bntemp

bntemp

Válságértekezlet

2013. október 21. - s4tch

Ahogy ti, meg a Juventusnál mindenki, mi is úgy érezzük, hogy válság van - még akkor is, ha egy harmadik helyen álló csapatnál ez kicsit furcsának hat. Mi sem bizonyítja jobban kétségbeesésünket, mint hogy az általában jeles eseményekhez kötött közös poszttal jelentkezünk, és megpróbáljuk kitalálni, mi a baj. Dino kimarad ebből a körből, majd ha két hatost dob, visszaszállhat.

Ahogy ti, meg a Juventusnál mindenki, mi is úgy érezzük, hogy válság van - még akkor is, ha egy harmadik helyen álló csapatnál ez kicsit furcsának hat. Mi sem bizonyítja jobban kétségbeesésünket, mint hogy az általában jeles eseményekhez kötött közös poszttal jelentkezünk, és megpróbáljuk kitalálni, mi a baj. Dino kimarad ebből a körből, majd ha két hatost dob, visszaszállhat.

Mekkora a baj?


_benito: Én magam is kívántam egy ilyen vereséget, és továbbra is bízom benne, hogy csak erre volt szükség ahhoz, hogy felébredjünk. Az biztos, hogy akit ez sem ébreszt fel, az mehet a bánatba, akármekkora lokálpatrióta. Egyébként nagy a baj, mert mentális természetűek a legnagyobb gondjaink, és azokat nehezebb kezelni, mint a szar sportformát.

s4tch: Röviden: nagy. Hosszabban: nem nagy. Igazából azon múlik ennek megítélése, Conte mennyire képes záros határidőn (mondjuk egy héten) belül összerántani a csapat kósza motivációját. Verebes-faktorra várunk. Ez egy erős keret, tele remek játékosokkal, akik pár hét alatt nem felejtettek semmit a szakmájukból, viszont trágya mentális formában vannak.

Tyler: Közepes. Ha az „elmúttkéttév”-hez viszonyítunk, különösebb gond nincs. Persze nem lehet örökre a hetedik helyek alapján megítélni a játékot és a szereplést. Én nem látom reálisnak, hogy pár nap, vagy egy-két hét alatt össze lehessen rántani a csapatot, mivel szerintem tavaly ősz óta (a Carrera-Alessio váltástól) egyre többször döcög a játék, és van baj a hozzáállással. Azaz nem egy hirtelen megcsúszásról van szó, hanem egy hosszabb folyamatról.

DartagnanX: Ez ki fog derülni a Real elleni két meccs után. Ha idegenben kikapunk, azzal lényegében el is ment a szezon BL-része. Az már elég nagy baj, annak ellenére, hogy EL-t még nem nyert a csapat. De ilyen mentalitással kizárt, hogy azt meg tudnánk nyerni. Szerintem fossá ver minket a Real. Sajnálom, nem látom, hogy miként tudnánk megállítani őket.

 



Ki a hibás benne?

_benito: Ha egy embert lehet mondani, akkor Conte. Az ő csapata attól volt jó, hogy tűzzel-vassal irtotta azt a hozzállást, amiről Marchisio beszélt, és ő maga is tűzben égett. Ezt elérte egy hetedik helyezett csapatnál, részben elérte egy bajnoki címvédőnél, de a harmadik év ezek szerint tényleg sokkal nehezebb, mint az első kettő. Nem lett rosszabb edző, de muszáj őt elővenni, ha csak annyi a baja a csapatnak, hogy jóllakott. Ennek a kezelése az edző feladata. Sajnálom.

s4tch: Nincs egy személyes bűnbak, viszont a megoldás elsősorban Conte kezében van. A hibás amúgy az emberi természet és a sikerekből fakadó elégedettség. Ha megkérdezzük két éve a két kutyaszar szezonon éppen túleső Marchisiót, vagy akár bármelyik szurkolót, aláírna-e két bajnoki címet és két szuperkupát, nyilván mindenkinek ugyanaz lett volna a válasza. Most itt a négy cím, kellenek az új, reális célok.

Tyler: A listán is írtam, hogy a meccsek után én is könnyen megtalálok egy-egy játékost, edzőt, vezetőt, hogy ő a hibás, de ilyenkor általában nincs igazam, hiszen csankjánososan szólva a csapat együtt nyer és veszít, szóval az elsődleges hibás a kollektíva. Mivel azonban minden kollektívában vannak fontosabb szereppel bíró emberek, így talán Conte (motiváció), Marotta (keretfrissítés) kiemelhető. És Prandelli, mert minek hívja be annyi játékosunkat a válogatottba?!

DartagnanX:
Fogalmam sincs. A motiválatlanság a stáb hibája, nem elfogadható, hogy két bajnoki cím után – zéró európai eredménnyel a zsákban – nagypofájúak legyenek a játékosok. Guardiola a mindentvivő Bayernt talán még erősebbé tette. Mi messze nem értünk el olyan sokat, hogy a fenébe lehet hátradőlni… Ez a játékosok és a stáb hibája is egyszerre.

Mi a megoldás?

_benito
: Hogy Rossi a lehető legnagyobb szívességet tette nekünk, és mindenki rájön, hogy a turhamasszírozás sehova nem vezet. Agnelli helyében megpróbálnám jóvá tenni az elbaszott (vagy inkább célzatos?) nyilatkozatot azzal, hogy lemegyek a csapat hétfői edzésére, és mondok egy lelkesítő beszédet, amiben sok nulla van. Nagyon fontos lenne, hogy jó eredményt érjünk el Madridban, mert az megadhatná a lendületet.

s4tch:
Valahonnan visszaszerezni a győzni akarást, a csúszás-mászást, a grintát, a Spiritót, nevezzük akárminek. A pontos módszert nem ismerem. Ha ismerném, már rég motiváltam volna magam köré egy hatalmas férfi háremet, tele bomba testű fekete férfiakkal, akiknek egyetlen és szent életcéljuk az én kielégülésem biztosítása lenne.

Tyler: 42

DartagnanX: Egy nyilvános kivégzés. Vagy egy jó pszichológus. Kolumbiában elrabolnák a játékosok családját, aztán 8-as osztályzat felett egyesével visszaadnák őket. Fogalmam sincs, nem tudom, hogy mi történik az öltözőben.



Elmegy ez a szezon?

_benito: én eddig nem hittem Dincsinek, aki a Milan elleni meccs alatt küldött trágár sms-emre azt válaszolta, szerinte igen. Most sem válaszolnék, néhány hét múlva könnyebb lesz megmondani. Október közepe van, hahó!

s4tch:
Tavaly sem ment el, pedig játszottunk hasonlóan kutyaszar félidőt hazai pályán az Izé ellen, és kaptunk ki ember- és gólelőnyről, hazai pályán a Samp ellen.

Tyler: Definíció kérdése: mit várunk az idénytől? Én nyáron azt gondoltam, hogy az elvárás az előrelépés, azaz a játékban történő fejlődés mellett a bajnoki cím mellett mondjuk BL elődöntő, és ott egy nem olyan sima kiesés, mint tavaly a Bayern ellen. Most erre nem látok sok esélyt, de októberben még túl korai lenne jósolgatni. Egy csomó lehetősége van a csapatnak, hogy egy pozitív értelemben vett emlékezetes szezont csináljon: ha kiesünk a BL-ből, ott az Európa Liga, aminek ráadásul Torinóban játsszák a döntőjét. Ha megnyerjük az olasz kupát, akkor mi leszünk az első tízszeres győztesek. Ha bajnokok leszünk, évtizedek óta először megvan a mesterhármas.

DartagnanX:
Borúlátó vagyok. Szerintem el. De ez november ötödikén legkésőbb ki fog derülni szerintem, akkor pedig együtt leszünk, ugye?!

Mekkora szerepe van a minden körülmények között megtartott 3-5-2-nek?

_benito: mivel láttuk ezt a csapatot iszonyú jól is játszani ebben a felállásban, nem tartom elsődleges oknak. Inkább az hiányzik, hogy adott esetben más formációban is tudjunk játszani, mert három év alatt azért eléggé kiismerhették az ellenfelek, így a szar verziója ellen már hatékonyan fel tudnak lépni. A jó verziót pedig sajnos elég régen nem láttuk.

s4tch: Nulla, zéró, semennyi. A 3-5-2 jól működött a firenzei parti 65. percéig, ameddig a hazaiak 1 (egy), teljesen veszélytelen kapura lövésig jutottak, és jól működött volna 90 percig, ha sikerül végig koncentrálni egy szájbavert meccset. A Juventusnak nem taktikai, hanem motivációs problémái vannak. Tegnap az utolsó 10 percben 4-3-3-at játszottunk, a Toro ellen negyed órát nyomtunk 4-5-1-ben, na és.

Tyler: Részben egyetértve s4tch-csal szerintem is elsősorban mentalitásbeli problémák vannak. Ugyanakkor nekem nem csak az első évben látott küzdés hiányzik, hanem Conte akkori bátorsága és támadószelleme. Óvatosabb, agyalósabb lett a csapat. A taktikáról meg annyit, hogy ez a felállás illik a legjobban a kerethez, de egyes posztokon (bal szárnyvédő, hahó!) már évek óta lyukasak vagyunk.

DartagnanX:
Erre alkalmas a keret, de erre sem 100%-osan. Amikor a Lazio ellen negyedszer ugrottam fel a Stadio Olimpicóban, meg voltam róla győződve, hogy Conte egy akkora istencsászár, hogy halálosztó gépezetté tette ezt a formációt. Azóta láttuk teljesen működésképtelenül is.
Egyébként Conte idén többször változtatott már meccs közben – tavaly szinte alig.

A játékosok közül kire vagy a legmorcibb?

_benito:
Marchisióra. A "szégyenletes" és a "pofátlan" jelzők jutnak legtöbbször eszembe a játékáról. Sorozatban.

s4tch:
Marcsi mellett Buffonra. A konföderációs kupa alatt kezdett lepkézni, és bár volt azóta pár korrekt meccse, ami jelzi, hogy nem felejtett el védeni, rendszerint árnyéka önmagának. Ráadásul Conte érkezésekor az egyik első nyilatkozatában leszögezte, nem tűri az ellenfelekkel történő bratyizást – Buffon eddig nagyjából tartotta magát ehhez, de újabban ismét pasizik meccsek alatt.

Tyler: Elsősorban Buffonra, ez a teljesítmény nagyon kevés, ha nem képes magát felpörgetni, akkor váltani kell a kapusposzton – kár, hogy szerintem Storari nem jó kapus. Marchisio szintén megérdemli a szidást, ahogy a góljai ellenére Chiellini is, aki nagyon bizonytalan, és a bal oldali védekezésünk nagyrészt neki köszönhetően bizonytalan.

DartagnanX: Marchisio és Buffon. De inkább Buffonra. Elfogadhatatlan amit produkál, a szégyenérzet legkisebb jele nélkül. Nem véletlenül hoztam fel a jó öreg Oli Kahnt példának.

És kit tutujgatnál még most is a naplementében?

_benito: Talán Vidalt, bár ebben sem vagyok mindig biztos. Leginkább senkit.

s4tch: Tevezt. A szart kihajtja magából. Meg persze Cacerest: ő semmit nem tehet erről a mocsokról, amit tegnap láttunk, de legalább reménytelenül dögös.

Tyler: Tevezt, ha mindenki úgy állna a meccsekhez, mint ő, most nem írnánk ezt a CIKKet.

DartagnanX:
Dincsit.



Ha Conte lehetnél egy napra...

_benito: Nem ismerem pontosan a módszereimet, de az biztos, hogy valami rendhagyó dolgot csinálnék. Ez lehet a cocaine binge-től a meztelenül paintballozáson át cápákkal való versenyúszásig bármi.

s4tch: Megkérdezném Agnellit, mi is történt Sanyi-ügyben, aztán miután visszaváltoznék, megírnám a sztorit a blogon. Dőlne a pénz.

Tyler: Megkérdezném magamtól, hogy mi történt velem, hol van a tavalyelőtti tűz?

DartagnanX: Átutalnám minden pénzem Dartinak, miután megszületett a Sanyi-sztori.

És ha Batman?

_benito: Megcsinálnám Robint.

s4tch: Megcsinálnám _benit. Bár a jó hír az, hogy ehhez Batmanné sem kell válni.

Tyler: Akkor sajnos nem tudnék segíteni a Juventusnak.

DartagnanX: Elgondolkodnék, hogy miért szerepelek egy filmben Supermannel.

Kit vennél télen?

_benito: Cuadradót mindenképpen, de talán inkább az a fontos, kit engednék el. Valójában senkit, mert mindenki játszott már a BL-ben, így csak csökkentett áron lehetne megválni tőlük. És elcserélném Llorentét valamelyik spanyol csapattal egy jó befejező csatárra.

s4tch: Cuadrado az első nyári igazolásom lett volna, ő tényleg adja magát. Nekem a Nainggolan-pletyka is tetszik: az érkezésével tényleg senkinek nem lenne bérelt helye a középpályán, ráadásul az indo-belga hajtós, kemény játékos, most tényleg tudna pluszt nyújtani.

Tyler: Ahogy Beni is írta, télen nehéz olyan játékost megszerezni, aki játszhat a BL-ben – bár lehet, hogy addigra ez nekünk már nem lesz probléma. A kérdés, hogy mit akarunk? A 3-5-2-t jobbá, hatékonyabbá tenni? Akkor kellene valaki a középpálya bal oldalára, Asamoah nem elég oda, és ha Pirlo nem tér magához, akkor mögé is jöhetne valaki. Úgy igazolni, hogy más taktikát is játszani tudjon a csapat? Cuadrado tényleg jó lenne, de ekkor is kell egy rendes balhátvéd. Amúgy ha reálisan gondolkodom, Messit és Riberyt venném meg, esetleg Iniestát.

DartagnanX: Bale és Ronaldo jók lennének szerintem. Plusz egy jó kapust.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr298240878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása