bntemp

bntemp

Dögöljön meg a szomszéd tehene is!

2011. április 04. - s4tch

Nyerni jó, Rómában meg különösen. Már önmagában emiatt örömteli a tegnapi eredmény - attól függetlenül, hogy az embernek egyből az jut az eszébe, hogy kár, hogy nem csak rangadókból áll a bajnokság. A hajtás után értékelünk!

Nyerni jó, Rómában meg különösen. Már önmagában emiatt örömteli a tegnapi eredmény - attól függetlenül, hogy az embernek egyből az jut az eszébe, hogy kár, hogy nem csak rangadókból áll a bajnokság. A hajtás után értékelünk! Előzetesen nem sok esélyt adtam volna a Juvénak a pontszerzésre a Roma ellen: újabb sérültekkel "gazdagodtunk", köztük a múltkor egyedüliként futballistát idéző Del Pieroval, Motta, Grosso ismét a csapatban, és még Buffon is kidőlt. Az előjelek ellenére azonban elég tisztességes teljesítményt nyújtott a csapat, ráadásul Grosso és Storari nem hogy gyengítették volna a Juventust, hanem a legjobbak közé tartoztak a pályán!

Delneri 4-3-3-nak álcázott 4-5-1-es felállásban küldte fel a csapatot, ami persze nem kis részben a sérülések miatt alakult így - hiszen nem igazán volt bevethető csatára Matrin kívül. Tipikus olaszos játékot nyújtottunk, azaz az ellenfélnek átengedve a területet vártunk a lehetőségre. Persze várhattunk volna napestig, ha az első félidőben Storari nem mutat be vagy három óriási bravúrt. Egy-egy gyengécske meginduláson kívül ekkor még a támadójátékunk vérszegény volt, a Roma uralta a meccset - bár a 46. percben Matri alaposan rájuk ijesztett, de a nem túl jól átvett labdát épp hogy sikerült Doniig elrúgnia.

A második félidőben - talán ráébredve arra, hogy a Roma egyáltalán nem olyan veszélyes, mint attól féltünk - kijjebb merészkedtünk, és aztán olyat láttunk, hogy még most is nehéz elhinni. Egy Matri-Grosso összjáték után a balhátvéd olyan csellel etette meg a védőjét, hogy az vélhetően még mindig csúszik, majd Kraszics elé emelt, aki a kapásból bevágta. Szürreális jelenet volt, nem hittem, hogy edzésen kívül is tudnak ilyet a srácok - őszintén szólva Grossoról azt hittem, még edzésen sem... Aztán Pepe lábában maradt a második gól, majd Menezében az egyenlítés - kiegyenlített volt a meccs, bár az látszott, hogy a Roma nem nagyon tud mit kezdeni a Juve szilárd védekezésével. De már érkezett az újabb csoda: Grosso megint gólpasszt adott. Bár ezúttal valószínűleg véletlenül, hiszen nagyon úgy tűnt, hogy Aquilaninak(?) szánja a labdát, az tökéletes lett Matrinak, aki maga sem hitte, hogy nincs lesen (nem volt), de aztán lesz, ami lesz alapon Doni lábai között belőtte a másodikat. Innentől eldőlt a meccs, és egyértelműen uraltuk a pályát.

A győzelemmel hetedikek vagyunk, két ponttal a Roma mögött, az örök optimistáknak pedig: nyolccal az Udinese mögött. A siker azt jelenti, hogy továbbra is harcban állunk az EL helyért - bár ki tudja, hogy a klub és a játékosok mennyire akarják azt elérni. A Roma pedig ezzel a vereséggel vélhetően lemondhat a BL helyezésről - ezért a poszt címe is. "Anyánk", a Nemzeti Sport szerint "nem játszott jól, de nyert a Juve" - szerintem jól játszott, és a maximumot a meccsből kihozta a megtizedelt csapat. Persze, ha csak a sziporkázó támadójáték lehet jó játék, akkor valóban nem voltunk jók... Én azonban úgy látom, hogy fegyelmezetten, néha önfeláldozóan küzdve, megérdemelt sikert arattunk. A győzelem egyik fő letéteményese Storari volt, aki joggal tart igényt arra, hogy ő legyen a kezdőkapus - ezt egyébként egy meglehetősen éles hangú nyilatkozatban meg is tette a meccs után. Az is látszott, hogy a Barzagli-"valaki" kettős jobban működik, mint a Bonucci-Chiellini kettős. Grosso két gólpasszával nem tudok betelni, de amúgy jól is védekezett.

Végezetül: magam is vívódom azzal kapcsolatban, hogy kell-e az EL szereplés. Nem lenne rossz, ha a Juve azt a kupát is begyűjtené, és mi lennénk az egyetlen klub, amelyik minden elérhető nagy európai kupát begyűjtött. Ugyanakkor persze felmerül a kérdés, hogy mi van, ha ez a jövő évi bajnoki szereplés kárára menne?

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr218239394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DartagnanX 2011.04.04. 14:07:45

Akkora cselt csinált Grosso, hogy a videón szét is esik a kép!

DartagnanX 2011.04.04. 14:10:27

Egyébként nem értek egyet a cikk címével, mert nem az volt a cél, hogy a rómaiakat lerántsuk, hanem az, hogy hosszú távon megelőzzük őket. Tehát a következő 7 fordulóban. A dögöljön meg a szomszéd tehene akkor stimmelne, ha az utolsó fordulóban nekünk már semmire sem lenne esélyünk, ennek ellenére elütnénk a Napolit a bajnoki címtől. Hibáztál Tyler, ezt nem fogom elfelejteni, amikor a pénzt osztjuk a szerkesztőségben!

334188 2011.04.04. 17:32:36

"mi van, ha ez a jövő évi bajnoki szereplés kárára menne?" Ezt hagyjuk már! Idén is kurvára megérte "leadni" az EL-t. Ha elérjük akkor legalább a negyeddöntőig jussunk el. Szerintem ez a minimum ami még a mostani kerettel is elvárható.

303731 2011.04.04. 17:55:03

Az EL tulajdonképpen méltán lesajnált kupa, de ennek a Juventusnak sokkal több pozitívumot adhat, mint amennyi hátrány származhat belőle. Kell nekünk az EL.

Jimi Outsider 2011.04.04. 19:17:47

Tudom, hogy nem szarunk oda ahonnan eszünk, de ez a "nem játszott jól, de nyert a Juve" akkora faszság, hogy már tegnap kiverte a biztosítékot nálam.

babo410 2011.04.04. 19:35:38

Véleményem szerint jól játszottunk. Nagyon kellett ez a győzelem!! És én a végsőkig hiszek 4. helyben! Képesek vagyunk rá, de ahhoz kéne h ne Motta játszon, meg sztem Grosso is lemaradt elég sokszor! Storarinak is sztem a kapuban kéne maradnia a szezon végéig. Én bíziok abban, h meg lesz a 4. hely és jövőre a BL-be bizonyíthatunk!!! Az Udinese sztem be se fog jutni a BL-be! Akkor meg miért ne mehetnénk mi, akik viszont 100% hogy bejutnánk!!!!

336679 2011.04.04. 21:06:47

Egyébként a calciopoli előtt számtalanszor előfordult, hogy "nem játszott jól, de nyert a Juve". Ki nem szarja le, hogy hogy játszott? Nyert. Lippi alatt is kedves sajátosság volt, hogy egy helyzetből lett gól alkalmanként. Annak is ugyanúgy örültem.

260706 2011.04.04. 21:36:04

[DartagnanX](#347465): "...amikor a pénzt osztjuk a szerkesztőségben!" Áhhh.. tudtam én, hogy csak álca ez a zebra-örökbefogadásos gyűjtögetés... :P

336679 2011.04.04. 22:01:58

[bobix](#347753): Á nem, a zebra pénzből szexuális segédeszközöket veszünk. A merchandising (bianconeri blog pólók és egyéb ajándéktárgyak), reklám- és szakértői bevételeket szoktuk szétosztani a szerkesztőségben.

telhetetlen 2011.04.05. 13:03:53

[Dartagnanx](#347760): szakértői bevételek? Van aki azért pénzt ad nektek? Amúgy a többi OK.

DartagnanX 2011.04.05. 13:53:04

[telhetetlen](#348096): Persze, azokat Zombori Sándor, Mészöly Kálmán és Puhl Sándor álnéven publikáljuk más orgánumokba.

telhetetlen 2011.04.05. 14:15:12

[DartagnanX](#348136): ÁÁÁÁ, értem. Köszönöm Üdv.: Nyilasi

260706 2011.04.05. 19:20:00

[DartagnanX](#348136): hát ez kész... =)) =))
süti beállítások módosítása