bntemp

bntemp

Az utolsó darab puzzle

2012. július 18. - s4tch

Egy komoly kivételtől eltekintve a Juventus számára máris befejezettnek nyilvánítható az az átigazolási időszak, ami csak most veszi igazán kezdetét Európában. Korábban beszámoltunk a keret mélyítését célzó udinei párosról, a fiatal Buffon-utódról, a zseniális Lúcio-manőverről, Giovinco visszatéréséről, és hallgatjuk a pletykákat az érkező sztárcsatárról.

Szerencsés a helyzet, mert egy jó csapatot kell megbízható keretté formálni, és ehhez már csak egy fontos dologra van szükség: kell egy nemzetközi mércével is kiemelkedőnek mondható csatár. A bajnok Juventus legnagyobb lyukának betömése a tét (…).

Egy komoly kivételtől eltekintve a Juventus számára máris befejezettnek nyilvánítható az az átigazolási időszak, ami csak most veszi igazán kezdetét Európában. Korábban beszámoltunk a keret mélyítését célzó udinei párosról, a fiatal Buffon-utódról, a zseniális Lúcio-manőverről, Giovinco visszatéréséről, és hallgatjuk a pletykákat az érkező sztárcsatárról.

Szerencsés a helyzet, mert egy jó csapatot kell megbízható keretté formálni, és ehhez már csak egy fontos dologra van szükség: kell egy nemzetközi mércével is kiemelkedőnek mondható csatár. A bajnok Juventus legnagyobb lyukának betömése a tét (…).

Korábban már hitet tettem Cavani leigazolása mellett, de valószínűleg a klub nem fog annyi pénzt fizetni érte, amennyit az észak-afrikaiak kérnek, a cserügyletbe pedig olyan arcokat akarnának bevonni, akiket mi nem adunk. Lássuk, mi marad.

Itt Van Persie, akivel kapcsolatban érdemes elolvasni ezt (a kommentekkel együtt, vagy csak azt), mert itt kiderül, hogy pályafutása egyetlen igazán kiemelkedő szezonján van túl, és üvegből van a lába. Ennek ellenére egészen kiváló játékos, Bosmannal nem olyan drágán elhozható, és valószínűleg nem okozna neki problémát a Serie A sem. A kockázat abban rejlik, hogy egyrészt a keret legjobban fizetett játékosává kéne tennünk, másrészt ha megsérül (mert meg szokott), vagy túl hosszú ideig szokja az új bajnokságot, csak egy lufit vettünk – ahhoz képest elég drágán.

Annyiból szerencsés a helyzet, hogy ha Van Persie Torinóba igazol, akkor azt azért teszi, mert ide akar jönni. Már most borítékolható, hogy a City egy klasszissal több fizetést ígér neki, ezért ha a Juventus választja, azt nem a pénzért fogja tenni.

Még Pepe tetkóját is bevállalta


Egyre többet beszélnek Joveticsről, aki alaposan megosztja a Bianconeri blog stábját. Ellene szól, hogy sokkal inkább secunda punta, mint center, márpedig nekünk inkább egy megbízható befejező csatár kell. Aztán ott van a durva térdsérülése, ami miatt két éve egy egész szezont kihagyott (nem kell még egy Quags). Viszont Mutu kirúgása után sokat játszott középen a Fiorentinában is, és nem is ment rosszul neki, ráadásul pofátlanul fiatal, de már így is több éves Serie A-rutinja van, neki az átállással sem kellene megküzdenie. Vele az a gond, hogy a Fiorentina a szép hagyományoknak megfelelően várhatóan pofátlanul megpróbálná lerántani a Juvét egyetlen épkézláb játékosáért.

Kérdéses továbbá, hogy mit szólna a leigazolásához Giovinco, akivel meglehetősen hasonló a kedvenc posztjuk. Ha viszont Conte center nélkül akar játszani – ami bőven lehet sikeres, ha mondjuk a Barcára nézünk, látjuk is – akkor viszont ő a mi emberünk, és minden követ meg kell mozgatni, hogy leigazoljuk. Marotta amúgy csak annyit mondott róla, „tetszik neki a srác”. Pedig nem is jóképű, úgy néz ki, mint egy konstans vigyorgásra állított Moncsicsi.

Destro valószínűleg a Milant választja, és nem is az, akit mi keresünk. Hozzá hasonlóan szerintem idén sem teljesedik be a románc Dzeko és a Juve között, a fiatal, Genoától felesben érkezett Boakye talán megragadhat a keretben, de ennél több nem várható tőle. Higuainról szerintem letettünk, Benzema komolyan szóba sem került, már csak egy játékos van, aki szerintem esélyes lehet.

Reméljük, Asamoah ismeri a negrito kifejezést


Luis Suárezt én nagyon kedvelem. Nyilván tartom magam ahhoz, hogy Cavani lenne a tökéletes megoldás, de mögötte nálam nem a holland jön, hanem az uru. Suárez tökös gyerek, mentalitása alapján tökéletesen passzol a bringati védők burjánzó melegágyának számító bajnokságba, jól cselez, jól lő, jól fejel, és elég gyors is. Örömmel fogadná a – jobbára spanyol ajkú – dél-amerikai közösség, és én azt is gondolom, hogy a játéka is illene a csapatba. Nemzetközi szinten is.

Ellenben Suárezért Marottának le kell vetkőznie emberül, a Transfermarkt 29 millióra tartja (2016-ig szerződése van a Poollal), valószínűleg ennyiért már elgondolkodnának rajta, de valószínűbb, hogy a Juve játékost is bevonna az üzletbe. Mivel a napokban a Liverpool megcélozta Walcottot, tudhatjuk róluk, hogy gyors, buta és ügyetlen szélsőt keresnek, ilyen pedig óriási szerencsére pont van egy nekünk, akitől megválnánk. Ha még hozzá lehetne csapni valahogy Felipe Melót (ne feledjük, arról a csapatról van szó, amely önszántából elvitte tőlünk Poulsent), relatíve kevés pénzmozgással megoldható lenne egy klasszis csatár szerződtetése.

Ez persze csak találgatás, pont olyan feszülten várjuk a híreket, mint ti.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr628240216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334474 2012.07.18. 18:19:53

Berbatov? Olcsó és nagyon jó játékos. Mind a két taktikánkba beleillik. A felsoroltak közül mindnek jobban örülnék, de vele is teljesen elégedett lennék. Kicsit underrated lett az utóbbi időkben, de klasszis támadó. 31 éves, nyugodtan keresheti a formáját mögötte Matri és Q, míg ő 2 jó szezonnal bőven megszolgálná azt a kb 6-7 milliót amibe kerülne.

346607 2012.07.18. 18:45:37

Ezt is összecsalta nektek Moggi! A hírek szerint Armero is érkezhet. Ő és Jovetic, és kész a csapat...

335361 2012.07.18. 18:45:55

Nálam ez volt pár hónappal ezelőtt a sorrend: 1. Suárez 2. Cavani ...szakadék.. 3. Higuaín/van Persie/Jovetic/stb. Sokakkal ellentétben én úgy hiszem, hogy a Juventusnak nem elsősorban egy komplett befejezőcsatárra van szüksége, hanem egy kreatív emberre, aki a betömörült, 10 emberrel védekező kis csapatok ellen olyan megoldásokat választ, amivel 3-4 embert egy mozdulattal becsap, és így kerül gólhelyzetbe. A tavalyi keretben csak Vucinic és Del Piero volt ilyen, a mostaniban talán Giovinco is ebbe a kategóriába sorolható. Ha betömörült védelem ellen nem kap labdát a center, akkor még Cavani meg van Persie sem tudna gólt lőni. Nekem Suárez óriási kedvencem, mikor jó pár éve az Ajax ellen játszottunk az EL-ben (?), végig sz.patta az egész védelmünket. Gyors, intelligens és odaadó a pályán, jól cselez - Vuciniccsel nagyon jó kis kettőst alkothatnának. A botránya miatt papíron elhozható, főleg amit te is leírtál, Krasicon és Melón keresztül, de úgy tűnik, Marotta úr már nem igazán érdeklődik iránta. Kíváncsian várom a fejleményeket. Remélem, nem Jovetic lesz a sztárigazolás Z-tervként.

334188 2012.07.18. 18:52:48

Nekem eddig Jovetic "kellett" volna, de így leírva, Suarez is tényleg klassz lenne. Pláne ha tényleg sikerülne valakit belevonni az üzletbe, mert így biztos nem kerülne sokba. Mondjuk nekem igazából mindegy, én nem vagyok ráizgulva erre "klasszis csatár" dologra, szerintem jók vagyunk így is. Azt se bánnám ha senki nem jönne, szeretni meg csak azt szeretném, hogy Van Persie ne jöjjön. Kurvára utálom.

344516 2012.07.18. 20:59:54

Én RvP és Suarez közül szeretném egyiket. Egyébként az Vucinic tetkója :) .

338064 2012.07.19. 07:10:02

lewandowsky (lehet rosszul írom) a dortmundból? a bundásból elég olcsón el lehet hozni a játékosokat, és szerintem jó csatár

346514 2012.07.19. 09:17:38

Verratit nagyon sajnálom, hogy nem jött, de az ő szemponjából valahol érthető. Brutális a középpályánk és Pirlót a következő szezonban még nem tudta volna kiszorítani (hacsak nem jön egy sajnálatos sérülés). De az, hogy a 13 millát nem adtuk meg érte, mikor Diegókért és Amaurikért 20 felett fizettünk, csak azt jelentheti, hogy a csatársorba szánunk befektetni. Ahogy Benitónak, nekem is Cavani a favoritom, sokba lenne, de ő a legkevésbé zsákbamacska. Egyrészt a gólátlaga, másrészt a csapatmunkája, ami miatt tökéletesen illene Conte rendszerébe. Destro Matri/Q-kategória (= már van belőle), Dzeko mezőnyben haszontalan, Jovetic secunda punta és rémálmaim lennének a fejétől, marad RvP és Suarez. A holland mellet szól a rutin és a góltermése, plusz a kapásgóljai. Pirló labdáinak "végére" pont egy ilyen játékos kellene, lásd a "Song ível, Persie lő" videókat. Suarezről meggyőzhető vagyok, de az első, a szakírók által sikeresnek mondott félévében (értsd: nem a tavalyi, rakás szerencsétlenségre hajazó Pool-ban) sem szórta a gólokat. Az Ajaxban igen, de onnan egyrészt nagyon kiemelkedett, másrészt 3-4 csapatot leszámítva amatőr védelmek ellen játszott (meg az Eredivisie nem is kifejezetten defenzív bajnokság), harmadrészt, és ez talán a legfontosabb, igazából az uru is inkább secunda punta, azaz Vucinic/Gio posztja. De leginkább olyasmi, mint Lavezzi, aki megbontja a védelmeket, kihúzza a védőket és helyet csinál a középcsatárnak. Nemrég olvastam egy elemzést, ami arról szólt, hogy Borini érkezésével kiteljesedhet a dél-amerikai játéka, ha Rodgers Tabarezhez hasonlóan a jobb oldalról indulva játszatja, mert látszólag az fekszik neki. Szóval nálam a sorrend: 1. Cavani 2. RvP 3. Suarez egyelőre, utóbbit az életkora és benne rejlő lehetőségek talán ezüstös pozícióba lökheti, de rá kéne menni Cavára, még Giovincó esetleges átadásával együtt is. P. S. Gastón Ramirez minek kéne Conténak?

339362 2012.07.19. 11:01:47

Jovetics lenne a következő 10-es! az új Roberto Baggio! a történelem remélem megismétli önmagát! Luis Suárez is nagy vétel lenne,fánperszi nem kell, ingyen se.

343217 2012.07.19. 15:12:42

Nektek szerintem Cavani/RvP/Higuain lenne jó választás, ha spórolni akarok akkor meg Berbatov. Suarez nem klasszikus középcsatár nektek pedig az kell. Az Krasic-Felipe Melo féle üzletet remélem viccnek szántátok :)

339991 2012.07.20. 14:19:47

Jovetics remek játékos, de összességében nagyobb a füstje, mint a lángja. Berbatov meg bármelyik Serie A csapatba erősítés lenne. Ahogy nézem, Matrit leigazolná a Milan. Komolyan?

295377 2012.07.20. 15:00:19

Matrit viheti a Milan, ha nem tud visszarázódni a formájába. De 15-öt ki kell csengessenek érte. És én is úgy vagyok, hogy Cavanira kéne rámenni, Jovetic nem befejező, és nem tudom mennyire tudná termeli a gólokat. És én Cavanit nagyon imádom. RVP-t meg akkora klasszisnak nem tartom, de nagyon nem is bosszankodnék ha ő jönne. De viszont De laurentis berágott cavanira, mert 7 millás fizut kér, és hajlandó lenne kifizetni a kért 30 millát Joveticért. Ami viszont azt jelentené, hogy Cavani távozik! :D

344520 2012.07.20. 19:17:22

Én még mindig tartom ahhoz magam, hogy az átigazolási időszak augusztus végéig tart, még van, majdnem másfél hónap hátra. Így is már szinte kész a csapat, egy balhátvéd és a hőn áhított csatár kell. Nem értem azokat, akik sírnak, meg rinyálnak össze vissza. Olvasva más Juve-s blogokat, néha elképedek, az emberek más bolygón élnek, mint én. Fikázzák Marottat, leszólják, becsmérlik, mert nem hozott senkit, Moggi volt az ász. De könyörgöm, azóta megváltozott a világ, meg egyáltalán beszéltek vele az emberek személyesen, megkérdezték, hogy halad? Tudják mit beszéltek Conte-val, hogy ki kell neki, persze vannak szóbeszédek. Attól, hogy a lapok össze vissza pletykálnak, találgatnak, nem tudhatunk a háttérben zajló dolgokról. Én akkor sem rosálok be, ha nem jön az úgy nevezett "sztár" csatár. Szét lehetne nézni jobban a piacon, vannak igen jó játékosok még.

334188 2012.07.20. 20:24:28

[EstiKornél](#875900): "Berbatov meg bármelyik Serie A csapatba erősítés lenne." A képességei alapján mindenképpen. De az alapján a MU-ban is. Vele más gondok vannak, az a flegma, "tötyögős" (van ilyen szó? :D) játék amit csinál, az szerintem Conténak nagyon nem tetszene. Persze az is igaz ami Kloséra is, hogy a jelenlegi Serie a-ban ez simán elég lehet. [Godbluff](#876093): Balhátvéd? Arról kb. szó sincs(csak Armero de az se komoly). Szerintem az tuti nem fog jönni, simán lehet hogy marad Ziegler. A "sztár" csatár dologban meg abszolút egyetértek.

317547 2012.07.20. 23:03:04

[ForzaBianconero](#876124): Barcás Adriánórol is szóltak a hírek szóval Zeigler tuti hogy nem marad , jönni fog még balra is valaki , én csak attól félek hogy ebből a sztár csatár dologból semmi nem lesz . RVP-t sztem a sziti fogja vinni , Suarez meg nem jön , én ilyen Jovetic meg efféléket nem tartok sztárnak ,Cavani más de ő se jön, valamint Giovinconak sem örülök , de lehet hogy tulnagyok az igényeim , 13 éve vagyok juve drukker de ez a nincs nagynév a csapatban dolog nem tetszik , mert azért lenne ott pénz , dehát bízom Contéban , összerak egy olyan csapatot akik olyan játékosok alkotnak majd akikre világsztárokként tekintünk kséőbb, legyen így. Forza JUVE !!!

339991 2012.07.20. 23:04:56

[ForzaBianconero](#876124): Ha valamit nem lehet ráhúzni Kloséra, az a tötyögés, de értem mire célzol. Szerintem Berbatovnak új célok, és főleg bizalom kellene. Bár Vucsiniccsal együtt nem küldeném őket pályára, de öröm lenne egy ilyen művészt nézni a Serie A-ban.

346514 2012.07.22. 10:33:18

A tegnapi Trofeo Tim legnagyobb tanulsága: KLASSZIS csatár kell, de azonnal! Hovatovább: - Q sem Juve-szintű csatár. Lehet szidni Matrit, de kettőjük közük mégis utóbbié a kétszámjegyű góltermés tavalyról. Matrinho sem sokat tett hozzá a tegnapi produkcióhoz, de Q kifejezetten bosszantott az amatőr megoldásaival, és ez már az idény végén is így volt. Mindkettőre kicsit igaz, hogy "vakok között a félszemű a király", de ha Q-t megtartjuk, Matrit meg lepasszoljuk a Milannak, az valami elképesztően elmebeteg dolog lenne Contéék részéről... - a bajusz ragályos és senkinek nem áll jól. Vuci legalább délszlávos kövér takonyféket visel, de inkább nem kéne erőltetni. A 11-est azért be tudta lőni, és szerencsére nem sérült meg nagyon, csak egy kicsit... - kezdődik a sérüléshullám... Caceresé nagyon nem nézett ki jól, Pepének combizom-húzódás, Chiellinivel együtt gyógyulgathat majd. Ez -3 és még hol az idény eleje. Korai figyelmeztetés, hogy a hátvédsornak mennyiségileg is meg kell lennie. Ziegler egyáltalán nem lógott ki tegnap, bár kicsit vékonynak tűnik a De Ceglie/Reto páros a balszélre egy Bajnokok Ligájában is vizézkedő csapatnál, de a csatárposzt jelenleg égetőbb. - Marrone lehet a "Pirlo-pótlék". Bízom benne, hogy nem sűrűn lesz szükség rá ebbéli minőségében, de tegnap nagyon nagy mélységi passzokat osztogatott. Asamoah is jónak tűnik, de nagyon ballábas. A jobbját szinte csak támaszkodásra használja, de sokat vállal és általában meg is oldotta, amit meg kellett. - Lucio < Bonucci. Remélhetőleg a brazil csak vészmegoldás lesz és nem sokszor lesz vész. Caceres magabiztosabban játszott középhátvédben (Conte úgy tűnik, elsősorban itt számít rá, Lichtsteinert Pepe és Isla tehermentesítheti), ami elég beszédes. Masi ugyanakkor egész jól teljesített. Lichti még mindig egy állat. - és végül a tanulság: mindkét meccsen a Juve dominált, az Inter kétszer jutott el a 16-osunkig, Lucio megajándékozta a brazil rongybabát egy góllal, de ennyi. A Milan már több ellenállást fejtett ki, de ott is mi irányítottunk. A csatárjáték és a befejezések botrányosak voltak, és Pirlo labdái is nagyon hiányoztak, de a szellemiség továbbra is a régi. Remélhetőleg az Internek idén ez lesz az egyetlen sikerélménye a Juve ellen.

295377 2012.07.23. 16:30:42

Azért én hiszekj abban, hogy jön egy jó csatár. de az EB keret nem volt jelen a Trofeo TIM-en. És Giovinco szerintem valamelyest enyhíteni tudja majd a gólképtelenségünket. Tehát most sem állunk annyira rosszul, mint ahogy a TIM-en láttuk, de az biztos, hogy nagyon kell a minőségi csatár!

338554 2012.07.25. 20:04:02

Poszt! De mán!
süti beállítások módosítása