bntemp

bntemp

Hollywood, de nem úgy

2012. március 26. - s4tch

Mindenki által ismert hollywoodi klisé, hogy a földön lévő, mindenki által lesajnált jófiú utolsó erejét összeszedve lepofozza a gonoszt, és a végén övé a kocsi, pénz, nő, győzelem. Vélhetően tegnapi ellenfeleink is ebben a forgatókönyvben reménykedtek, elegánsan elfeledve, hogy a jófiúk fekete-fehérben játszanak és nincsenek a padlón. Ennek ellenére voltak hollywoodi pillanatai a tegnapi meccsnek - a továbbiakban erről és másról is értekezünk.

Mindenki által ismert hollywoodi klisé, hogy a földön lévő, mindenki által lesajnált jófiú utolsó erejét összeszedve lepofozza a gonoszt, és a végén övé a kocsi, pénz, nő, győzelem. Vélhetően tegnapi ellenfeleink is ebben a forgatókönyvben reménykedtek, elegánsan elfeledve, hogy a jófiúk fekete-fehérben játszanak és nincsenek a padlón. Ennek ellenére voltak hollywoodi pillanatai a tegnapi meccsnek - a továbbiakban erről és másról is értekezünk.

A mérkőzés kezdetén, ahogy azt korábban ígérték, a Juve szurkolói kitettek magukért: az egész stadion részt vett a meglehetősen pofásra sikeredett koreográfiában.

 

And the Oscars for Best Art Direction goes to...

Ahogy az egy normális forgatókönyvhöz illik, a történetvezetés kicsit kacskaringós volt. Az első félidőben ugyanis némiképp meglepő képet láthattunk: veszélyesebben támadott az ellenfél. Pirlot követő emberfogással (Poli hatásosan alakította Szundi árnyékát) teljesen kivették a játékból, így a támadójátékunk döcögött, míg a vendégek  többször is eljutottak a kapunkig - de Buffonon nem lehetett kifogni. Mivel védekezésben Marchisio nem lépett ki a bal oldalra elég gyakran, Maicon meglehetősen szabadon játszhatott. Azért Matri elrontott két helyzetet, pedig a fejesénél senki nem zavarta (lehet, hogy ez volt a baj?).

Contéban bíztunk, hogy lép majd valamit, és sikerül megváltoztatni a meccs menetét - és így is történt! Az igen rosszul játszó Matri és Pepe lehozatala, valamint Bonucci és Del Piero Sándor becserélése ugyanis megváltoztatott mindent. A Juve átállt a 3-5-2-es felállásra, amivel Vidal és Marchiso tehermentesíteni tudta Pirlot, a támadásban veszélyes Cacerest pedig fel lehetett vinni az ellenfél leggyengébb játékosára, Nagatomora. Így középen emberfölénybe kerültünk, ebből lett Marchiso lövése, ami után az első gólt eredményező szöglet következett. (Caceres remélem, hogy órákat ad Matrinak abból, hogyan kell ziccerben fejelni.)

Ranieri nem tudott mit kezdeni Conte húzásaival, és egyértelmű fölénybe kerültünk. A hollywoodi elemet pedig Del Piero csempészte a játékba: előbb adott egy szenzációs labdát Vucsinicsnek, de az igen indiszponált crnagorác gyermeteg megoldást választva lábon lőtte a kapust. Persze egy filmben minden jelenetnek értelme kell, hogy legyen, így ennek is megvolt: fél perc múlva a nagyot játszó Vidal átadása után Del Piero már nem kegyelmezett, és meglőtte idei első bajnoki gólját! Innentől teljesen egyértelművé vált, hogy mindhárom pont Torinóban marad. Chiellini még majdnem rúgatott egy gólt Quagliarellával, majd maga tesztelte az ellenfél kapusát, de maradt a magabiztos két gólos vezetés és győzelem.

A siker kulcsa ezúttal - amellett, hogy néhányan, így pl. Buffon és Vidal, nagyot játszottak - az volt, hogy Conte nagyon jól nyúlt a meccsbe. Ranieri az első félidőben a 4-1-4-1-es felállással (Forlán rendszeresen visszalépett a középpályára) sikeresen ölte a Juve játékát, és a kontrák is veszélyesek voltak - ráadásul a gyakori juvés labdavesztések után volt is lehetőségük ellentámadásra. A cserékre, és a taktikaváltásra azonban már nem volt válasza vendégtrénernek: Caceres és De Ceglie fullback-ként kitűnően lezárta a széleket, a Vidal-Pirlo-Marchiso hármas pedig egyértelműen uralta a pálya közepét. A főhős tehát az első félidei kisebb szenvedés ellenére talpra állt, és a bölcs öreg varázsló (Del Piero) segítségével győzedelmeskedett. Lehet, hogy vannak, akik nem ezt a forgatókönyvet akarták, de az biztos, hogy nekünk tetszett, amit láttunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr58240022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zzz888 2012.03.26. 13:21:36

Jó írás! idén nagyon sokszor eszünk milánóit... caceresnek is ez lehet a kedvence... és állítólag Sanyival tárgyalni akarnak a hosszabbításról :D

Pip úr 2012.03.26. 13:21:55

"a támadójátékunk döcögött, míg a vendégek többször is eljutottak a kapunkig" Még az összefoglalók szerint is az első félidőben 4 helyzetünk volt, míg az ellenfélnek 3. Ez mitől döcögés? 100%-os gólhelyzeteink voltak, csak van egy borzasztó Matri :D Én értem, hogy fantasztikusak vagyunk és a másodikban nyerhettünk volna 4-5 góllal is és az internek mozzanata sem volt, de éppen h ez a nem normális dolog szerintem :D Főleg egy derbin :)

bmacsai 2012.03.26. 13:33:13

Conte ribancot csinál a játékosokból, nem tudják összezárni a lábaikat. ennyi börcit még akkor sem kap a csapatom, amikor engem fizetnek be a körhintára. vidal viszont nagyon brutális volt tegnap, nem győztem hangsúlyozni a körülöttem elhelyezkedő transzferguruknak, hogy nem eladó két torresért sem. Egy Conteval töltendő estéért pedig még a barátnőmet is szó nélkül odaadnám

335692 2012.03.26. 13:46:14

Sanyi góljánál amit tol a kommentátor az valami félelmetes! :D

344520 2012.03.26. 13:59:06

[bmacsai](#762694): Heheheehhe, ez jó volt. Az biztos, hogy, ha így folytatja Conte és jönnek a kupák, akkor a legnagyobb legendák közé emelkedhet a klubnál. Az viszont, aki látta a meccset, az több dologról is megbizonyosodhatott: 1.: De Ceglie még mindig csak cserének lenne jó egy ilyen nagy csapatnál, akar, de ez nem elég. 2.: a támadó gépezet, valami félelmetesen rossz. Pepe, Matri, Vucinic. 3. Caseres, a Juve és Conte Jolly Jokere. A védelemben bárhol játszhat és jól!!! 4.: Gigi és Alex még mindig isten császár. 5.: a közönség minden tiszteletet megérdemel, végig üvöltöztem én is velük, félelmetes hangulatot teremtettek, talán Olaszország legjobb stadionja már ebben az aspektusban is(Napoli drukkerek is jók). 6: Nyáron minden meglévő pénzt, amit csak el lehet költeni azt egyedül a támadó gépezet felfrissítésére kell költeni. Pepe, Q, Matri, Vucinic, mehet isten hírével, ez lepkefing lesz a Bl-ben, amit ők csinálnak. Vucinic cserének jó, amíg tehermentesíti a nyáron érkező jó játékost, úgy is csak 5 meccsenként játszik elfogadhatóan. Meg, ha marad pénz, azt egy balhátvédre kell költeni, vagy Zieglert kipróbálni(Conte remélem belátja, hogy hibázott vele kapcsolatban).

Huba_Mester 2012.03.26. 14:12:43

csalódott vagyok, mert az első félidőt látva úgy gondoltam csoda is történhet... de vagy mi lassultunk be valami oknál fogva, vagy a Juve kezdett el focizni a 2. félidőben... (lehet, h az utóbbi az igaz, ami talán még szörnyűbb). de akit kiemelnék: Buffon.. hogy ne menjek messzire: ő olyan, mint Julio Cesar és Castellazzi. Julio Cesar képes hihetetlen bravúrokra, már-már emberfelettiekre, de vannak sajnos valamikor elég csúnya hibái. Castellazzi nem a hatalmas nagy bravúrok mestere, de ő viszont nagyon magabiztos, nem hibázik.. hát Buffon meg: bődületes nagyokat véd és nem hibázik... ő talán jelenleg a világ legjobb kapusa...

338554 2012.03.26. 15:10:13

[Huba_Mester](#762750): Szerintem Conte jobban tartott Ranieritől, ezért volt a több védős, valamivel védekezőbb felállás, amit a félidőben nyugodtan lecserélhetett, mivel Rani papa egyetlen ötlete az volt, hogy Pirlo játékát ellehetetlenítse. Utána már nagyon érződött az emberelőny a középpályán. Buffon pedig zseniálisan véd, újra a régi fényében tündököl. Egyszer egy buckán megpattanó labda alatt rúgott el, így az szépen begurult a kapuba, de több vicces hibájára nem nagyon emlékszem. Általában ha verik, akkor nagy góllal, vagy a védelemmel együtt játsszák ki, ritkán múlik rajta egy-egy kapott gól.

345933 2012.03.26. 15:55:47

[Huba_Mester](#762750): nem talán. Buffon a világ legjobb kapusa. Hivatalosan is.:)

claudio 2012.03.26. 16:33:38

Amit Caci csinált Matri ziccerénél, az egészen bámulatos volt. Elindult a labdával, szétnézett, meghozta a döntést, majd akkurátusan végrehajtotta azt. Aszittem összefosom magam. Pedig mi is történt valójában? Az egyik szélen játszó játékos beívelte a labdát a centerhez. Hétköznapi eset. Legalább is az volna egy átlagos csapatnál. De a Molinarón, De Ceglie-én, Grossón, Mottán, Pepén stb. nevelkedett közösségünk minden bizonnyal megkönnyezte az esetet. Viszont a rendkívüli eseménysor végén Matri gondoskodott róla, hogy újra otthonos érzés töltsön el bennünket: ez a mi csapatunk! Köszönjük! Gyanítom továbbá, hogy legkésőbb a következő szezon elejére Caciból is kitöröljük ezt deviáns képességet...

IoSonoInterista 2012.03.26. 16:53:51

gratula a Juvénak...pedig én elhittem az első félidőben, hogy behúzhatjuk, csak aztán jött Ranieri a jó kis cseréivel :)

Faketty 2012.03.26. 17:49:54

Szép, és értékes győzelem. Sanyinak többet kellene játszania, mert még mindig hülyét csinál az ellenfelekből, FORZA JUVE.

338144 2012.03.26. 18:51:45

Nem kell itt fikázni most senkit, örüljünk már :D Vucit meg Matrit meg Q-t sem kell eladni, nézzétek meg Huntelaart is hányan temették aztán ontja a gólokat... Zseniális meccs volt a tegnapi, én nagyon örültem. Viszont! Olaszul nem tudok, így szeretném kérdezni, hogy mit írtak ki a Juventinok a koreo alá (illetve két a két szintre). Próbáltam lefordítani, de ezek a webfordítók inkább csak újabb feladványt adnak :D Előre is köszi!!

295377 2012.03.26. 22:21:02

Q nem volt szerintem tegnap olyan rossz. több lehetőség kell neki, hogy felvegye a ritmust, és meg kell erősödjön fizikálisan. Jó lesz ő. Vucinic is jó volt, de kezd visszaesni. remélem nem jön elő a szokásos formája. DP és Buffon egy zseni volt. Cáceres és Matri összehasonlítása fölösleges, igaz Matri csúnya helyzeteket hagyott ki. De Cácerest nézzétek meg hogy lőtte a gólt! Szögletből jön a laszti, ő az egyetlen aki felugrik, és Cesar is csak nézi az egészet, semmit nem csinál. Tehát neki könnyebb volt, és ezzel nem akarom lekicsinyelni, mert nagyon szép volt a gól. Pepe nagyon gyenge volt, sajnos. Jobb és bal bekk sem árt a nyáron. BL-re kell a védelembe vki, sztem bal szélre és középre is, kell egy pírló pótló, két szélső, és v két támadó. az 6 db játékos. Támadókra nem szabad spórolni. Rossi, és Higuaín pl. Sztem megint 100 millát el lehetne költeni az erősítésekre.

since1897 2012.03.27. 00:16:31

A természet rendjének megfelelően győzött a Juventus a zsiványok ellen. Szerintem nincs mit hozzá fűzni! :D Egyébként itt mindenki kiemel vkit a csapatból h aktuálisan kit kell éppen fikázni és kit kell szeretni. szerintem jók vagyunk, meg van az akarat, küzdőszellem, sőt még az elképzelés is, de minden téren ránk fér az erősítés. Kivéve Buffont :)

loko 2012.03.27. 10:14:30

Nem a kedvenc csatársorom a Vucinic Matri Pepe trió, de az első félidőben összehoztak 4 ziccer-t, tehát azt mondani hogy félelmetesen rossz, kicsit túlzás. A hármasból jelenleg Vucinic maradhatna, mivel úgy látom Alex-el nagyon szépen meglátják egymást. Matri biztosan lesz jobb formában is, Pepe lehet hogy "kiégett". De Ceglie-t kár bántani, szerintem évek óta most van bal bekkünk. Felér a támadásokkal, szerzett gólt is, kapitális hibákat nem vét. Mit várunk még egy bal bekktől? Formája és játéka alapján jelenleg sztem helye van a kezdőben, viszont Pepe-nek nincs helye és Matri helyett is játszhatna Alex. Egyébként pedig egy 2-0ra megnyert derbi után én nem fogok fanyalogni, mert ez szép teljesítmény. Legjobbak voltak: Gigi, Vidal, Alex, Cáceres és Julio Cecar.
süti beállítások módosítása