bntemp

bntemp

Meccsre kéne menni

2013. augusztus 04. - s4tch

A sorsolás után elkapja az embert a láz, az új idény közeledtével elragadja a lelkesedés, és tervezi az utat, nézi a párosításokat. Aztán van, hogy ír nekünk üzenetet – nem tudni, hogy milyen megfontolásból. A meccsrejárás az egyik legújabb turistacsalogató iparág: és mint minden, hatalmas lehúzás. Semmi sincs ingyen, de azért jó tudni, hogy meddig lehet úgy elmenni, hogy az ne tűnjön pofátlanságnak.

A sorsolás után elkapja az embert a láz, az új idény közeledtével elragadja a lelkesedés, és tervezi az utat, nézi a párosításokat. Aztán van, hogy ír nekünk üzenetet – nem tudni, hogy milyen megfontolásból. A meccsrejárás az egyik legújabb turistacsalogató iparág: és mint minden, hatalmas lehúzás. Semmi sincs ingyen, de azért jó tudni, hogy meddig lehet úgy elmenni, hogy az ne tűnjön pofátlanságnak.

A mai posztot egy Facebook-on érkező üzenet generálta: az egyik olvasónk megkérdezte tőlünk, hogy hogyan juthatna el egy meccsre. Kapott tippet, olyat, amelyet jó szívvel tudtunk neki ajánlani. De már most szeretnénk jelezni, hogy mi nem szervezünk utakat. Ha mi utazunk, akkor egyénileg szoktunk (van, hogy teljesen egyedül). Elég nagy a rutinunk ebben, 1997-ben voltam először olaszországi bajnokin, volt idény, hogy sűrűbben, volt, hogy ritkán jártam: nem tartom elsődleges fontosságúnak ezt dolgot. Viszont posztot írni meg kéne belőle, mert nagyon sokan teljes homályban vergődnek a téma kapcsán.

Külföldre meccsre járni komoly anyagi áldozat. Anélkül is az volna, hogy a különböző kezeken átfutó jegyek végül dupla áron jutnak el az emberekhez. Mi mondjuk szerencsések vagyunk, a hivatalos jegybeszerzést szeretjük, de tudjuk, hogy mennyi embert átdobtak már a palánkon. A feketepiac úgy változott meg, hogy nem jegyüzérek vannak, hanem a csoportok, amelyek hivatalos úton elintézik a jegyeket – aztán feláron adják tovább. Van, hogy ebbe a láncba beékelődik egy egy újabb szereplő is, aki szintén rárakja a maga hasznát – ezzel sincs gond, csak az, hogy teljesen illegális a dolog. Nem jár semmi ingyen, az is erőfeszítés, ha valaki néha e-maileket ír az olasz kontaktnak – csak ezt nem kell emberbaráti szeretetből fakadó tettként értékelni. Jómagam szurkoló-, sőt, ultrabarát vagyok, szurkolók között érzem jól magam, de azért az elég poénos, hogy a Donyeck elleni meccsen a magas jegyárak miatt azok tiltakoznak, akik iszonyatos felárakért húznak le turistákat. Mondom: lehet, de akkor ne beszéljünk elvekről, mert hülyén jön ki. Hiszen az a helyzet, hogy ez egy tökéletesen illegális rendszer így.

Beni már megírta a Celtic elleni meccs kapcsán a posztját, és néhol túl enyhén fogalmazott. Támadni ezúttal sem fogunk senkit, de azért jó, ha felhívjuk bizonyos dolgokra a figyelmet.

Akkor hát mi legyen? Az olasz jegyelosztási rendszer bonyolult: van, hogy kiemelt kockázatúvá nyilvánítanak bizonyos találkozókat, amelyre aztán csak szurkolói kártyával, lakcímigazolással, vagy egyéb más dokumentummal lehet bejutni. Nekünk pár éve van már szurkolói kártyánk (és egy Rómától nem messze lévő csoport regisztrált tagjai vagyunk), de még így is bajos néha a jegyszerzés. Más kérdés, hogy kimondták már Olaszországban: személyes adatokat sért a szurkolói kártya léte. Mindenesetre még él a rendszer. A klub észlelte, hogy a külföldi drukkerek felé is kellene nyitni: létezik már az International Membership, amely szintén egy egyfajta szurkolói kártya (itt lehet igényelni). Ha nem vagyunk magatehetetlenek, és egy picit utánanézünk a dolgoknak, kevesebb az esély arra, hogy átverjenek bennünket. A Szuperkupa-döntőre már 20 eurós jegyeket is lehetett vásárolni a kártyával a Curva Sud-ba, a Juve táborába (kíváncsian várjuk, hogy milyen jegyárakkal lehet majd találkozni a meccs kapcsán…).

De még egyszer mondjuk: van annál fontosabb, minthogy meccsre járjunk. Idő- és pénzenergia, ráadásul az ember eljut egy olyan életszakaszba, hogy a felelősségi viszonyai megváltoznak, és örül, ha egyáltalán vasárnap délután le tud ülni a tévé elé, hogy megnézze az aktuális bajnokit. Tehát tönkre ne tegyük magunkat emiatt. És gondolkodjunk. Menni fog ez. Tudsz magadnak jegyet intézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr548240714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339140 2013.08.04. 22:44:55

Hogynemondjam azért fordulnak hozzátok mert nem akarják, hogy lehúzzák őket az ún. szervezett csoportok. A jegy szerintem a legkisebb gond. Nem mindenkinek van Juve szurker haverja, ezen felül nem mindenkinek van olyan aki esetleg hely- és nyelvismerettel is rendelkezik. Így hát marad a lehúzás vagy az indokolatlanul nagy kaland veszélye ami még többe is kerül(het). Persze egy bianconeri blog melegbár beindítása segíthetne barátokat szerezni mindenkinek.

295377 2013.08.05. 13:51:48

Ezért ajánlot a RUJ-jal, vagy a JCH-val felvenni a kapcsolatot. Ők szerveznek jó áron utakat, és szívesen segítenek ha netán valaki egyénileg akar utazni akkor is. Mondjuk irigyelek Dino, nekem még sajna nem adatott meg, hogy kijussak Olaszországba meccsre. "Csak" Pozsonyban voltam egyszer BL selejtezőn. Az felejthetetlen élmény marad Nedved, Del Piero, Camoranesi, Giovinco, Trezeguet, Buffon és a többiek. De azoknak akik nem jártasak ajánlott segítséget kérni. Egyedül nem ajánlott nekivágni az ismeretlennek. Am ha vki jegyet akar rendelni, az még a Juve hivatalos honlapján utánajárhat, még az egy viszonylag rizikómentes lehetőség!

340119 2013.08.07. 14:52:59

OFF - Bianconeri Facebook: Ehhh, ne erőlködjetek, reménytelen. Még véreink nagy része sem érti az iróniát. :(((((( (62 fok, Milan, és Erzsébet-híd) Facepalm.

334188 2013.08.07. 17:36:15

[grell](#1500757): Hát utálok nagy szavakkal dobálózni, de egy kicsit nekem is elment a kedvem az emberektől.:( Pedig én általában jó véleménnyel vagyok mindenkiről. Egyébként meccsekről nem lesz valami összefoglaló? Én tegnap fél óráig bírtam nézni. Oké, hogy felkészülés, de tavasszal ugyanilyenek voltunk, és Conte se arról híres, hogy tanul a hibáiból. Ezt az 5-3-2-t el kéne felejteni.

262910 2013.08.07. 18:49:24

[ForzaBianconero](#1500998): fb-re mindig teszünk ki összefoglalókat. a 3-5-2-t nem kell temetni, hozott 2 bajnoki címet. felkészülés közepén nincs értelme formáról beszélni. [grell](#1500757): ez a bejegyzés sem ment át mindenkinek...

348517 2013.08.08. 11:57:56

[grell](#1500757): de igen, erőlködjenek csak! az egyik legjobb a sztallónés volt.

347168 2013.08.08. 12:11:01

[ForzaBianconero](#1500998): Én fentmaradtam megnézni a meccset, a következő tapasztalatokkal lettem gazdagabb: - Tevez és Vucsi összjátéka reménykeltő - Conténak van humora: a Llorrente(195)-Giovinco(164) páros beállítását nem lehet másra fogni - Ogbonna egy fekete angyal, sokra viheti még zebracsíkos mezben - Guarin beférne - nem maradok fenn még egyszer felkészülési meccs miatt

347168 2013.08.08. 12:13:38

[grell](#1500757): A Fácsé legfőbb erényei a dezinformácó és a rémhírkeltés, tovább előre a helyes úton! :)))

346514 2013.08.14. 09:54:05

Az előkészületi meccsekhez: én a Sassuolo elleni 11-es párbajt és az Inter elleni első félidőt láttam. Utóbbiról csak annyit, hogy a mindenki által szanaszét vert Inter helyenként jobban játszott (!) és Vucsinics volt a legjobb játékosunk (!!). Azt beszélik, hogy Conte szétedzette a játékosokat és ólomlábakon járnak az alapozástól. Vesztettünk pontot? Nem. Akkor kit érdekel? A Szuperkupán viszont nem tudom majd elfogadni kifogásnak sem az alapozást, sem mást. Néhány játékoson mintha látszana a jóllakottság, Buffon is erre figyelmeztetett. Viszont az a mákhegy, ami tavaly a Laziót a kupadöntőbe reppentette, elég motivációt kell adjon a visszavágáshoz. A vereséget egyetlen esetben tudom csak elfogadni: ha megint 15 kapufát lövünk és hiába játszunk jobban, nekik 1/1 lesz a lövési mutatójuk. De a motiválatlan lötyögést és az elképzelés nélküli játékot nem tudom és nem is akarom elfogadni. Én sem fedeztem fel sok újdonságot, ami nem meglepő 45 értékelhető (?) perc után, de ez Conte dolga, oldja meg. Nem érdekel, hogy Rómában lesz, nyernünk KELL. A '30 ufficiale' vagy a BL serleg mondjuk feledtetne minden kisiklást, úgy az egész Conte érára vonatkozóan. Ja és még valami: Pirlo is okoskodik itt, hogy ha nem lesz alapember jövőre, akkor inkább lelépne. Scusami, de talán nem kéne elaludni a pályán és két év után LE LEHETNE VÉGRE SZOKNI A 16-OS KÖRÜL CSELEZÉSRŐL MEG HÁTRAPASSZOLGATÁSRÓL!!! Kispárnát ne kössünk a hátadra, barátom?
süti beállítások módosítása