bntemp

bntemp

A nápolyi 2. félidőt schmitteljük

2012. március 31. - s4tch

A sors akarta úgy, hogy egy fordulón belül játsszuk le a legnehezebb hátralevő meccsünket a Milannal. Mármint nem a Milannal, azok nem voltak nehezek. Hanem míg mi az észak-afrikaiakkal hadakozunk, addig ők a fantasztikus tavaszt produkáló Cataniához utaznak. Mindez magyarra fordítva azt jelenti: most vagy később.

A Juve fogadja még a Romát és a Laziót is a hátralevő 9 fordulóban, de egyik sem képvisel olyan játékerőt, mint a Napoli – még ha a strandkorlát-kékek meg is előzik az öblítőkékeket. Gyorsan megnézzük, minek kell történnie ahhoz, hogy kihasználjuk a Milan cataniai vereségét. Taktikai kisdoktori címet védünk!

A sors akarta úgy, hogy egy fordulón belül játsszuk le a legnehezebb hátralevő meccsünket a Milannal. Mármint nem a Milannal, azok nem voltak nehezek. Hanem míg mi az észak-afrikaiakkal hadakozunk, addig ők a fantasztikus tavaszt produkáló Cataniához utaznak. Mindez magyarra fordítva azt jelenti: most vagy később.

A Juve fogadja még a Romát és a Laziót is a hátralevő 9 fordulóban, de egyik sem képvisel olyan játékerőt, mint a Napoli – még ha a strandkorlát-kékek meg is előzik az öblítőkékeket. Gyorsan megnézzük, minek kell történnie ahhoz, hogy kihasználjuk a Milan cataniai vereségét. Taktikai kisdoktori címet védünk!

Contét akkora döntés súlya nyomasztja, hogy valószínűleg Kraszics deluxe adag nyálat kapott a héten a fülébe. Felálljon ugyanazzal a felállással, mint a Napoli, amivel kockáztatja, hogy ugyanúgy rommá verik, mint a nápolyi első félidőben, amikor ezzel próbálkozott? Vagy feltegye a mostanában defaultnak számító 4-3-3-at, amivel Nápolyban összejött az egyenlítés, sőt, a dominancia is a San Paolóban? Esetleg megpróbálkozzon egy olyan 4-2-4-gyel, amivel visszaszoríthatók a nápolyi wingbackek tébolyult felszaladgálásai?

A 3-5-2 mellett szól, hogy Lichtstenier és De Ceglie így előrébb felveheti a két nápolyi szélsőt, és a középpályára sem nehezedik akkora nyomás, hiszen nem lesz emberelőnyben a Napoli. Illetve dehogynem lesz, mert Cavani például mindig visszazár, és Lavezzi is a saját térfeléről indul, ha védekeznie kell a Napolinak, de legalább legnagyobb problémánk rejtve marad. Ez nem más, mint a labdakihozataloknál nyomás alá helyezett középpálya, amivel a Juve látványosan nem tud mit kezdeni. Szerencsére ez nem a Napoli nagy sajátja, főleg idegenben.


Aztán emellett szól, hogy a nápolyi védelem a szélről belőtt labdáknál távolról sem hasonlít Schmitt Pálra, azaz igencsak sebezhető. Az utóbbi 10 bekapott góljukból legalább 7-8 ilyen szituáció után esett, így Conte biztosan igyekszik majd kivinni a játékot a szélekre. Más kérdés, hogy De Ceglie igazi férfiisten lett hátvédként, ámde a beadásaiban kevés veszély van, Lichtsteiner – merthogy őt tippeljük a kezdőbe pusztán azért, mert jobban védekezik Caceresnél – pedig hasonló cipőben jár az utóbbi 2-3 hónapban.

Ezzel rá is térhetünk a 4-3-3-ra, ami folyamatosan elöl tartja két emberünket a széleken, a nápolyiak háromvédős rendszerének pedig szüksége van a wingbackek támogatására. Nápolyban is az hozta meg az egyenlítést, hogy Estigarribia visszatolta Maggiót a saját térfelére, és most sem lenne hülyeség, ha Campagnarót és Aronicát rengeteg egy-egyezésre késztetné Vucsinics és... na, igen. Ki a másik? Pepe rettenetes formában van, tőle nem sok minden várható, Kraszics a lelátón szurkolva is hasznosabb, mint a pályán, így talán Giaccherini lehetne a megoldás, bár ezen a poszton még nem nagyon láttuk. Esetleg átjöhetne ide Vucsinics, bár a legveszélyesebb támadónknak a rosszabb lábára tenni a kaput talán nem a legjobb döntés.

A 4-3-3-mal az is a baj, hogy a nápolyiak folyamatosan emberelőnyben lennének a középpályán, hiszen bár Vidal védekezésben is olyan magabiztosan mozog, mint köztársasági elnök a stencilgép mellett, Marchisio jóval kevésbé hatékony, Vucsinics pedig kizárólag pozitív energia sugárzásával segítene neki. Ezen kívül a rengeteg futóverseny sem biztos, hogy nekünk kedvezne – akár a védelmet, akár a középpályát nézzük.



Legfőbb szövetségesünk a Napoli fáradtsága lehet, Mazzari a napokban lankadtan ismerte be, nem véletlen, hogy a csapata inkább kapja, mint lövi a gólokat a meccsek hajráiban. A keretét ugyan megerősítették, de csak papíron, így pedig ugyanaz a 12-14 játékos húzza végig az egész idényt, ahogy tavaly is. A fáradtság jelei elsősorban a védelmen mutatkoznak, ami komoly segítséget jelenthet az újabban faszvakarásban utazó csatárainknak. Ne feledjük, Borriello kuka, Matri  egyelőre képtelen schmittelni őszi teljesítményét, Del Piero pedig nem fog kezdeni, hiába lőtt két rangadón is fontos gólt. Mit nem adnánk most egy jó Iaquintáért (csak félig vicc).

Krétázzuk fel a naptárba, holnap este újra élő közvetítéssel jelentkezünk a meccsről itt a blogon. Facebookon beépített embereink segítségével egész nap lesznek exkluzív hírek a csapat felkészüléséről, és a nápolyiak érkezéséről. Találkozunk holnap!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr588240030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334240 2012.03.31. 13:43:50

off: te aztán dühös vagy a palkóra:P :) on: amúgy nagyon jó meccset várok, 7-0-ra nyer a Juve, a végén Buffon fogja végigcselezni az egész pályát, hogy a végén elegánsan felgurítsa a pipába, meglássátok!

334309 2012.03.31. 14:55:29

[Pauleta](#768450): kedves schmitt úr, kérem, bocsásson meg a durva tréfák miatt.

334417 2012.03.31. 15:03:46

[benitoNST](#768456): Kicsit hosszan fogalmazta meg a srác, szerintem ennyi elég lett volna: "Kit érdekel itt is Schmitt, te buta fasz?" És máris egyet lehetett volna vele érteni!

Laccy93 2012.03.31. 15:23:34

Nulla vagy Benito! Na, úgy nem mellesleg szokás szerint jó cikk:)Külön tetszik, hogy, Pauleta személyében kifejlesztettetek egy új troll fajt, a házitrollt. Olyan, mint a többi, csak belülről bomlasztja a közösséget. Zseniális! Tudom, hogy a ti művetek, ne is tagadjátok... Nápolyt meg meg kell csapni, én valahogy nem tartom őket olyan félelmetesnek. Ha nem tudnak kontrázni, akkor a legnagyobb veszélyforrást ki is kapcsoltuk.

266801 2012.03.31. 15:32:58

[Pauleta](#768450): ez egy szabad ország. ez azt jelenti, hogy például ha neked nem tetszik egy blog, akkor megetheted, hogy nem olvasod az ott megjelenő írásokat. szóval, minden jót. egyébként úgy gondolom, teljesen korrekt dolog azon az emberen röhögni, aki önszántából húzta magára a bohócruhát. Ez pedig kimondottan vicces: Vidal védekezésben is olyan magabiztosan mozog, mint köztársasági elnök a stencilgép mellett.(Idézőjelet szándékosan nem írtam, azt hallottam most valahol, hogy így is megfelel formailag. igaz, nem írógéppel írtam a kommentet, de akkor is... Igazi férfi munka volt. :)

259061 2012.03.31. 15:33:13

Pauleta erősen fogalmazott, de jelentős igazságtartalommal bír a mondanivalója. Egy smittpalis poén amúgy is Kgyenge egy igényesnek szánt blogon, de hogy 5ször ismételd meg valamilyen formában, az inkább a "kritikán aluli" minősítést vonja maga után... Én nem vagyok juvefan, így nem belülről "bomlasztok", és szerintem is illene lemondania a köztársasági elnöknek, de ez a cikk attól még SZ@R.

bababubu 2012.03.31. 15:46:36

Pauleta, van gyors komment is, amit kifejezetten neked és a hozzád hasonszőrűeknek találták ki. pl: Ti nevezitek magatokat újságírónak? vagy: Emiatt a cikk miatt fogok az ellenfélnek szurkolni!

montoya 2012.03.31. 16:23:05

Politikai szál megjelenése egy sportblog oldalon merész húzás. Kár új frontot nyitni, nem elég nekünk a milánói hullarabló-duó??? Plagi bá védelmezői között ritka a jó humorú, kellemes társaság, csak magunkkal tolunk ki, ha megjelennek ezek a "szent hit harcosai" nálunk...

KBenc3 2012.03.31. 17:26:14

Ezt a cikket most jó volt elolvasni, Schmittel kapcsolatos dolgokkal nem kéne foglalkozni, de nem oszt nem szoroz ilyen hangnemben ebben az irományban. Ami ebben a az írásban kifejezetten tetszett, hogy nem érződött a szokásos lenézés a Napolival szemben, sokkal elegánsabb és kellemeebb olvasni.

345112 2012.03.31. 17:59:10

[Laccy93](#768476): házitroll . beszarás . nagyon jhó !

MikeAinsel 2012.03.31. 18:03:58

Emiatt a schmittezés miatt fogok a Juvénak szurkolni! Ha már mást nem tudunk tenni a politikával, legalább röhögjük ki.

308733 2012.03.31. 19:04:31

[KissBela](#768488): Talán, mert minden minimális tartású embernél kicsapta ez a hurkatöltő a biztosítékot, és szerintem, mivel 1 olimpiai bajnok sportolóról van szó, aki a sportszerűséget a jelek szerint szimplán csak 1 másolandó szónak tartja, nyugodtan megemlíthető. Persze a focinak semmi köze a politikához, nem igaz? :)

zsolti 2012.03.31. 20:07:53

Aki nem schmittezik, az hüje... ez akkora magaslabda és a annyira megalázó, hogy csak a röhögés segít... vagy egy 7-0 ide

juvebt 2012.03.31. 20:19:02

Nagyon tetszik minden! A Vidalos hasonlat pedig rendkívüli. Holnap meccs után remélem már csak két pont lesz a különbség! [Jumpman23](#768487): +1

MrHydeIrr 2012.04.01. 12:18:50

[cs9999](#768805): OFF anyam schmittet ugy utalja mint a sz... az olimpiai cimet is csak a csapatanak ismeri el. igazabol ez egy hatalmas eges es Orban is csak azert nem nyilvanosan koveteli a lemondast mert pali onallositotta magat. Millioan plagizaltak/nak, inkabb az a gaz hogy azota is atlatszoan hazudik szinte a kijelentesei utani masodpercekben mar tenyekkel cafoljak. Nyilvan nem veletlen h ez most kerult elo, ez egy kulon gusztustalan fejezet. Ez minden szempontbol csunyan ra fog egni az orszagra. ON estere egy qrva jo mecs es egy 92. perces gyoztes Sanyi gol a vagyam.

295377 2012.04.04. 19:23:17

Nagyon jó cikk lett! Schmittet el is felejthetjük, már elhúzott a francba! Lényeg, hogy a Milanosok pont fordítva látták, mint lett, vagyis nem mi, hanem ők bvotlottak. Zseni meccs volt, a Napolinak alig volt momentuma is. Pedig szerintem ott is efgy zseni ül Mazzari személyében. És ezt nem csak a BL szereplésük okán mondom. Az csak engem igazol. Én már mikor odakerült tudtam mekkora zseni az ürge. Conte meg még nála is nagyobb ász!
süti beállítások módosítása