bntemp

bntemp

Jó ebédhez szól a nóta

2013. február 03. - s4tch

A sötét oldalra tett kiruccanásunk felháborítóan fontos 3 pontot hozott házhoz. Az elcseszett időpontnak hála, gasztronómiai élményekkel is gazdagodhattok, miközben a nem túl simán, de azért sikeresen behúzott győzelemről mesélek nektek.

A sötét oldalra tett kiruccanásunk felháborítóan fontos 3 pontot hozott házhoz. Az elcseszett időpontnak hála, gasztronómiai élményekkel is gazdagodhattok, miközben a nem túl simán, de azért sikeresen behúzott győzelemről mesélek nektek.

A tökéletes sült krumpli nem úgy készül, ahogy a mekdonáldszban vagy a legtöbb konyhában készítik. Sajnos majd 2 órába telik, mire a krumpliszsákból a tányérunkra kerül. Még melegítettek a csapatok, amikor a sütéshez megfelelő minőségű burgonyát már a tévé előtt ülve hámoztam, hogy a kezdőrúgás pillanatában már a tűzhelyre tehessem a főzővizet a gondosan megmosott krumplidarabokkal és a buresz héjával együtt.

Tehát amikor a Buffon - Caceres, Marrone, Barzagli - De Ceglie, Pogba, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner - Giovinco, Matri kezdő 11 elkezdte kergetni a pöttyöst, az én krumplim már épp kezdett finoman gyöngyözve főni a tűzhelyen.

Természetesen kimértem, hogy literenként 10 gramm só legyen a főzővízben, úgy, ahogy a 10. percben Vidal is centire kimérte a Matrihoz löbbölt labda ívét. Ez tette lehetővé, hogy a meggyőzően, ám kissé kaotikusan kezdő zebramezes alakulat megszerezze a vezetést. Kiemelném Matri játékát, aki az első félidőben úgy játszott, mint egy csatár, aki csapatának fontos tagja. Nemcsak a gólról (amit szépen vágott be kapásból a hosszúba), hanem a félidőben egyébként is mutatott teljesítményéről beszélek.

Fakopáncs, bazeg!

Játékosaink figyelme továbbra sem lankadt, ahogy az enyém sem, hiszen a burgonyát 20 perc főzés után le kell szűrni, a héja mehet a kukába, a szinte teljesen megfőtt krumplidarabok pedig elfoglalják méltó helyüket a sekély olívaolaj tavacskában, amit a tepsiben hoztam létre nekik.

Mire a tartós jó játék a 42. percben meghozta gyümölcsét, és az első félidőben kiválóan játszó Matri keresztlabdáját először megakasztó, majd azt zseniálisan továbbsarkazó Giovinco továbbpasszából kapáslövéssel megduplázta az előnyt Lichtsteiner, addigra már közel 20 perce a 180 fokra előmelegített sütőben sültek a krumplik az olívaolajban!

Az első félidőben tehát egy magabiztosan, stabil fölényben futballozó Juventust láthattunk, és nem gondoltunk arra, hogy a második félidőben lesz miért izgulnunk.

A félidei szünetben a krumplikat kicsit megforgattam az olívában, kezdtek szépen pirulni az alacsony hőfokon.

A második félidőre Darth Vader ereje szállta meg a veronaiakat, akik hamarosan le is csapták az elgyengült Luke egyik kezét. Óriási volt a kontraszt, és egyben ijesztő is. Az 52. percben nemcsak a krumplikat kellett újra megforgatnom, és frissen vágott rozmaringszárakkal és fokhagymával megszórnom, hanem végig kellett néznem azt is, ahogy a Chievo rohamai végül gólban csúcsosodnak ki. De a gól nem rázta fel a csapatot, hosszú percekig igazi underdogként vergődtek a srácok a félig napsütötte pályán.

Hamarosan érkezett a haszontalanul játszó (a veronaiak által hagyott nagy terek ellenér sem virgonckodó) Giovinco helyére Quagliarella, ami a csapat felállását nem, de valamiért a játék képét mégis egy kicsit kedvünkre változtatta meg.

Mire 60 perc sütés után kivettem a krumplikat a sütőből, addigra már kiegyenlített volt a játék képe. Ez még mindig nem volt olyan ígéretes, mint a kívül ropogós, belül pedig krémesen lágy sült krumpli, de legalább nem kellett folyamatos rettegésben tölteni a hátralévő időt.

Az így elkészült köretet (mert sült hús is volt hozzá) már korábban fűszereztük, így fogyasztáskor elég fűszer volt látni, hogy a délutáni mérkőzéseken az egyes számú milánói hullarablók 3-1-re kaptak ki a Sienától, a Lazio pedig szoros meccsen 3-2-es vereséget szenvedett a Genoa otthonában. Így jelenleg Juventus - Napoli párharcra korlátozódott a bajnoki versenyfutás!

A tökéletes sült krumpli receptjét Heston Blumenthal osztotta meg velünk.

A győzelemhez pedig Alessio segítette hozzá a csapatot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr778240548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

349437 2013.02.03. 19:01:47

Nekem azok a részek tetszettek,amikor a 2 gól született!Meg az mikor kész volt a sültkrumpli:)!

347168 2013.02.03. 19:17:05

Nagyszerű poszt, köszi! Remélem már mindenkiben tudatosult, hogy vége a januárnak. Sikerült egy nagyon kellemetlen ellenféllel elbánni, külön öröm, hogy Forrest és Márti talált be. Ezt most iparos módjára rutinból nyomta le a csapat, de így is meglett, ez a lényeg.

349437 2013.02.03. 19:44:33

[HungarianMotorMouse](#1077761): Nekem is szupi ez a poszt

339362 2013.02.03. 22:29:39

Kint voltam, király volt:)

348992 2013.02.03. 22:56:35

Ha Muntari gólját megadták volna! Nagy öröm hogy azért a 2. félidő első 10 percétől eltekintve nagyon könnyedén átmentünk egy olyan csapaton aki ellen nehezen szoktak összejönni a dolgok :) Forza Ragazzi! Nagyon jó volna ha tényleg csak a január szólna erről a kis botladozásról és visszaállna a csapat az alap ritmusba, akkor sima lenne a címvédés, mert Napoli idén még nem volt hullámvölgyben szóval várhatólag tavalyhoz hasonlóan tavasszal fognak leszakadni, viszont mi már nem bakizhatunk sokat, mert a Milan már csak felfele fog jönni ők letudták a kötelező krízist év elején.

337369 2013.02.04. 00:04:58

[Supaman](#1078209): én azért "feszült" voltam a 2. félidőben. az eleje nagyon rossz volt, a maradék sem sokkal jobb. jó meccs lett amúgy. szép gólok. csak már azt vártam, hogy 2-2 vagy 1-3 lesz a vége, de csak nem sikerült begyötörni... ez a milánói tizi meg... kár, hogy nem pattant az udinei csávó kezére a labda, mert akkor megúszták volna... :D

346607 2013.02.04. 09:40:11

A második félidő elején szándékosan húzta magára a csapat az ellent. Ez hetek óta így megy, már egygólos vezetésnél is visszaálltak, ennek köszönhető a sok X. Ahogy elnézem, ez egy kontrajáték próbál lenni, ehhez Giovinco jól használható. Csak az a baj, hogy a csapat többi része nem erre való, és ezt világosan meglátta Alessio is, ezért hozta be Quagliarellát.

349437 2013.02.04. 18:33:33

[juuvee](#1078178): Nem kicsit irigyellek!Ha vannak képek akkor küldesz néhányat!

307365 2013.02.05. 10:48:11

[daneeka30](#1078479): te nem nézel szerintem sok juve meccset. még a cselzi ellen idegenben sem kontrákra játszott a csapat, nemhogy egy alsóházi csapat ellen. a lazio elleni idegenbeli pepe gól óta nem is láttam _klasszikus_ kontratámadást (persze sok hasonlót fel lehetne hozni, pl gio a cselszkij ellen)a bekapott gólok (samp, genoa, lazio és most) sokkal inkább a szerencse/pech faktor, valamint egyéni hibákból fakadtak. de ilyet írni, hogy kontrára játszanánk? könyörgöm, nézz meccseket.

346607 2013.02.06. 10:05:54

[dikkacsa](#1079317): Azt írtam, hogy a vezetés tudatában szándékosan állt vissza a csapat idén többször is. A cselzi ellen idegenben fél óra után hátrányba került a csapat, tehát totálisan irreleváns az a meccs. Nézd újra azokat a meccseket, amiken egyenlített az ellenfél! Szinte mindegyiken az történt, hogy a Juve a vezetés tudatában betömörült a kapuja elé, és kontrázni próbált. Más kérdés, hogy nem jöttek ki a támadások, visszakerültek a labdák Pirlohoz. A kiscsapatok ellen nehéz is lenne, mert egygólos hátrányban sem nyílnak ki eléggé, nem lehet emberelőnyös támadásokat vezetni ellenük. Ott van pl a Juve-Milan kupameccs. A hosszabbításban a gól után mit játszott a Juve, ha nem kontrázott? De a leginkább szembetűnő az általad is említett 3-0-s Juve-Chelsea. Ott már Vidal gólja is egy szépen kijátszott kontrából (Chiello gyorsan elvégzett bedobása után) született. "lazio elleni idegenbeli pepe gól óta nem is láttam _klasszikus_ kontratámadást" Aha, Juve-Roma, Giovinco gólja Barzagli esernyője után. Ki nem néz Juve-meccseket, öcskös?

349418 2013.02.06. 10:30:48

[daneeka30](#1080022): Értelmezés különbségek léptek fel. Persze, hogy csapatjuk a kontrákat... pl. a Napolinak is bejött (jön, már kezdenek felnőni a domináláshoz is). Biztos úgy lett értelmezve, hogy a csapat CSAK ezt tudja, vagy hogy CSAK ennyi, hogy kontrázik. Márpedig tudjuk, hogy ez nem igaz. De nem is hinném, hogy ezt akartad kihozni belőle. Nem hinném, hogy aki ide jár, úgy pofázik bele dolgokba, hogy nem nézi a meccseket. Mert úgy nehéz.... Szerintem Conte atyánk variál mindennel amivel tud, szerencsére van rá lehetősége, bár ez januárban nem nagyon jött be.... De tuti hogy meghozza a gyümölcsét, ráadásul úgy hogy közben folyamatosan vezetjük a tabellát. Hatalmas durvaságok lesznek itt az elkövetkezendő években, ráadásul anyagilag is egyre jobban visszaszopjuk magunkat az elitbe. A Primavera kaszabol, onnan is jöhetnek még embörök. Egyet mondjon meg valaki, hogy Pepével mi a hónajmankósviharveretescsillámfaszlám a van? Mert oké sérült, DE MÁR MAJDNEM EGY ÉVE? vagy elindult kocogni, és nem veszi észre hogy már harmadjára kerüli meg az egyenlítőt, hisz a föld gömbölyű ?

346607 2013.02.06. 10:34:45

[Biankaneni400](#1080033): Egy szóval nem írtam, hogy CSAK ezt tudná a csapat. Inkább úgy látom, hogy ezt próbálja, de a kicsik ellen belebukik. Pl vasárnap a második félidő elején összefostam a bokámat, annyira féltem a Chievo egyenlítésétől. Ezzel szemben a Chelsea elleni hazai meccsen egy percig sem féltem, hiába húzta magára a csapat az ellenfelet.

307365 2013.02.06. 11:57:24

[daneeka30](#1080022): alapvetően félreérted a különbséget a kontrajáték és a között, ha egy csapat kap egy gólt és emiatt igyekszik támadóbban fellépni. Általában egy focimeccs arról szól, hogy hol egyik, hol másik csapat támad. A Conte-féle Juventusra általában az jellemző, hogy végig dominál egy mérkőzés alatt. Csak mert néha az ellenfél (egy-egy bekapott gól után) eljut a kapuig, esetleg több támadást is vezet, sőt, akár percekre beszorítja a csapatot, az nem azt jelenti, hogy visszazár kontratámadásokra. Ez a foci alapvető törvényszerűsége. Egyik csapat nyom, a másik védekezik. Ez önmagában még nem taktika, pláne nem a kontratámadás taktikája.

346607 2013.02.06. 15:11:28

[dikkacsa](#1080089): Ja, értem. A Juve-Chelsean nem kontrázott a Juve, csak bemákolt két gólt 1-0 után. Hidd el nekem, a Chievo ellen a második félidő elején 2-0nál is beszoríthatta volna a Juve a Chievot, de nem akarta, inkább abban bíztak, hogy kinyílnak és Giovinco, Lichti és Matri végigvisz egy kontrát. Ezt lehetett észrevenni mondjuk a Parma elleni meccsen is, ahol jól ment a védekezés, de talált egy gólt az ellenfél. Vagy a Chievonak a 60. percben már hirtelen nem volt fontos, hogy nyomjon? Megelégedtek egy lőtt góllal? Nem, egyszerűen arról van szó, hogy a cserével már nem volt akkora terület a Chievo előtt.

349073 2013.02.07. 11:49:24

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.
süti beállítások módosítása