bntemp

bntemp

Papíron sima lesz

2013. november 10. - s4tch

...legalábbis a bukik szerint:

Minimum 4.75-szörös pénz a kukások győzelmére?! Ennyire azért nem esélytelenek.

...legalábbis a bukik szerint:

Minimum 4.75-szörös pénz a kukások győzelmére?! Ennyire azért nem esélytelenek.

- A Napoli idén csak az autóskártyában Lola versenyautót játszó Roma kezei által vérzett el a bajnokságban. Aki látta a Roma-Napolit, tudja, hogy az afrikaiaknak több helyzetük volt, lőttek 3 kapufát, övék volt a terület és a labda, tulajdonképp csak Cannavaro kretén beugrójának köszönhették a vereséget: ő faultolt Pjanic szabigólja előtt, és a tizenegyes-kiállítás kombót erre pakolta rá. Vállalom: a Napoli szerintem minimum döntetlent, de inkább győzelmet érdemelt volna Rómában.

- A Benítez-féle Napolit eddig egy csapat játszotta le a pályáról: az Arsenal, Londonban. A kukások pár hónapja épülnek, az Arsenal évezredek óta ugyanazt játssza, rutinos BL-csapat, remek formában.

- Mindent összevetve a Napoli támadóalakzata a legerősebb a ligában. Bayern light: két gyors, _labdaügyes tükörszélső (általában Callejón és Insigne), egy mozgékony, gólérzékeny csatár (Higuain), mögöttük egy védekezni is képes, hajlandó gólpasszgyár (Hamsik). Adjuk hozzá, hogy Benítez ügyesen igazolt előre: az Insigne helyén ma vélhetően kezdő Mertens mostanában kezd belejönni a kölyökkutyás ugatásba, ezzel együtt a gólszerzésbe, rajta kívül Máris szomszéd és a morcos testű Zapata is kezdők lennének a 20 csapatos bajnokság minimum 16 gárdájánál. Idén csak a Roma és az Arsenal úszta meg ellenük kapott gól nélkül.

- Van edzőjük. Benítezt divat kutyázni, amit főleg az Izénél töltött pár hónapjára lehet felhúzni, de szerénynek egyáltalán nem mondható véleményem szerint egy BL-, EL-győztes, spanyol bajnok edzőt, a mostanában uralkodó 4-2-3-1 pápáját nem illik letegezni. Mikor DeLa bejelentette a Pincért, többen az Izénél töltött rövid időszakból levont "nem való Benítez az olasz fociba" állítást hajtogatták. Már most látszik, mekkorát tévedtek.

Mielőtt beszarnánk, nézzük, miért lehet mégis reális a buki-matek:

- Hátul nem a legerősebbek, ráadásul hiányzóik vannak: a Zuniga, Mesto, Britos hármas kidőlt, normál esetben minimum ketten kezdők lennének. Zuniga helyén a sokat jegelt, nem túl magabiztos Armero, Mesto helyett a védőtriót jobban érző Maggio, középen Albiol mellett Fernandez kezdhet.

- Inler és Behrami is otthonosabban mozog láncfűrésszel és baltával, mint labdával.

- Hamsik a bajnokság első 3 körében 4 gólt szerzett, úgy tűnt, a helyére került. Azóta viszont csak kétszer talált be, és ami még meglepőbb, nulla asszisztnál jár.

- A kukások ellen a calciopoli óta hat torinói meccsen 4-1-1 a Juve mérlege. A négy hazai győzelem esetén gólt sem szereztek a bilikékek.

- Az utolsó három bajnokin a Juve gólt sem kapott, hazai pályán idén még nem veszítettünk pontot.

Tehát nyerünk, mégpedig a következő összeállításban. A kapuban a világ legjobb kapusa, a 2 hete nem lepkéző Buffon. A védelemben a világ legjobb még aktív ex-wolfsburgos védője, Barzagli, mellette idén a világ legtöbb gólpasszát adó középhátvédje, Bonucci, és a világ legelérhetőbb cserehátvédje, Ogbonna. Előttük a világ legszebb középpályája, jobb szárnyvédőben a huncut tekintetű Isla, balján a világ legszebb tizijeit rúgó Vidal, a világ legszebb embere, Dino Vercotti második legszebb embere, Pirlo, a legnagyobb hímtaggal bíró futballista evör, Pogba, végül bal szélen a nevében nem-lengyelként legtöbb duplavét hordozó Asamoah. A csatársorban a legmagasabb Llorente és a legügyibb Tevez.

Marchisiót Conte állítólag "pihenteti", de inkább egyszerűen arról van szó, hogy Pogba kiszorította a kezdőből. Nándi és Q között még vacillál a Mester; mindketten korrekt formában vannak, a kéttámadós rendszerben mi inkább a cigóval kezdenénk, különösen az ex-csapata ellen, de a lóbaszó szépfiú sem tűnik homálynak. Chiellini kisebb sérülés miatt nincs is a keretben, Cacerest pedig a nemzeti kötelesség szólította a messzi Paraguayba. Utóbbival kapcsolatban Conte elböffentett egy félmondatot a sajtótájékoztatón, amiből a jövő heti szünet alatt posztot fújunk: Martin nélkül kénytelenek vagyunk újra elővenni a háromvédős rendszert, ami inkább szükségből, mintsem saját akaratunkból fog megtörténni. Igen, jól olvastátok: a csapat ma muszájból játszik 3-5-2-t. Ha felépülnek a sérültjeink, Conte szavaiból kiindulva valószínűleg állandósítjuk a Real ellen biztatónak tűnő 4-3-3-at (ami inkább 4-1-4-1 vagy 4-5-1, erről bővebben a későbbi posztban).

Addig viszont itt van egy kanálisok, szeméttelepek, tevék mocskának bűzét árasztó, bilikék csapat, akiket nagyon meg kéne szexuálni. Szándékosan nem néztem a tabellára a poszt írása alatt: bele sem gondolunk, mennyire maradnánk le a Romától, ha nem sikerülne gyepbe taposni az arabokat. Darti szerint 4:2-re nyerünk! Hajrá Európa!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr158240940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása