések miatt történhetett meg, szóval nem arról van szó, hogy úttörők próbáltunk lenni. Remélem nem fog elkallódni, de félek azt a 4 évet kölcsönben fogja tölteni. Szerintem Siena tuti neki jövőre.

334188 2011.06.10. 10:59:46

Off: A Walcott transzferre mennyi esélyt láttok? Conténak nagy kedvence, 2 éve mikor szó volt róla, hogy esetleg ő lesz az edzőnk akkor a Tuttóban azt mondták, hogy többek között őt is hozná. Nagy esélyt én nem látok, meg nem is hiszem, hogy olaszban tudna érvényesülni.

339991 2011.06.10. 11:28:31

A Tuttosport - amit ugye óvatosan kell kinyitni, mert különben kiesik belőle a Juventus - szerint Lichtsteiner aláírt. A Lazio 9 millió eurót kap érte, plusz további bónuszt, ha BL-helyen végeznek a torinóiak. Stefi ügynöke megtette a kötelező köröket is "Stephan számára valóra vált egy álom!" Sok sikert Forrest! Ami engem boldoggá tesz, hogy a Lazio mindenképpen jól járt, bár érzelmi téren sajnálom, hogy Lichti távozik.

337223 2011.06.10. 12:06:26

Sokat kell még fejlődnie, de az alap ok, felesleges lepasszolni kölcsönbe, jó kis tarcsi a padon.
süti beállítások módosítása