bntemp

bntemp

Büntetőterület

2013. április 20. - s4tch

"Nem az számít, hány csatárt teszel fel a pályára, hanem az, hány játékost tudsz eljuttatni az ellenfél büntetőterületén belülre" - mondotta aranypöcsű Antonio Conte a holnapi mérkőzést felvezető egyik sajtótájékoztatón. Az amúgy lógó belű Lazio elleni bajnoki egyik kulcsmozzanata tankönyvi példa erre: a második gól előtt Vucsinics pörizte tovább Marchisio felé a labdát, amit ugyan lefülelt egy védőjátékos, de a mentés a Marcsival egy hullámban érkező Vidalt hozta helyzetbe, és már az amúgy a hasnyálmirigyéből is karokat növesztő Marchetti sem tudott menteni. Éljük újra a gólt, vigyorogjunk, majd tekintsünk a holnapi erőpróba elé:

"Nem az számít, hány csatárt teszel fel a pályára, hanem az, hány játékost tudsz eljuttatni az ellenfél büntetőterületén belülre" - mondotta aranypöcsű Antonio Conte a holnapi mérkőzést felvezető egyik sajtótájékoztatón. Az amúgy lógó belű Lazio elleni bajnoki egyik kulcsmozzanata tankönyvi példa erre: a második gól előtt Vucsinics pörizte tovább Marchisio felé a labdát, amit ugyan lefülelt egy védőjátékos, de a mentés a Marcsival egy hullámban érkező Vidalt hozta helyzetbe, és már az amúgy a hasnyálmirigyéből is karokat növesztő Marchetti sem tudott menteni. Éljük újra a gólt, vigyorogjunk, majd tekintsünk a holnapi erőpróba elé:

"Egy jó edző az elképzeléseit a rendelkezésére álló kerethez igazítja. Ha újra 4-2-4-et szeretnék játszatni, embereket kellene kerítenem hozzá. A 4-2-4-től eredendően azért tértünk el, mert Vidal annyira jó formában volt, hogy nem hagyhattam ki a csapatból. Most ugyanez a helyzet, csak épp Pogbával." Így hát újra 3-5-1-1-et fogunk játszani a Milan ellen. Tekintsünk el attól, hogy miért nem lehetett ugyanezt a döntést két hete meghozni, amikor még élt a BL-vonal is, inkább koncentráljunk arra, miért van a mostani szerkezeti váltásnak jelentősége. Ez a felállás a legjobb esély arra, hogy az MVP-trió MVPP-négyessé egészüljön, így egyszerre legyen a pályán a keret négy, olasz viszonylatban pokoli erősnek számító középpályása. Arról már nem nagyon kell senkit győzködni, Pogbában mekkora potenciál van: a srác épp a szemünk előtt szorítja ki Marchisiót a saját bérelt helyéről, csak szólunk. Conte azon törekvése, hogy univerzális játékosokat vásároljon, ill. az a képessége, hogy a korábbi elképzeléseit elengedve akár az évad közepén tudjon váltani, már hozott egy bajnoki címet a tavaly tavaszi, 3-5-2-re történő átállással. Miután a Bayern eléggé megtépázta az azóta uralkodó formációt, ismét van másik: tanulva a nagyfiúktól előkaptunk egy rendszert, amelyik egy csatárral és rengeteg középpályással riogat. Bár a széljátékban nyilvánvaló okokból meg sem tudjuk közelíteni a Bayernt, annyit hirtelen sikerült tőlük eltanulni, milyen hasznos lehet egy csatár, amelyik nem csak a védők között ólálkodva várja a kiugratást vagy a nálunk elvétve pontos beadásokat, hanem a középpályások közé visszalépve megtartja, osztja a pettyest. Igen, Vucsinics jobb napjain kiváló hamis kilences lehet: elég nagy darab (és itt nem csak a magasságára gondolunk, lásd első kép itten), így nem döngölik a gyepbe, van szeme a játékhoz, képes lefordulni vagy egy zseniális passzal indítani az érkező társakat. Nem csak Pogbának jó esély ez a felállás, hanem Mirkónak is.

"A 21. században egy edzőnek nem csak a taktikai felkészítésben kell elmélyülni, nem árt, ha egyben jó motivátor is. Meg kell találnia, hogyan közelít a játékosaihoz. Vannak játékosok, akik csak egy elismerő szóra vágynak, másoknál viszont kemény hozzáállással lehet elérni a célt. Mivel egy keret legalább 25 főből áll, nem könnyű mindenkinek a fejébe látni, és mindenkivel megtalálni a megfelelő hangot." Conte helyzete azért sem könnyű, mert ez a csapat már gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot, épp csak be kell húzni két győzelmet és egy döntetlent a maradék hat találkozóból. Beni már felrajzolta a nagy veres felkiáltójelet: a Milan egyetlen komoly esélye, hogy a juventusi fejekben már fészket rakott a megszolgált nyári pöcsvakarás hamis énekű madárkája. Bár tartjuk, hogy jövőre a vöröslő hullarablók lesznek az ezüstérem első számú várományosai, ez még nem az a csapat, amelyik ellen a Juve hazai pályán ne lenne esélyes. Nem is a Times-címlapos (wtf) celebfiú hiánya, inkább az eleganciát arroganciával keverő Mexes és a Pirlo > Montolivo axióma lehet a szolgálatunkra. A szélső védőik viszont kívánatosak, mint egy tejszínhab-pacsmag Darti ölén. (Hopp, most nézem, De Sciglio padozni fog; előző mondatból a többes szám stornó, egyúttal az esélyeink közé felírtam Abatét.) Nálunk úgy néz ki, Chiellini tudja vállalni a fellépést (beugró: Pelus), Caceres már leülhet a padra, és ha most nem is kerülnek a keret közelébe, heteken belül rendbe jöhet Anelka és Giovinco. Sőt, Conte lehetőségei lassan felfoghatatlan távlatokat kapnak azzal, hogy holnapi keretbe nevezhettük Bendőt. Mindez persze akadémikus fejtegetés: a BL híján nem húsba vágó rotálni, és az újdonsült taktikába is jobban illik Mirko, szóval a többieknek a 7 muszáj-pont megszerzéséig marad a padon kuksolás.

"Az egyetlen célunk, hogy 3 pontot szerezzünk, és közelebb kerüljünk a scudettóhoz. A héten azt olvastam, hogy valaki a nevemben, a nevünkben írta, hogy szívesebben látnánk a milánóiakat a BL-selejtezős helyen. Mi csak magunkkal foglalkozunk, elég kisstílű lenne, ha így gondolkodnánk az ellenfeleinkről." Caro Antonio, ezzel a gondolattal nem értünk egyet. A kisstílű szerkesztőség részéről egyáltalán nem bánnánk, ha a Milan nemhogy az automatikus BL-indulást jelentő második, hanem akár a selejtezős helyről is lecsúszna. Tegyük hozzá a magunkét, a legjobbunk biztosan elég lesz. Az Izé után büntessük őket is az őszi dupla csúfságért!

Most nézem, hogy csak Benitől linkeltem korábbi posztokat. Olthatatlan, tudat alatt veszettül tomboló szerelmem eklatáns bizonyítéka ez a bejegyzés. Loveya, muci!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr368240638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349040 2013.04.20. 19:42:14

És ha igazak a pletykák, meg amit az újságok írnak, hogy Conte személyesen győzködné Ibrahimovic-ot, képzeljük el ezt a 3-5-1-1-et csúcsán a bosnyákkal. Örömésbódottág! Vagy ahogy itt szokás, nedvesedik a bugyi! Ez a taktika is pont Zlatan kaliber és felépítésű támadóra van kihegyezve. Egyebassza Cavani vagy Jovetic se lenne utolsó

338554 2013.04.20. 20:07:30

Remek poszt, szexi taktika. Jövőre kell egy vérszomjas csatár, két profi szélső és jöhet a "30+10 ufficiale" felirat a mezekre.

348211 2013.04.20. 22:24:14

Érdekes megoldás... Conte úgy reagálta le a Bayern-katasztrófát, hogy összekonvertálta a két jellegzetes olasz felállást: a háromvédős rendszert és a gyémánt-alakzatot. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. Ugyanakkor, ha összejön a Pirlo-Vidal-Pogba-Marchisio négyes, akkor érdemes lenne mögéjük csereként a Marrone-Giaccherini-Asamoah-Giovinco vonalt (Tudom, hogy a Giak&Gio-t könnyű elnyomni mezőnyben, de ilyen ügyes játékosokat egyszerűen vétek lenne kiszórni) beállítani. Viszont, ha maradunk ennél, az azt is jelenti, hogy Matrinak, Quagliarellának, Anelkának viszon'látás: ők tipikus befejező csatárok, arra nem alkalmasak, amit ez a szerepkör megkívánna tőlük - ezt is igazolta a Bayern. Ha maradnak, akkor a 3-5-2 kell nekik. Bendtner megint más téma: őt még itt focizni nem nagyon láttuk, de az Arsenalban amit láttam tőle... mondjuk úgy, hogy ha formában van, akkor megfelelő helyettese/konkurense lehet(ne) Mirkónak. De ha igazolunk csatárt, akkor ilyenek jutnak az eszembe, akik viszonylag olcsók most, de ahhoz képest jók lennének: Dimitar Berbatov, David Villa, Siem de Jong, Miguel Michu, Fabio Borini. Meg persze Ibra, de ő minden, csak nem olcsó... Ja, és valaki drótozza már össze Pepét, hogy felszántsa a bal oldalt! Csak nekem hiányzik a hetes? De komolyan, mikom már használható focista volt, eltűnt másfél évre, hogy a hírét se halljuk. Pedig a befelé cselező szélsők ellen nagyon hasznos tud(na) lenni egy "fordított lábú" játékos, ráadásul a keretben szinte rajta kívül nincs szélső, aki képes olyant művelni, mint egy pontos középre ívelés...

295377 2013.04.20. 22:48:21

Én Q-t és Matrit eladnám. Ha ez a felállás marad, akkor Sánchez nem kell, de egy másik pokolian jó bal szélső kell. De akkor meg Luis Murielt mindenképpen elhoznám Ibra mellé. Nagyon jó játékos, és amilyen éltetést kapott ma az Udinese drukkerektől! Mintha félnének, hogy elmegy, és így akarnák meggyőzni, h imádják! El kéne hozni!

340942 2013.04.21. 08:34:48

Ha a milán ellen is bejön ez a taktika és olyan könnyedén fogunk rajtuk átgázolni, mint a Lazio-n akkor meg kellene maradni ennél a formációnál. Egyrészt azért mert Marcinak ez a szerepkör lenne a legjobb. Közelebb lenne a kapuhoz, a letámadást jobban végre tudná hajtani és még vissza is zár a középpályára védekezésnél. Másrészt Pogbának mert Marcinál jobbak a labdaszerző képességei szerintem, és Asamoah-t visszatenném középre Pogba cseréjeként vagy fordítva. Kwadcsi nem szélső és nem is lehet átnevelni, egy teljes idény alatt nem sikerült, akkor később se fog. Tehát sürgősen keríteni kell egy balfutót és jön Llorente és HAAAA Ibra is, nehezen hiszek benne de ki tudja már a mai világban, akkor Matri Bendő Análka megy és Q nem hiszem hogy az 5. számú csatár szerepét elfogadná (még ennél is kevesebbet játszana) ő is menne, de talán csak egy év múlva miután megunja az egészet. És Sánchez VAGY Ibra fog jönni. Kettő egyszerre nem ebben biztos vagyok.

346607 2013.04.21. 09:19:43

Abból, hogy a kritikán aluli formában levő Lazio ellen működött ez a taktika , nem kéne messzemenő következtetéseket levonni. Volt benne egy adag mázli is, hogy Cana csinált egy teljesen buta tizenegyest a meccs elején. Örömteli, hogy Pogba végre megkapja a megérdemelt helyét a kezdőben, de ez azt jelenti, hogy a csapat továbbra is botrányosan szar támadójátékot fog produkálni. A pálya szélein olyanok játszanak, akik tudnak védekezni, de támadásban inkább csak lelkesek, mint ügyesek. Tehát a 3-5-2-re tekinthetünk úgy, mint egy 5 védős rendszerre, felfutó védőkkel. Ez pedig azt jelenti, hogy egyel kevesebb támadó felfogású játékos kerül a csapatba, mint egy négyvédős rendszernél. A 3-5-2-ből való átállás 3-5-1-1-re pedig azt jelenti, hogy egy csatár helyett egy védekezőbb felfogású középpályás kerül a csapatba. Pogba megérdemli, hogy kezdjen, de ezt nem egy csatár, hanem egy középpályás (mondjuk Marchisio) rovására kéne megadni neki. Rendben van, hogy a hétfői teljesítmény után optimisták vagyunk, de én egy meccs alapján nem vonnék le nagy következtetéseket a 3-5-1-1-el kapcsolatban.

307365 2013.04.21. 10:02:54

[daneeka30](#1205535): ha nincs cana "teljesen buta" szabálytalansága, akkor nagy valószínűség szerint vucinic beveri a helyzetet. elég rendesen ki lett játszva az a szituáció.

350106 2013.04.21. 11:34:35

Csatárposzton így is, úgy is tabula rasát kell eszközölni, felállástól függetlenül. Csak Vuc és Gio marad szerintem, érkezik Llorente, Ibra és remélem, valamelyik fiatalt is visszahívjuk. Mondjuk, ha sikerül megszerezni Alexist, akkor Giovinco is könnyen a távozók közt találhatja magát. 3-5-1-1ben nincs megfelelőbb csatár Ibránál, de 3-5-2ben is kiváló megoldás, akár Llorente mellett.(ne feledjük, h a "svéd" előkészítésben is kiváló + anno ugyebár Trezegol mellett játszott leggyakrabban, ha Dávid király egészséges volt) Kis- és középcsapatok ellen sztem maradni fog jövőre is a kétcsatáros játék, Ibra-Llo kiválóan alkalmas a betömörülő védelem izomból való felnyitására, a spanyol pedig végre fejesgólokat is láttat velünk, ami idén abszolút ritkaságszámba megy. S a 4-3-3 is elővehető majd Pepe visszatérésvel (Sánchez is megfelelő lehet, Vuc-csal a túlszélen) és az egyik óriás centerjátékával. A 3-5-1-1-et továbbá azért sem látom default megoldásként, mert Pirlót nem lehet agyba-főbe játszatni még akkor sem, ha 3 másik kp.-ás segít neki középen, egyzserűen öreg már 40-50 meccshez Szent András. (Jövő nyáron mindenáron meg kell szerezni Verrattit!) Arról nem beszélve, hogy bár valsz.-leg jön Poli, de a kezdő rombusz mögé alig lenne középpályásunk; Marrone védő lett Conte alatt, Asa marad a szélen, de őszintén remélem, hogy kap maga mellé valakit, aki komolyabb vetélytárs az őszinte Pelusónál.(Kolarov! Zuniga!)De Ceglie tuti megy, Padoin sajna nem hiszem. Jó lenne, ha nem esnénk bele abba a hibába, hogy nem adunk még egy esélyt Islának - ha formába lendül a chilei, akkor a jobb szélen Licht-tel olyan vetésforgót lehetne kialakítani, ami mindig garantálja a frissességet és a minőséget egyaránt. (nem elfelejtve a mindkét szélen bevethető pepét.) Ha rajtam múlna (tudom, fantamercato...), ők lennének a szélsőink jövőre:Licht,Isla,esetleg Cáceres (jobb szél); Kolarov,Asamoah,Peluso (bal), Pepe pedig bárhol bevethető, ha igazán támadni kell. Ez lehetővé tenné, hogy Asa néha belül is játszhasson, a Giaccherini-Poli-Asa cseresor a kp.-án igen jól hangzik. Na, már így is hosszúra sikeredett, szóval abbahagyom. :)

346607 2013.04.21. 11:50:46

[dikkacsa](#1205553): Vucinic "kiváló" helyzetkihasználást ismerve erre nem vennék mérget. Amúgy miért veszi mindenki készpénznek Ibra érkezését?

307365 2013.04.21. 13:01:44

[daneeka30](#1205621): nyilván nem tudjuk, mi lett volna ha, fölösleges is erről beszélni. Csak azt akartam ezzel kifejezni, hogy egy igen tetszetős és tudatos támadás volt. Azt nem mondom, hogy a 3-5-1-1 miatt volt ez a változás. Sőt. Őszintén szólva semmi pluszt nem látok ebben a formációban. Pogma lépett a királyfi helyébe, Marci meg a csatár mögött kér, kap, osztogat (papíron). szerintem semmivel sem több ez a taktika, mint a 3-5-2, ahol mondjuk vuci lép vissza labdáért a félpályáig, majd leosztja gionak vagy matrinak a labdát. ha rajtam múlna olyan játékosokkal erősíteném meg a kerete, akikkel sikeresen alkalmazható lenne a 4-2-4, vagy a 4-3-3. Azzal még sosem volt baj, ha egy csapat több taktikai formációt is ismert. Mindenesetre Conte sokkal nagyobb király mint én, szóval bármit is csinál a nyáron, én róla fogok álmodozni, miközben a barátnőmmel szexelek.

266873 2013.04.21. 14:04:56

a Vidal-Pogba kettos kozul az egyik lepni fog.Szerintem Vidal lesz az. Remelhetoleg a Realba.

311083 2013.04.21. 16:13:40

[nemeth](#1205718): Vagy nem.

338554 2013.04.21. 16:46:19

[nemeth](#1205718): Azért annyira sem a Juve, sem Pogba nem jó még, hogy egy Vidal számára ne legyen hely Torinóban.. Főleg mivel tökéletesen megférnek egymás mellett, sőt. Ha Vidalnak nem egyedül kell megoldania a középpályás védekezés nagy részét, mert pl. Pogba besegít, akkor még 1-2 gólra is futja az erejéből, mint azt legutóbb is láthattuk. Szerintem az utóbbi időben mutatott gyengébb teljesítménye mögött is az húzódott, hogy néha túlságosan rá támaszkodott a csapat és kicsit belefáradt.

258945 2013.04.21. 17:00:30

@nemeth:az hogy a madridista.hu a Pogba/Vidal duóre veri ki rendszeresen még nem jelent semmit :)

266873 2013.04.21. 21:17:06

t.junior:honnan tudod rendszeresen kukkolsz? kinezem beloled, h masok recskazasara recskazol :D Abbol gondolom,Higu lepni fog es konnyen Juveba kerulhet.Szerintem a Juve majd rahajt Verattira es akkor mar tenyleg toblet lesza kp-n.

346514 2013.04.21. 21:41:02

Ez mi a {szaf}?! 6-20. perc, játszunk, ki se hozzák a labdát. 20-47. perc Bayern 2.0, 3 percig tart visszaszerezni a labdát, de egy percen belül elszórjuk. Vucsinics labdát nem kap, ha kap, szerelik vagy rossz a passz, más fel sem ér a kapu előterébe... Remélem, hogy Conte tüzes vassal, ostorral várta őket az öltözőben... Buffon kirúgásait ne is említsem... Az első félidő alapján csak annak örülhetünk, hogy Chiellini kolosszus a király, elnyomhatatlan, elnyűhetetlen, te vagy a f*sza gyerek Giorgio, én tudom! Kapjuk össze magunkat, gyerekek! Q-t a pályára, ne várjunk a lefújásig a cserékkel, per favore!

346607 2013.04.21. 21:42:42

Botrány... tényleg beleszarik mindenki a meccsbe

258945 2013.04.21. 23:13:26

[nemeth](#1206123): @nemeth: HI-HE-TET-LEN riposzt, leszúrtál haver :), Pontosítsunk ha Higu kikötne a Juveban az nem jekenti Vidal vagy Pogba eladását, Verratti meg Pirlo szerepköre
süti beállítások módosítása