bntemp

bntemp

Az elefántszelídítők

2010. december 06. - s4tch

Bár az eredmény alapján sima győzelem volt a hétvégi, az első 20 perc alapján akár lehetett volna másképp is. Persze, ha Grossonak Porschéja lenne, Ő lenne Sebők Vili - ennyit az alternatív valóságról, nézzük meg inkább, mi is történt valójában.

Bár az eredmény alapján sima győzelem volt a hétvégi, az első 20 perc alapján akár lehetett volna másképp is. Persze, ha Grossonak Porschéja lenne, Ő lenne Sebők Vili - ennyit az alternatív valóságról, nézzük meg inkább, mi is történt valójában.

Amikor 42,3 másodperc elteltével Sörensen felrúgta Morimotót, nem örültünk - aztán a játékvezető megkönyörült rajtunk, és nem ítélt büntetőt. A csapat azért még kb. fél óráig nem nagyon volt a pályán, a fiatal dán pedig még jó ideig azon agyalhatott, hogy "úristen, mekkora idióta voltam", mert fejben nagyon nem volt ott a pályán és a teljesítményével Mottát idézte. Ekkor azt hittük, hogy legjobb esetben is egy döntetlenre leszünk jók: a játékunk többnyire vaktában előrevágott labdákból állt, és olyan volt, mintha mi lennénk a Catania, ők meg a Juve - pedig nem is így van.

Aztán egy gyors gólváltást követően Quagliarella eldöntötte a meccset. Előbb ugyan Pepe gólját Grosso segítségével Morimoto még kiegyenlítette, de már akkor is látszott, hogy ellenfelünk védelme elég sebezhető. Az egyre meggyőzőbb Quagliarella szépségdíjas gólokat lőtt, amiből ugyan a lampardosat nem adták meg, de  ezt cinikusan úgy értékelhetjük, hogy legalább kompenzálták a bírók az elmaradt tizenegyest. (A bennünk élő Puhl Sándor viszont egyből replikázik, hogy "hibát nem lehet egy másik hibával kijavítani"). A második félidő már a Juventusé volt, bár néha  az is kiderült, hogy a védelmünk nem a legjobb formáját futja - kivéve a mindenhol felbukkanó Chiellinit. Azért ha Kraszics vagy Iaquinta jobban koncentrál/szerencsésebb, akkor a végére még nagyobb is lehetett volna a különbség. Különösen dühítő volt, ahogy Del Piero és Kraszics elbalfaszkodták a ziccerüket. (Mert a szerb üres kapus rontásában erősen benne volt, hogy Sándor nem adott valami jó labdát neki - ettől függetlenül persze még el lehetett volna találni a kaput.) Feltűnő volt, hogy miközben saját bevallásuk szerint a cataniaiak fő célja szélek levédekezése volt, ez egyre kevésbé jött össze nekik. Kraszicsot menetrendszerűen borogatták fel a második félidőben, a beívelések után pedig rendre veszély alakult ki - amiben nem kis szerepe volt a bizonytalankodó Andujarnak.

Néhány játékosról még pár szót: Maxi Lopez semmivel nem igazolta, hogy a Juventusban lenne a helye, igazából egy megmozdulására emlékszem: egy bedobásnál sportszerűen odaadta a labdát Sörensennek. Apropó Sörensen: amilyen meggyőző volt korábban, annyira ijesztő teljesítményt nyújtott az első 20-30 percben. Aztán felhozta magát egy közepes szintre, de a bénázásán elmehetett volna a meccs. A lecserélt Aquilani úgy tűnik, kisebb gödörben van, sokat hibázott, és nagyrészt az ő gyenge játékán múlott, hogy a Juventusnak gyakorlatilag nem létezett támadásépítése az első félidőben. A helyére állt Sissoko ellenben megbízhatóan takarított, és nem vállalta túl magát: a megszerzett labdákat rendre igyekezett odaadni annak, aki tud is valamit kezdeni vele. A meccs legjobbja pedig egyértelműen Quagliarella volt, de dicséret illeti a nagyot küzdő, és két gólpasszt adó Iaquintát is.

Vrööööm

A Catania majd' egy év után kapott ki otthon, azaz nem lebecsülendő a Juve győzelme. De az igazi erőpróba a Lazio ellen jön, az a meccs arról is dönt(het), hogy ki lesz a Milan első számú ellenfele. (Mondjuk a jelenlegi állás szerint a sztrájk miatt elhalasztják a fordulót, de még változhat a helyzet.)


A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr258239142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336679 2010.12.06. 17:46:49

Sissokonak vajon rosszul esik, hogy ezzel az utasítással küldik pályára: "Szerelj, majd add oda BÁRKINEK aki nincs nálad 3 méternél távolabb, és olyan mezt visel, mint te!" ? Mondjuk ebben legalább jó.

vektra 2010.12.06. 18:14:02

ha profi játékos akkor azért tisztában van azzal hogy a 40méteres keresztlabda nem az ő műfaja. azt sajnálom igazán a tegnapi meccsen hogy Sörensen nem igazán tudta igazolni azt hogy hosszútávon jobb lenne Mottánál így visszafog kerülni első számú cserének. nagyon lassú volt, volt pár buta belépője, de azért egy az egyben elég jó százalékkal tud szerelni.

337297 2010.12.06. 20:24:53

Nem is tudom eldönteni, hogy Chiello vagy Q volt-e a csapat legjobbja tegnap. Talán most Q nyerte ezt a csatát. :)

337786 2010.12.06. 21:41:58

[vektra](#255209): Nem a 40 méteres keresztlabdákról kell leszoktatni, hanem a 3 méternél hosszabb bármilyen passzokról. Egyszerűen nem találta volna el a berlini falat sem 5 méterről.

336691 2010.12.06. 22:32:37

sörensen középhátvéd, egy 4-4-2-ben egy szélsőhátvédnek olyan tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amik neki nincsenek. nekem tetszik, jó játékos lesz belőle, de sztem csak a védelem közepén, a szélére embert kell hozni. mindkettőre. vagy kiszurkolni, hogy de ceglie olyan formában jöjjön vissza, mint amilyenben megsérült.

257521 2010.12.06. 23:54:28

[_benito](#255464): Mondjuk Grosso helyett most már elkezdeném játszatni Traorét,ennél rosszabbat szerintem ő sem hozna. Hátha megoldódna a balhátvéd problémánk egy 5-10 évre DC-vel és Traoréval....vagy csak álmodozom? Amúgy Sörensen engem néha chiellinire emlékeztet...hosszú időre megoldódhatna a középhátvéd poszt is,ha fel tudna nőni Chiellohoz és Bonuccihoz. ÉN elsősorban a jobbhátvéd poszton gondolkodnék,h vagy fejben helyre tenni Mottát vagy hozni valakit illetve egy tökös középcsatár kell Q mellé,aki 20 gól fölött termel a szezonban. Nekem speciel Dzeko megfelelne kezdetnek. Viszont jobbhátvédet nem tudnék mondani,aki elérhető és jó is,így hirtelen.... Ja és balszélen nekem megfelelne Dzsudzsák,szerintem feküdne neki a játékunk. Köszi,hogy végig olvastad;)

crisss 2010.12.07. 01:41:18

@_benito, [sneco7](#255508): szerdán vagy csütörtökön jön a szélsőhátvéd keresés témaköre elvileg

255006 2010.12.07. 09:45:02

élvezetes meccs volt, gratula a győzelemhez. a bajnokaspiránsok között a Juve a második, vagy fogalmazhatok úgy is, hogy az öreg hölgy követi majd a Milant legtovább... sok sikert hozzá. http://granderoma.blog.nepsport.hu/archives/2010/12/07/Suletlen_kacsa/

262910 2010.12.07. 10:17:39

[sneco7](#255508): Traoré elég szertelen gyerek. Két meccsen láttam idén, nem kicsit fegyelmezetlen a tag, és nem is olyan labdabiztos, mint mondjuk Sörensen vagy Camilleri. Miután kiderült, Marchisio nem is rossz szélső, és némi pihenő után Pepe is összeszedte magát, nincs túl sok lyuk a keretben. A sérülésektől függetlenül szerintem csak két szélsőhátvéd és egy center kellene.

334233 2010.12.07. 10:20:28

Dzeko aligha fog jönni januárban, meg a nyáron se. Mourinho is vitte volna, de a Wolfsburg 40 misiért engedné csak el, annyit meg a Real se fizet érte. Mondjuk a 25 misi reális ár lenne, de ennyi pénze meg a Juve-nak nincs - pláne ha még mást is akarnak venni. Én személy szerint nem örülnék neki ha Dzsudzsák a Juve-ba jönne. Nem passzolna neki a Serie A, nem tud védekezni, ha meg mégis vissza kell zárnia, nem marad energiája támadni. Pont az erősségei nem tudnának érvényesülni a szigorú taktikai fegyelem miatt, éppen úgy vergődne mint amikor Stevens volt a PSV edzője. Akkora klasszis meg nincs, hogy simán elöl merje hagyni Del Neri azon az alapon, hogyha eljut hozzá a labda abból tuti gólhelyzet lesz (lásd: Robben, Cé). A Juve jelenlegi kerete meg nem bírja el hogy Kraszics mellett még a másik oldalon is védekezni kelljen a szélső mögött. Normális szélső hátvédek hiánya, ugye. Mellesleg hiába 12 millió a kivásárlási ára, nem hiszem hogy a PSV elengedné most. Miután Affelay-t már eladták a Barca-nak, még nagyobb szükségük lesz Dzsudzsákra ha bajnokok akarnak lenni. Maradjon csak most a PSV-ben, aztán nyáron mehet a La Liga-ba, az sokkal jobban feküdne neki.

258945 2010.12.07. 11:37:00

[IronRock](#255622): a kivásárlási ár lényege pont az hogy ha valaki, jelen esettben a Juve leteszi a 12 millát (nem fogja) és Dzsudzsákkal is megegyezik, akkor a PSV a feje tetejére is állhat, nincs beleszólásuk. Dzeko meg csak akkor lehet bármilyen realitás is ha jövőre megvan a BL, addig felesleges róla beszélni is.
süti beállítások módosítása