bntemp

bntemp

#2006, #Arsenal, #10pont

2013. április 15. - s4tch

„szerintem ugyanúgy benne van a holnapiban az erődemonstráció ("nem vagyunk _annyira_ szarok, mint a bayern ellen"), mint a darti által felvázolt, alulmotivált fos. jobban érdekel a csapat hozzáállása, mint az eredmény.”

SzárnyasSzavú S4tchy a Bianconeri listán

„szerintem ugyanúgy benne van a holnapiban az erődemonstráció ("nem vagyunk _annyira_ szarok, mint a bayern ellen"), mint a darti által felvázolt, alulmotivált fos. jobban érdekel a csapat hozzáállása, mint az eredmény.”

SzárnyasSzavú S4tchy a Bianconeri listán


Az apátia ránk is átragadt kicsit, hiszen a kiesés óta nem volt posztunk, így talán jogosan tartunk tőle, hogy a csapat – különösen a tegnapi Milan-Napoli kilátástalan játékát látva – is kicsit belealszik a hátralevő fordulókba. A napokban már Darti is hangot adott félelmeinek, miszerint a BL-kiesés megalázó természete és a bajnokságban összeharácsolt komoly előny együtt már problémát okozhat a fejekben. Ráadásul a Lazióról beszélünk, akik ellen Contének mindig meggyűlt a baja.

Persze, hogy mindenki emlékszik Alex góljára tavalyról. Arra viszont már talán kevesebben, hogy az a meccs nagyon hasonlított az idei Lazio-meccsekre: ment a Juve, meglett a vezetés, de a rómaiak kvázi az egyetlen kaput találó lövésükből (fejesből) egyenlítettek, és nem bírtunk Marchettivel. A 81. percben jött Alex, pedig már alig hittünk a győzelemben. Aztán Rómában éppen két ziccere volt egymás után a Laziónak, a másodikból leindultunk, és a csodálatos kontra végén Pepe benyomta a meccs egyetlen gólját. Ez sem volt egy gálaelőadás. Idén először a bajnokin nőtt a seggéből is keze Marchettinek (0-0), majd jött a kupapárharc, ahol Torinóban Pelus gólját újra Mauri egyenlítette ki, a visszavágón pedig őrületes hajrá végén kiestünk. Tehát tavaly két nehéz győzelem, idén két bosszantó döntetlen, és egy még bosszantóbb vereség a mérlegünk.

Ehhez vegyük hozzá a bevezetőben vázolt motivációs problémákat, amikhez csak hozzátett, hogy tegnap a Milan-Napolin a számunkra legkedvezőbb eredmény született. Most már senki nem emlékszik rá, hogy két héttel ezelőtt legyalultuk az Izét, a közhangulat meglehetősen fagyos a Bayern által a pofánkba nyomott tükör miatt. A bajnoki címet már talán a játékosok is lekvittelték magukban, hiszen hét meccsen mindössze 11 pontot kell szereznie a Juventusnak, hogy biztosan bajnok legyen. (Kicsivel, zárójelben: ugye mindenkinek megvan, ahogy 2006-ban az Arsenal elleni negyeddöntős kiesés után nyolc forduló alatt majdnem elbalfaszkodtunk 10 pont előnyt?) És biztosan fáradtak is, mert nem akármilyen meccsek vannak mögöttük. Ezt a helyzetet kell kezelnie Contének, már csak azért is, mert ha nekimegyünk a Laziónak, szinte biztos, hogy nyerni fogunk.

A rómaiaktól hiányzik majd a komplett balszárny (Radu és Lulics), nem lesz ott a legrutinosabb védőjük, Biava, és lesz a csapatukban három olyan játékos, aki hosszú sérülés után tér vissza: Klose a Roma ellen még nem is bírta végig a meccset, Mauri másfél hónap, Stankevicius pedig egy év után játszik először. A védelem közepén az önveszélyes Ciani és a szintén keveset játszó Cana lesz, előttük pedig a biztosan hullafáradt Ledesma és a szar formában levő Hernanes kap szerepet. A Lazio kétszer is emberhátrányban játszott hosszú ideig, méghozzá hozzánk hasonlóan a hét közben (Fener), aztán a római derbin, ráadásul nekik egész évben az volt a bajuk, hogy rövid (és hitvány) a padjuk, így a kulcsjátékosok sokkal inkább szét vannak fingatva, mint nálunk. A BL-helyekről már valószínűleg letettek, számukra már csak egy fontos meccs lesz idén: a hazai pályán lejátszandó kupadöntő, ahonnan sokkal könnyebb kijutni az EL-be (hihetetlen, de nekik talán tényleg céljuk ez), mint a bajnokságban végigverekedni a hátralevő fordulókat.

 

Klose mellől hiányozni fog


Conte csak Chiellinire nem számíthat, az ő helyén valószínűleg Peluso kezd (de vajon miért nem az ezen a poszton közel tökéleteset nyújtó Caceres?), és a Gazzetta szerint Conte most fogja kipróbálni azt a 3-5-1-1-et, amit Münchenben kellett volna. Ez úgy néz majd ki, hogy

Buffon – Barzagli, Bonucci, Peluso – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Marchisio – Vucsinics

Ezt az indokolhatja, hogy bár a Lazio játékát Hernanes irányítja, a labdakihozatalok Ledesmán keresztül történnek, övé a Pirlo-poszt, így ha rajta folyamatosan ott kolonckodik Marcsi, be tudjuk őket nyomni a kapujukba. Ez nem rossz ötlet, már csak az a kérdés, ki fog gólt lőni, de hát ez egész évben kérdés volt, úgyhogy most nyugodtan tegyünk úgy, mintha tudnánk, éppen melyik középpályásunk talál majd be.

Keményen meg kell fogni a zseniális Klosét, nem szabad lövőhelyzetet engedni nekik 20 méteren belülről, mert gyakorlatilag a középpálya minden tagja kiválóan lő távolról, és ki kell fárasztani őket annyira, hogy az egyébként is roskatag védelmük záróizmai végül elengedjenek. És persze jó lenne nyerni, hogy megmutassuk, nincs semmi bajunk, köszönjük, jól vagyunk. Ez a cél ma este.

Ezt pedig lehetetlen megunni

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr818240630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

257237 2013.04.15. 11:36:40

Én jobban örültem volna, ha nyer tagnap az AC Mailand, akkor 9 pont lenne az előny. Következő forduló velük, nem valószínű, hogy nyernek Torinoban, így ők nem lépnek közelebb. A Napolinak viszont elég könnyű a sorsolása, ők elég sok pontot hozhatnak, jó formában is vannak. Nekünk valóban a motiváció lesz a legfőbb ellenfelünk, a következő 2 meccsből jól kellene kijönni, különben vér és veríték lesz a végjáték.

339140 2013.04.15. 12:34:59

A nyáron meg kell venni Marchettit Rubinho helyére.

346607 2013.04.15. 13:50:38

Kíváncsi leszek a játékra. Ha Conte tudja motiválni a kiesés után a csapatot, akkor meglesz a bajnoki cím, de simán el lehet ezt is balfaszkodni...

320092 2013.04.15. 14:07:58

Bízom benne, hogy ez a csapat már több annál, hogy ezt innen elbukja. Azért óriási pofon lenne, ha nem tudnánk behúzni a scudettót /főleg úgy, hogy ahhoz még az elkövetkezendő két meccs sem kell papíron/.

346514 2013.04.15. 14:11:34

Na most akkor... Nem értem én ezt a temetői hangulatot, de tényleg. Egy rakás szar az idei olasz mezőny, tavaly asszem 13 x-ünk volt, jelenleg meg 9 meccset nem nyertünk meg kettős terhelés alatt, igaz ebből 4 vereség. Ezzel együtt hogy a p*csába ne nyernénk már meg a bajnokságot?! "ha", "akkor" és társaik, erre csak annyit tudok mondani, hogy mehet a búsba Conte is és a játékosok is, amennyiben nem bírunk összeszedni 11 szaros pontot (amennyi egyébként nem kell majd, mert a Napoli sem a kínai nagyfal hosszúságú győzelmi sorozatairól híres idén) a következő 9 meccsen. Nem értem, ha eddig bíztatok Vucsinicsben, akkor most miért nem hisztek benne, hogy kiprésel még magából pár dugót? Egyébként a Milant még pofán kéne verni a péklapáttal, majd azután lehet tartalékolni a következő szezonra, ez becsületbeli ügy kell legyen a Bayern elleni impotencia után. Azt amúgy vágja valaki, hogy Balotelli neve mellett miért szerepel még két meccs eltiltás a Gazzettán? Nem két sárgával meszelték el a nápolyi ellen?

262910 2013.04.15. 14:16:20

[juventino_1897](#1199565): balotelli kapott egy meccset a sárgák miatt, majd plusz kettőt dumáért (a negyedik játékvezetőnek mondta, hogy "cazzo guardi", azaz "mi a faszt lesel"), így ha a fellebbviteli szerv nem törli el a +2 játéknapnyi pihenőt, kimarad neki a juve-meccs is.

334309 2013.04.15. 14:22:18

[juventino_1897](#1199565): már egyet tegnap letudott, biztos azért. [Tonhalacska](#1199388): esetleg vivianót

347168 2013.04.15. 15:13:07

Erődemo lesz és kész. A többi le van sz@rva. Remélem most már vége a picsogásnak.

311858 2013.04.15. 15:18:15

Nagy játékot nem várok ma estére, de szerencsére a Lazio is totál ki van már facsarva. X vagy egy nagyon sovány győzelem. Szerintem. Kikapni nem kellene, mert a Milan után jön a városi derbi, majd ez életéért küzdő Palermo. Nem károgni akarok, de úgy gondolom, hogy sajnos látható lesz majd BL párharc negatív hatása, és a következő 4 meccs "kitűnő" ahhoz, hogy beragadjon a csapat. Ne legyen igazam.

348517 2013.04.15. 15:41:37

"tegyünk úgy, mintha tudnánk, éppen melyik középpályásunk talál majd be." - :) Itt az ideje, hogy Pirlo ismét beköszönjön, és bár sanszos az x szerintem is, de Pirlo megpattanó löketével behúzzuk.

266801 2013.04.15. 15:49:55

Én sem értem, mire ez a siránkozás. Azt gondolom, ez a hozzáállás most a szurkolókat jellemzi és nem a csapatot. De majd este választ kapunk rá. innen elbukni a bajnoki címet... azért nem Del Neri ül a padon, és a pályán sem Mottak, Martinezek szaladgálnak. Ha ezt a bajnokságot elbukjuk, az is sporttörténelem lesz. Viszont tényleg kerülgetné Pogbát a Real??

347168 2013.04.15. 15:50:29

"(de vajon miért nem az ezen a poszton közel tökéleteset nyújtó Caceres?)" Azért, mert Martin majd a Milan ellen fog kezdeni és újra duplával fog kedveskedni Abbiatinak :)))

295377 2013.04.15. 16:00:26

A címben jelzett 2006-os Arsenal elleni kiesésünkkor ki volt az edző? Ja hogy Capello? És ő jó edző? Ugye, hogy nem annyira? Mert szerintem motíváció terén nulla volt, a mutatott játék terén meg pláne. Lőj egy gólt, és utána ne kapj egyet se! Ez volt a taktikája. És az a csapat kikből állt? nagyon jó játékosokból, akik egyenként remekek voltak, de mint csapat? Most meg egy nagyon jó motivátorunk van, aki sajnos a Bayern ellen benézett valamit, de ettől a motiválás megy Conte-nak. És most lehet nem olyan jó a keret, de egymásért küzdenek igazi csapatként. Most 11 pontot nem fogunk leadni! Pláne úgy, hogy meg kell verni a Lazio-t, a Milant, és a Torot, max még a Palermot, és miénk matematikailag is a bajnokság. 4 nehéz meccsünk lesz, de szerintem innen már nem fogjuk elbukni a bajnokságot!

295377 2013.04.15. 16:01:20

Miért ment el kétszer?

334309 2013.04.15. 16:13:59

[babo410](#1199748): mert chrome-ot használsz, és ráfrissítettél az oldalra. ha tippelnem kellene. ezzel a capellós eszmefuttatással nem leszel nyerő a szerzőstáb néhány tagja előtt, de annyit talán te is belátsz, hogy capello mindig, mindenhol, minden csapatával nyert. nem csinált sehol sem nagy varázslatot, csak nyert, de azt mindig.

311858 2013.04.15. 16:29:10

[Jumpman23](#1199724): Részemről ez mondjuk nem siránkozás, de egyszerűen elő szokott fordulni "mindenhol", hogy egy ilyen BL bukta negatív módon rányomja a bélyegét a következő időszakra. Az meg tény, hogy 4 elég kemény meccs vár a csapatra. Nem siránkozom, csupán óvatos vagyok, és nem várok nagy játékot sem ma, sem a következő 2-3 meccsen. Remélem tévedek.

266801 2013.04.15. 16:42:55

[Caran78](#1199791): nem címzetten írtam. Értem egyébként a félelmed, a pakliban benne van, de én jobban bízok Conte-ban és a csapatban. Eddig összahsonlíthatatlanul több szól mellettük, mint amellett, hogy nem sikerülne megtartani az első helyet. Lehet, hogy ma botlunk, sőt, lehet, hogy a Milant sem rakjuk meg, de hogy a Napoli nyerje a scudettot... arra is nagyobb esélyt látok, hogy mi igazoljuk le az első földönkívüli futballistát. Azok után, hogy az idegenek a Juventus arénában fedik fel létüket. Uhh, milyen irigyek lennének a milánói barátaink. :)

350181 2013.04.15. 16:56:49

Remélem kipróbálja végre Conte a már emlegetett 3-5-1-1-et,szerintem jó lenne. Ezt a bajnokságot valahogy úgyis behúzzuk. Viszont a stábnak nem ártana már mostanság kitalálnia,hogy kiket akarunk majd leigazolni,utálom amikor augusztus végén igazolunk(bár pl Ibra,Q) beváltak, de sztem nem szerencsés. Ha marad ez a rendszer,akkor én jövőre kipróbálnám úgy, hogy az egyik oldalon a szélen mindig egy támadóbb szellemű játszana pl:Pepe(naon hiányzott idén), nem egy klasszis,de sokoldalú és igazi harcos. Asamoah mehet be középre,onnan el lehetne passzolni vkit...Meg amit már többen is írtatok kell még egy játékrendszer. Amúgy tényleg szar,hogy a Bayern elleni vereség miatt olyan mintha vége lenne a szezonnak.Én utoljára ennyire szarul a 2003-as Bl-döntő után éreztem magamat,pedig az se most volt.Az elmúlt pár napban nem is foglalkoztam már a csapattal,a kövi meccsel mint korábban,hanem már az átigazolásokon agyaltam meg a nyári felkészülésen.

346607 2013.04.15. 17:17:37

@benitoNST: "capello mindig, mindenhol, minden csapatával nyert" Ez mondjuk a bajnokságra igaz, de a BL-ben a Milanos aranygeneráció után nem tudott maradandót alkotni. Meg aztán az angliai edzősködésre se lehet sok jót mondani (tény, hogy legalább kijuttatta őket a VB-re és továbbmentek a csoportból, de ennyi). Amúgy én sem értem ezt a kriptahangulatot. Európa 8 legjobb csapata közé jutott a Juve, ez elsősorban Conte (és másodsorban Pirlo) érdeme. Capello óta nem volt ilyen jó a csapat, és - ahogy már írták előttem - most nem csak az eredmények jók, de a játék is élvezetes. Azért írom, hogy el lehet bukni innen a scudettót, mert tényleg el lehet. Remélem, hogy Conte van olyan jó edző, amilyennek tavaly láttuk, és a szart is kimotiválja a játékosokból.

262910 2013.04.15. 18:27:12

[babo410](#1199743): "Lőj egy gólt, és utána ne kapj egyet se! Ez volt a taktikája." hát ez tényleg egyszerű, mint a fakocka. nem is értem, hogy nem látott át a szitán az akkor kurva erős milan vagy bármelyik másik olasz klubcsapat. amúgy nem szerettem capellót, nem szerettem nézni a csapat meccseit, de azt vitatni, hogy kalap úr jó edző-e, nem ízlés kérdése. azt meg vegyük észre, hogy a bl teljesen más kávéház, mint a bajnokság, és nem csak az ellenfelek nehézsége miatt. nincs olyan csapat, ahová odavágnak egy valagnyi pénzt meg egy jó edzőt, és hüpp-hüpp barbatrükk, kész is a bl-győztes csapat. általában kb. 3 év kell ahhoz, hogy egy garnitúrát csúcsra járassanak, és addigra lehet újra nekilátni a csapatépítésnek. az, hogy lippi a második szezonjában bl-t nyert, párját ritkítja. ezt nem csak capello, ugyanúgy a mostanában ész nélkül ekézett conte védelmében írom.

262910 2013.04.15. 18:29:41

[Tommaso87](#1199840): conte a bayern-visszavágó után elmondta, hogy aki azt hitte, triplázunk, az nem ért a focihoz. (nyilván nem a végsőkig reménykedő szurkolókra értette.) ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne kenődj el, a klubnál a helyén kezelik azt a két vereséget. behúzzuk a bajnokságot.

339991 2013.04.15. 22:43:31

Gratulálok.

346514 2013.04.15. 23:01:44

[EstiKornél](#1200215): köszönjük, sok sikert a kupadöntőben! Ami Kalap urat illeti: a római 0-4 és a mutogatós Totti bácsi után mindentől hánytam, ami római, számomra Van der Sar-szerű rémlom volt Lippi után Capellót a kispadon látni. Ancelottival ellentétben viszont neki Juvés múltja is volt, ráadásul az eredményeket is hozta, de emellett az is tény, hogy Lippi gyengébb állományú Juventusokat is BL-döntőbe vitt. És mint Benito felhívta rá a figyelmünket, a szuperJuvéval majdnem elvesztette a bajnokságot. Nálam egyelőre még mindig Lippi a Numero Uno, utána Conte, aztán Capello, de amit DéDével műveltünk, azért rohadjon el cobolli Gigli és Blanc is. Deschamps úgy vállalta el, hogy még a Serie B sem volt biztos, aztán a bajnokság megnyerése után, de még a szezon vége előtt menesztették ezek a gyökerek... Pedig neki aztán volt karizmája, nem úgy, mint Ranieri papának vagy Zaccheroninak (Dio Mio...), lehet megspórolhattuk volna ezt a kálváriát. Egyébként ha már szóba került Zac és látthattuk ma játszani: Candrevát mi a búbánatért nem tartottuk meg? A 2009-10-es rémálom ritka üde színfoltjai közé tartozott, fiatal, olasz, sokoldalú, gólerős, pont illene a mai csapatba.

262910 2013.04.15. 23:05:12

[juventino_1897](#1200229): dd lemondott, nem menesztették. utólag a karrierje legnagyobb hibájának nevezte. candrevát én is megtartottam volna, annak a tavasznak az egyik elfogadható játékosa volt.

346514 2013.04.15. 23:35:35

[s4tch](#1200232): valóban lemondott, de valami olyasmi volt, hogy "nem egyezett a vezetőség és az ő elképzelése a jövőről", azaz nyilván nem támogatták a terveit. Vajon mit kért, hogy rúgjuk ki Del Pierót és Nedvedet? Szóval ezért írom Cobolli-Gigliék számlájára, de egyet kell értsek DéDével, karrierje legnagyobb hülyesége volt. Azért bízom benne, hogy ha Conte egyszer távozik, Deschamps visszajön még. Pogba biztosan örülne neki. :) Vidal egyébként mekkora király már! Viva Re Arturo! Ma mindenki megérdemelte az ölelést, jó volt látni, hogy Conte újra üvöltött, mutogatott, kihívta az embereket és a végén mindenkihez odament pacsizni. Csak beadni tanulnának már meg a vonal mellett rohangáló embereink...

350106 2013.04.16. 00:19:59

Benitónak jár egy vidrázás; azt mondta, hogy 8 pont kell a scudettóhoz, közben csak hét. :) Kokó:"Udinesében nehéz lesz" :D Tetszik ez a 3-6-1, párszor még megnézném idén!

346607 2013.04.16. 08:25:46

Megkockáztatom, hogy az első félidő a szezon eddigi legjobbja volt. Szerintem hatalmas kő esett le Conte szívéről, hogy nincs már kettős terhelés. :) Tegnap olyan volt a vonal mellett, amilyennek megszokhattuk tavaly. Pont az ellenkezője történt, mint amire számítottam. Már csak a Milan és a Sampdoria maradt, akit a Juve idén nem vert meg bajnokin. Remélem őket is sikerül még :)

346607 2013.04.16. 08:29:00

Jah, és ha szerencsénk van, akkor május 5-én lesz meg a scudetto :)

350181 2013.04.16. 09:33:10

@juventino_1897: Candrevával kapcsolatban én is egyetértek,príma kis játékos(technikás,jól lő, tud beadni!!! elfért vna idén a jobb oldalon @EstiKornél: grat nektek,szimpatikus csapat a Lazio, már tavaly is nekik szorítottam, persze csak a Juve után. Azért egy ilyen kerettel ez a 3-as terhelés brutál volt nekik,ráadásul ha nem sérül meg Klose akkor még versenyben lennének a 3. helyért tuti. Rem behúzzák a kupát,megérdemelnék az elmúlt 2 szezonban mutatott fejlődésért..

350181 2013.04.16. 09:47:30

@s4tch: azért most már javult a hangulatom(nem kicsit),a rangadós mérlegünkön is javítottunk, amit ugye korábban Benito hiányolt.. Ez kellett volna a Bayern ellen is a kezdeti nyomás mellé 1 gyorsgól(lehetőleg egy szar megpattanó lövésből),hogy jobban fájjon nekik..bár akkor lett volna az sztem,hogy csak 2-1re nyerünk..mindegy majd jövőre Forza Juve

346364 2013.04.16. 09:53:57

Ez csak nevében volt rangadó. A Lazio nagyon elfárdt az idény végére. A 2. félidő már unalmas volt. Ez nem kritika, de miért cserél Conte a 84. és 85. percben? Akkor inkább ne is cseréljen. Mikor beállt Q arra gondoltam, hogy én a helyében mindent rálőnék meg cselezgetnék, ha egyáltalán labdába érek, erre rálövi a kezdő körből. Fociztam korábban én is. Szerintem annál frusztrálóbb (ifistákra nem igaz)nincs, mint egy ilyen meccsen (ellenfél erőtlen 2-vel megyük megvan a meccs) beállni 4-5 percre. Ez már a majdnem megalázó kategória. Mit érezhet ilyenkor a cserejátékos? Ilyen szituban nem bízik bennem az edző, csak időhúzásra használ.

346514 2013.04.16. 10:57:18

[JUVEloko](#1200543): beérném ezzel az unalommal hétvégén, verjünk két gólt a 24. percig és utána futassuk a Milant egy órán keresztül. Q meg kiélheti magát a rossoneri ellen remélhetőleg, csak nehogy beszóljon Alessiónak a héten. :D Egyébként Vucsi kinyilatkoztatott: kikérte magának, hogy ő lusta lenne és kijelentette, nem kell ide Alexis Sanchez, mert bár jó játékos a chilei, a Juvénak van a legerősebb támadosóra. Félted a helyedet, mi? :)

337297 2013.04.16. 11:12:02

[juventino_1897](#1200574): Mármint a Juvénak van a legerősebb támadósora Torinóban. :D

346607 2013.04.16. 11:18:53

[Cucu](#1200584): Azért a Bianchi-Meggiorini duót sem kell alábecsülni. Mondjuk egy Anelka-Bendtner duóval felveszik a versenyt :)

346364 2013.04.16. 11:57:40

[daneeka30](#1200587): Anelka-val kapcsolatban nehéz nyilatkozni, mert 35 perc alatt nem lehet sok dolgot leszűrni a játékából.

266801 2013.04.16. 14:31:02

[JUVEloko](#1200543): a cserét én sem értettem. Nagyon sajnálom, hogy Q ilyen helyzetbe kerül, ha egyáltalán pályára is lép. Több, mint valószínűnek tartom, hogy ő nyáron megy.

346364 2013.04.16. 21:36:38

[Jumpman23](#1200742): Nem kimondottan Q miatt gondolom így. Megalázó ez Giak-nak is bárkinek az lenne, egy ilyen szituban. Perszee, ha egy ifista ilyenkor beszállna pár percre neki, nem az, de itt más a szitu.
süti beállítások módosítása