bntemp

bntemp

Delfinből sneci

2012. november 11. - s4tch

Dán testvéreink könyörtelen elpicsázása után azt írtuk, tavasz óta nem játszottunk ilyen jól. Most talán elég lenne letudni a mérkőzést azzal, hogy újra a keddi produkciót nyújtottuk, de több tényező is árnyalja ezt a képet. Hajtás után megpróbáljuk összeszedni, minek köszönhető az újabb gólgyártás, megkeressük, a triplázó Quagliarella után ki volt a mezőny legjobbja, miért volt érdemes odafigyelni az ellenfélre, és megismerkedünk egy szimpatikus francia fiatalemberrel is.

Dán testvéreink könyörtelen elpicsázása után azt írtuk, tavasz óta nem játszottunk ilyen jól. Most talán elég lenne letudni a mérkőzést azzal, hogy újra a keddi produkciót nyújtottuk, de több tényező is árnyalja ezt a képet. Hajtás után megpróbáljuk összeszedni, minek köszönhető az újabb gólgyártás, megkeressük, a triplázó Quagliarella után ki volt a mezőny legjobbja, miért volt érdemes odafigyelni az ellenfélre, és megismerkedünk egy szimpatikus francia fiatalemberrel is.

Hatost dobni sem rossz, rúgni még felemelőbb - és ritkább. Ha minden igaz, a '97-es, Milan elleni 6-1 óta nem vágott ennyit bajnokin a Juventus; a BL-ben 2003-ban az Olimpiakosz kapott egy hetest. Ha esetleg valaki azt hitte, hogy az utóbbi másfél szezon veretlenségét lezáró múlt hétvégi bajnoki kipukkasztja a Juve-lufit, annak egyelőre csalódnia kell: két meccsen 10 rúgott gól, és olyan tökös játék, amit utoljára valamikor tavasszal láttunk. Nyilván nem jött jól a hullarablók elleni zakó, de a csapat eddig tökéletesen reagál. Újra láttuk az éhséget, végigtepertük mindkét meccset, és könnyed csapásokkal érvényt szereztünk annak a papírformának, ami pár hete, hasonló képességű csapatok ellen (főleg a Bologna, Genoa párosra gondolok) csak vért vizelve jött össze.

Lecserélni Pirlót 4:1-nél, hmm?

Annyiban mindenképp hasonlít egymásra a keddi és a tegnapi ellenfél, hogy egyik sem a győzelem szándékával lépett pályára, mégis teljesen más a Nordsjaelland és a Pescara játéka. A dánok sokat futó, agresszív, bár főleg hátul technikailag kevésbé képzett társaság, míg a pescarai delfinek korábbi meccseiken is inkább a stabil védekezésre törekedtek, nem véletlenül kötöttek ki a 3-5-2-es taktikánál. Mégis teljesen más ez a 3-5-2, mint a Juventusé, és nem csak a két keret közötti, szakadéknyi különbségnek köszönhetően: míg a Juventus alapvetően támadó, a labdát lehető legtöbbet birtokló, a pálya közepét lehetőség szerint uraló csapat, addig a Pescara úgy tűnik, a 3-5-2-t elsősorban a védekezés stabilabbá tétele miatt vezette be.

Már harmincat sem kell aludni...

Tegnap a delfineknek sok minden összejött, de a stabil védekezés nem tartozott ezek közé. Giovinco már az első percben eleresztett egy kapura lövést, és látszott, hogy csak idő kérdése, mikor verjük be az elsőt. Pirlót Quinteiro nem engedte kibontakozni, ennél nagyobb sikert nem értek el a pálya közepén: Marchisio és Vidal is könnyedén léptek be a védő közé, a bal szélen Asamoah Zanon ellen sorra nyerte a futóversenyeket és a párharcokat, a két csatárral pedig tulajdonképp semmit nem tudtak kezdeni. Giovinco tetszőleges számú labdát vehetett át szabadon; ahhoz képest, hogy más csapatok már a labdaátvételkor gyepbe tiporják a kicsit, a Pescara kifejezetten hagyta érvényesülni Sebát. Ő pedig megmutatta, mi az, ami megy neki: a büntetőterületen kívül gyorsan, ésszel játszott. A vezetést is ennek a szabadságnak köszönhettük, szép assziszttal hozta ziccerbe a hamvaiból feltámadt Vidalt.

Ötöt rúgtunk a jobb alsóba; ez volt az első

Az ősz pre-zakó időszakában látott Juventus itt hátradőlt volna, talán nem erőltette volna a támadásokat, és könnyen beleléphetett volna ugyanabba a gyötrelmesen hömpölygő folyóba, amibe pl. a Bologna ellen már jártunk. A fájó vereség, valamint a másnapi Conte-féle motivációs kurzus által felébresztett Juventus viszont egy ritka termékeny félidőt tett le a tengerparti kisváros szimpatikus közönsége elé: egy felbőszült vaddisznókoca könyörtelenségével és céltudatosságával, ugyanakkor egy cuki flamingó könnyedségével szállítottuk a gólokat. Ráadásul nem is akármilyen gólok voltak ezek. Mind az ötöt a jobb alsóba rúgtuk, a legszebbet Q sarkazott gólpasszából Kwadcsi ollózta. Ez, és Q harmadik gólja (szintén ollózás, idén tőle már a második) is év végi gólszépségversenybe való.

Két olló egy meccsen. Világrekord?

Quagliarella megérdemel külön néhány gondolatot. A térdsérülését és a hosszú kálváriáját kívülről fújja mindenki, a Chelsea elleni köténye és a Chievo elleni duplája után úgy tűnt, kibújt a sérült térdéből, de aztán meccsekre megint eltűnt. A héten két gyenge ellenféllel szemben összesen négy gólt szerzett, tegnap karrierje első mesterhármasa mellé két gólpasszt is jegyzett, forma alapján nem kérdés, jelen pillanatban ő az a csatár, akire lehet alapozni. Az év legfontosabb meccsén, a Chelsea ellen mindenképp neki kell kezdeni, méghozzá a szintén erős két találkozót záró Giovincóval párban. A Chelsea is várhatóan a 16-os vonalánál fog védekezni, ami kedvez mindkettejüknek: egyik sem bólyacsatár, nem a statikus játék az erősségük, lendületesek, passzolni is tudnak, Fábi kimondottan jó lövőformában van, ezek olyan erények, amiket nem pótolhat Vucsinics mostanában szunnyadó zsenialitása, Matri fejjátéka, vagy Bendtner kafferbivalyra hajazó fizikuma.

Ott feszül egy bicepsz

Pürére vertük tehát a Pescarát, megvillantottuk mind a négy bicepszünket, felálltunk a bajnoki vereségből, helyre állítottuk a status quónkat, viszont nem mehetünk el szó nélkül néhány marhaság mellett. A legbosszantóbb Pirlo sárgája, amivel elintézte, hogy ne játsszon a Lazio ellen. Szundi eleve nem forszírozta, hogy Quintero ellenében átvegye a pálya közepét, hagyta, hogy Vidal és Gio osszák a máskor tőle várt hosszú passzokat (az ötödik gól előtti Vidal-passzra ő is büszke lett volna), a teljesen fölösleges sárgájára nincs sok magyarázat. Azt nem fogadjuk ugyanis el, hogy így tutira pihen hétvégén, és tutira játszhat a Milan elleni, jövő hétvégi bajnokin. Hacsak nem egyeztette mindezt az edzői stábbal, jár neki a faszkorbács. A másik Arany Benikaka-díjasunk tegnap Buffon volt. Egyetlen labdát nem tudott elsőre megfogni, kijött róla minden lövés, a gólnál alaposan lemaradt, homály kifutásai voltak, és a közeli képeken úgy tűnt, teljesítményét némi cankesz korábbi bevételével alapozta meg. Pöpec kis fórumunkon többen megjegyezték, úgy tűnt, mint akiben benne van két deka kevert. Több komolyságot, Gigi, sima meccseket sem kéne elalibizni, a Lecce elleni baki nem hiányzik senkinek.

Keblemre, muci!

Most pedig alfázzunk arra, hogy Prandelli minél kevesebb emberünket rántja be a válogatott edzőtáborába. A Chelsea ellenében készülve jelen pillanatban ideális a csapat formája, nyoma sincs a pár hete jellemző levertségnek, viszont a kulcsemberekbe pörögnek a kilométerek: Kwadcsi, Bonu, Gio és Pirlo 16-16, Buffon, Marcsi, Barza, Vidal 15-15 meccsen vannak túl. November végéig meg kell őrizni a tabella nekünk járó helyét, és jó lenne továbbmenni a BL-ben. Észnél kell lennie a stábnak, hogy elkerüljük a Pirlo tegnapi, vagy Vidal komplett októberi játékára jellemző kilengéseket.

Csapategység, yeah

Végül némi tini-bulvár a tegnapi siker margójára. A delfinek egyetlen épkézláb játékosának a 19 éves kolumbiai Quintero tűnt: levette Pirlót, egész hatékonyan védekezett Marcsin, és támadásban is mutatott valamit. Természetesen már összehozták a Juventusszal, kíváncsian várjuk a fejleményeket. A másik pletyi Pogbához kötődik: csokicsikónk száműzetése alatt is nézte a meccset, és a webkettes generációra jellemzően az instagramon vallott színt: drukkolt a csapatnak, és igazat ad az edzőjének, elismeri hibáját. Így is lehet, Paul, és főleg Signor Raiola - nekünk ezzel meg is van az emberünk Pirlo helyére a Lazio ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr548240394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347820 2012.11.11. 18:11:20

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

345112 2012.11.11. 18:32:31

Kwadcsi gólja hiányzik az összefoglalóból . Így hihetik azt , hogy csak egy ollózott gól született a meccsen , ami már nem világrekord . pedig DE

262910 2012.11.11. 18:40:48

[steve_danczer](#971507): köszi, végig sem néztem. mindjárt keresek másikat. javítva, ez elvileg teljes összefoglaló, a közelgő bl-meccs jegyében ékes orosz kommentárral.

258945 2012.11.11. 20:40:34

Puzsér hova lett? Végleges a szakítás vagy hiába reménykedek?

347260 2012.11.11. 22:19:28

Nem akarom elkiabálni, de a 76-dik percben Atalanta - inter 3:1 :)))))) Mekkora fos csapat ez az inter :) egyébként jókat írtál s4tch, szép munka!

347260 2012.11.11. 22:38:49

3:2 a vége :)

337297 2012.11.11. 22:40:10

Atalanta 3 - 2 Inter Milan Ezt is összecsalta nekünk Moggi!

346893 2012.11.11. 22:56:21

[t.junior](#971766): Engem is érdekelne, hogy mi történt Robi Mesterrel (amúgy én sem hiányolom).

347168 2012.11.12. 00:33:51

Vicces visszanézni az összefoglalót: A Pescara gól után Giorgio-t belökték a hálóba a nagy igyekezet közepette, hogy gyorsan lehessen kezdeni...Aztán kaptak még négyet. :)

347168 2012.11.12. 00:35:00

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél: Atalanta-Inter 3-2 :))))))))

345112 2012.11.12. 01:29:26

[s4tch](#971541): Ha már ilyen bensőséges lett a kapcsolatunk , megjegyezném , hogy cikkről-cikkre jobbak az irásaid . Nyilvánvalóan a hatalomvágy és a pénzéhség mondatja ezt velem , de talán mindenki nevében írhatom , hogy végérvényesen is sikerült beilleszkedned ezek közé a buzik közé . Minden passzus élvezhető , amit írsz , úgyhogy go s4tch go ! "Non solo sono perfetto solo anche Juventino " brékesség

346607 2012.11.12. 10:05:46

Buffon fogalmatlansága nekem is szúrta a szemem.

342608 2012.11.12. 12:16:33

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

342608 2012.11.12. 12:16:47

Már megint nagy a pofátok!

342608 2012.11.12. 12:17:00

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

338823 2012.11.12. 12:48:13

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

348517 2012.11.12. 14:11:52

A csapaton látszik, h felszabadultak, megkönnyebbültek a játékosok, nem görcsölnek, nem nyomasztja már úgy őket a veretlenségi széria. A csatárok végre úgy játszottak, ahogy az elvárható egy Juventus-nál. Lehet, h Pirlo fáradt, h alibizett kicsit, de az első gólhoz, ami ugye mindig a legfontosabb, nagyon kellett. Letámadott, a neki szánt labdát elengedte, amit aztán Gio remekül tálalt Vidal elé.. Ám hogy miért nem cserélték le pl 3-1, vagy 4-1 után, rejtély. Szándékosságra gyanakszom.

340942 2012.11.12. 14:34:10

[rakkenroll](#972934): Nem görcsöltek ezek, csak ellustultak. Szándékosság az benne lehet a pakliban, mert Lazio után Milan bajnoki. Nyilván egy kiesőjelölt csapat ellen fontosabb a játéka, mint egy BL-helyezésre hajtó ellen. Várjunk csak, hiba van a mátrixban :) Inkább ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél!

347595 2012.11.12. 15:25:42

Interes barátaink merre járnak ilyenkor? Szabad a blog, szabad a komment

258945 2012.11.12. 15:29:49

[kdavid86](#972954): Pirlo kisárgázta magát a Lazio elleni meccsről, felesleges lett volna lehozni, úgy is pihen, akkor már olyan embert kellett lecserélni aki játszik is a következő fordulóban. Nincs itt semmi hiba.

340942 2012.11.12. 16:14:42

[t.junior](#973020): A hibát úgy értettem, hogy tegyük fel szándékosan sárgázta ki magát azért, hogy a Lazio ellen ne forogjon veszélyben a Milan elleni játéka. Tehát a Milan elleni meccs ezáltal fontosabb, kvázi nehezebb ütközetnek tekintik. A hiba itt ott van, hogy a milan egy rakás szar jelen pillanatban és a Lazio meg rágós falat lesz. Tehát rossz meccsről sárgázta ki magát.

258945 2012.11.12. 16:29:00

[kdavid86](#973068): ez azért meredek, főleg úgy hogy miért kapta a sárgát, konkrétan semmiért

340942 2012.11.12. 17:01:56

[t.junior](#973080): Arról a jelenetről pont lemaradtam, de én sem hiszem hogy szándékosan kipontozza magát. Így jött ki, de meg kell oldanunk. Ez a 3 meccs lesz a legfontosabbak az évben.

348517 2012.11.12. 19:08:26

[kdavid86](#972954): Nincs hiba a mátrixban :) Egy Juventus - Milan -nak nagyobb rangja van mint egy Juventus - Lazio -nak, akármilyen rosszul játszik is a Milan jelenleg. Pirloval kapcsolatban meg azt akartam mondani, hogy ha nem akarták szándékosan, hogy besárguljon, akkor nem értem miért nem cserélték la fél óra után mondjuk. Az ugye egyértelmű, h pihennie kell már lassan, legalább pár napot.

347168 2012.11.13. 16:55:10

[kdavid86](#973107): Emlékeim szerint elegánsan hátulról akasztott, egy ilyen rutinnal rendelkező játékosnál ez simán lehet szándékos sárgára hajtó taktika. Felvettem az egész meccset, majd este ellenőrzöm... :)

295377 2012.11.13. 17:12:22

Nagyon jó meccs volt! Élveztem végre! Buffon keveset találkozott a labdával, fel se tűnt, h bakizott volna. A bekapott gólról meg nem feltétlenül tehet. Kapufáról ment be. De a Lazio és a Chelsea ellen lesz jobb is. Az viszont nem zavar, sőt kifejezetten örülök neki, ha már ilyenkor még sz.ros válogatott meccs is van, h pihenhet a Chelsea elleni meccsre. Remélem a válogatottban sem kezd! Sztem a Laziot Pogba-val is verjük, kell a Chelsea ellen. Ahol Gio és Q kell kezdjen. Vucit nem akarom a Chelsea ellen a kezdőben látni!

340942 2012.11.13. 20:55:15

[rakkenroll](#973223): Ez való igaz, de a táblázat nem ezt mutatja, ami nagyon örömteli dolog :). [HungarianMotorMouse](#973987): Helyes, én meg a Napoli elleni meccset nem láttam sajnos, én majd azzal hangolok a hétvégére :).

347260 2012.11.14. 15:33:04

Sziasztok! Tudtok nekem ajánlani egy jó helyet Budapesten, ahol lehet meccset nézni (szombaton 18:00-tól)? (Luigi Sport Pub kizárva, nincs sport klub) üdv

339362 2012.11.16. 09:00:01

nem azért fizetek heti egymillió dollárt, hogy hetente csak egy poszt jelenjen meg! tessék pennát ragadni, szomjazunk az írásotokra! :)

336679 2012.11.16. 15:05:23

[MisterJuventus](#974602): Caledoniával, Champsszel, Crazy Caféval próbálkoznék a helyedben.

348517 2012.11.16. 15:36:14

Most olvasom a régebbi írásokat és nagyon tetszenek! Különösen a múltidézések. Gratulálok az egész csapatnak!!

348517 2012.11.16. 15:54:59

"Ezt szeretem: amikor magamat látom viszont a pályán. Amikor 11 Trapattoni focizik Juventus-mezben". "Örök igazság, hogy addig nem szabad lecserélni egy németet, amíg nem látod rajta, hogy halott." Gyöngyszemek!!! :)
süti beállítások módosítása