bntemp

bntemp

Katarzis nélkül

2013. május 06. - s4tch

Hányas vagy? Mi a kedvenc számod? Hány évesen legvonzóbbak a nők férfiak? A járdától hány centire kell parkolni? Mennyibe kerül egy éves bérlet a Juve meccseire? Hány centis az ideális hímtag? Hány százalék a tisztességes árrés közvetített szolgáltatás esetén? A válasz egyikre sem 31, mégis ezt vágjuk mindegyik kérdésre tegnap óta. Még 1-2 napig - aztán továbblépünk.

Hányas vagy? Mi a kedvenc számod? Hány évesen legvonzóbbak a nők férfiak? A járdától hány centire kell parkolni? Mennyibe kerül egy éves bérlet a Juve meccseire? Hány centis az ideális hímtag? Hány százalék a tisztességes árrés közvetített szolgáltatás esetén? A válasz egyikre sem 31, mégis ezt vágjuk mindegyik kérdésre tegnap óta. Még 1-2 napig - aztán továbblépünk.

Emlékeztek tavaly májusra? Egy nap alatt három (1, 2, 3) bejegyzéssel ünnepeltünk, dőltek a kommentek a blogon és a facebookon is. Istenítettük Contét, bálványoztuk az épp legyőzött riválisnál klasszissá érett Pirlót, sirattuk Del Pierót, és mindezzel boldogok voltunk. Egy kisemmizett szurkolótábor visszakapott valamit a szétcincált szupercsapatból, a 2006-ban egyes posztokon klasszisnak számító játékosok helyett szerethető kis hősöket, Pepéket és De Cegliéket ölelt keblére, a sztáredző helyett egy ős-juventinóval együtt üvöltött a mérkőzések alatt. A Lecce elleni megingás a frászt hozta ránk, annál nagyobb volt a kollektív öröm - nevezzük katarzisnak - a Boris lövése után született öngólnál.

Most pedig szinte rezignáltan vesszük tudomásul, hogy nem került el minket az elkerülhetetlen: itt a 31. bajnoki cím. Mennyit változott minden tavaly óta... A csapat, az edző, a szurkolók egyaránt. Igen, te is.

Nem elégszel meg a bajnoki címmel, mert már nem üdítően friss a játékunk, hanem magabiztos. A mindenkit lendületből meghágó tinóból az áldozatot helyben váró, rutinos bikák lettünk. Szóvá teszed, hogy már nem rohanunk fejvesztve a győzelemért, hanem behúzzuk rutinból. Zavar téged, hogy Conte megtalálta a kerethez leginkább illő felállást, és nem zsonglőrködik mérkőzésenként 2-3 taktikai variációval. A zsinórban megnyert 8 bajnoki találkozó után is találsz valamit, amin fanyaloghatsz, például számon kérheted a capellói uralkodáson a capellói nézhetetlenséget. A mezőnyfölény nálad már nem erődemonstráció, hanem unalmas, meddő dominancia. Tudod, hogy elégedettnek és boldognak kéne lenned, mégis hiányzik valami. Hiányzik a frissesség, hiányzik az újdonság letaglózó ereje. Hiányzik, hogy meglepjen a csapat, hogy egy olyan eredményt érjen el, amire titkon sem számítottál. Ki gondolta, hogy két hetedik hely után, egy rutintalan edzővel, néhány, előzetesen kétesnek tartott igazolással (Pirlo és Vucsinics, mint top playerek, hányan legyintettünk...) törjünk ki a középszerűségből? Hiányzik, hogy a lesajnált, bénácska, küzdeni nem tudó csürhéből szintet lépett Juventus újra feszítsen egyet a saját korlátain, és újra a riválisok arcába vágja, hogy itt vagyunk, baszkikáim.

Üldözőként valóban nagyobb élmény beakasztani az előttünk futónak, mint végignézni, ahogy először ősszel, majd tavasszal elhúzunk az idény közben többször átalakuló üldözőboly elől. Az olaszok ősz óta a Laziót, majd az Izét, végül a Napolit nevezték ki anti-Juventusszá. A 20. forduló és a parmai döntetlen után mindkét világoskék társulat feljött 3 pontnyira - azóta a déliekre további 8, a fővárosiakra további 25 pontot vertünk. No contest.

Ez az, ami leginkább zavar téged is. Ez okozza a feszkót: egy simán megnyert bajnoki cím sosem okoz akkora izgalmat, akkora kielégülést, mint a tavalyi, underdogként kiszenvedett scudetto. Pedig ez is becses trófea - az pedig legyen az ellenfelek (ellenségek) problémája, hogy idén már gyakorlatilag március elején eldőlt minden. A katarzis valóban hiányzik. Idén nem volt szükség a Fiorentinára, hogy idegenben, a Juve-reject Amauri góljával nyerjen Milánóban. Tavaly Triesztből félig Milánón volt a szemünk, idén szartunk magasról a milánói derbikre, régóta nem ellenfelek a hullarablók a tabellán. Idén nem kellett addig játszatni Borriellót, mire végre győztes gólt lő. Tavaly tele voltunk tündérmesékkel (Alex, Conte, Pirlo, Caceres, még Borisé is ide vehető), idén Giovinco romantikusnak szánt hazatérése inkább egy gyenge, nem túl fordulatos prózává silányult, Marrone felemelkedése elmaradt, Pogbán kívül senki nem tudott vokalistából szólistává érni.

Szóval sokat változtunk, a vágyaink és az elvárásaink egyaránt. Idén szerettünk volna kupát nyerni a scudetto mellé, és egy nagyot domborítani a BL-ben. A kupagyőzelem elmaradását köszönjük meg Marchettinek, a pajzsocska ugyebár zsebben, a BL-szereplés megítélésével kapcsolatban pedig augusztusig, a következő évad sorsolásáig sem leszünk egységesek. Mindenesetre a tegnapi mérkőzésnek csak annyi jelentősége volt, hogy a szokásos (unalmas és/vagy domináns, mindenki húzza alá a saját szájíze szerinti jelzőt) játékkal és egy könnyű szívvel befújt büntetővel bedaráljuk a Palermót. Magáról a mérkőzésről nincs bő mondandónk, azt a fáradt, nem túl fantáziadús játékot láthattuk, amit az elmúlt hetekben. Kimondottan formában lévő játékosunk továbbra is csak kettő van: Vidal egyértelműen az év házi MVP-je, Pogba meg a köpésért cserébe mehet is nyaralni, a 3 meccses eltiltása miatt idén már nem játszik. (Az őt provokáló, lapot sem kapó tetű Aronicának csak annyit üzennénk, hogy nem csak Zamparini miatt nem bánnánk a Palermo aláhullását.) Még a győzelemnek is más az íze: tavaly mit nem adtunk volna egy kamutiziért...

Rengeteget fogunk még írni az évadról (ha minden jól megy, _beni hamarosan érkezik egy előrehozott évértékelővel), egyelőre legyen elég annyi, hogy vegyes megítélésű, de mindenféleképp pozitív szezont zárunk hamarosan. A 31. bajnoki cím is csodálatos, semmivel sem értéktelenebb a többinél. A mindent elsöprő katarzis viszont most elmaradt - hogy ez a csapat dicsérete vagy kritikája, azzal kapcsolatban a kommentmezőbe várjuk az észrevételeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr328240652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338032 2013.05.06. 17:15:38

így így

340468 2013.05.06. 17:31:55

Ami hiányzott: 1. a nagy ellenfél: komolyan, valaki kezdjen valamit az olasz csapatokkal. 2. Conte: eltiltás persze, de a csapat tavalyi erényeit, amiket baromira megszerettünk, na azokból pont keveset láttunk idén. Persze imádom a csávót. 3. BL: elégedettek lehetünk, de igencsak a pofánkba lett tolva a jelenlegi top-foci. 4. Coppa: húzzuk már be, hogy meglegyen a 10, plusz a duplázás csak jól hangzik.

340942 2013.05.06. 17:33:55

Még mindig fura egy állatfaj a szurkoló. Itt is két oldala van az érmének. Egyrészt örülök ennek az "unalmas" játéknak mert ez azt jelenti, hogy a rutin velünk van és fejlődtünk csapatszinten. Komolyan sokkal jobban aggódnék, ha minden meccsen vért kéne kuláznunk az X-ért vagy a győzelemért. Másrészt meg ennek az "unalmas" játéknak az a hátránya, hogy unalmas. Vegyük ezt a 2. fázis végének, amire előzetesen 4 évet kellett volna várnunk normál esetben, de Conte egy félisten. Most jön a 3. fázis azaz a tuningolás. Megtaláltuk az alapot és a rendszert, most már tényleg csak a klasszisok kellenek. Most viszont egy a lényeg, Fuck yeeeaah mi vagyunk a császárok!!!!

350411 2013.05.06. 18:08:13

Bennem is kettős érzések vannak. Tavaly ott voltam Triesztben és konkrétan elbőgtem magam, mikor lefújták a meccset. Leírhatatlan érzés volt. Most meg az öröm és büszkeség mellett kb. csak annyit érzek, hogy ez is megvan. De szerintem, hogy ez is egy szint amit meg kellett ugrani. Az azért jelent valamit, hogy az idei évben 4 vereséggel több pontunk lehet(lesz), mint tavaly a veretlen szezonban. Nem szép a játékunk,de baromi domináns. A BL-ben az egyetlen csapatot kaptuk, aki ellen igazi esélyünk nem volt. De a játékosok megtapasztalhatták a kettős terhelést. És ebbe a csapatba már tényleg csak egy jó csatár kell...

307365 2013.05.06. 18:16:31

[kdavid86](#1240295): abszolút egyetértek a hozzászólóval. a blogbejegyzés pesszimista hozzáállásával viszont nem tudok. Véleményem szerint kétség sem fér ahhoz, hogy a BL szereplés kiválóan sikerült. Kemény harcok, nagy győzelmek, majd vállalható kiesés. Jó úton vagyunk, nem félek a jövő évtől. sőt. +1: ha jól tévedek, a 2. forduló óta vezetjük a tabellát. A szezon során pedig egy pillanatig nem aggódtam, hogy a végén nem mi leszünk, akiknek a hátát fogják nézni. ahogy írtátok, semmi katarzis, semmi extra. visszatértünk.

350181 2013.05.06. 19:03:09

Jó írás... grat A lényeg:"egyelőre legyen elég annyi, hogy vegyes megítélésű, de mindenféleképp POZITÍV szezont zárunk hamarosan"

350195 2013.05.06. 19:16:13

[togo](#1240353): Szerintem ebbe a csapatba nem csak egy jó csatár kell. Ha marad ez a felállás, akkor egy univerzális bal és jobboldali játékos is. Balra Kolarov, jobbra egy Daniel Alves típusú.

330110 2013.05.06. 19:41:59

Gratulálok a címvédéshez, ellentmondást nem tűrően csinálta végig a csapatotok a szezont. Remélem, jövőre méltó kihívók lehetnek az én kedvenceim (nem mintha erre sok esély mutatkozna jelenleg).

340119 2013.05.06. 20:04:59

+ Garzie Carrera & Alessio Nagyon, de nagyon kíváncsi leszek a következő idényre. A következő évad kulcsfontosságú lesz. Muszáj lesz még többet beletenni. De most örüljünk eszeveszettül, ki gondolta volna ezt három éve??!!! 31!!!

350411 2013.05.06. 20:35:39

[egyorokfradista3](#1240467): Igazad van, a 2 szélén is lyukasak vagyunk, de ha lenne egy olyan csatárunk aki 1 helyzetből 2 gólt lő akkor ellennénk így is :D És ha Asamoah úgy tolna végig egy idényt ahogy kezdte ott sem lenne gond. Lichti helyére talán tényleg kellene valaki főleg ha a Psg jó pénzért megvenné.

348517 2013.05.06. 20:55:01

Így van, a válasz most mindenre, nem más mint: harmincegy!! És csak halkan jegyzem meg, remélem Conte marad még egy-két évet, mert szerintem már most van pár ötlete a jövőt illetően.

339362 2013.05.06. 21:53:46

nekem megfelelne, ha minden évben simán nyernénk a bajnokságot, komoly kihívók nélkül :) de a milan jövőre ütős lesz szerintem, úgyhogy aki a szívrohamos meccsek híve, jövőre jó idénye lesz :) kiváló szezon volt, grazie! FORZA JUVE!

275619 2013.05.06. 22:26:59

Ezt is összecsalta nektek Moggi! Gratulálok nektek, külön öröm, hogy miattunk nem lesz meg a duplázás, vagyis Marchetti (és Floccari) miatt. Igazából a scudetto már nyáron eldőlt, pillanatig sem volt kétséges, hogy a Juve nyeri az idei bajnokságot.

349585 2013.05.06. 22:30:23

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

316709 2013.05.07. 01:37:49

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában! Megláttuk!Jelenleg messze az olasz mezőny és kicsivel az angol mezőny előtt járunk,fej-fej mellett a spanyolokkal,és nincs mint szépíteni a németek mögött!Hogy ezzel elégedettek lehetünk-e?Mindenképp!Két év alatt sikerült egy olasz középcsapatból Európai szinten is jegyzett csapattá fejlődnünk,mindezt úgy hogy nincs mögöttünk komoly orosz,arab milliárdos aki nyomja a pénzt mint süket a csengőt! Persze, mint football manageren nevelkedett szurkolók a bl-győzelmet is vártuk erre az évre,de sajnos ennek a bayern-nek 100szor is nekiugorhattunk volna,akkor sem hoztuk volna ki még x-re se a meccseinket.Viszont a vereségekre mindenképp gyógyírt jelent a barsza porig égése. Az idei szkudettó behúzása mindenképp jó alap,már csak a jövőre gondolva is,az ilyen 1-0ás "rutin győzelmek",arany érnek majd a bl-ben,amikor újra neki ugrunk a sorozatnak. Új szintre léptünk idén,de ahhoz hogy tovább haladjunk vérfrissítésre lesz szükség a keretben.Hogy kit és mikor fogunk leigazolni abba inkább nem mennék bele,úgyis lesz 1000xxxxx pletyka az uborka szezonban.Illetve számunkra már az is erősítést jelentene ha Prandelli nem vinné el a fél csapatunkat a konföderációs kupára bohóckodni.Pirlora,Marchisiora nagyon ráférne a pihenés...

340463 2013.05.07. 03:14:50

Grat a bajnoki cimhez es a BL meneteleshez, szep volt. [JackkBauer](#1240510): plusz egy - sajnos minden szavadhoz...

338064 2013.05.07. 07:45:40

Tavaly én a stream előtt bőgtem, amikor triesztben lefújták a meccset. Most nálam valószínű azért volt kisebb tegnap előtt a katarzis, mert azért valljuk be 1: korábban eldőlt, 2: kedvenc csapaunk ott van, ahol lennie KELL és ahogy elnézem a tendenciákat az olasz klubfutballban, még egy darabig ott is lesz

334219 2013.05.07. 08:15:43

Nekem vannak hiányérzeteim jócskán, de csak részben a Juve miatt. Hiányzott a komoly verseny, nyilván a riválisok miatt, de hiányzott az igazi szellemesség és sokszor a dinamika is a Juve játékából. Majd a szakértők eldöntik, melyiket hogyan lehet feljebb vinni, mindenesetre az utolsó meccseket elég komoly kínszenvedés volt nézni. A PSG lehet, hogy egy gyengébb bajnokságban (?) játszik és csak egy összevásárolt zsoldoscirkusz, de néha sokkal élvezhetőbbek a meccsei, mint a Juventusnak. Persze nem írnám le Pirlót, Vidal meg Pogba tényleg jó volt (ellenben Marchisio az utolsó meccseken igen szar, nem tdom, az új felállás-e az oka), és persze a védelem az oké, de hogy ezekkel az impotens szélsőkkel és csatárokkal nehéz elképzelni egy látványosabb és fejlődőképesebb Juvét, az biztos. Márpedig, gondolom, a cél az újabb szintet lépés. Pelusóval, Asamoah-val meg Giovincóval nehéz lesz. Az olasz mezőnyből így is kiemelkedett Conte csapata, nem vitás.

349040 2013.05.07. 08:38:54

Sokkal másabb úgy nekiindulni egy szezonnak, hogy előtte két hetedik helyet szereztünk meg, és a BL-t valahogy el kell érjük, majd váratlanul scudetto lesz belőle. És más ha címvédőként szaladsz neki. Regnáló bajnokként kezdtük a szezont és bár jelek voltak, hogy megint mi fogunk ünnepelni, azért voltak itt izgalmak, szép meccsek és pofonok is: Roma elleni 4-1, Chelsea 3-0 hazai pályán, és Inter vereség 3-1. Ezek mind kellettek, és széppé teszik a szezont. Nagy kérdés volt, hogy mennyire fogjuk bírni a plusz meccses terhelést, hát szerintem a csapat és a Mester is jelesre vizsgázott ebből. Chiellini 3 hónapos sérülésén kívül én nem is emlékszem kórházi kihagyásra - Pepe-t szánt szándékkal nem veszem ide ( gyógyulj meg mihamarabb, kellesz nagyon! ) -, félelmetes alapozást és erőnléti edzéseket kaptak a srácok. Uszkve majdnem egy kezdő tolta végig a szezont, csak néha ugrott be valaki kipontozódás vagy pl az afrika kupa miatt. Ez pedig kérem szépen nem kis dolog! Lásd az Inter káosz a kórház szélén tragikomédiáját! A bajnoki címünk nem volt kérdéses, megérdemeltük és csak a csatárainknak köszönhetjük, hogy nem hamarabb zsebeltük be. Ami pedig a BL-t illeti kvázi újoncként a minden kétséget kizáróan későbbi győztes Bayern ellen kiesni a legjobb 8 között egyáltalán nem szégyen, sőt! A cél a következő évadra nem is lehet más, mint újabb címvédés, ha lehet akkor a Coppa Italia és a BL-ben a legjobb 4 közé jutás, azaz egy szintlépés. Ehhez pedig nem is kell olyan sok dolog, csak egy a Conte érkezésekor összehozott szédületes mercato! Én csak annyi mondok Forza Juve!

262910 2013.05.07. 08:54:47

[Merlin91](#1241568): marchisio a mandulájával kínlódik, nincs 100%-os állapotban. nem lenne meglepő, ha idén nem játszana több meccset.

338064 2013.05.07. 09:22:51

ja és perszue várom már, hogy jövőre mit találnak ki a szövetségnél, miért kap 6 hónap eltiltást Conte, miért nem cserélhetünk majd, vagy miért kapus nélkül kell kiálnunk jövőre büntetésből

339140 2013.05.07. 10:53:17

Szóval egy mondatban: helyünkre kerültünk. Én örülök.

346315 2013.05.07. 11:38:45

Gratulálok a Juvénak, az olasz bajnokságban mindig nekik drukkolok.:) És habár örülnék, ha elengednétek hozzánk a Realba Pogbát vagy Vidalt, de ez szerintem nem fog megtörténni, és nagy változtatásokra nincs is szükség a kereten, csak egy klasszis csatár kell még nektek.:)

348517 2013.05.07. 15:10:21

Off: R.I.P Jeff Hanneman, sajnos ő nem lett pókember. [Csepi22](#1241086): "ha Prandelli nem vinné el a fél csapatunkat a konföderációs kupára bohóckodni." - márpedig elviszi őket, ez tuti, és nem lesz sétagalopp, mert a brazilok pl nagyon készülnek.

262910 2013.05.07. 16:19:56

[rakkenroll](#1242100): rip bizony... ha nem a bajnoki címről lett volna szó, biztos széttrollkodom a posztot egy slayer videóval. amúgy nem a pókcsípés vitte el a palit.

348517 2013.05.07. 19:47:17

[s4tch](#1242204): már a következő posztban jöhet is! Amúgy most néztem meg a meccset és azt kell mondanom, a második félidőben, legalábbis Pogba kiállitásáig (Aronicának pedig tényleg a jó k...a anyját!), remek támadásaink, megmozdulásaink voltak, míg a maffiózók nem igazán tudtak mit kezdeni velünk, pedig a kiesés ellen küzdenek, mint azt tudjuk.

295377 2013.05.07. 23:19:19

Nagyon boldog vagyok a bajnoki címet illetően! És én nem is láttam olyan rémesnek a meccseinket, mint sokan. Egyet kell tenni a nyáron. A csatársor és a széálek megerősítésével fl kell pörgetni a játékunkat, és a kapu elé kell érni sokkal gyorsabban. Nem kell megvárni, hogy az ellenfél felálljon ellenünk 10 emberrel védekezni. Másrészt, mikor a Bayern ellen volt pár percünk amikor megpróbáltuk őket letámadni, látszott, hogy müködőképes az ötlet. Na ezt kéne jövőre kitanulni, és akkor jó meccsek mellett gólparádét is láthatnánk. Nyáron egyébként megtörténhet a Lichti-Van Der Wiel + pénz csere, Higuaín már szinte biztos érkező, le kell csapni Ibrahimovicra, két jó szélsőre, és kész a csapat. esetleg ha van még pénz, Verrattit is el kéne hozni, meg egy védőt is még. Szerintem miután Conte közölte, hogy erősítéseket vár el, mert a BL-ben is szeretne esélyes lenni, meg játékrendszert kellene váltani, az idén megerősítjük a keretet. Remélem a kezdőn kívül jut a padra is pár jobb minőségű játékos. De lényeg elsősorban, hogy vegyünk 1 (de inkább kettő) minőségi csatárt, és két jó szélsőt. és akkor a BL-ben már jobban fogunk szerepelni.

295377 2013.05.07. 23:24:20

Ja és ég az jutott eszembe, ha lettek volna jó szélsőink, akkor Conte elővehette volna a kedvenc 4-2-4-ét. Szerintem sokkal nézhetőbb játékunk lett volna, mert az a felállás a széljátékra épül, és gyorsabb taktikát tesz lehetővé. De így legalább bebizonyította Conte, hogy annyiféle játékrendszert tud kitalálni, ahány csak ahhoz kell, hogy sikeresek legyünk.

347168 2013.05.08. 16:09:12

Annyira motiválatlanok vagyunk, hogy Atalanta beharang már nem is lesz?
süti beállítások módosítása