bntemp

bntemp

Legyen a szívekben béke, szeretet

2010. október 22. - s4tch

A Bolognával semmi bajunk nincs, ezért a gyűlölködő rovat most elmarad. Abban reménykedünk, hogy a két csapat színvonalas, sportszerű mérkőzésen küzd meg a három pontért, méltóan a klubok hagyományaihoz.

A Bolognával semmi bajunk nincs, ezért a gyűlölködő rovat most elmarad. Abban reménykedünk, hogy a két csapat színvonalas, sportszerű mérkőzésen küzd meg a három pontért, méltóan a klubok hagyományaihoz.

A francokat, hát persze, hogy utáljuk a bolognaiakat is! Hiszen 1986 óta tudjuk, hogy a tészta és a futball nem jó párosítás! És az olasz bajnokság tökéletesen igazolja ezt az állítást: ezért van az, hogy a tésztás városok csapatait (is) utáljuk.


A klub legnagyobb legendája

De a múltja sem szeplőtlen a hétvégi ellenfelünknek. Például nem is olyan régen a pallérozott, intelligens Szinisa Mihajlovics volt az edzőjük – ami már önmagában is aljas dolog. Az sem szép, hogy a Juvét nem túlzottan kedvelő Carlo Mazzone két ízben is edzette őket, vagy hogy itt kezdte futballista pályafutását Roberto Mancini. De az egyenesen megbocsáthatatlan, hogy rászabadították a Juventusra Gigi Maifredit, akihez mérhetően rossz edző nem sok volt a klub történetében. A felelősök a pokolban a legnagyobb bűnösök között fognak ezért bűnhődni.

A bolognai védelem várható állapota a hétvégi meccs félidejében

Persze lehet arra hivatkozni, hogy a Bolognának milyen dicső történelme van. Lehet, csak értelmetlen. Valamikor a Triász-Júra határon nyertek 7 scudettót, ma viszont József Attilával szólva örülnének, ha valóra válna, hogy „a hetedik Te magad légy!”. Persze a reálisabb számukra az alsóház, de hát reménykedni mindig lehet. A századik születésnapjukat mindenesetre bennmaradással ünnepelték, de a zsúrnak vége, meglátjuk, most mire jutnak.

Persze az sem tesz jót a Bologna megítélésének, hogy egy olyan stadionban játszanak, amelynek lelátóján ott díszeleg a Keleti pályaudvar főbejárata. Érthetetlen a dolog, valaki nagyon vonatbolond lehetett arrafelé. De bezzeg jegyet, bérletet nem lehet abban az épületben venni, és azt sem tudják megmondani, mikor indul a hatvani gyors. Szóval az egész csak egy átverés, még vonat sincs benne.

Figyelem, a kettes szektorba vonat érkezik!

Gyakran tapasztaljuk, hogy rengetegen tengetik az életüket egyéniség nélkül, így van ez a piros-kékeknél is, hiszen a Bolognánál is felbukkan az annyi klubot megfertőző utánzás: 1909-ben alakultak, nyilván nem függetlenül attól, hogy abban az évben indult a világhír felé egy kitűnő, legendás magyar klub, a Kispest. Megértjük a piros-kékek rajongását, de talán maguktól is rájöhettek volna, hogy a foci jó dolog (és jó lett volna, ha nem színvakot alkalmaznak arra, hogy lekoppintsa a magyarok mezszínét).

Szóval, kedves bolognaiak, ha olvastok minket: ide a pontokkal, és talán megenyhül irányotokban a szívünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr498239036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

260706 2010.10.22. 14:53:32

Még mindig szívesebben eszek bolognai spagettit, mint milánói makarónit :P

334412 2010.10.24. 14:17:25

Remek beharangozó! :) Már sajnálom, hogy a Lazio meccsre pizzát rendeltem csak simán. :)
süti beállítások módosítása