bntemp

bntemp

A Bianconeri Blog bemutatja: Kwadwo Asamoah

2012. július 03. - s4tch

Lassan mindenhol beindul az átigazolási piac, és úgy tűnik, a Juventus a korán ébredők közé tartozik: Marottáék nem vártak augusztusig a csapat megerősítésével, hiszen hetek óta biztos volt, hogy az Udinese két játékosa, Asamoah és Isla is Torinóba költözik. Tegnap végre hivatalossá is vált mindez, 18 millió euróért a két futballista  játékjogának fele került a Juvéhoz, illetve Pasquato 1,5 millióra értékelt fél játékjoga is Udinébe került - de őt egyből kölcsön is adták Bolognába. Terveink szerint minden új érkezőt bemutatunk, abc sorrendben pedig Asamoah az első, így vele kezdünk.

Lassan mindenhol beindul az átigazolási piac, és úgy tűnik, a Juventus a korán ébredők közé tartozik: Marottáék nem vártak augusztusig a csapat megerősítésével, hiszen hetek óta biztos volt, hogy az Udinese két játékosa, Asamoah és Isla is Torinóba költözik. Tegnap végre hivatalossá is vált mindez, 18 millió euróért a két futballista  játékjogának fele került a Juvéhoz, illetve Pasquato 1,5 millióra értékelt fél játékjoga is Udinébe került - de őt egyből kölcsön is adták Bolognába. Terveink szerint minden új érkezőt bemutatunk, abc sorrendben pedig Asamoah az első, így vele kezdünk.

A 24. életévét decemberben betöltő Asamoah a Juventus második ghánai futballistája: az első a 2003 és 2005 között Torinóban szereplő Stephen Appiah volt. Ifjúkorát is az afrikai országban töltötte, a Kaaseman nevű klubban kezdett futballozni, majd egy évet a Liberty Professionalsnál töltött, még ming Ghánában. Innen szerezte meg a svájci Bellinzona - ahol egyébként hét évvel korábban Amauri is megfordult. A svájciaknál csak fél évet töltött, hiszen a téli átigazolási időszakban Torinóba költözött: annak is a népszerűtlenebb csapatához.

Fél év után ismét továbbállt, az Udinese szerezte meg kölcsönbe, illetve opcióval, hogy egy millió euróért véglegesíthetik. Úgy látszik, hősünk életének ez a szakasza 6 hónapos ciklusokban zajlott, mert egy újabb félév kellett a következő jelentősebb eseményhez; 2009. januárjában csereként bemutatkozott a Serie A-ban. Innentől viszont stail kezdőnek számított, és 20 meccsen két gólt lőve segítette a végül a hetedik helyre befutó friuliakat. Hamarosan bekerült a válogatottba is, és tagja volt a 2010-es Vb-re kijutó csapatnak. Dél-Afrikában a vb-n 5 meccsen szerepelt.

Az elmúlt két szezonban BL selejtezős helyre odaérő Udineseben a középpálya közepén szerepelt az öt tagú fedezetsorban, de korábban Marino edzősége alatt a háromfős középpályán is játszott. De akkor sem jön zavarba, ha a bal oldalon kell játszania, a válogatottban többször is ott számítottak rá (a 4-3-3-ban is többnyire ott játszik). A legnagyobb erőssége a fizikai ereje, dinamizmusa, ami megfelelő technikai tudással párosul. Viszonylag alacsony termete (173 cm) ellenére szinte lehetetlen elnyomni, küzdőszelleme és harcossága kiemelkedő. Akkor sem jön zavarba, ha cseleznie kell, és kifejezetten jó a rövidpasszos játékban. Udinében átlagban kb. 50 átadása volt meccsenként, 82%-os pontossággal. Igazi modern, box-to-box középpályás, aki a védekezésben is hasznos, de nem annyira a szerelőkészsége, hanem inkább a kiváló helyezkedése emeli az átlag fölé. Nem véletlen, hogy több sztárklubbal is összeboronálta a sajtó, állítólag többek közt a Manchester United is szívesen látta volna. Fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: játszott az Európa Ligában, BL selejtezőn, világbajnokságon és Afrika Kupán - és már több mint negyvenszeres válogatott. Bár nem kifejezetten gólerős játékos, a távoli lövései veszélyesek.

Asamoahval bővültek a Juventus taktikai lehetőségei, hiszen a ghánai tökéletesen illeszkedik Conte elképzeléseihez, és sokoldalúsága révén képes alkalmazkodni az akár meccs közben is változó taktikába. Emellett olyan játékosról van szó, aki növeli a csapaton belüli versenyt, és lehetővé teszi, hogy a jövő évi erőteljesebb terhelést is bírja majd a Juventus.

 

Asamoah első, Juve-játékosként adott interjúja (olaszul, angol felirattal)

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr478240190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

344951 2012.07.04. 00:24:29

hát bevallom őszintén, nekünk nagyon fog hiányozni, de valamiért azt érzem ő a pótolhatóbb. Isla nem fog a Juve gépezetébe beleilleni és nekünk is nehéz lesz pótolni ugyanakkor

339991 2012.07.04. 03:22:59

Számomra tényleg érthetetlen, egyszerűen érthetetlen, amit az Udinese csinál. Mindezek után - még ha nem is értek vele egyet - kicsit együtt érzek azokkal, akik drukkoltak a harmadik helyük ellen. Asamoah-án és Islán kívül kevés olyan játékos van a Serie A-ban, akik ennyire értékesek ÉS mozdíthatóak voltak egyszerre.

334474 2012.07.04. 07:56:26

Elképesztő igazolás. Ahogy korábban írtam nekem innen akkor se rossz kedvem ha szeptemberben Matri kezd a középcsatár posztján. Asamoah nagyon jó lesz, tökéletesen illik a taktikába, ráadásul fiatal is. Azt hittem valamelyik PL csapat el fogja vinni előlünk. Ő az egyik legnagyobb box to box tehetség a világon.

338546 2012.07.04. 09:44:47

Ezzel az igazolással már most biztosnak látszik, hogy a jövő évi Juventus erősebb lesz, mint az idei. Viszont az idei sikerek gyakorlatilag megismételhetetlenek a jövő évi csapat számára: kettős terhelés mellett, egy kevésbé vén Milan és egy összeszedettebb Inter, egy nem kísérletezgető Roma és egy még erősebb Lazio ellen a bajnoki cím megvédése kisebb fajta csoda lenne.

340942 2012.07.04. 10:05:56

Még még még ilyen igazolásokat!!! :) OFF: Amúgy Lucio nagy kedvencem volt még anno a leverkusenben. Aztán jött a bayern és az izé. Most meg már öreg, de elvileg jön :S. ON: FORZA JUVE!!

344520 2012.07.04. 10:23:58

Röviden: nagyszerű igazolás. Legalább nem kényelmesedhet el Marci, mert, ha folytatja ezt az ingadozó formát Asamoah pikk-pakk kijjebb szorítja a kezdőből. Hatalmas harc lesz a kezdőbekerülésért, ez nekünk csak jó, Conte-nak is. Akkor még nem is beszéltünk, arról, hogy fiatal is Pirlo-t leszámítva. 23-25 az átlag, ott van a jövő Marrone, elvileg tuti biztos Pogba, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartanak. Ajjajj szép világ előtt állunk:D Amúgy valami félelmetes milyen középpálya jött össze Torinoban. Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy a világ szűk elitjébe tartozik most már. Kevés csapatnak van, ilyen sokrétű, harcos, technikás közp. Kb TOP 5. A védelem is kezd összeállni a szűk elitbe lépéshez, csak a csatárposzt a nagy kérdőjel. A nyár végéig szerintem mindenki már csak egy balhátvédet és egy-kettő csatárt vár a távozóktól függően.

338507 2012.07.04. 10:41:03

ez tuti h 18 milláért mind2 játékos játékjogának 50%-át szerezte meg a Juve? mert akkor ez mégiscsak hatalmas üzlet volt az udinenek

338554 2012.07.04. 11:03:30

[MojoJojo](#867857): Igazából ha mindenki megvesz mindenkit (Asamoah, Isla, Pasquato), akkor az évek alatt 33.8 millió megy ki a kasszából, ami ~17 millió fejenként. Nem egy veretesen nagy összeg. Persze ha már megvan az utánpótlás, akkor jó bevételnek számít.

344520 2012.07.04. 11:10:15

[neuropa](#867866): Főleg, úgy, hogy ez 3 év alatt törlesztendő. Ennyiért, ilyen sokrétű focistákért manapság, nem sok pénz.
süti beállítások módosítása