bntemp

bntemp

Visszafogott mérgelődés

2012. október 24. - s4tch

Mivel az első két mérkőzést nem sikerült a megfelelő magabiztossággal behúzni, sőt, egyáltalán nem sikerült őket behúzni, ezért a Nordsjoallefsealand ellen az lett volna a cél, hogy 8-10 góllal nyerjünk, csodálatos játékkal, hogy az áhított 20 pont meglegyen. Hiszen már nemcsak két jutalompontra, hanem hatra lett volna szükség ehhez. Nézzük, miért nem sikerült.

Mivel az első két mérkőzést nem sikerült a megfelelő magabiztossággal behúzni, sőt, egyáltalán nem sikerült őket behúzni, ezért a Nordsjoallefsealand ellen az lett volna a cél, hogy 8-10 góllal nyerjünk, csodálatos játékkal, hogy az áhított 20 pont meglegyen. Hiszen már nemcsak két jutalompontra, hanem hatra lett volna szükség ehhez. Nézzük, miért nem sikerült.

Az európai átok lecsapott ránk Dániában is. Immáron kilencedszer sikerült döntetlennel elhagyni a pályát, most viszont egy Lech Poznannál is gyengébb csapat ellen.

A kezdőcsapat megvariálása kimondottan rosszat tett a csapatnak. Lichtsteiner és Asamoah helyett inkább Vidal maradhatott volna ki, Matri helyett pedig a dán királyfi kezdhetett volna. Pogba a Napoli ellen kapott rövid idő alatt bizonyította, hogy tele van erővel és bizonyítási vággyal, Vidal viszont a dánok ellen már 30 perc után bizonyította, hogy hullafáradt, és kissé kiégett játékával nem kápráztatott el minket.

A döntetlen ellenére még saját kezünkben van a továbbjutás, azonban irtózatosan nehéz lesz idegenben azt a Donyecket elverni, amelyik egész simán verte a Chelsea-t, náluk gyorsabb játékot bemutatva. A hátralévő meccsek mindegyikét nyerni kell.

A statisztikákat megnézve egészen nyugodtan elképedhetünk. Kitáthatjuk a szánkat, kigúvaszthatjuk a szemünket, sőt, hangokat is adhatunk ki, esetleg hagyhatjuk, hogy kifröccsenjen vagy kifolyjon a nyál a szánkból. Én össze is szartam magam.

Nem csalás, nem ámítás. TIZENNYOLC szögletből nem sikerült egyetlen gólhelyzetet sem kialakítani. 30 lövésből 15 ment kapura, ebből sikerült EGYETLEN gólt lőni.

A Football Managert két ilyen meccs után szoktam letörölni. Ez viszont sajnos egy valódi BL-meccs volt, amit végig kellett szenvedni nézni.

Az első félidőt elnézve annyit állapítottam meg, hogy inkább adjuk el a stadiont, de valahogy igazoljunk egy normális csatárt, mert marha kevés lesz ide Giovinco, akinek 50 helyzet sem elég egy gólhoz. Matri sem nevezhető gólérzékenynek, ezt hétről-hétre bizonyítja. Az ilyen ellenfelek ellen kell egy olyan játékos, akinek a látványától is befosnak az ellenfelek. Egy kegyetlen gyilkos, aki nem gurítja oldalhálóba a labdát, miután elvitte azt a kapus mellett.

Az biztos, hogy nem a dánoknak kell szégyellniük magukat, amiért gyenge játékkal tartottak otthon 1 pontot. Elképesztő volt, hogy minden lövés alé odaért valaki, minden próbálkozást kitolt a kapus.

Biztos vagyok benne, hogy Contéval a padon nem így állnánk 3 meccs után, de ezen felesleges gondolkodni. Conte a csoportkör végéig nem térhet vissza, így viszont könnyen az lehet a vége, hogy kiesünk a Bajnokok Ligájából. Emiatt nem lenne nagy sírás-rívás részünkről (persze nagyon szomorúak lennénk), mert szerintünk a bajnokság - idén legalábbis - mindenképpen fontosabb a BL-nél, és a csapat összetétele sem indokolja, hogy már ebben az évben a végső győzelemre törjünk.

A gond az lehet, hogy ha kiesünk, akkor az EL-ben kell tovább bohóckodni, ami szintén fárasztó, de pénzzel és hírnévvel sem igazán jár. (Viszont az UEFA-rangsorba beleszámít az EL; az ott szerzett pontokkal is lehet kalapot ugrani. A harmadik kalap szívás. - s4tch)

Érdekes, hogy egy Real Madrid, egy Barcelona (két olyan csapat, amelynek a kerete sokkal több tartalékot rejt) sem teszi meg a biztos továbbjutás tudata nélkül, hogy egy BL-meccsen rotál. Asamoah, Lichti, Vucinic helye a kezdőben lett volna, ahogy a kőlassú Luciót sem a gyorsan szaladgáló dánok ellen kell bevetni. Aztán, ha megvan a 2-3 gólos vezetés, akkor kell lecserélni őket, hogy pihenhessenek. (Tökéletesen igaz. A bajnokságban van 38 meccs arra, hogy eggyel előzzük a Napolit, a BL-ben meg van 6 - illetve már csak 3 - dobásunk, hogy jobb gólkülönbséggel a Chelsea vagy a Sahtar elé kerüljünk. Akkor is a BL-re kell a tutit tartogatni, ha szerintem is fontosabb a bajnoki cím, mint egy BL-nyolcaddöntő. - s4tch)

Egyszerűen lenéztük a dánokat (amit egy bloggernek lehet, azt a Juventus stábjának nem feltétlenül), pedig nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen csapatnak ezek a meccsek hatalmas bulik, és kitépik a szívüket is. Láttunk más kiscsapatokat, akik a nagyok ellen feltett kézzel léptek pályára, talán a tippmix ijedtség miatt. A dánok viszont nem ilyenek. Járt már így errefelé a Sporting, és hiába nem lett vereség a vége, a tanulságokat le kell szűrni azért.

Ha a Bajnokok Ligájában akarunk lazítani, akkor inkább negyedikek legyünk, és lehet a bajnokságra koncentrálni. De ha komoly céljaink vannak, akkor a legerősebb kezdővel kell mindig pályára lépni.

Hiszen ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél, és a labda gömbölyű.

Ui.: pluszban érdekes hír lehet, hogy miután Quagliarella sikerrel nyilatkozott egy olyat, hogy "Egyszer szívesen dolgoznék Zemannal", Conte a lelátóra küldte. Ezek alapján őt többet nem látjuk már a pályán - Contét ismerve.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr898240358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

316709 2012.10.24. 15:00:05

Végre egy meccs amit nem csalt nekünk össze Moggi,és még Muntari gólját is megadták!

337455 2012.10.24. 15:00:59

Quagliarella nélkül pedig sanszos, hogy simán kiesünk a csoportkörben :(

348111 2012.10.24. 15:02:45

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! azt hiszem egy edzést rá lehetne áldozni csocsózásra. segítene megérteni hogy A BABÁN KERESZTÜL NEM LEHET!! ez a szélekrekiadós onnan beadós tegnapi támadójáték ennyire volt impotens. bonucci laposan előrevágott labdáival vállvetve. nincs veszve a továbbjutás és nem matekról beszélek, csak nem ilyen játékkal...

343952 2012.10.24. 15:40:41

Európa Liga legjobb 16 közé jutásért: Juventus - Videoton... amúgy sokat mondó hogy az olasz bajnokságba 48 forduló óta veretlen most meg nem tudja megverni a nords, a nordsj, a nordjs ...azt a dán biz-baz szir-szar csapatot

258945 2012.10.24. 15:42:27

Tegnap az jutott eszembe, ha ez egy EL meccs, egyértelmű a helyzet, leszarjuk az egészet. Nem tudom elképzelni, hogy egy BL meccsre is nagy ívből teszünk, pedig nekem ez jött le az 1.félidő után. Csordogált a meccs, dekoncentráltság, majd lesz valami. Annyira alapjáraton zakatoltunk hogy a gól után kellett 10 perc hogy felpörögjünk. Ez a meccs bebizonyította, hogy (legalábbis a BLben biztosan) Conte nem tud érdemben hozzáférni a csapathoz a meccs alatt, különben nem így jövünk ki a 2.félidőre. Matrit el lehet felejteni, nálam betelt a pohár, ezt amit csinál bármelyik ifi megcsinálja, pl. Gabbiadini, úgysem játszik a Bolognában. Quagliarellát valahol megértem, volt 2 jó meccse, utána meg 2 hétig a padon találja magát, így nem is lehet formába lendülni, DE így benyalni egy rivális edzőjének nem lehet, pláne ha Zemanról van szó, elég nagy hülyeséget csinált Fabio.

258945 2012.10.24. 15:45:02

[zoleelej](#949854): következtetés, a dánok simán nyernék a Seria At, még ezt a hülyeséget nem hallottam. Megjegyzem a német bajnokságot meg jellemzi, hogy a torony magas elsőt, lealázza a Bate, vagy az angolt, hogy a MU otthon csak kín keservesen tudja lenyomni a Bragat...

334417 2012.10.24. 16:31:31

"A hátralévő meccsek mindegyikét nyerni kell." Miért kéne? Fejezzétek már be a dezinformálást. Ha a két hazait hozzuk, Ukrajnába jó eséllyel már továbbjutóként utazunk. Rosszabb esetben egy iksz kell ott.

343952 2012.10.24. 16:47:06

[t.junior](#949858): nem erre gondoltam hogy a dánok simán nyernék a serie a-t hanem hogy az olasz bajnokság magába úgy ahogy van szarrrr meg azért a braga jóval jobb csapat annál a dánnál a bayernt meg pont leszarom

336679 2012.10.24. 16:48:48

[calciodirigore](#949886): Abban az esetben, ha a Chelsea elveri a Donyecket, nem. Abban az esetben, ha X-elnek és mi nem verjük el a Chelseat, sem. Sok esetben nem vagyunk biztos továbbjutók, ha a következő két meccset nem nyerjük meg. De legyen neked igazad. Elméletileg lehet, hogy 2 győzelem után 11 pontos Donyeck, 9 pontos Juventus és 5 pontos Chelsea lesz a csoportban. Ebben az esetben a csoportelsőségért utazunk Donyeckbe, és a vereség sem számítana sokat.

347168 2012.10.24. 16:53:33

"A Football Managert két ilyen meccs után szoktam letörölni." :)

339362 2012.10.24. 17:39:23

annyi esélyünk van a továbbjutásra, mint a milánnak a bajnoki címre. azok a tények megmutatják a seria a erősségét, hogy a veretlen olasz bajnok csak fut az eredmény után... 2 olasz van a legjobb 32 között, ebből a milán bejut a legjobb 16 közé, és ott esik ki, mi meg majd kiesünk az el-ben valami norvég halászfalutól, két döntetlen után, idegenben szerzett kevesebb góllal...

347794 2012.10.24. 17:53:43

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!Hát egyenlőre ennyit.Sok sok x-et.

258945 2012.10.24. 18:07:59

[zoleelej](#949892): nem szép figyelmen kívül hagyni azokat a tényeket, melyek nem támasztják alá briliáns logikával kikövetkeztetett elméleted :) a spanyol bajnokságról elmond mindent hogy már a kezdete előtt eldől az első 2 hely sorsa, a bajnoki cím meg kb februárban :) uncsi

337297 2012.10.24. 18:34:48

[zoleelej](#949892): Azért kellett a Barcának is 94 perc, hogy le tudja nyomni a Celticet. Nem mintha ettől kevésbe lenne gáz a tegnapi ikszünk. :/ Sajnos tegnap Moggi csak ennyit tudott összecsalni.

274822 2012.10.24. 18:53:07

Látszik, hogy a félelmetes olasz bajnoki cím és veretlenség mennyit ér a BL-ben :D 9 döntetlen zsinórban európai porondon bravó :D

336679 2012.10.24. 19:03:22

[chicharito74](#949933): De milyen menő, hogy egyformán tudunk ikszelni a címvédővel, a legerősebb ukrán csapattal és az egész BL leggyengébb csapatával. Senki sem tudja utánunk csinálni.

347794 2012.10.24. 19:20:34

[Dartagnanx](#949972): Ez igaz:-)Fő az optimizmus.

347260 2012.10.24. 19:32:32

Szerintem nem kell ennyire pesszimistának lenni. Otthon megverjük a dánokat, idegenben egy pontot elhozunk az ukránoktól és otthon elverjük az angolokat. Ez így kijöhet nem? Bár sok mindentől függ. Azt hiszem nem gondoltam jól át..de továbbmegyünk! FORZA JUVENTUS!!!!!

338554 2012.10.24. 22:50:56

[uberkeci](#949968): Elírtál két betűt a nevedben, u helyett ü és k helyett g. Egyébként az első 6 remit még az előző garnitúra hozta össze, szóval EZ egyelőre három ikszet ér Európában. Ráadásul ezek közül kettőt is nyerni lehetett volna a hajrában. Pech.. De hogy a hülyeségtől függetlenül is nyilatkozzak a témában, régen sem ment minden flottul, aztán mégis ért valamit Európában (is): youtube.com/watch?v=AZk1y7UNZzY

275991 2012.10.25. 10:31:23

[zoleelej](#949892): Szerintem már nem szarod le a német bajnokságot, mindent elárul a spanyolról, hogy a német bajnok elveri, ezáltal a német bajnokság sokkal erősebb, mint a spanyol.

348087 2012.10.25. 14:04:08

a Válassz... -t mé nem lehet választani a gyorskommentekbe?

340119 2012.10.26. 10:55:07

Ezzel az egésszel igazából az a problémám, hogy még csak október vége van. Később leszünk csak igazán fáradtak, lehet, hogy akkor már helyzetünk sem lesz ennyi.

336679 2012.10.26. 17:53:16

[grell](#952027): Conte formaidőzítése tavaly is máshogy nézett ki. Az idény első felében csak kóválygott a csapat. A végén pedig sokkal jobban bírtuk szuflával. Most sem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy ez nem "tervezett" fáradás. De fene tudja.

337369 2012.10.26. 21:13:30

mik vannak?! a napoli bundázik, berlu papa elzárás? pedig én azt hittem, hogy csak a juve ilyen sátáni csapat :) ejnye, az olasz foci szégyenei...

346607 2012.10.27. 17:40:33

[Claudio Marchisio](#952384): A Napoli esetében ez ugyanaz a fogadási botrány, amiben Contét is elítélték. Ha jól tudom, megint egy kispadkoptató sokadrangú játékos mocskolta be a volt társait. Bár nagyon nem kedvelem a csapatot, valahol sajnálom is őket.
süti beállítások módosítása