bntemp

bntemp

A petting nem szex, kispajtások!

2012. március 21. - s4tch

Nem mondhatjuk, hogy véráldozatok nélkül, de kicsaptuk a Milant a kupából, és ott vagyunk a döntőben, azaz a kettőből egy sorozatban már elértük a célunkat. Ha 90 percet néznénk (ami marhaság lenne a részünkről, hiszen ez egy 120 perces meccs volt), sajnos meglehetősen kevés jó hírrel tudnánk szolgálni. Néhánnyal azért igen: a kezdés utáni 10-15 percet leszámítva az első félidő a miénk volt, meg is szereztük a vezetést, ráadásul Del Piero góljával, ami külön öröm.

Aztán a szünet után a Milan B úgy lefocizott minket, hogy csak keresgéltük a labdát, sajnos teljesen megérdemelten egyenlítettek ki, és a vezetés sem mondható érdemtelennek. Fáj, de ki kell mondani: jobbak voltak. Megmutatták saját erejük, és a mi gyengeségeinket, és közben Conte is a kezükre játszott egy kicsit. Ejnye.

Nem mondhatjuk, hogy véráldozatok nélkül, de kicsaptuk a Milant a kupából, és ott vagyunk a döntőben, azaz a kettőből egy sorozatban már elértük a célunkat. Ha 90 percet néznénk (ami marhaság lenne a részünkről, hiszen ez egy 120 perces meccs volt), sajnos meglehetősen kevés jó hírrel tudnánk szolgálni. Néhánnyal azért igen: a kezdés utáni 10-15 percet leszámítva az első félidő a miénk volt, meg is szereztük a vezetést, ráadásul Del Piero góljával, ami külön öröm.

Aztán a szünet után a Milan B úgy lefocizott minket, hogy csak keresgéltük a labdát, sajnos teljesen megérdemelten egyenlítettek ki, és a vezetés sem mondható érdemtelennek. Fáj, de ki kell mondani: jobbak voltak. Megmutatták saját erejük, és a mi gyengeségeinket, és közben Conte is a kezükre játszott egy kicsit. Ejnye.

A hosszabbítás viszont megint a miénk volt, a Milan elfáradt, a Juventusban pedig maradt annyi szufla, hogy úgy játsszon a ráadásban, ahogy a második félidőben is kellett volna. Vucsinics (három egészen kiváló meccs zsinórban, szevasz, Lucky Luciano!) némi lustálkodás után elképesztő gólt ragasztott Ameliának, így annyit feltétlenül elmondhatunk, hogy a két meccs alapján teljesen megérdemelten jutottunk be a kupadöntőbe. A Milan meg játszhatna a harmadik helyért, ha Berlusconi elintézné, hogy azért is járjon egy kupa, amivel a „világ legsikeresebb csapata” újabb trófeát szerezhetne.


Ki kell mondanunk, Allegrinek két Juve elleni meccs is elég volt, hogy rájöjjön, mit kell játszania ellenünk. A Milan messze a Juve térfelére tolta a belső középpályásait, így már a labdakihozatalnál zavart okoztak. Jól fogták a passzsávokat, így többször is labdavezetéssel kellett volna támadást építeni, ez pedig nagyon nem a Juve játéka. Az egy-egyeket általában nem mi nyertük a Milan fizikailag bivalyerős középpályásai ellen, amikor pedig Del Piero és Vucsinics visszaléptek, elöl maradt vékony a csapat, és a bezáró védőknek köszönhetően helyük sem nagyon maradt. Allegri jól kitalálta, mit kell csinálni, és igazából meg is valósította.

A fentiek miatt a Milannal volt többet a labda, sokszor hosszú percekre fel is álltak a Juve térfelén, de a védelem magabiztos volt, Chiellini és Bonucci szinte hiba nélkül hozta le a meccset, De Ceglie megint tanár volt, és Lichtsteiner is az utóbbi hetek legjobb formáját mutatta. Ez talán azért volt kevés, mert a második félidőben szinte folyamatosan nyomás alatt volt a Juve, ilyen hosszú ideig idén még tán egyszer sem. Lopez jó csere volt, aktívan forgatta a védőket, megérdemelten szerzett szép gólt, miután szerencsétlen faszkalap Pepe elfelejtett visszaérni a Milan legrosszabb játékosával, és Mesbah kiegyenlített.

Contét sem feltétlenül értjük ám ilyenkor. Még az is megfordult a fejünkben, hogy talán mégsem a világ legnagyobb koponyája, hiszen a borzasztó formában levő Pepét teljesen felesleges volt egyrészt kezdetnie, másrészt a pályán hagynia. Később át is állt egy masszívabb 4-5-1-re (ekkor már nagyon érett a Milan vezetőgólja), de Marchisio helyett talán érdemesebb lett volna felvállalni, hogy az eredmény megfelel nekünk, és helyette Felipe Melót Pazienzát Padoint behozni. Marchisio beállásával semmi nem változott, csak a Lopez gólja utáni 10 percet hajtotta meg a Juve, de Borriellótól felesleges lenne gólt várni – én például már ott láttam, hogy ebből semmi nem lesz, amikor a bal lábán levő labdát átengedte a jobbra (amin csak támaszkodni tud, azt sem sokáig).


Borriellón egyébként látszik, hogy mindent megtesz, még 80-as évekbeli keletnémet pornószínésznek is hajlandó álcázni magát, azon kívül harap, küzd, fut, lohol, ütközik, csak ennek pont semmi eredménye nincs. A hozzáállásáért dicséret jár, a képességei viszont alapesetben nem tennék lehetővé, hogy ennyit játsszon. Mert Conte változatlanul bízik benne. Vajon mivel zsarolhatja?

A védők mellett a szokás szerint isteni Pirlót kell kiemelni, aztán nem volt rossz Vidal sem, bár őt jó lenne leszoktatni róla, hogy akit nem ér utol a meccsek végén, azt lemészárolja (erősen pirosgyanús volt, ahogy Urby után csúszott). De a meccs embere – ahogy Firenzében is – kérdés nélkül Vucsinics, és nem a győztes gólja miatt. Vucsinics kizárólag a kapu felé képes gondolkodni, amikor ilyen formában van, pontosan ott kell játszani, ahol most szerepelt: a bal szélen folyamatosan terrorizálja a védőket, befele húzva akár kapura lő, akár passzol (mekkora zsugát tett Giaccherini elé, te agyaég!), életveszélyes. Ha lenne még egy ilyenünk, öt meccs alatt behoznánk a gólkülönbséget a Milannal szemben. De sajnos nincs, csak Pepe van, aki csak az őszi formájában nem kurva idegesítő. A Milan gyenge pontját nemhogy megbontani nem tudta, de Mesbah még egy gólt is fejelt róla. Ez nagyon kevés erről a posztról.



A meccs újra rávilágított a csapat néhány gyengeségére, és sajnos megmutatta azt is, hogy a Milan jelenleg jobb csapat, mint a Juventus. Ettől persze csak még szebb, hogy kivertük a kupából, és a bajnoki harc sem főtt még le, bár lássuk be, ha a Milan bajnok lesz, az pont annyira megérdemelt lesz, mint a Juve kupagyőzelme. Ettől még a mi kötelességünk, hogy folyamatosan tapadva lessük az esélyt, és amikor az eljön, lecsapjunk rá, ahogy a hosszabbításban lecsaptunk a Milanra. Könyörtelenül.

A bevezetőben azt írtuk, a meccs azért lehet hatással a bajnoki harcra, mert egy vereséggel a Milan megrogyhat, önbizalmát vesztheti. Nos, a kiesés ellenére azt gondoljuk, ebből a meccsből inkább a Milan meríthet erőt, még ha a végső győztes a Juventus lett is. Óriási meccset játszott a két csapat, olyat, ami méltó a két legjobb olasz csapathoz. Gratulálunk a Milannak (bizony!), leborulunk a Juventus előtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr588240014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337297 2012.03.21. 11:32:50

Ti nevezitek magatokat újságírónak? Na erre a cikkre aztán senki nem szólhat egy szót sem. Kicsit furcsa is itt ilyet olvasni. :)

Geri82 2012.03.21. 11:35:38

Azért nem faszkalapoznám le Pepét...

344520 2012.03.21. 11:40:08

[Geri82](#755621): Hát pedig így távolról azt érdemli, ilyen teljesítménnyel. Egyszóval kijelenthetjük, hogy jobb oldalunk nincsen. Előrébb lennénk, ha Lichti játszana előrébb és mögötte Caseres. Mert Pepe ezzel a tavaszi formájával semmit nem ér.

Geri82 2012.03.21. 11:40:50

Attól, hogy nem volt formában, meg gyengén játszott, még nem kell faszkalapozni. Ennyi erővel DP is szerencsétlen faszkalap volt egynéhány meccsen... Ez azért már erős, nem?

258945 2012.03.21. 11:45:26

Az egyenlítő gól után, ahogy nézett Pepére egy tanulmány volt Lichti arca, azzal kellene ábrázolni a szótárban a WTF rövidítést. Vucinic meg le se tagadhatná a délszláv vérét, ha akar, kicsit túlozva a világ legjobbjai között van, kár hogy ritkán akar igazán.

258945 2012.03.21. 11:49:14

Amúgy hol voltak a Milan drukkerek? http://tinyurl.com/7rxxc5n

151270 2012.03.21. 11:49:47

A meccs nagy részét rajtam kívül álló okok miatt nem láttam, így pont Boriello elbaszott helyzetére értem a tv elé, de az is éppen elég volt, hogy a vérnyomásom egyből a plafont verdesse! Ahogy kijöttünk a hosszabbításra, már éreztem h meglesz, de az utóbbi időszak sok lesz már az idegeimnek :D Szeretnénk kimenni páran a római döntőre és ebben segítségre lenne szükségem! Milyen úton-módon tudnék jegyet szerezni?

Turlev 2012.03.21. 11:53:22

Mirkóval kapcsolatban nem értek egyet. Klasszisokkal jobban játszhatna, de mégsem teszi: lusta, és utál passzolni. A gólja viszont, te atyaég...

bena 2012.03.21. 11:55:22

Mesbah góljánál nem Giaccherini maradt le? Egyebként jo a cikk.Bonucci es De Ceglie eszméletlen módon feljavultak.nem lehet rajuk panasz.Chiellini világszinvonal.Mirko es Pirlo pedig zsenialis.a tobbiekrol nem irok se jót,se rosszat.

272327 2012.03.21. 11:56:19

[Pip úr](#755636): lesz majd szervezett út. úgy a legegyszerűbb eljutni. figyeld a JuventusHungary weboldalát.

soggy 2012.03.21. 12:00:57

+1 +1 +1 +1

334302 2012.03.21. 12:25:01

Nem értem, miért lenne jobb a Milan. Hátrányban voltak, jönniük kellett, mi meg szerettük volna letudni 1-1-gyel, aztán mikor kellett, simán megfordítottuk a meccs képét. Bajnokság szinten meg egy Ibrával jobbak, nekünk nincs olyan klasszisunk, aki egyedül el tudja dönteni a meccseket, de a Juve ellen eddig pont nem döntött el sem egy alkalommal sem. Giaccherini megint fasza volt, csak egy kis rutin hiányzik róla, és meccseket dönt majd el. Ott van a fejében meg a lábában, aminek kell, csak sokszor még rossz döntéseket hoz. De Ceglie tényleg összekapta magát Conte alatt az utóbbi időben, de még nem szoktam meg, és reszketve figyelem minden megmozdulását.

337583 2012.03.21. 12:28:03

Szerintem a második félidőben tudatosan (vagy csak simán azért, mert azt hitték, nagy baj már nem lehet) állt vissza a csapat és adta át a teret a Milannak, és nem (csak) azért volt ilyen a meccs képe, mert a pirosfeketék ilyen jók voltak. Szerencsére a srácoknak azért a Milan 2. gólja után eszükbe jutott, hogy nem kéne tovább csalni a játékot és újra fel tudtak pörögni.

338554 2012.03.21. 12:37:51

Borriello nem zsarolja Contét, a Míster csak addig akarta kipróbálni amíg itt van. De egyre valószínűbb, hogy már csak nyárig.

adams 2012.03.21. 12:44:56

t.junior! Ott vannak a sarokban ,ha erősen figyelsz meglátod ,hogy a sarokban (szembe jobb oldalt) vannak a milan merdák! Az arénába kicsi a vendégszektor ,főleg lent ,a 2.szinten szélesebb!

338064 2012.03.21. 12:45:13

Végre valaminek a dntőjében ott vagyunk, ami nem a szezon eleji TIM kupa :)) egyébként nem tudtam eldönteni a meccs közben, hogy direkt fáraszt minket a milán a szezon végére, vagy fordítva, vagy tényleg komolyan gondolják ezt a kupa dolgot, mostanában azért komolyabban veszik ezt a sorozatot a nagycsapatok is

343365 2012.03.21. 12:45:32

heinrich, tcs19, egyetertek... En sem lattam, h a milan lefocizott volna minket, sot... Megvoltak a lehetosegeink boven es nem emlekszem tul sok kidolgozott milan helyzetre. Legtobbszor csak faragassal tudtak megallitani a Juve akciokat. Aquilani es muntari sem csodalkozhatott volna egy piros lapon. Tudom, h csak statisztika de azert a szabalytalansag- es szogletarany nem veletlen. Mesbah goljat sem varrnam csak Pepe nyakaba, es foleg nem balfaszoznam le. Sokat tett mar a csapatert es szerintem meg fog is...

130885 2012.03.21. 12:45:59

Jó volt ez így, a hétvégén a Milan esetleg beleszalad valami pontvesztésbe, s máris rosszabb lelkiállapotban várják az előrehozott BL-döntőt! :)

scirea 2012.03.21. 12:58:00

Egyetértek pár előttem szólóval. Szerintem kurvára nem volt sokkal jobb a Milan, sőt mi több helyzetet alakítottunk ki 90 perc alatt. Nem kellett volna 1-1-nél visszaállni, mintha nagy baj már nem történhetne. Vucsi meg zseniálisan játszott, kellene még pár ilyen technikás játékos...

predy 2012.03.21. 13:02:19

minden szavatok igaz!

337297 2012.03.21. 13:09:29

[heinrich](#755670): Giaccheriniről mindig az jut eszembe, hogy nincs agya. A lábában valóban ott van (az is), ami kell: fut mint az ökör. De egyelőre sajnos nem sok okos vagy egyáltalán jó megmozdulása van a hátrapasszokon kívül. Vagy csak mindig a rosszat veszem észre. :)

337297 2012.03.21. 13:11:12

Ja és ezt most véletlenül sem a tegnapi Vuci-Giacch helyzetre értem, hanem úgy általában az egész idényre.

337455 2012.03.21. 13:13:17

Én is azt érzem Giaccherinivel kapcsolatban, hogy mintha a srác fejben elfáradna olyan 30-45 perc alatt. Meg lehet nézni a tegnapi gólhelyzetét is, meg az elmúlt meccseken, amikor játszott. A meccsek vége felé már képtelen normálisan passzolni.

337455 2012.03.21. 13:14:20

[fun-tom](#755735): a cselezésről nem is beszélve

335302 2012.03.21. 13:28:37

Túl hamar jött Mesbah gólja. Kicsit elhitték a srácok a félidőben, hogy ez már megvan. Ettől függetlenül a hosszabbítás elején zsinóron jöttek a helyzetek, megérdemelt a továbbjutás.

claudio 2012.03.21. 13:29:01

Beni! Én ezt akkor most nem értem. Faszkalap pepe lemaradt Mesbah góljánál? He?! Szeretném megkérdezni, hogy Lichti mi a szentséges-keserves anyámpicsáját művelt középen? Bement Bonuccit fogni?! (Tavaly Motta végig ezt csinálta.) Szóval ha épp nem hemzsegnek az ellenfél támadói az 5-ösön belül, akkor tán nem kéne bent sertepertélni és üresen hagyni a területedet. És jelezném, hogy az emberfogó védekezés amúgy is kiment a divatból mintegy 12 évezrede, mostmán TERÜLETET védünk! És az ott Lichtié volt, hiába próbálta ráverni Pepére a balhét. Amúgy szerintem pocsékul védekezett egész meccsen. Ja, és Lichti az egyik szívszerelmem, szóval nemazér ugatok.

336691 2012.03.21. 13:45:29

[claudio](#755750): benne volt lichti is, meg storari is, de egyértelműen pepéé a gól, hiszen mesbah az ő embere volt. a 90 percből 65-ben a milan volt jobb, a második félidőben olyan nyomasztó volt a fölényük (nem a legerősebb összeállításban), hogy a "visszaálltunk, mert előnyben voltunk" dumát nem gondolhatja komolyan senki. valóban visszaállt a juve, de azt gondolom nem úgy gondolta conte sem, hogy a kapunkba préselnek minket. az egész 2. félidőben érett a második gól, teljesen egyértelmű volt, hgoy jönni is fog.

336691 2012.03.21. 13:47:56

[heinrich](#755670): giaccherini jó kiegészítő ember, de sokkal több rossz döntése van, mint jó, és az erőnléte is kuka.

343365 2012.03.21. 13:57:37

Ugy latszik, hogy nehanyan mas meccset neztunk, mint amirol benito ir :) claudioval egyetertek, Mesbah nem Pepe embere volt abban a szituban. 2 milanos volt kozel s tavolban, miert kellett szelso vedonek bemennie kozepre es ha mar bement, miert nem lepett vissza idoben? Birom en is Lichit de csak Pepere kenni kicsit eros!!

345444 2012.03.21. 14:01:43

benito: jó cikket hoztál össze gratula. A tegnapi meccsen Vucinic óriásit játszott, az egyetlen olyan Juve játékos volt, aki akárkivel találkozott a pályán, többnyire Antoninivel elment mellette. Nem vártam továbbjutást a csapattól, de ez a tegnapi meccs óriási volt. Jó hogy most már van egy elég jó Juve, így egy újabb rangadóval bővült a Seria A!

322060 2012.03.21. 14:17:04

Szerintem is keményen Pepe gólja volt. Mesbah Pepe embere volt abban a szituban. Mesbah az oldalvonal mellől indult el Pepe mögül és Pepe úgy elbambult (a meccset nézte, egyáltalán nem foglalkozoztt az emberével), hogy már csak akkor vette észre, amikor 1m-rel előtte volt és még akkor sem sprintelt utána, hanem csak kocogva szemlélte. A középső védőkön átívelték a labdát ők nem tudták így ezt levédekezni. Óriási fegyelmezetlenség volt nem véletlenül cserélték le. Lichtinek be kellett húzódnia, mert Chiellini kilépett és amúgy is felesleges Mesbahot 2 embernek felügyelnie. Vagy szerintetek az oldalvonal mellett Lichtinek Pepével együtt kellett volna fognia Mesbahot?

343365 2012.03.21. 14:31:22

Nem azt mondom, h Pepe nem maradt le. De csak az o nyakaba varrni es lebalfaszozni nem kene. Lichi kit fogott ott ahova behuzodott? Szerintem ott aholt allt, se kozepre, se szelre nem segitett semmit. Egy masik oldalrol jovo beivelesre nem kene odaernie, ha mar Pepe nem kovette le az embert? Miert all a kapus a kapuban? Nem kene a vedelmet rendeznie es uvoltenie,ha vki lemeradt az embererol? Ez nem vizilabda ahol kialakult parok gyepaljak egymast... Pepe hibaja, h a sajat 16-an belul nem koveti le az embert meg az is, hogy nem lottunk tobb golt? Most balfasz, jovo heten eldont egy meccset es akkor kiraly? Szerintem ez nem igy mukodik!!

334474 2012.03.21. 14:33:57

Lich azzal szívta meg, hogy megszokta, hogy Buffon ezekre már a rúgás pillanatában elindul és kiüti/lehúzza. Ettől függetlenül nem varrnám Storari nyakába. Ő egy (nagyon jó)vonalkapus. Nincs olyan szintű térlátása, és nem elég mobilis, hogy ezeket megoldja. Szimplán Mexes beadta úgy ahogy valószínűleg húszból egyszer sikerül neki, a védelem meg nem volt felkészülve rá. Btw. Azért volt irtózatosan fontos ez a meccs, mert megteremtette a lehetőségét, hogy Del Piero kupával(amelyik sorozatban ugye tevékenyen részt is vett) a kezében köszönjön el a klubtól. Nem szabad elrontani a döntőt.

344907 2012.03.21. 14:45:17

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

NG 2012.03.21. 14:50:54

Jó a cikk! :) Borriello egy f@stalicska. Szeretem Contét,de vicc,hogy játszatja a palit. ADP megérdemelte volna,hogy végigjátszon.Ennyit fáradtan is tudna,mint Borriello. +micsoda hülye,elkerülhető gólokat kaptunk.... A közönség viszont fantasztikus volt.

scirea 2012.03.21. 14:57:21

[NG](#755842): Többet ér mint az a bajuszos balerina az biztos. Csak, hogy Alex a meccs nagy részében spórolta magát, nem sok hasznosat csinált (a gólon kívül), érződik rajta, hogy lábai már nincsenek és a labdát is nehezen tartja meg. Jelenleg 45 percet bír...Remélem játszani fog a döntőn és góllal ünnepli meg utolsó kupáját a Juveban:)

törhetetlen üvegradír 2012.03.21. 15:02:30

Boriello és Bonucci kapcsán szívesen olvasnék egy olyan posztot, ami arról fantáziál, hogy vajon mivel zsarolhatják Contet a szar, de mégis játéklehetőséget kapó játékosok.

343365 2012.03.21. 15:06:59

Szerintem Bonucci az utolso par meccset nagyon jo jatekkal hozta. Engem is meglepett...

CSAK 2012.03.21. 15:44:34

benito legnagyobb írása!!! érződik az elégedettség, ennek köszönhetően elmaradt a savazás. a Milannak már a Lazio ellen ki kellett volna esnie, így ez a tegnapi 120 perc fölösleges foci már nagyon kínos, ugyanis szombaton Roma, 1 hét múlva Barca... rettentően egyben van a Juve, Conte jó taktikailag, de főleg kiváló motivátorként. valóban megérdemli a Juve a kupát (persze ha behúznátok a bajnokságot, az is megérdemelt lenne). a keret minőségben jelentősen a Milan alatt van, de elképesztő csapategységgel és lelki erővel ezt bőven ellensúlyozzák. Kőkemény lesz jövőre a Calcio, és a BL-ben is pusztít majd ez a 2 csapat! ehhez pár okos igazolás kell csak mind2 oldalra. Forza Milan!

335752 2012.03.21. 16:08:29

Korrekt, egyetértünk. :) Jó volt látni, hogy tartalékosabban, több húzóember hiányában is ilyen masszívan betudtuk szorítani a Juventust és nyertünk (rendes játékidőben).

varacskos görcs 2012.03.21. 16:53:02

Gyors kérdés tudattágítás céljából: a végén az ünneplésnél melyik juventinon volt fordítva Thiago Silva meze? A hulladék streamemen még az arcokat se lehetett rendesen kivenni:S

334207 2012.03.21. 17:07:45

Hiányoltam már egy ilyen korrekt hangvételű, jó posztot innen, ideje volt. Remélem nem zuhan vissza a színvonal az elkövetkezendőkben, megszűnik a blogzóna legokádékabb trollhadának gyűjtése/táplálása/tanítása/fenntartása. Mesbah góljánál nekem úgy tűnt, hogy Pepe szart a taktikára és a milanosra, csak 4 méterrel kellett volna közelebb húzódnia. Vucinicből a legjobbkor kezd előtörni a zseni, de az ideg szétbaltázott tőle az első félidőben: flegmán és lassan csinálta az amúgy egész jó cseleit, és még egy sárgát is képes volt kipofázni magának. Marcit a beállítása után egyszer lehetett észrevenni, Vidalt pedig megvédeném, valszeg kellett az a fault, Melo sem csinálta volna szebben.

335302 2012.03.21. 17:28:37

[_benito](#755767): A második félidőben azért volt olyan nyomasztó a Milan fölénye, mert nem sikerült megtartani a labdákat. Csak a második félidőben volt annyi felívelt kirúgás (a DP-Vucinic kettős felé), mint amennyi az egész szezonban előtte. Nem tudom, hogy utasítás volt-e ez, de nekem hiányoztak Buffon bevállalós passzai.

donpingvin 2012.03.21. 17:58:15

Megbasztuk a Juvét...

doma 2012.03.21. 18:02:04

gratulálnunk kell a Juvénak,parádés (két)mérkőzésen megérdemelt továbbjutás.

Stefanodelpiero 2012.03.21. 18:04:12

csak a digis köcsög kommentátorok húznának a faszba...

Juventino 2012.03.21. 18:51:55

Trademark Benito-klasszik elemzés, ezekért lettem NST-olvasó. Nagyon jó összefoglalása a tegnap történteknek, az egyetlen, amivel én sem értek egyet, az Pepe faszkalapozása, Lichsteiner a legjobb igazolásunk, nagy kedvenc lett nálam is, de én meg rá néztem WTF-fejjel, mert tényleg mi a búbánatost keresett ott bent és kire figyelt? Az a gól egyébként elvette az életkedvemet is, az "alacsony balhátvéd gólt fejel a középhátvéd(!) egész pályán átívelt labdájából" az mi?! Ilyet kapni meg... Contén én is gondolkoztam a második félidőben, hogy ember, te mit nézel, mire vársz, de amikor a hosszabbításban be akart kiabálni a pályára, egy hang sem jött a torkán, odahívta Alessiót, a fülébe krákogott, és utána a másodedző kiabált a pályára, hogy "Andrea! Arturo!", az mindennél többet elmond erről az emberről, hogy mennyire egy a csapatával, hogy mit ad bele egy meccsbe. Leszarom, ha nem egy taktikai zseni, ha most nem nyerünk bajnokságot, de még vagy öt évig "con te"! Elveszíteni nekünk olyan lesz, mint Guardiolát a Barcának. Remélem maradt még nafta azért hétvégére is, abba a meccsbe nem szabad így belealudni, Caceresben nagyon bízom, valamint Matri is szereti szórni az Intert. Ja, és szuperGigi is visszatér! Forza Juve!

334207 2012.03.21. 19:00:45

[Juventino](#756081): Conte "be akart kiabálni a pályára, egy hang sem jött a torkán, odahívta Alessiót, a fülébe krákogott, és utána a másodedző kiabált a pályára, hogy "Andrea! Arturo!" Gyönyörű jelenet volt, ahogy az is, amikor hergelte a közönséget.

344520 2012.03.21. 19:51:57

[dzolutan](#756086): Az nagyon nagy jelenet volt. Pont totál plánba váltott a kamera. Vagy 20 másodpercig kalimpált a kezével Conte ezzel fanatizálva a drukkereket. Az biztos, hogy egy teljesen más karakter ő, mint az elmúlt 4 év Juve edzői. Juventinoval egyetértek, nevezhetjük úgy is, még a sikerek nélkül megelőlegezve, hogy a tökéletes egymásra találás edző és csapat között. Pep G. is azért tud nagyot alkotni, hiszen már közel 30 éve ismeri azt a közeget, játékstílust. Itt is Conte tudja, mi az a Juve zebracsíkos szív, tisztában van az elvárásokkal. Eközben egy, olyan hátérrel rendelkezik, ami ide illik. Játékosként volt mit lesni a "szivaros, ősz bácsitól", emellett az ő temperamentuma, munkabírása stb. mind meglátszik a csapaton. Így, ha fejlődik(mert van még miben, de még csak 42 éves) a vezetőség és Beppe M. a keze alá tesz, olyan játékosokat, akik jó játékosok, akkor véleményem szerint elkezdődik a XXI. századi Juve fényes korszaka. Ebben mi szurkolók, csak reménykedhetünk, de bízunk is egyben. Teljes vállszélességgel a csapat mellett lenni, amit, majd lehetőleg kupákkal hálálnak meg. I belive.

hehehaha 2012.03.21. 19:55:02

Nem tudom miért véditek ennyire Pepe-t, Mesbah kint állt a szélen, az egyik kameraállásból jól látszott, hogy annyira elmerült a meccsben, hogy csak akkor vette észre, mikor elfutott mögötte, onnan már nyilván nem érhette utol. Közép Lichtsteiner meg azért ment középre, hogy felvegy az érkező embert (most épp nem volt, de neki ott a helye)

295377 2012.03.21. 20:00:15

Jó a cikk nagyon. Nagyon korrekt, de azt nem mondanám, hogy a Milan B lefocizott minket. Sajna Conte azt hitte, hogy vezetünk 1-0-ra, innen baj nem lehet. Én is azt hittem, hogy úgyse vernek meg. Félig igazam lett. :) Szerintem Conte a második félidőben tudatosan állt vissza, mert hétvégén rangadó, nem akarja lefárasztani a csapatot. Az inter ellen is egy rohadt fontos győzelem vár ránk, nyerni kell. Pláne, hogy a Milan is a Romát vendégeli meg. Lehet, hogy most hozhatunk pontokat a Milanon. Legalább 2-t jó lenne. Minél közelebb tudunk jutni a Milanon, annál jobban bízhatunk benne, hogy esetleg hibáznak, mert rágörcsölnek, hogy közeledünk. És jön a BL, Barca ellen mennek, ha hétvégén botlanának, az nekünk jó lenne, mert a BL meccs előtt vagy után megint előfordulhat. sokat ki fog venni belőlük az a két meccs, ha nem akarnak nagy pofonnal kiesni. Ha tovább nem is jutnának, szerintem a tisztes helytállás a céljuk.

295377 2012.03.21. 20:01:24

Mármint minél közelebb tudunk jutni a Milanhoz.

Latzy 2012.03.21. 20:21:37

Üdv! Jó korrekt cikk.

ivanandras 2012.03.21. 20:52:25

Továbbra is gyereket szeretnék Pirlotól,mert egy zseni, és kell az utánpótlás, amúgy minden szavatok arany, és bármennyire is Milan szurkoló vagyok, akkor lennék a legboldogabb, ha mégis ti lennétek a bajnokok bundásgecik. Tisztelettel, egy őszinte Pirlo imádó

dexter 2012.03.21. 22:07:46

[Stefanodelpiero](#756032): azt miért mondta ez a balfasz kommentátor, a Vucinic gólja után, hogy már biztos nem lesznek tizenegyesek (mert ha rúg még egyet a milan, akkor ő jut tovább idegenben lőtt góllal)? ez valami új szabály(???), vagy ennyire segghülye?

308733 2012.03.21. 22:26:10

Újságíró született! :) Gratulálok a továbbjutáshoz, várjuk a Juvét a BL-be!

claudio 2012.03.21. 23:35:28

[_benito](#755767): Nem mondhatod komolyan, hogy 4-3-3-as felállásban, az egyik szélső támadónak a feladata jócskán a 16-oson belül fogni egy fejelő embert. Pláne akkor, ha alig van ellenfél a közelben. És az NEM számít, hogy milyen mélyről indult a kuki Mesbah, mert mégegyszer hangsúlyozom, már igen régóta nem emberfogásos védekezést játszanak a modern fociban. Tehát nincs olyan, hogy pl. a balszélső védőt fogja a jobb szélső támadó, és ha az előbbi megindul akkor bármerre is megy követni kell, akár az egész pályán át. Ilyen már nincs!!! Mindenki a saját területéért felelős. Az ott pedig a jobbhátvéd,vagy urambocsá' a jobboldali belsővédő (Bonucci)területe. Ha mindkettő gecire el van hazava (pl. 4 db. svéd-bosnyák kecseggel küzdenek rettenetesen), akkor tán még először inkább a Vidalgyereknek kellett volna visszalépnie, s csak aztán Pepének. De most semmi efféle helyzet nem volt. A lényeg, hogy Lichti ok nélkül elhagyta a posztját és bement Bonuccinak segíteni elhárítani a semmit. Ezt hívom én Mottázásnak. Az őrhelyed üres, oszt még a másikat is zavarod. Lichti messze a legfaszályosabb jobbhátvéd, mióta zebraszínűt kakszizok. De attól még ezt elbaltázta. Értem én, hogy jó dolog tendenciákat kimutatni(jelesül, hogy Lichti jön ki a hullámvölgyéből!!! Immáron második meccse!!!), node a káosz gyakorta belepiszkít az oly kívánatos logoszba. Na.

hehehaha 2012.03.22. 00:30:44

[dexter](#756500): Ez komoly? Mármint a kérdésed...

336691 2012.03.22. 01:24:19

[claudio](#757066): de, halálosan komolyan mondom.

258945 2012.03.22. 07:07:52

[dexter](#756500): ezt most komolyan mondod?

hehehaha 2012.03.22. 10:12:30

milyen komolyak a kommentek itt a végén :D

claudio 2012.03.22. 10:48:17

[_benito](#757351): ja kérem

335318 2012.03.22. 16:26:12

A balbekk Pepéjé volt. Ő sunázta be.

334309 2012.03.22. 17:52:19

[mrdel](#758063): nyilván, de evidenciákon nem vitatkozunk :)

338554 2012.03.22. 19:28:21

"A Lega és az UEFA is megerősítette hogy a Juventus még most is veretlen a kupa meccs után is." - Ehhez valami hivatalos (olasz/angol) forrás?

295377 2012.03.23. 19:09:49

Ha tényleg igaz, és veretlenek vagyunk még, az nagyon jó hír!

futballsznob 2012.03.24. 13:58:20

Mesbah góljában éppenséggel Storari is nyakig benne volt. Vucinic annyit gürizett mint egy állat, kilenc kapuralövéssel zárta a meccset, és az első félidőban gyakorlatilag egymaga hozta a támadójátékot. A második félidőben Allegri átvezényelte az oldalára Urbit, azért lett valamivel halványabb, nem azért mert nem akart eléggé. Vidal őrületesen nagyot játszott, egyedüli dm volt ez ellen a Milan középpálya ellen, ami azért nem kis feladat. És mindezt úgy hozta le, hogy felért a kontrákkal és ha jól emlékszem kilencszer szabálytalankodtak vele szemben, ő meg osztott kettőt. Melyből a második - a cikk által is említett fault - hihetetlen fontos volt, mert ha ott Emanuelson elmegy, akkor gyanús a 2-3. Viszont a piros egyáltalán nem volt benne, sima gáncs volt - mégha csúszva is - továbba Muntari és Aquilani sokkal durvább belépőért is csak sárgát kapott korábban. Bonuccinak a legjobb meccse volt a Juvéban, nem is emlékszem mikor tudott le 90 percet döntő hiba nélkül, hát még, 120-at.
süti beállítások módosítása