bntemp

bntemp

A Keletiből indul a rázós futam

2012. március 07. - s4tch

Egy hónappal ezelőtt abban reménykedtünk, hogy a Milan belerokkan a kőkemény februárba, és  a két csapat meccse után úgy fogunk állni, hogy a bolognai pótlással olyan masszív pontelőnyt szerzünk, hogy önfeledten kacaghassunk a Milan BL-kiesésén. Ehhez képest a Milan nemhogy nem roppant össze, de szezonja legjobb játékát hozta a hónap fontosabb meccsein, kicsapta az Arsenalt, és úgy vezeti a bajnokságot, hogy ha nyerünk is Bolognában, csak behozni tudjuk, megelőzni biztosan nem.

Ráadásul egy hónappal ezelőtt az olyan meccseket, mint a bolognai, sátáni kacajjal előre bekrétáztuk magunknak. Mostanra viszont az a helyzet, hogy reszketve könyörgünk kegyelemér Di Vaióék előtt térdelve.

Egy hónappal ezelőtt abban reménykedtünk, hogy a Milan belerokkan a kőkemény februárba, és  a két csapat meccse után úgy fogunk állni, hogy a bolognai pótlással olyan masszív pontelőnyt szerzünk, hogy önfeledten kacaghassunk a Milan BL-kiesésén. Ehhez képest a Milan nemhogy nem roppant össze, de szezonja legjobb játékát hozta a hónap fontosabb meccsein, kicsapta az Arsenalt, és úgy vezeti a bajnokságot, hogy ha nyerünk is Bolognában, csak behozni tudjuk, megelőzni biztosan nem.

Ráadásul egy hónappal ezelőtt az olyan meccseket, mint a bolognai, sátáni kacajjal előre bekrétáztuk magunknak. Mostanra viszont az a helyzet, hogy reszketve könyörgünk kegyelemér Di Vaióék előtt térdelve.

Már lamentáltunk egy sort azon, hogy sajnos csak a védelemben és a kapuban vannak jó formában levő játékosai a Juventusnak. Na, most már ott sincsenek, hiszen Barzagli és Chiellini kiestek, azaz egy darab Buffon, és egy Ashton Kutcher van, aki képes az őszi Juventushoz méltó teljesítményt nyújtani. Az, hogy Matri lassan három hónapja csak véletlenül lő gólt, Vucsnics a legrosszabb formáját mutatja, Quagliarella sehol nincs egy évvel ezelőtti önmagához képest, Sanyi pedig nem kap lehetőséget, még a kisebbik gond. Mert például Matri azért tud gólt lőni, ha nagy helyzetbe hozzák, és Vucsi is képes jó megoldásokra, ha nála van a labda, azt viszont a középpályától kéne megkapnia.

Az meg nincs. Pirlo szegény nagyon magára van hagyatva, ettől persze az ő teljesítménye is hullámzik, de még mindig ő az egyetlen, akitől egy-egy felvillanás várható. Marchisio egyre mélyebb hullámvölgyben, Lichtsteiner is fáradtabban mozog, Giaccherini pedig lelkes (és gyors), de rengeteg rossz döntést hoz. Abban bízhatunk, hogy Vidalnak jót tett a pihenő (ráfért), esetleg Pepinho tér vissza őszi önmagához egy mindent eldöntő góllal.


Sajnos a felállásunk távolról sem lesz ideális: a Caceres-Bonucci belső kettős eleve nem megnyugtató, ráadásul Conte csapatában nincs igazi verőember, akit oda lehetne vonni eléjük (Van Bommel-módra). A két széle adott, Lichtsteiner és De Ceglie reméljük, négyvédős rendszerben áll majd fel, és előttük sincs nagy variációs lehetőség egy ilyen meccsen: Pirlo két oldalán Vidal és Marchisio kaphat szerepet, a csatárokkal pedig hagyjuk majd meglepni magunkat. Mi nem padoztatnánk Giaccherinit, játsszon csak közel a kapuhoz, ha már ő a keret leggyorsabb támadója. Del Pierót viszont nem biztos, hogy bevetnénk egy olyan meccsen, ahol jó eséllyel nem felállt védelem ellen kell játszani, bár egy Borriello-szintet akkor is tud hozni, ha az egyik kezét a seggébe dugja.

Ahogy írtuk, idei legrosszabb teljesítményé hozta a Juve a Chievo ellen, itt van tehát az ideje, hogy egy nagy levegővel elinduljon felfele a csapat. A sorsolást elnézve nem lehetünk nyugodtak, most rajtunk a sor, hogy úgy belegázoljunk a sűrűjébe, mint a Milan februárban: Bologna után irány Genova, aztán Firenze, aztán jön az Inter, a Napoli, utána utazunk Palermóba, és a Lazio ellen zárjuk a sorozatot. Kemény.


Ehhez nem lesz elég, ha csak kicsit javul néhány ember. Sokat kell és mindenkinek, ha még álmodozni akarunk bármiről. Roppant örömteli lenne, ha ennek már lennének jelei Bolognában is. Ezért cserébe még a három pontot is odaadnánk, mert a következő bő hónap sokkal fontosabb, mint a meccs a Keleti Pályaudvaron.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr118239992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forzaalex 2012.03.07. 16:47:06

Bízom benne hogy most hogy agyon kell, összekapja magát a csapat és egy sikerrel fordulunk rá a következő meccsekre, mert az egy kegyetlen időszak lesz, bármit is hozunk ki belőle. A másik amiben bízok, az a rangadókon mutatott jó formánk, bár az is kezd visszaesni, mert ugye vertük a Milant, aztán az intert, aztán a Laziot. Azóta viszont x Nápolyban, Rómában és Udinében (bár mind jó eredmény önmagában), és csak az Udinesét sikerült behúzni, itthon. Meg ugye a rangadókat a Palermo kivételével itthon játsszuk, ez is pozitív. Ma este nagyon kéne a győzelem, de ha x és vereség között kell választani, akkor kapjunk ki. Az talán fejbe vágná őket és összeszednék magukat. Persze jobb lenne egy győzelemmel kapni össze magunkat :D A tippem 3-1, és Del Piero betalál :) Forza Juve!

255673 2012.03.07. 17:20:59

Az a baj, hogy egy esetleges kikapás nem biztos, hogy józanító fejbe vágás lenne... egy kisebb padlózás nem lenne kizárható utána (magyarán néhány vereség, vagy döntetlen), azaz legalább X amire számítok... A kínkeserves győzelemre látom a legnagyobb esélyt. A védők nem tudom mit nyújtanak, de mivel először állnak fel így négyen, ráadásul Cáceres először áll a Juvéban középen, ezért egy kicsit összecsinálom magam előre is :)

295377 2012.03.07. 17:38:33

Én nem látom olyan sötéten a dolgokat. Nekem már jó ideje feltünt, hogy a kp-t szídjuk, meg Matrit, de inkább arról kéne beszélni, hogy nagyon sok helyzet Vucinic rossz döntésein hal el, ami a Chievo ellen jött ki nagyon. Vucinic nem hajlandó mostanság passzolni Matrinak, sokszor inkább belelövi a védőkbe (igaz ezt nem csak ő teszi), vagy addig cselezget, viszi a lasztit, míg el nem veszik tőle. Matri meg a Chievo ellen legalább 3x volt tökéletes gólhelyzetben, csak oda kellett volna passzolni neki, és gól. Én ma Mirkot nem játszatnám, lehet egy kis pihizés neki is jót tenne. Borriellot remélem nem teszi be Conte. én egy Q-Matri, vagy DP-Matri kettőst megnéznék. Több esélyt látnék velük a győzelemre. De az is igaz, hogy a kp-n is lehetne javulni, de a fő gondokat elől látom. Többet kéne távolról próbálkozni, és nem ártana, ha nem 2-3 védő között erőlködnének.

kicsirossi 2012.03.07. 17:44:37

Jó cikk benito!Nyernünk kell!A támadóinknak meg feljavulni!Akárhogy is nézzük a keret legkreatívabb támadója Mirko, ezt nehéz lenne vitatni...Ha Ő belendül nemlesz gondd...Eliara kíváncsi lennék már...A Bologna meccset ennek a védelemnek is LEKELL hoznia!A milan tegnapi továbbjutása meg több okból jó nekünk. Forza Juve!

130106 2012.03.07. 17:46:39

Èn attól csinálom össze magam hogy állítólag a Pepe-Boriello-Vucinic 3 al rohamozunk ma..Vicc!! Szerintem ma meglesz az elsö vereségünk max. X re hozzuk a meccset mert egyet kapunk az száz..de ez az impotens 3 as nem fog helyzetek és gólok garmadájával elörukkolni az tuti!!Nem tudom hogy a legjobb támadókp mostanság Giacc. miért padozik..Elia miért nem fér bele semmilyen rotációba(ugyan minek vetette meg Conte) és Q mitöl gyengébb mint Vucinic vagy Boriello..nem tudom a montenegróinak mennyire kell bénán játszani hogy sérülés nélkül ne padozzon,nálam az év citromdíjas igazolása megvan a személyében,a másikat adhatjuk Eliának megosztva Contéval aki lehetöséget se ad a palinak,nehogy a szerelme Vucinic mégnagyobb füttykoncertet kapjon ha a kezdöbe találja magát a nagy semmiért cserébe!!

345619 2012.03.07. 18:10:50

Nem az a baj, hogy Conte berakja a "C" kategóriás Vucinicet a kezdőbe, hanem, hogy ne nyilatkozna róla ilyet: "Vučinić a legtehetségesebb játékosunk a keretben. Egyik pillanatról a másikra tud meghatározó személlyé változni a támadások során, például egy jó passzal, vagy bármiféle zseniális megoldással. Biztos helye van a csapatban."

339362 2012.03.07. 18:12:24

ha azt nézzük, hogy a milán elleni leszámítva pechesek voltunk a döntetlenekkel, akkor lehet, hogy ma mázlisták leszünk végre. egyébként 60% az x.

130106 2012.03.07. 18:36:55

Ha ez igaz akkor Conte hül.ébb mint hittem norbi..rakat fos az ürge,ezt ma is bizonyítani fogja!!!

334460 2012.03.07. 18:42:32

Továbbra sem értem, hogy ti mikor és hol láttátok jónak Vucinic-et, én a valaha volt egyik legrosszabb Juve-igazolásnak tartom (már az ára miatt is)... Boriello is egy kalap szar, nálam Matri addig játszana, amíg lába van.

335302 2012.03.07. 19:07:18

Vidalt még nem láttam ennyire szarul játszani. Kb Tiago-szint...

345619 2012.03.07. 19:21:36

Elnézve mostanában a csapat teljesítményét, nem az a kérdés, hogy elveszítjük a scudettót, hanem, hogy meglesz a 3. hely és a BL. De ha így haladunk akkor nem. Conte pedig egy csökönyös barom, aki nem tudom, de szerintem csak szerelmes lehet a balf... montenegróiba és Borriello-ba. Amit ez a két ember ma is művel az felháborító. Ha nem lesz BL az csakis Conte lelkén fog száradni.

bianconeri2220 2012.03.07. 19:25:01

@norbi0703: boriello egy fos viszont vucsi egyedül többet tett mint pirlo march összesen. nem a csatárok feladata a támadás előkészítés....

345619 2012.03.07. 19:29:37

[bianconeri2220](#738148): Mond már el mit tett Vucinic úgy összességében meccsek óta? Ma is csak azt látni rajta, hogy lefossa a labdát, nem futna érte egy métert se, pökhendi, beképzelt f...

340119 2012.03.07. 19:29:52

Hát ez eddig egy nagy, kerek nulla. Kár, hogy a középpályánk csak az összeállításban létezik. Remélem nagyot javulunk a második félidőre, mert ez így elég sovány.

bianconeri2220 2012.03.07. 19:33:52

@grell: Conte tuti leüvöltötte a fejüket. Naplois 2. félidő jöjjön...

337433 2012.03.07. 19:39:17

Amikor nagyjából két hónapja legutoljára néztem Juve vs középcsapat meccset, nagyon megfogott a Juve fizikai jelenléte, magabiztossága, bátorsága. Azt gondoltam, a Juve nem igazán erős keretű csapat, de Conte Serie szinten heti egy meccsre dominánssá varázsolta őket. Benito annyit ajvékolt, már nagyon kíváncsivá tett... A BL-ben úgysincs értelmes meccs. A tiszteletemre kikapnak?

340119 2012.03.07. 19:42:16

Hihetetlen milyen könnyen veszik el tőlünk a labdát. Kezdem nem érteni.

345619 2012.03.07. 19:42:23

[bianconeri2220](#738154): nem hinném. Itt már az üvöltés nem elég. Hiába üvölt, ha Vucinic és Borriello, Pepe, Marchisio ennyit tudnak.

340119 2012.03.07. 19:44:58

[bianconeri2220](#738154): Muszáj lesz.

340119 2012.03.07. 19:49:48

Mekkora labda!! Na ez az gyerünk, gyerünk!

337433 2012.03.07. 19:50:43

Pirlo. Egyébként, ha nem lettek volna olyan hihetetlen önzők a Bolognaiak a megelőző két lehetőségeiknél, nem döntetlenre állna most se. Megérdemlik.

341788 2012.03.07. 19:57:35

az a baj, hogy ezekből a kurva halasztásokból is szívunk. Mennyivel könnyebb lett volna a Bologna 1 hónapja...

345619 2012.03.07. 20:05:20

Ma is kifogtunk egy f...kalap bírót.

341788 2012.03.07. 20:06:48

rák egye meg ezt a bírót. Legalább Conte elküldte az anyjába

335302 2012.03.07. 20:14:48

Bonucci lol. Kíváncsi vagyok a hétvégi védelemre...

340119 2012.03.07. 20:16:31

Öööö nem igazán maradt belső védőnk.

345619 2012.03.07. 20:18:33

Asszem megvan a 13. x-ünk is. Kérjük a folytatást.

340119 2012.03.07. 20:19:16

Megnéztem volna Conte fejét, amikor benyit az öltözőbe Bonucci. :D

335302 2012.03.07. 20:20:19

[grell](#738209): Sörensent persze feltétlen kölcsön kellett adni.

345619 2012.03.07. 20:23:17

[grell](#738215): Bonucci meg biztos mondja, hogy mester hamarabb lefújták a meccset, csak a többiek még kint maradtak megtapsolni a nézőket.

340119 2012.03.07. 20:23:41

[daneeka29](#738218): Szerencsére van még egy Grossonk.

344703 2012.03.07. 20:25:22

X-men... reméljük a jobb folytatást! Forza Juve!

335302 2012.03.07. 20:25:27

[grell](#738228): Vagy Borriello is bemehetne középső védőnek.

340119 2012.03.07. 20:26:53

[daneeka29](#738234): Hát kb.

345619 2012.03.07. 20:30:02

Conte a Mr. X.

335752 2012.03.07. 21:03:38

Pirlo, Bonucci, Barzagli, Chiellini és Conte nélkül menni Genoaba. Priceless :D

Apollo440 2012.03.07. 21:43:07

fasza lesz genovában ezzel a foghíjas, megrogyott csapattal...megszoptuk ezeket az elmaradt meccseket és a válogatott kurva fontos barátságos meccseit, ahol szinte minden juve játékos végig játszik. meg is van az eredménye, vagy megsérült, vagy kipukkadt az összes. király.

EszTénégy 2012.03.07. 22:46:35

Na, ezzel az eredménnyel végleg kiszálltunk a bajnokesélyesek köréből. Innen már csak azért szurkolok, hogy az első háromban azért benne legyünk, mert akkor talán egy komolyabb vérfrissítésre számíthatunk a nyáron.

Weah_ 2012.03.08. 08:29:38

[grell](#738215): :)))))))
süti beállítások módosítása