bntemp

bntemp

Már megint nagy a pofánk

2012. december 06. - s4tch

Nézzük a száraz tényeket: a harmadik kalapból indulva veretlenül zártuk a csoportot, az első és második kalapos csapatok ellen is pozitív mérleget mutatunk, csoportelsők vagyunk. Három döntetlen után mindhárom ellenfelet legyőztük, kettőt konkrétan kicsontoztunk. Bevettük a Donbass Arenát, ahol általában pofonokat osztanak. A visszavágó-kört 8:0-ás gólkülönbséggel hoztuk. Mindezt tulajdonképp a ritka jól meccselő edzőnk nélkül.

Hatalmas golyóink vannak. És hatalmas a pofánk.

Nézzük a száraz tényeket: a harmadik kalapból indulva veretlenül zártuk a csoportot, az első és második kalapos csapatok ellen is pozitív mérleget mutatunk, csoportelsők vagyunk. Három döntetlen után mindhárom ellenfelet legyőztük, kettőt konkrétan kicsontoztunk. Bevettük a Donbass Arenát, ahol általában pofonokat osztanak. A visszavágó-kört 8:0-ás gólkülönbséggel hoztuk. Mindezt tulajdonképp a ritka jól meccselő edzőnk nélkül.

Hatalmas golyóink vannak. És hatalmas a pofánk.

Tisztázzuk sebtiben: ez biza nem egy összekacsintós, a levegőben lógó win-win helyzetet meglovagló sörmeccs volt. Oké, az első félidő langyi volt, de nem arról volt szó, hogy nem akarnak nyerni a csapatok, inkább arról, hogy senki nem akart idejekorán beleszaladni a konyhakésbe. A második középkezdés után látottak alapján viszont Rizzoli a vak is látja, hogy ezt a győzelmet nem adták ingyen. Megdolgoztunk érte, és nem csak a tegnapi 90 perc alatt. Ha nem töröljük fel a gyepet Juventusban a Chelsea-vel, a tegnapiból egy, a Sahtar számára is vérre menő mortal kombat kerekedhetett volna. De kinyírtuk a Rotor Londongrádot, tulajdonképp továbbjuttattuk a Sahtart, és az utolsó körre intéztünk magunknak egy némileg motivációját vesztett, de a csoportelsőségért meggyőződéssel teperő brazilsereget.

Megnézte

Hogy Lucescu a koffein-, kalória- és gluténmentes, kímélő motivációra, a bíróra és a teljes joggal eltiltott Luiz Adriano hiányára fogja a vereséget, az legyen az ő problémája. Szerintünk éhesebbek voltunk, nem a biztos továbbjutást jelentő döntetlenért mentünk, és rengeteget tanultunk a torinói találkozóból. Két hónapja a Sahtar letaglózóan jó csapat benyomását keltette, nem esik nehezünkre elismerni, hogy a második játéknapon vereséget úsztunk meg. Az októberi találkozóhoz képest mi változtunk többet: örömtelien sokat tanultunk abból, ahogy lefociztak minket. A listán ki is beszéltük, hogy a wingbackek és a két védekező középpályás a szokásostól eltérően más szoftvert futtattak: Beni már a hatodik percben kiszúrta, hogy mikor nálunk volt a labda, a szélsőkhöz képest a középpályások Buffonhoz közelebb helyezkedtek, így biztosítottak labdavesztés esetén; a Sahtar rutinrókái, Rat és Srna így alig tettek valamit a közösbe. Ezen kívül különösen a második félidőben volt látványos, mennyire féloldalasak voltunk: Lichtsteiner és Asamoah közül támadásban a szöszi tűnt aktívabbnak, bal oldalon inkább Pogba volt az, aki a beadásokkal próbálkozott, Kwadcsi tulajdonképp alig ment fel a Sahtar büntetőterületéig. Mindez viszont józan megfontolás alapján kiadott parancsra történt: Vidal Willian követésével kihúzta a Sahtar játékának a méregfogát, ezáltal Forrestnek több szerepe és területe jutott a jobb oldalon, a bal szélen viszont Teixeira támadásban korántsem Pumuklihoz hasonló kiszámíthatatlan erő, hozzá sebességben és méretben is passzolt Asamoah. Nem is vállalkoznánk arra, hogy megmondjuk, melyik wingback játszott jobban: alighanem tökéletesen oldották meg a feladatukat. Az odavágó leckéjéből tanulva Conte a második béből taktikailag felnőtt Lucescu mellé, és barbatrükkölt egy apróságot, amire a sokat látott román nem tudott érdemben reagálni. Lucescu átgondolhatta, mennyire kiszámítható csapat a Juventus.

Kivette

A szerkesztőség máskülönben tökéletes összhangját Vucsinics játéka osztotta meg leginkább. Olyan volt ő, mint a mesebeli lány: hozott is ajándékot (kiharcolt labda, majd kvázi-gólpassz Giovincónak), meg nem is (a második félidő derekán agyfaszt kaptunk a félpályás hazaadásától). Derekas mezőnymunkát végzett, több mint 10 km-t futott, alkalmanként jól tartotta meg elől a labdát, helyzeteket dolgozott ki, a gól előtt ő indította Lichtit - ezekért kézmeleg, illatos masszázsolajjal kenegetnénk szálkás testét. A mezőnyben a legtöbb labdát veszítette (négyet), pocsékul, az uefa statjai szerint 56%-os pontossággal passzolt, két lövéséből egyik sem talált lőlapot, a gól előtt is addig tökölt, amíg Forrest lesre futott - ezekért meg addig vernénk egy fagyott vidratetemmel, amíg el nem ismeri, hogy egy hülye buzi, majd szánalomból megerőszakolnánk. A kommentmezőbe tegyétek hozzá a magatokét - nem csak a válogatott büntetéseket illető, hanem a teljesítményét jellemző gondolataitokat is várjuk.

Megosztotta

A többiekkel kapcsolatban nagyjából egységes az álláspontunk. Az oktatófilmet Chiellini és Vidal fűzték be (narrátor Bonucci), erős produkciót nyújtott Buffon, Barza, a két szélső, Pogba és Szundi, és tulajdonképp Giovinco sem játszott rosszul, erőszakos és határozott volt a mezőnyben, nem csak a fagyott talaj keménységi fokán múlott, hogy nem taposták bele kicsi testét, de a kihagyott zicceréért jár a hatalmas talpas egyes. Miután az egész világ a blogot olvassa (heló, Egri Vitya), üzennénk neki is: nyugi, Seba, a Juventus is ugyanúgy futballcsapatok ellen játszik, mint a Parma; elkezdhetsz ugyanúgy a kapufa belső éle felé célozni, ahogy ott csináltad. Pogbáról tervezek írni egy bő nyállal értékelő rövidet, addig is csak annyit, hogy Marchisiót helyettesíteni sosem egyszerű feladat, az egyik leggyorsabb európai középpályával bíró Sahtar ellen pláne trükkös móka, és ő ezt magabiztosan hozta, 19 évesen. A teljességhez hozzátartozik, hogy Pirlót az első félidő derekán habzó szájjal kutyáztuk: védekezésben mire odaért volna az embere mellé, az huss, elszaladt. Beni azt találta írni, hogy pont úgy játszik, mint ahogy a szerződtetése idején rendszeresen visszatérő, jeges verítékes rémálmainkban. Aztán a szünet után összekapta magát, remekül hozta ki a bogyót, és végül a mezőnyben a legtöbb (11!) labdát szerezte.

Kiharcolta

Szóval megcsináltuk. Később külön kibeszéljük a csoportkört, rengeteg tanulságot látunk a kétségtelenül izgalmas hat fordulóban, most elég legyen annyi, hogy a dán meccset leszámítva jár a csillagos ötös a Juventusnak. A visszavágó-kör eszetlenül tökéletesre sikeredett, teljesen megérdemelten vagyunk ott a 16 között. És ezt nem úgy értjük, hogy a Juventus a történelmi hagyományai, a mögötte álló rengeteg szurkoló és a megvásárolt bírói kar jogán igenis jusson tovább. Nem arról van szó, hogy a mindenkori Juventus alanyi jogon Európa elitjébe tartozik, bárhogy is játsszon; Ferrara beszari Juventusa, amelyik előnyről kapott ki hazai pályán a Bayerntől, nem tartozott oda. Ez a Juventus, Conte csapata, Pirlóval, Vidallal, Marcsival, Bonuccival, Chiellinivel és a többiekkel viszont becsületesen megdolgozott a respektért. Helyünkre kerültünk, és tulajdonképp tökmindegy, ki jön az egyenes kieséses szakaszban, bárki ellen meg tudjuk oldani. Féljenek ők.

Eldőlt

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr298240426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

317362 2012.12.06. 11:48:03

Megláttuk, mennyit ér ez Európában! Jöhet a Real! :)

339362 2012.12.06. 11:50:39

azért a reált kihagynám :)

334474 2012.12.06. 11:52:41

12 pont ahogy megterveztük. Sima volt. :D Vucinic jól tolta. Rajta látszik, hogy kell neki a motiváció. Kevés meccsre tud már így felpörögni. Amúgy a csapatátlag futásban 11 km fölött volt(legalább is ennyit írtak ki). Az brutális szám. Kíváncsi vagyok kik húzták felfelé(tippre Vidal, Pogba és a két szélső).

348650 2012.12.06. 11:57:53

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

335692 2012.12.06. 11:59:42

Vucsinics olyan finoman kezeli a labdát mint ahogy a kaviár el volt kenve a reggeli pirítosomon

339140 2012.12.06. 12:01:51

Ha Del Piero visszavonul, át kell ültetni az agyát Vucinicbe. Ez esetben idővel Vucinic nem klublegenda lehetne, hanem a Föld és a világmindenség névadója is. Giovinco, Giovinco.. A világ a blogot olvassa... Ti mit?

348211 2012.12.06. 12:06:18

Hajaj, már annyira jó lesz a Juve, hogy lassan újra frissíteni kell a gyorskommenteket...:)

293773 2012.12.06. 12:10:16

Szeretnék rámutatni egy kicsit a háttérre az hogy a helyünkre kerültünk az oké , de tulajdonképpen ez mivel jár? Az hogy a szurkolóknak fontos ez is oké.Igazából ez nagyon sok pénzt jelent mint a továbbjutásért a megnyert és az ikszelt meccsek után az uefától, szponzori szinten is lehet feljebb vinni a dolgot(pl a Chelsea megverése után szponzorunk lett a samsung is bár nem tudom mi áll a szerződésben lehet kap a klub x db galaxy s3t lehet h pénzt).És ami még fontosabb Marotta azt tudja mondani x játékosnak gyere hozzánk európa legjobb 16 csapata közé tartozunk és ha 20.-án kedvező sorsolást kapunk akkor azt hiszem nagy névben is reménykedhetünk(Hulk erre a legesélyesebb mert menni akar csak kiváncsi vagyok hajlandó-e a csapat ennyi pénzt ajánlani Én nem szeretem őt mondjuk Lewandrovskit tartanám a legjobb megoldásnak mert a Dortmund is sokat futó csapatszellemre építő játékot csinál elég jól)

254290 2012.12.06. 12:31:43

Ha Muntari gólját megadták volna! Vucinic bennem is vegyes érzéseket váltott ki. Időnként szép meglátásai voltak, olyko meg könnyelműnek és körülményesnek tűnt. Azért nem lenne rossz, ha má gólt is lőne a többi csatártársaival egyetemben, mert a pálya 2/3-nál sajnos megdöglik a játékunk. Pirlo 1. félidei teljesítménye után én lekaptam volna, mert borzalmas volt ismét. Szerencsére nem én vagyok az edző, mert a 2. játékrészben hasznosan játszott már. Főleg védekezésben, mert előrejátékban sajnos megintcsak harmatos volt :S @Attirc! Hulk a büdös életben nem fog a Juventusban játszani. Keddi ámokfutása világosan megmutatta, hogy kicsoda is ő. Egy szar ember!

258945 2012.12.06. 12:32:06

Az angol csapatokkal szemben van elszámolni valónk, a Chelseavel elkezdtük a törlesztést, az Arsenalt kérném a 16között, köszönöm.

258945 2012.12.06. 12:35:01

Ja, amúgy meg a tegnapi meccsről kb minden le lett írva. Amit hozzátennék az Bonucci, csinál még hülyeségeket, de egyre több idő telik el két hiba között, csak így tovább, tegnap Chiellini óriási tanár volt, Leo meg felnőtt mellé, bravó!

340119 2012.12.06. 12:40:40

Giovincot én eddig inkább védtem mint kritizáltam és alapvetően jól is játszik mostanában, de azért jegyezzük meg, hogy tegnap egy önző kis pöcs volt. Amikor Vucsi elmenet a kirohanó kapus mellett és megkapta Gio a labdát vissza kellett volna passzolnia a tök üresen lévő Pogbának és nem belefordulni a három védőbe. Ehh. Asamoahért kezdek aggódni, szemmel láthatóan elkészült az erejével a 65. perc környékére. Pogba felnőtt a feladathoz, a mezhez és megint nagyon hasznos volt. Ha így folytatja jobb lesz, mint Vieira. És Lichsti végre valahára hozta tudását. De a legjobb dolog a győzelmen kívül, hogy Conte nélkül nincs több meccsünk!!!

344520 2012.12.06. 13:03:40

[t.junior](#1001698): Előttem is le írta mindenki azt, amit én akartam. Viszont, hogy te is meg a bejegyzésben megemlíti s4tch, Bonucci jó játékát. Meg lehet kövezni, de nálam lassan ő lesz az egyik kedvenc. Nem tudom, eleinte talán még dacból is kiálltam mellette, hisz mindenki csak szidta és elég meleg éghajlatra küldte őt. Kezdi meghálálni a Conte-tól kapott bizalmat. Számomra, olyan igazi söprögetős játékstílusa van, plusz, ha Pirlo-t nagyon fogják, ő vállalja át a labdakihozatal szerepét. De, persze a fő kedvenc el principio, Marci koma. Futuro Capitano.

346514 2012.12.06. 13:15:43

Ha már újra nagy a pofánk, akkor csak annyit tennénk hozzá, hogy én megmondtam! ;) Mármint azt, hogy vezetünk majd és kezünkben lesz a meccs. Vucinichez annyit, hogy én már nem foglalkozom az emberrel, jót úgysem tudok róla mondani, rosszat meg minek. De arra, hogy "már nem tud felpörögni akármilyen meccsre", nem tudok mást mondani, mint "Vuci, menj a pi**ába!". Ki az a Mirko Vucinic, hogy "akármilyen" meccsen nem hajtja ki a belét?! Nem kétszeres BL-győztes, a Juve nélkül bajnoki címe sem lenne, amihez 9 (?) gólt tett hozzá maximum, mert Matri 10-zel volt házi gólkirály. És itt Alessio és Conte is bekaphatja, hogy az idény legfontosabb meccsére megint nem tették be Q-t. Úgy érzem, nem becsülik meg eléggé a leggólerősebb csatárunkat. Én is kutyáztam Fábit, de le a kalappal, ahogy összekapta magát. Erre őt veszik le hátrányban a Milan ellen, és ő nem játszik a sorsdöntő BL-meccsen, miután a Chelsea ellen is hozta magát. Én megértem a frusztrációját. Conte egy zseni, de azért nem tévedhetetlen. És nem értem, ahogy Puzsér is megjegyezte, hogy vucinic hogy áll(hat) meg előtte ezzel a tartalmatlan lézengéssel. Mert oké, hogy 10+ kilométer, de a mozgás intenzitása sem mindegy, ahogy a tanult kollégák mondják a tévében. Na mindegy. Pogba előtt megintcsak le a kalappal. Sirattam Verrattit (állítólag van egy olyan verzió, hogy ha Ancelotti repül, az ügynöke idehozná), de a francia bizonyított. Fergie elkényeztetett sztárocskának nevezte, akit csak a pénz érdekel, de eddig teszi a dolgát és nem jár a szája feleslegesen. Persze ahogy nő az ázsiója, úgy lesz majd egyre kényelmetlenebb a pad, de ha ilyen fegyelmezetten tud játszani vérre menő tétmeccseken, akkor jó lesz ez. A légstoppjai meg odavernek! Giovincóval én elégedett vagyok így ősszel nagy általánosságban, de továbbra is látható probléma, hogy a csatárainknak nehezére esik gólhelyzetbe kerülni vagy azt ki nem hagyni (kivéve Q-t, lásd feljebb...). A Gio-Vuci páros talán legnagyobb gondja, hogy mindkettő secunda punta, egyik sem az a vérbeli góllövő. Kéne egy vércse előre, de egy tényleg klasszis center. Cavanin és Lewandowskin kívül pedig nem nagyon van ilyen és mindkettőért perkálni kell rendesen (Falcaót nem tartom reális célnak, Llorente meg nem elég jó). Joveticcel kapcsolatban még mindig nem vagyok meggyőzve, hogy igazi center, meg újabban megint sérült, ha kell, ha nem, így jelenleg a Boniek-utód tűnik a legvalószínűbbnek, bár én személy szerint az urut szeretném rabruhában látni. Amíg ez a csatár nincs a keretben, nem reális cél a BL-győzelem. És lehetőleg addig kéne bezsákolni a gólvágót, amíg Vidal velünk van. Conte végre viszatér! Szerintetek ledaráljuk a Palermót vagy azzal "jutalmazzuk" a mestert, hogy végre színes, szélesvásznon kaphat agyvérzést a pálya mellett, a kamerák keressztüzében?

346364 2012.12.06. 14:03:32

[Godbluff](#1001737): régebben rosszul voltam, mikor megláttam bonuccit a pályán. azóta nagyon sokat fejlődött és igen stabil teljesítményt nyújt.

334376 2012.12.06. 14:31:53

Szerintem nem kell Vučit bántani, oké, három labdát elad, de a negyedik zseniális passz. Nem befejező csatár de az egyetlen olyan támadónk, aki tud váratlant húzni (nem számolom ide Lichti egy-két "érdekes" cselét). Igenis meghal a Juve, elöl ha nincs (vagy szarul játszik) Vuči.

348239 2012.12.06. 14:39:13

[Godbluff](#1001737): Ha jól rémlik, Bonu adott kis híján szenzációs labdát Vidalnak az első félidőben, amire korán felugrott (vagy picit hosszú volt). Én ezért is szeretem, elég jól tudja mozgatni ő is a csapatot. Sokszor hosszú labdákkal indítja a szélsőket. Mondjuk felhozni a labdát mindhárom hátvéd szokta, de Bonu az, aki képes egy kis lightos szervezésre is. Giovinco esetében meg már tipikus, hogy ez a gól se az ő neve mellé került. Nem baj, alakul a dolog, egyre közelebb hozzá, hogy "eldöntsön egy fontos meccset". A Torino meccset azért én megadnám neki, gólpassz-gól kombóval ő döntötte el. Basszus, hihetetlenül várom Contét, majdnem olyan érzésem van, mintha egy Cavanit igazoltunk volna le. Így lehozni ezt az időszakot nem gyenge. Jöttek tavaly a kommentek, hogy majd nemzetközi kupa mellett nem fogunk így szárnyalni. Hát, több pontunk van bajnokságban és tovább mentünk az egyik legnehezebb csoportból. A játékon meglátszott a terhelés, de az eredményeken nem, profibb lett a csapat. Pedig én első három meccs után azt gondoltam, hogy dortmundos utat járunk be, ez az év tanulóév a BL-ben, jövőre meg szakítunk. Erre kicsit szerencsés sorsolással simán 8-ban lehetünk.

340942 2012.12.06. 14:42:27

[juventino_1897](#1001754): Q-t meg kell fegyelmezni, és játszhattunk volna a világbékéért is akkor sem lépett volna pályára. Én még mindig tartom azt hogy a csatársorunk a 3 fős felállásban a leghatékonyabb és Lewandowskinak örülnék a legjobban. Kísérletezgetni kéne a 3-4-3-mal, ahol a 3 tagú fedezetsor mögött játszik Pirlo. Vucsi jól tolta az első félidőben, de a másodikban felmentem volna a pályára és agyonvertem volna legszívesebben egy kuvasz lánccal, aminek a végén lett volna egy kuvasz.

346607 2012.12.06. 15:23:56

[kdavid86](#1001851): A 3-4-3 a Marcsi-Vidal-Pirlo tengely megbontását jelentené. Szerintem erre várhatsz még egy darabig...

340942 2012.12.06. 15:40:00

[daneeka30](#1001890): Nem bontanám meg a tengelyt, ez csak egy felvetés de az ötlet még nem kiforrott. De a támadópotenciál növeléséhez a 3fős csatársor alkalmas szerintem.

346607 2012.12.06. 15:42:25

Amúgy remélem Quagliarella játszani fog a hétvégén és góllal hálálja meg a bizalmat.

262910 2012.12.06. 15:52:36

@kdavid86: "a támadópotenciál növeléséhez a 3fős csatársor alkalmas szerintem" erre ott a 4-3-3, amiben egyben marad az mvp trió. kéne hozzá egy jó pepe és/vagy egy jó isla, ott kezdődik az egész. már írtuk korábban, hogy nem csak muszájból szeretnénk látni ezt a rendszert. reméljük, hogy conte visszatérésével újra jönnek a trükkös meccselések. a 3-4-3 viszont jelen feltételekkel szerintem nem passzol a kerethez, pirlót vissza kéne előbb vonultatni hozzá.

340942 2012.12.06. 16:08:58

[s4tch](#1001924): Tudom jól és én is szívesen látnám viszont a 4-3-3-mat, de olyanon agyalok ahol megoldható a 4 tagú középpálya Pirloval. De még nincs megoldásom, egyelőre :)

262910 2012.12.06. 16:43:48

[kdavid86](#1001939): arra miért lenne szükség? amúgy szundi ancelotti óta nem játszik négytagú középpályán.

346607 2012.12.06. 17:05:48

3-4-3-ban csak a két csatár mögött lehet elképzelni Pirlot, de nem fog neki menni, mert nem elég gyors és kéne belőle még egy, aki eljuttatja hozzá a labdát.

316709 2012.12.06. 18:31:25

Meglattuk mennyit ér ez Europaban!A bl-történetében senki nem szerzett annyi pontot 3.ként mint a chelsea...Mègis csoportelsõk vagyunk! Mostmar jöhet bàrki,nem nekünkmlesz félni valònk.Ès ne feledjük hogy egy hadvezérrel többek leszünk...

343175 2012.12.06. 23:25:33

[kdavid86](#1001939): Én szerintem olyan hogy 3-4-3 nem nagyon létezik a való életben. Szerintem egy ilyet játszó csapatot a széleken nagyon durván oda lehetne verni. Ha a két támadó szélső nem jön vissza védekezni a középpályások vonalába, 4 középpályás nem tudja úgy bejátszani teljes szélességében a pályát hogy eredményesen lehessen védekezni, a mellett hogy mögöttük 3 belső védő játszik. Nekem ez egy kicsit öngyilkos megoldásnak tűnik. Mondhatnánk hogy a Napoli így játszik de szerintem nem. Az ő felállásuk annyiban változik hogy amíg a Juventusban Vidal és Marchisio "mögött" játszik Pirlo, addig a Napoliban Hamsik jóval Inler és Dzemaili előtt játszik, tulajdonképp irányító szerepkörben, támadásoknál a 2 csatár kifele húzódnak, így Hamsik feljön a csatárok vonalába. Védekezésnél visszahúzódik és ugyan úgy 5 fős a középpálya.

348854 2012.12.07. 03:02:24

[kdavid86](#1001851): [daneeka30](#1001890): [s4tch](#1001924): [juvetorino](#1002631): Üdv Lassan 1,5 éve olvasom a Juventus történelmének modern feljegyzését magyar nyelven itt, a legolvasottabb blogon. Mégis először szólok hozzá írásban, ha szóban már sokszor meg is tettem. Ebből az ünnepi alkalomból(reméljük később lesz még ünnepibb is) a taktikai/szerkezeti témát tovább feszegetném. Meggyőződésem, hogy ha a futball nevű sportot egy emberrel többen játszanák, akkor ez a csapat barcelonai magaslatú söprést vinne véghez mind játék, mind trófeák tekintetében. Ennek receptje az lenne, hogy mindhárom mezőnybeli csapatrész 3 emberből állna +2 wingback. Ugyanis ismerve Conte makacsságát, a védelmet/barza, bonu, chiello/ a legutolsó esetben(sem) bontaná meg..és hát elvégre ő egy olasz edző akinek első a biztos védekezés, még akkor is ha személyében tisztelhetjük az ifjú edzőforradalmárok vezérét. Itt az sem lehet hosszútávú opció, hogy Chiellini kimegy a bal szélre. Kár őt elpazarolni olyan poszton ahol nem képes ereje 150%-ában megszégyeníteni az ellen támadóit. Az MVP belső kp-t jóérzésű ember nem bontja meg, ezért Conténak nem maradt más lehetősége, mint a támadók kárára dönteni. Így maradt elől a 2 játékos szemben a tavalyi évben jól működő 3-al, amikor részben a még bizonytalankodó Bonucci, részben a még kiforratlan 3-5-2 miatt elfértek a támadó harmadban annyian. A csatárok helyzetét, miszerint a 3-as felállás a legideálisabb legtöbbjüknek természetesen csak a jelenlegi keretet figyelembe véve állítom. Bendtnert nem számítom ide, ő idegen testként létezik a pályán és a padon egyaránt. Ezt a problémát persze egyből el lehetne vetni, amint érkezne egy olyan gólvágó aki illene is abba a sorba amit klub szellemisége megkövetel. Így vagy úgy, de a 'csatárgondokat' meg kellene oldani hosszú távon, mégpedig 2 frontos szinten ahhoz, hogy méltó esélyese legyen a csapat a BL-nek. Nem lehetetlen így sem, láttunk már sok mindent a sorozatban, de elméleti síkon elengedhetetlen dolog. Ami a wingback szerepét illeti, igen fontos lenne az említett 12 fős brigádban, hiszen a 3-3-3 belső csapatrészeknek mindkét oldalán minőségi futó embereknek kellene szerepelniük. Jelen esetben csak az egyik oldalra maradna szélső pluszban, vélhetően Lichti. Ezt viszont nem lenne szerencsés meghúzni, egyrészt mivel az egyoldalas játékot anno megcsodálhattuk a Zambrotta-Zebina páros esetében az előbbi javára, másrészt Lichtsteiner sem tud egy szezont végignyomni ugyanazon a szinten wingback-ként, nem pedig a 4 fős védelem szélén. A mostani keretből viszont ő egyedül képes megjátszani a RWB-t. Pepe véleményem szerint jobban tudja hasznosítani a szenvedélyes játékát a támadórészlegben a jobb oldalról indulva. Pepe bal oldali megfelelője Vucinic, ahol jobban kiélheti kreativitását, mintsem, hogy középen szemlélje a meccset. Giovinco pedig bármelyik oldalról betörve ígéretesebb, mint a 16-oson földharcba keveredve a védőkkel. A nagy kérdés a LWB kiléte lenne a virtuális kezdő 12-ben. Asamoah egyhavi remeklése csak a kezdeti lendületnek tudható be(ne legyen igazam), a kezdőben csak sérülés, vagy rotáció esetén tudom elképzelni a belső kp-n. De Ceglie nemzetközi szinten szigorúan a védelem bal oldalán tudná uralni posztját, azt is csak legjobb tavaszi formájában. A mostani csapatból Caceres-t lehetne teszt alapon megnézni, alkalmas-e a feladatra. Megvan hozzá a lelkes, harcias hozzáállása, állóképessége, és kellő tapasztalata, viszont hiányzik belőle az állandóság. Összességében az eddigi tudatos csapatépítés jól halad, a puzzle darabjait illesztik össze egy tökéletes gépezetté ahelyett, hogy egyéniségekre támaszkodnának. Ha Conte továbbra is ilyen jól rakja össze alkotórészeket-hogy most a lelki/motivációs mélységekbe ne menjek bele-akkor 11 emberrel is képes lehet a jelenlegi Juventus akár 2-3 éven belül újra világraszóló eredményeket elérni.

340942 2012.12.07. 09:02:30

[s4tch](#1001966): [daneeka30](#1001984): [juvetorino](#1002631): Mert én ilyen naív és elégedetlen szurkoló vagyok, hogy szeretek gondolkodni a taktikán mitől lehetne még ennél is tökéletesebb :)). Juvetorino igazad van az elgondolással, én is erre jutottam és azért is mondtam hogy még nincs jól kitalálva a dolog. És shuyatsu jól megfogalmazta hosszan amit én röviden. Minden csapatrészünknél a 3-3-3 a legstabilabb és azt a maradék 1 embert a középpályára próbálom beintegrálni, de még nem sikerült még csak elméletben sem. Vagy még nem létezik olyan játékos aki ezt meg tudná oldani. Megoldás: Egy lehetőség van, és ezt mindenki tudja, olyan csatárt kell venni aki hosszú távon megbízható és illik a 2fős csatársorba.

347595 2012.12.07. 11:21:34

Kis okoskodás az előzőekhez: A 3-5-2 már beégett idén a retinába, de ha nem csak a kényszer miatt váltanánk akkor... Valószínűleg a 4-3-3-ban érezné magát legjobban a 3 centerünk (Q, Matri, Bendtner(?)), de jelenleg szélre csak a kis törpét tudnám elképzelni. Az nem fér bele, hogy Vucinic belesz.rjon a védekezésbe, mert olyanja van. Isla-ról nem tudjuk mennyire megy ez neki (eddig inkább nem), Pepe talán csak jövőre kap lehetőséget. Középpályán nem sok változást okozna, kupameccsen biztos kipróbálnám az Asamoah-Marrone-Pogba hármast. Továbbra is tartom, hogy a svájcinak a 4 védős felállás fekszik, a 3 védős rendszerhez nem elég képzett és nem tud megfelelő pontosággal beadni. A 4 védős rendszerben felléphet, de nem kell mindig a támadásokkal foglalkoznia. Belső védőkben 3 klasszissal rendelkezünk itt inkább a "ki maradjon ki" kérdés mindig az aktuális. Balvédő. A csapat szokásos sarokpontja. De Ceglie nem egy stabil pont, inkább egy erős közepes, Chielo sokkal gyengébb a szélen mint középen, Caceres láthatóan a jobb oldalon érzi magát otthon. Akkor mit is hozzon a Télapó: 1. 3-5-2-höz egy végleges csatárt Bendtner helyett akinek a vérében a gól, és elég labdaügyes az összjátékban is (Drogba vagy Villa, ha lehet 5 évvel fiatalabban) 2. A variácók miatt egy stabil balhátvédet (németek, angolok mindig termelnek ki ilyet, nem baj ha nem 20 millió az ára, ezt rábízom a manager játékokban jártas kollégákra) 3. Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok: Kérem vissza a tavalyi Pepe-t!!! vagy egy másikat, egy jobbat. Kész vagyunk, ezután reszkessen a világ! :) Vagy ahogy Knézy mondta Vincze O. goljánál a BL-ben: Hohóóóó, hohóóóóó! :)

347595 2012.12.07. 11:51:15

Ja igen volt egy BL továbbjutás is... Ez volt az elvárás szerintem a tavalyi év után. Ha megyünk még egy kört, akkor remek, ha kettőt, akkor csodás, ha hármat hihetetlen.

348517 2012.12.07. 12:03:16

[GabeTR](#1003356): "...akinek a vérében a gól, és elég labdaügyes az összjátékban is" Megoldás: Torghelle Sanyi

338211 2012.12.07. 12:26:34

Ha házon belül akarjuk megoldani, akkor balfutónak tegyük be Nedvedet, bal hátvédnek meg Thuramra gondoltam. Előre Trezeguet, aztán készen vagyunk. :)

340942 2012.12.07. 12:40:43

[Chievo&Juve](#1003413): ++1 :D

347595 2012.12.07. 12:46:31

[rakkenroll](#1003392): Ha Cavanit nem tudtuk elhozni, akkor Sándort hogyan??? :) [Chievo&Juve](#1003413): Ha már házon belül, akkor legyen Torricelli :)

338211 2012.12.07. 12:48:36

[GabeTR](#1003436): Hehe, legyen. :)

346364 2012.12.07. 21:51:14

[Chievo&Juve](#1003413): Hamar megunnánk, hogy állandóan szétverjük a világot. Legyen mondjuk csak Nedved a fair play szellemében ..;) Egyébként a jó öreg Pavel, szerintem még mindig bírna egy 60 percet sprintben a két alapvonal között a maradék 30 percet pedig lehozná szívből (a beadásokat pedig 30 év múlva is jobban megoldaná a jelenlegi szélsőknél). Pepe egyénisége nagyon hasonló, viszont Nedved azért a lasztival is jóban volt

346364 2012.12.07. 22:06:40

[kdavid86](#1003251): 1 verzió: Tartsuk meg a stabil 3-3-3-at és a plusz embert ne játszassuk, hogy ne zavarja a többieket, így még a bajnokság is szorosabb lenne. Moratti sem tudna mit nyilatkozni, Zamperini és Zeman nem számít ők tudnak mindig minden körülmények között. A FIGC is elégedett lenne, elvettek egy embert és ha elvehetnek tőlünk valamit az nekik olyan mint a japánoknak a használtbugyi (meglátják, nyál csorog, f. kiver, ráélvez). 2. verzió: a plusz embert tegyük be Gigi mellé a kapuba és akkor a 0-0 minden meccsen tutira megvan. 3. verzió: A plusz embert tegyük Vuci mellé, hogy tudjon támaszkodni meccs közben, nehogy túlhajtsa magát. Hétközben is futott 10 km-et, nem is értem hogy élte túl. Lehet hogy csak statisztikai tévedés volt.

348517 2012.12.08. 13:07:18

[JUVEloko](#1003833): Vagy például "a plusz ember" lehetne a küldönc Conte és a csapat között, feles perceiben pedig kémkedhetne.

260706 2012.12.08. 23:35:08

Akik tényleg minden kilométerkőnél ott vannak: nem pedig a jucu...

262910 2012.12.09. 11:40:51

[bobix](#1005356): kivettem a kép linkjét, széttolja az oldalt. rövidített linkeket kérünk, a többi nem maradhat.

260706 2012.12.09. 11:49:43

[s4tch](#1005586): bocs. remélem így már megfelel :) http://tinyurl.com/bdr3o96

262910 2012.12.09. 12:19:52

[bobix](#1005596): így kéne legközelebb is, köszi
süti beállítások módosítása