bntemp

bntemp

Bálnafos

2012. március 04. - s4tch

Kérjük utasainkat, nyugodjanak meg. Igaz, hogy a kapitány rosszul lett, a másodpilóta pedig még soha életében nem vezetett ilyen repülőt, de semmi ok aggodalomra. Ez a zörgő hang, amit a bal oldalon ülők hallanak, valóban az egyik szárnyból jön, még keressük az okát, pánikra semmi ok. A jobb oldalon ülők se izguljanak a hajtóműből rendszeresen felcsapó lángok miatt, ez teljesen normális. Minden rendben, uraljuk a helyzetet. Nincs önök között valaki, aki tud repülőt vezetni?

Dino, akinek ragyogó személyiségétől egy sztyeppei munkatábor is egy zöldellő réten elfogyasztott családi piknikké változik, kimondta a kulcsszót, amivel gyógyírt hoz sajgó sebeinkre: bálnafos! Ez ugyanis az a dolog, aminél semmi nincs lejjebb (merthogy az óceán fenekére hullik), ergo bármi történik, az már felfele vezet innen. De egyelőre ott ringatózunk a vaksötétben, ahova a planktonok sem merészkednek.

Kérjük utasainkat, nyugodjanak meg. Igaz, hogy a kapitány rosszul lett, a másodpilóta pedig még soha életében nem vezetett ilyen repülőt, de semmi ok aggodalomra. Ez a zörgő hang, amit a bal oldalon ülők hallanak, valóban az egyik szárnyból jön, még keressük az okát, pánikra semmi ok. A jobb oldalon ülők se izguljanak a hajtóműből rendszeresen felcsapó lángok miatt, ez teljesen normális. Minden rendben, uraljuk a helyzetet. Nincs önök között valaki, aki tud repülőt vezetni?

Dino, akinek ragyogó személyiségétől egy sztyeppei munkatábor is egy zöldellő réten elfogyasztott családi piknikké változik, kimondta a kulcsszót, amivel gyógyírt hoz sajgó sebeinkre: bálnafos! Ez ugyanis az a dolog, aminél semmi nincs lejjebb (merthogy az óceán fenekére hullik), ergo bármi történik, az már felfele vezet innen. De egyelőre ott ringatózunk a vaksötétben, ahova a planktonok sem merészkednek.

Csak hogy még jobban fájjon a Chievo elleni meccs, az élet előtte pár órával még gyorsan a pofánkba nyomta a Milan elképesztő teljesítménnyel behúzott palermói meccsét. Nem is kezdjük el párhuzamba állítani a két csapat teljesítményét, mert ennek a gondolatmenetnek az a vége, hogy mindenki megindul a legközelebbi híd felé egy kötéllel és egy mázsás kődarabbal. Ugyanígy Chewbacca lenne arról beszélni, hogy akkor ez a pontvesztés mekkora hatással van a bajnoki álmainkra, hiszen a Chievo ellen látott Juventusnak nem lehet célja a bajnoki cím megszerzése. Illetve lehet, de csak annyira, mint nekem 25 éve, amikor szent esküvéssel fogadtam, hogy egyszer megdugom Sandrát.

Conte – idén talán először, de javítsatok ki, ha tévedek – egy tiszta 4-4-2-t rakott fel, nekem pedig a második félidőben az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen miért is vagyok meglepve a mutatott játék miatt, amikor ez pont az, amire mondjuk óvatosan számítani lehet egy Giaccherini-Pirlo, Marchisio-Padoin négyestől. Az már viszont meglepő lehetett egy az elmúlt évek által alaposan megpróbált Juventinónak is, hogy a társaság legjobb tagja Giaccherini volt, és ezzel nagyjából mindent el is mondtunk. Szándékosan nem az indolensen, és idegesítően szarul játszó Vucsiniccsel, vagy a tökéletesen láthatatlan Matrival kezdtem az ekézést, mert ők azért javarészt a mögöttük játszóktól függnek. Ők pedig az első félidőben keveset, a másodikban semmit nem tettek azért, hogy eldöntsék a Chievo elleni meccset.

Ennyiben hasonlít a Juve Tylira: hátul minden rendben


Pedig megvolt a gyors gól – mielőtt vonyítani kezdene az ellentábor, Chiellini csúsztatásának pillanatában De Ceglie pont annyira volt lesen, mint amennyire Matri nem Milánóban –, mégsem lett semmiféle folytatása. Ennek az volt az egyik oka, hogy a Juventus bántóan féloldalas volt az egész meccsen: De Ceglie (nálam a meccs embere, és nem a gólja miatt) szépen jött előre, a neki helyet csináló Giaccherini is aktív volt, bár sokat hibázott, de közben a másik oldalon akkora nihil volt, mintha a Kraszics, Martinez, Marchionni hármas egyik tagja teljesített volna ott szolgálatot. Pedig nem így volt, csakhogy Lichtsteiner sajnos annyira ki van purcanva, mintha minden este Dartival üzekedne pitymallatig, Padoin pedig lehet, hogy nem rossz baloldali wingback, balhátvéd, vagy baloldali belső középpályás, de jobbszélsőként használhatatlan. Talán Conte célja az volt, hogy a bevetésével helyet csinál a jobbra kimozgó Vucsinicsnek, ebből viszont azért nem látszott semmi, mert a montenegrói pofátlanul csalta a játékot tegnap.

Ezt a fajta játékot, amiben a csatárok a szélek felé húzódnak, hogy helyet csináljanak a középről érkező belső középpályásoknak, egyébként a Milan tökélyre fejlesztette, nem véletlen, hogy Nocerino szórja a gólokat, és Van Bommelnek rengeteg lövőhelyzete van. Pártoljuk az ilyen kísérleteket Torinóban is, mert a középpályásaink valóban gólerősek lehetnének. Lehetnének, teccik érteni.

Sajnos eljutottunk odáig, hogy már csak a védelemben (és a kapuban) vannak jó formában levő játékosok. Chiellini megint tanár volt, Barzagli hozta a szokásos ellentmondást nem tűrő teljesítményét, De Cegliét pedig már méltattuk feljebb is. Annál nagyobb baj, hogy Barzagli cserét kért (szerencsére nem komoly a baj, csak egy kis húzódás), és Chiellini is megsérült, az utolsó 10 percben a pálya közepén bicegve irányította a társait, ki hova helyezkedjen. Barzagli kiesése kvázi eldöntötte a meccset, mert Conte nem vette észre, hogy a lelátón egymás mellett ül a Ne Nyalogasd a Konnektort Sas, a Szexuális Zaklatás Panda, és a Ne Cseréld Be Bonuccit Kafferbivaly. Szerencsétlen flótás valószínűleg maga is érzi, mennyire kilóg a Serie A legjobb védelméből, mi csak azt nem értjük, hogy mi a bánatos francnak igazoltuk Cacerest, ha nem használjuk akkor sem, amikor indokolt lenne. Ugyan némileg más volt a helyzet, mint Vidal luftjánál a Roma ellen, de Dramé (nem akarunk bírózni, de fogalmunk sincs, mit keresett még a pályán a 76. percben) lövését egy púpos, szemüveges, kockásinges informatikus is a parkolóba baszta volna a gólvonalról. Bonucci ezzel szemben cselesen megbotlott a bal lábában, majd jobbal fifikásan a jobb alsóba pörgetett. Én már nem is utálom, csak szánakozva nézem szegény srácot.

Conte ugyan a kezdővel hibázott, de mentségére hasonló csapattal fektette a térdére a Milant a kupameccsen, így nem csoda, hogy bízott a játékosaiban. Kicsit ugyan későn hozta be Del Pierót, aki kaphatott volna egy bő félidőt is, csakhogy közben történt valami, ami miatt ez mégsem tűnt jó ötletnek. A második félidő jelentős részében nemhogy nem dominált a Juventus, de amint elvesztette a labdát a Chievo térfelén (márpedig elvesztette), úgy lekontrázták, hogy alig volt veronai támadás, ami nem helyzettel, vagy lövéssel ért véget. A Juve kérte a pofont, megkapta.


Egy kulcsfontosságú jelenet viszont történt, méghozzá a 71. percben. Conte másfél hónap késéssel levette a pályáról Marchisiót. Nagyon bízunk benne, hogy nem csak azért, hogy átállhasson 3-5-2-re, hanem azért, mert neki is elege lett a tökéletesen súlytalan középpályásból. Nekem szilárd meggyőződésem, hogy leginkább az ő őszi teljesítménye hiányzik a Juventusból, viszont megkapta a lehetőséget, hogy összekapja magát, de december eleje óta nem élt vele. Conte kiemelte, a hétközi válogatott meccs fáradtsága érződött a csapaton (valóban tele volt az USA-tól 1-0-ra szívó csapat Juve-játékosokkal), de akkor mi érződött rajtuk a Milan elleni első félidőben? Meg Parmában. Meg a Siena ellen. Meg Leccében. Meg a Cagliari ellen.

Már egy korábbi posztban említettem Tonit, a Toro-szurkoló torinói cimbit, akivel levélben anyázzuk egymás csapatát. Decemberben, egy fél üveg grappának álcázott barackpálesz után azt mondta, a Juventus addig lesz erős, amíg a játékosok bírják lábbal Conte tempóját. A tavasz közepére elfáradnak, és kijön az, hogy igazából nem különösebben erős ez a keret.

Erre én azt válaszoltam, a Juventust nem az egyének viszik, hanem a csapat, és nézze csak meg, a beugrók mindig milyen jó teljesítményt nyújtanak. Tegnap azt írta, a Chievo ellen látottakra kell felkészülni a szezon hátralevő részében, mert egyre látványosabb, hogy Pirlo egyedül már nagyon kevés ahhoz, amit Conte játszatni akar a csapatával. Hosszú ideig kellett gondolkodnom, mivel vágjak vissza (sajnos a Toro 3-0-ra nyert Grossettóban), míg végül azt írtam, teljesen természetes, hogy a tél végén hullámvölgyben van a csapat, hiszen Conte akkora zseni, hogy a hajrára – amikor jönnek majd a rangadók egymás után – lövi be a tavaszi csúcsformát.

Próbáljunk meg ebben bízni, hátha tényleg így lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr528239988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339362 2012.03.04. 12:38:37

tegnap sikerült elveszíteni a bajnoki címet

334471 2012.03.04. 12:45:06

Nagy kövér lájk, mindennel teljesen egyetértek, leszámítva, h Sandra nem különösebben jó az ágyban, így nincs mit bánnod. Dino klasszisokkal jobb.

308585 2012.03.04. 12:52:18

Az egészben Sandra a legdurvább. :))

juvebt 2012.03.04. 12:56:22

Minden szava igaz, hihetetlen csalódás volt a tegnapi meccs, főleg a palermo-milan tükrében. Lehet nem fájna ennyire ha azt a meccset nem nézem végig. Jobb oldali középpálya nem is létezett. Én Dc-nek is csak a támadó munkáját emelném ki. Hátul Chiellini látványosan ügyelt arra nehogy ne legyen a közelébe. Egy fejes gólt így is majdnem kaptunk róla.

cs4szi 2012.03.04. 13:07:10

Eddig nem szídtam Bonuccit, most sem teszem, és később sem. Én is inkább szánakozok rajta, hogy lehet ekkora szerencsétlen szegény... Azt a labdát még öreganyám is elbikázta volna a botjával.

341788 2012.03.04. 13:41:16

Engem nem is a döntetlen zavar, hanem, hogy a bírók félnek 11-est adni a Juvének. Szerintem a Juve meccsekre külföldi bírók kellenének, mert az olaszok a Calciopoli óta képtelenek objektíven ítélni. És még van pár nyomorék, aki képes azt mondani, hogy a Juvének csalnak a bírók. Milánnak meg fényesre nyalják a picsáját. Nem értem, hogy Bonucciban miért bízik még Conte. Oké, kedves srác meg minden, de ilyen hibák az OTP Bank bundaligában is súlyosak lennének. Egyszerűen nem Juve szintű. Azért én remélem, hogy meglesz a Scudetto. A tavasszal a Milanon kívül minden nagyot otthon fogadunk. Jött már az Udinese, jön majd a Lazio, Napoli, Roma (az Intert nem számítom, mert nekik lassan nem a Juvére, hanem a Leccére meg a Novarára kell figyelnük)

MrHyde 2012.03.04. 13:53:23

Nem írok le agyon hajtogatott dolgokat, hogy erőn felül teljesít a csapat, meg, hogy a Milan a fő esélyes, stb - tessék le is írtam - nálam ott kezdődött a képzavar, amikor picit elszálltunk. Conte kijelentése arról, hogy önmagában a BL-t érő 3. hely számára már csalódás lenne. Ok megértem én, hogy ott az elején megrészegít a pozíció, meg, hogy Conte nyerő csapat tagja volt, ehhez van hozzászokva, illetve, hogy régóta várjuk már az igazi sikert, de akkor ahhoz bátor húzások is kellenek. Elia, egyáltalán miért vettük meg? vmi cimbi játékosmenedzsernek kellett némi apanázs??? Ennyire hosszú távú játékos befektetést nekem nem tudnak eladni, nem veszem be, főleg ha elkezdem sorolni Miccoli, Nocerino, Giovinco... Ilyen idény van, eredménytelen Roma, hál'Istennek fos Inter, hektikus Lazio, és bizony a Milan is elszúrt jó pár meccse. Most abba nem akarok belemenni, hogy mennyi tizenegyes kaptak, vagy nem ítéltek meg ellenük. Ott lehetünk az elején. Ránézek a táblára 13 győzelem, 12 döntetlen a Juve neve mellett és elgondolkodom, hogy mi is a mi valódi célunk? Nincs különszám a veretleneknek. Rangadókat hozzuk, partyban vagyunk, igaz Nápolyban és a Milan elleni őszi torinói bajnokin a hajtás mellett nem kevés szerencse is kellett a góloknál. Igazi brusztoló Juve, mint a régi szép időkben, azonban nincs kétségem, a Lazio, Udinese, Napoli, Roma is oda fog lihegni a nyakunkba, azonban a csapatot nem érzem olyan stabilnak, mint a régi szép időkben. Recseg, ropog, féltem Contet.

345444 2012.03.04. 14:05:14

Nem szeretnék kötekedni, de amire elérkeztek a hajrára, és a rangadókra, addig a kicsapatok ellen annyi pontot vesztetek, hogy bőven le lesztek maradva a Milantól, szerintem. Nem mellesleg a Milannak két "rangadója" maradt. a Bivalyerős Inter, és a Roma ellen. A kiscsapatok meg a tegnapi Palermo elleni meccsből tanulhatnak, hogy nem érdemes a nagyok útjába állni. Amúgy pár Milan szurkoló barátommal, és egy két Juve szurkoló barátommal is az őszi szezon elején beszéltünk arról, hogy a Juve addig lesz jó, amíg Pirlo bírja szusszal, és csak azért képes tartani a lépést a Juve a Milannal, az Udinesevel és a Napolival, mert nekik nem kell szerda-szombatozni, Pirlonak van ideje regenerálódni, felkészülni a meccsre. Épp ezért küldték el Milánóból, nem bírja a sorozat terhelést, ami jelen esetben nem csak a saját játékának, hanem a Juve játékának rosszat tesz.

MrHyde 2012.03.04. 14:15:10

@sevcseny: most akkor minden hozzászólást így kellene kezdeni? Ne viccelj már... ehhez kapcs csak egy megjegyzésem van: kár, hogy nem az Inter ellen történt. A sorok között szerintem tudsz olvasni, nem elővettem a Milant, hanem pont azt írtam le, hogy megadott, meg nem adott tizik ide, vagy oda, a Milannak több pontja lehetne... szerintem erre Te is rájöttél, csak még rövid idő telt el az eset óta és még nagyon fáj. :-) Off a Napoli most fog nyerni lesgóllal Parmaban...

MrHyde 2012.03.04. 14:26:30

@szcsaba95: Önmagában ez kevés magyarázatnak szerintem, hiszen a Milan játékoskerete bőven elég arra, hogy a nagyokat pihentessék a rangadókra... de ok, ez így van rendjén a Milan nyomja a dupla meccseket és nagy a pofa mellé. Nemrég csak szaros középmezőnyben voltak, BL nélkül...

Sebastian Loeb 2012.03.04. 14:53:44

Krasic állítólag azért lett száműzve, mert nem illik a taktikai hadrendbe. Azaz nem passzol első szándékból, hanem cselez. Kérdés: Mit keres akkor ott Vucinic, aki körülményes, formán kívüli, önző és most már önbizalom hiányos is. Sz.tem a Roma egyik legnagyobb erősítése az ő eladása volt nekünk... + Krasicot opcióval kölcsön kellet volna adni, így a lelátórol csak az értékét veszti. Pazienzát viszont vétek volt kölcsönadni, hiszen éppen most lenne szükségüng rá (Ráadásul Udinébe?)Jogos MrHyde kérdése, hogy mi van Eliával, akit Conte nevezett, tehát nem lehet sérült, fáradt, vagy formán kívüli. Épp most kellene frissíteni (mégha nem is a bal oldalon van elsősorban gondunk) Alex pedig sohasem produkált maradandót -még fénykorában sem-, ha csak 10-20 percet kapott (mint Solksjaer az MU-ban)Hatalmas respektje van (nem úgy mint Boriellónak), iszonyúan akar,játsztatni kell! Caceres szintén új erő vétek padoztatni! Vélemény?

334417 2012.03.04. 14:56:27

[Sebastian Loeb](#733971): Krasic cselez?

334417 2012.03.04. 14:56:52

Nem kell beszarni gyerekek. A hajrában robbantunk.:)

308733 2012.03.04. 14:58:40

Gyorsan, amíg Benya a tévében van: ''Ez ugyanis az a dolog, aminél semmi nincs lejjebb, ergo bármi történik, az már felfele vezet innen.'' Bazz, full veretlenek vagytok, egy újabb döntetlen után a legalját vizionálni több, mint optimizmus! :) Szerintem Padoin ügyes volt.

MrHyde 2012.03.04. 15:12:21

[Sebastian Loeb](#733971): Krasic szerintem nem a cselei miatt, hanem az önfejűsége és a bizonyítási vágyában hozott sok önző rossz döntése miatt lett kegyvesztett. Türelmetlen, sajnálom. Cseleket hagyjuk már, Pirlo??? A tegnapi első félidőben simán homályba passzolta a labdát, mikor egy szívósabb védő helyzetbe került, majd jött a szokásos engem bántottak reklamáció. Megesik, nem a cselekkel van a baj. Jelenlegi pénzből Krasicot, Caserest, Eliat, Vidalt és Vucinicet megszerezni "álom". Biztos hagytam ki embereket. Azt ugye nem kell felvázolnom hova kerültünk anyagilag a másodosztály miatt... Talán Vucinicet leszámítva mindegyik működik csapatban is. Vucinicet sem azért veszem ki, mert nem működik, de ő sokkal inkább egyéniség. Én örültem neki, igazából őszintén mondom Boriellonak is, mert bele illik a dologba, de vmiért nem megy. Alex részemről egy etalon. Az egyetlen aki "zokszó" nélkül vett mindig mindent, a kortársai közül egyedül Raul ér fel ilyen szempontból hozzá. Igazi profi és bizony nem keveset tett le az asztalra, gólokban, hozzáállásban, mindenhogy.

Joe1984 2012.03.04. 15:17:00

http://www.youtube.com/watch?v=VtvZUz3jf4U

Joe1984 2012.03.04. 15:22:39

A kommentár meccs elején csak háromszor keresztelte el Nedvednek Kraszicst.

340119 2012.03.04. 15:26:03

[calciodirigore](#733984): +1! :)

266549 2012.03.04. 15:35:46

Alighanem igaza lesz Tóró Toninak. Túl nagy volt ősszel a hajtás, Conte úgy gondolhatta, ha csak egy a front, akkor ne spóroljunk a porral.

Juventino 2012.03.04. 15:42:59

Nagyjából egyetértek, Benito elemzéseivel általánosságban nincs is semmi probléma, csak már megint ezek a személyeskedések... Marchisio szar, de ugyanúgy öt másik szar folyamatosan. Ha csak Marchisio játszott volna szarul az elbénázott meccseken, pontelőnyünk lenne. Bonucciban mostanában tényleg mindig benne van a pontvesztést érő hiba, de előtte már kétgólos előnybe kellett volna kerülnünk - mikor jött a Barza-Bonu csere a kihagyott helyzetek után, már nagyon jött az égésszag... Szerintem Vucinic viszont mindkettőjüknél nagyobb botrány, én kiakadtam a leigazolásakor, most meg csak nézek értetlenül, hogy WTF?! Teljesen egyetértek azokkal, akik szerint ez volt a Roma legnagyobb húzása a mercatóban, részünkről meg kidobott pénz. Az Eliára pazarotlnál is fájóbb, mert Vuci pontokba kerül, azt csak halkan teszem hozzá, hogy a 3 góljából kettő 1-1-es meccsen született, tehát olyanokon, amit nem tudtunk megnyerni, szóval ha ő rúgná az elsőt, rettegnék, hogy megint x lesz... TAKAROGGYÁ'! Én Pepében és Vidalban bízom (ugye csak 1 meccset kapott?...) a Bologna ellen. Amúgy aki látta a Parma-Napolit, a bírót leszámítva, azt láthatta, hogy a nápolyi behúzott egy pont ilyen szenvedős meccset, ott, ahol mi szintén vaktölténnyel puffogtattunk. Persze nekünk nem járt a 11-es... Ja, és amit hiányoltam a cikkből, azok a "heti csalások" (ilyen rovat legyen már!): mindjárt az elején befújtak egy kamu lest Paloschi ellen, megadták a lesgólunkat, meg biztos lehetne még találni, de már nem emlékszem - hiába, felejthető meccs volt...

hánnyáide 2012.03.04. 16:40:04

Csak nekem tűnt úgy, hogy ha Bonucci bele se ér a labdába, maximum kapufa, de lehet, hogy simán mellé megy??? Tényleg érdekelne, bár nem változtat semmin.

341666 2012.03.04. 17:03:47

Bonuccit miért válogatják be rendre az olasz válogatottba?

Majki 2012.03.04. 17:22:21

Komolyan mondom már egy vereségnek is jobban örülnék, mint egy kiscsapat elleni vereséggel felérő döntetnlennek egy olyan meccsen, amit már meg kellett vonla nyerni. Lehet hogy picit ki is józanítaná a srácokat. Bonuccit pedig nem akarom többet Juve-mezben látni.

Majki 2012.03.04. 17:24:48

Jah, és picit idegesítő, hogy a csatárok képtelenek a gólszerzésre, élükön Vuciniccsel.

EszTénégy 2012.03.04. 17:37:17

Én még mindig utálom Bonuccit... másfelől tegnap szerintem nem érdemeltünk győzelmet, mert kifejezetten gyengén játszottunk. Az a nagy büdös helyzet, hogy a három pontos rendszerben az iksz nem sokkal ér többet, mint a vereség. Bíznék én abban, hogy a rangadókra lesz itt csúcsforma, de nehezen megy...

131661 2012.03.04. 17:43:17

Mindig van lejjebb! Egy vereség egy kis csapattól még fájóbban érintene titeket. Nem?

doug 2012.03.04. 17:47:26

amit vucinic csinált azt amauri is simán megcsinálta volna...szánalmas a faszi

dexter 2012.03.04. 17:49:59

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon? az az egy gólotok is les volt

Zanetti 2012.03.04. 17:56:14

[Joe1984](#734067): Még mindig jobban közvetített mint egri.

Berci 2103 2012.03.04. 18:05:14

[dexter](#734406): Mire is ez a nagy pofa?

Juventino 2012.03.04. 18:27:49

Chiello azt mondta, pár meccset biztosan ki kell hagynia... A Caceres, Bonucci belső kettős Bolognában hogy hangzik...?

MrHydeIrr 2012.03.04. 18:36:54

[Juventino](#734519): Minden bajnokság előtt, ha megkérdezik tőlem kikkel ixelünk, akkor a Bologna tuti a top 3 csapatban van azok közül akik eszembe jutnak, nem mellesleg a Chievo is. :-)

300426 2012.03.04. 18:40:52

[MrHydeIrr](#734547): ilyeneket ki kérdez? :DD

juvebt 2012.03.04. 18:44:58

[Juventino](#734519): és még Dc is jön hozzá, mert védekezééven nulla. Nem tudom ki fogja folyamatosan kisegíteni.

MrHyde 2012.03.04. 18:56:25

[juventus17](#734563): skizofrén elmém jobbik éne. :-) Na, majd a Richter helyre tesz ha már a csapat egyelőre nem tud teljesen kikúrálni..

344945 2012.03.04. 18:57:27

Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok!

345619 2012.03.04. 19:23:09

Igaz, hogy nem láttam a tegnapi meccset, de az elmúlt 24 forduló összes Juve meccsét láttam, úgyhogy a véleményem nem légbőlkapott. Conte kezdi elveszíteni a fonalat, és egyre makacsabb. Itt van nekünk Elia, aki bármikor képes lendületet vinni a csapatba, pont most kéne elővenni, amikor semmi váratlan nincs a csapat játékában. Azon 2-3 meccsen, amin játszott, kiválóan játszott. A másik, Del Piero, így 37 évesen százszor többet mutat mint az a lepkefing Vucinic. Itt látszik meg, hogy Marotta milyen munkát végzett tavaly nyáron, ennyi ér a "C" kategória. 100 lövésből 2-3 gól. Bonucci-t pedig azonnal zavarják el Torinóból, mert ez az ember csak szerencsétlenséget hoz a csapatnak. Lichsteiner elfáradt, és ezt Conte nem veszi észre? Minek hoztuk akkor Cácerest? Marchisio-t jegelni kéne 2-3 meccs erejéig, hátha fejbekap, hogy nincs bérelt helye azért, mert volt 4-5 jó meccse az ősszel. A Bologna ellen a hiányzókkal együtt ilyen csapatot el tudnék képzelni: Buffon - Lichti, Cáceres, ?, De Ceglie - Pirlo, Vidal, Giacc - Pepe, Matri, Elia

345619 2012.03.04. 19:24:07

[gopackgo](#734605): cupákoltál te egy ló nemiszervet

258945 2012.03.04. 19:52:18

Emberek mi a szent szar folyik itt? Világvége? Minden szar? Baromira átestünk a ló túloldalára, persze ez csak a szokásos, ha megy a szekér, jönnek a győzelmek akkor minden rózsaszín, most meg beütött az armageddon. Nem tudom feltűnt-e, de 2.helynél rosszabb nem nagyon néz ki a bajnokságban, és az olasz kupa döntője is karnyújtásnyira, ki írta volna ezt alá az idény előtt? Bajnokság sincs még elúszva, messze nem. hogy is lehetne 13 meccsel a vége előtt. Kicsit próbáljunk már gondolkodni. Ki gondolta hogy hullámvölgyek nélkül végig lehet tolni egy bajnokságot? Jelentkezzen. Most az van, ez vitathatatlan, össze kell szedni magunkat. A játékosokra áttérve, Marchisionak nagy szerepe volt az őszi menetelésnek, és mostani "aguilaniskodása" is sokat nyom a latba, sajna most negatívan. Bonucci, egy idióta meg minden, ez igaz, de nem hiszem hogy az ő nyakába kell varrni a tegnapi Xet. A csatárok impotenciája szembetűnő, ha valamin, hát akkor ezen elmehet a scudetto, nem is Matrira gondolok, őt is lehet szidni, nem egyszer jogosan, de azért mégis 10 gólos, ebben a tempóban év végén 15-16 góllal fejezheti be az idényt, az pedig nem rossz. Viszont Vucinic, hozzáállásban hiába kellemes meglepetés, meg az utóbbi pár meccsig hiába kevert jól a mezőnyben, 3 gól az 3 gól, ez megengedhetetlen. Quagliarellanak meg bármit is mond, nem 100os, erőnléti problémái vannak, Conte nem véletlenül nem játszatja. Alex már csak villanásokra képes,Borrielo meg....

344975 2012.03.04. 20:01:56

[MrHyde](#733914): Nem kell igy kezdeni,de nem is kell elfelejteni! Azért érdekes, hogy ma a Romának megadták azt, amit a Milannak nem! Egyben örömteli is azért! A napoli golja meg a vicc kategoria, 2 méteres les!!!

NG 2012.03.04. 20:09:31

1.Buzi A! 2.Év elején sokan elfogadtuk volna az ezüstöt. Szép jövő vár még ránk :D Forza JUVE!

MrHyde 2012.03.04. 20:13:10

[sevcseny](#734725): Meg Lampardnak sem adták meg a németek ellen és még sorolhatjuk.

337583 2012.03.04. 20:16:43

Ezután a meccs után Bonuccin "elverni a port" elég dilettáns és szánalmas dolog.

344975 2012.03.04. 20:52:48

[MrHyde](#734752): Igen, én már várom a videobiros megoldást! Ahol ennyi pénz forog kockán, oda kell!

Berci 2103 2012.03.04. 21:52:01

[A](#734713): Összekeversz minket anyáddal...

334309 2012.03.04. 22:04:31

[tcs19](#734755): ebből a posztból kiolvasni, hogy bonuccin "verjük el a port" dilettáns és szánalmas dolog.

Iustizmord 2012.03.04. 22:58:31

tényleg hány kilót szarhat egy ábrándos zett 1szerre? van aki tudja, statisztikusilag?

Maradona 2012.03.04. 23:16:29

Gyerekek ha felépülnek a sérültjeink akkor nagyon szét rúgjuk a löttyedt valagatokat a kupa visszavágón!várjátok már? FORZA MILAN!

Zoleefater 2012.03.04. 23:55:12

Monterót utálni??????!!!!! MAJDNEM akkora szentségtörés, mint ha valaki azt mondaná, hogy utálja a Metallicát!:) Monterót...jó, hogy nem az Apánkat! (Lippi):)

juvebt 2012.03.05. 06:42:52

[Maradona](#735335): reménykedjetek csak, hogy 4ből egyszer sikerül!

258945 2012.03.05. 07:09:59

[Maradona](#735335): és mindezt Maradona nicknévvel :), amúgy próbálkozni lehet de Caceres játszani fog, az meg nektek megoldhatatlan feladat :D

258945 2012.03.05. 07:09:59

[Maradona](#735335): és mindezt Maradona nicknévvel :), amúgy próbálkozni lehet de Caceres játszani fog, az meg nektek megoldhatatlan feladat :D

juvebt 2012.03.05. 07:55:35

Tegnap láttátok a sinter meccset? A bíró megadta volna ha Pazzini a kezezős labdalevétel(elég látványos volt) után gólt szerez. A riporter buzgón helyeselt, hogy nem volt szándékos, ezért megadható lett volna ha belövi. Érdemes visszanézni. A bíróválság után eljött a riporterválság kora is. Adebayore ehhez képest semmi nem volt.

343714 2012.03.05. 09:06:14

[juvebt](#735487): Nem védeni akarom az intert, de az szabályos lett volna. Saját testről kézre pattanó labda, nem számít kezezésnek. Sajnos a bírók többsége ezt nem így ítéli meg, ezért alakult ki az a tévhit, hogy minden kézhez érő labda szabálytalanság.

344907 2012.03.05. 09:09:17

Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge.

juvebt 2012.03.05. 10:16:37

[Orwell_1984](#735526): Köszi a választ de szerintem ez irtó nagy hülyeség. Iyen szabályt még nem hallottam. Ennyi erővel minden rossz labda átvételre rá lehetne segíteni, utána meg vitatkozni hogy szándékos volt vagy sem. Köze nem lett volna a labdához ha nem "üt" bele.

loko 2012.03.05. 11:27:24

Vucinic annyira nem való ebbe a csapatba. Rajta kívül mindenki megpróbál hajtani. Szombaton V két gólpasszt is adhatott volna Matrinak. 1/ Eltörte a labdát 15 méterről 3-al mellé. 2/ Megpróbált lefutni egy védőt, persze nem sikerült (középen Matri közben üresen). Szegény Matrit sajnálom, nem kap használható labdákat. Látszik rajta, hogy ideges, méterekre visszapattanak róla a bejátszások. Itt az ideje az alapoktól indul és DP-t a kezdőbe nevezni. Most is 15 perc alatt több veszélyt jelentett, mint Vucinic 90 perc alatt...

MrJuventus 2012.03.05. 11:36:51

[juvebt](#735587): csatlakozom Orwell_1984-hez, én is így ismerem a szabályt. Szóval szerintem jogos gól lett volna, ha bemegy. üdv.

337583 2012.03.05. 12:34:15

[benitoNST](#735051): Ki mondta, hogy a posztra gondoltam?

juvebt 2012.03.05. 12:53:41

[MrJuventus](#735648): láttátok az esetet, az sem számít hogy a karja derékszögben volt a testével? Gyakorlatilag ennek köszönheti a helyzetet. Nekem teljesen új ez a szabály(persze ettől még létezhet). Kíváncsi vagyok a pénteki serie A beharangozóban mit fognak hozzá szólni a szakértőink.Elég sok kétes eset volt ebben a fordulóban.

337583 2012.03.05. 12:54:51

[t.junior](#734711): Ezzel kb. egyet tudok érteni annyi kitétellel, hogy a bajnoki címmel már nem érdemes foglalkozni. Igaz, szerintem eddig sem volt sok alapja. A 2. helyet meg kell tartani, az már egy csodálatos eredmény lenne ezzel a kerettel, két ilyen szezon után.

344708 2012.03.05. 13:15:22

szerintem, a juve (ezzel a kerettel) túlteljesít a bajnokságban. nem kell bántani senkit (játékost, edzőt), minden rendben. csak kellene egy kis pénz, hogy fel lehessen venni a versenyt a milannal is!

345444 2012.03.05. 13:44:50

[MrHyde](#733931): Igen, a teljes keret valóban elég erős ahhoz, hogy a kulcsemberek pihenhessenek a rangadókra. Csak az a probléma, hogy januártól-márciusig folyamatosan ugyanaz a 11 ember volt kezdő, és legfeljebb Ambrosini és Maxi Lopez állt be a padról. Nincs olyan csapat Európában, aki formahanyatlás nélkül bírna 10 sérültet. "Nemrég csak szaros középmezőnyben voltak, BL nélkül..." Ehhez csak annyit fűznék hozzá, amit a történelem tanárom mondogatott nekem. : Minden birodalomnak( ami jelen esetben egy csapatot is jelenhet) három korszaka van. 1. felemelkedés( itt tart most a Milan, talán a Juve is)2. virágzás, 3. hanyatlás.: Az elmúlt években a 3. korszak eseményeit éltük meg, de eljött a változás ideje. És 7 BL cím után engem nem zavart pár BL cím mentes év. :)

Juvegrande 2012.03.05. 19:03:20

@szcsaba95: Szerintem a Milánnál ez már bőven a virágzás. Hogy ez meddig tarthat az pedig attól függ, hogy mondjuk Ibra mikor un rá Milánó piros fekete felére is. Szerintem előbb jön el ez az idő mint azt csak gondolnád. Másrészt meg természetesen, hogy a riválisok milyen ütemben lesznek képesek fejlődni. A Juve ha ezt a fejlődési ütemet tartja akkor már akár jövőre esélyessé léphet elő. Az Inter ugyan egyértelműen a "szar kupac" fázisban van. Reméljük minél tovább, de örökké azért ők sem lehetnek ekkora trágyák. A Romában meg véleményem szerint hatalmas potenciál rejtőzik, ők is képesek lehetnek bármelyik szezonban robbantani.

MrHyde 2012.03.05. 20:14:57

[szcsaba95](#735740): Osztom, azonban egy formában lévő, kellően motivált + megfelelő orvosi, szakács stábbal bíró csapatnak nem lehet kifogás a sok meccs. Ez egy reflex, zsebből előhúzott jó magyaros érv :-)

MrHyde 2012.03.05. 20:16:56

[Juvegrande](#736048): Ibra addig marad, amíg nem nevez át Kick Boxágra. Ja, hogy ott vissza is ütnek? Szóval maradni fog... :-)

törhetetlen üvegradír 2012.03.06. 09:33:30

Bonucci a Milan beépített ügynöke, aki amikor csak teheti fontos pontokat veszít. Ezzel a kétballábas totyogással a Gyirmót kezdőcsapatába se férne be, nálunk viszont helyet kap, mert nincs pénzünk egy rendes védőre. A Juve vezetőségének el kéne dönteni, hogy mi a jobb üzlet: venni egy használható játékost Bonucci helyére és megnyerni a Scudettot vagy tovább vergődni ezen a szinten, és bízni a jövőre még kiharcolható európai kupákban? Megítélésem szerint Kelet-Európa bármely, vasútállomása környékén ha bekötött szemmel kiválasztunk a tömegből egy férfit, akkor az szinte biztos, hogy hasznosabb tagja lenne a Juve védelmének, mint pillanatnyilag Bonucci. Cseréljük le egy random-kecskepásztorra és nyerjünk meg mindent, most még nem késő!

Juventus 2012.03.06. 09:42:05

Nabazz', Chiellini 10 nap K.O., Barzagli 20 (!). Bologna és Genoa ellen marad Bonucci és Caceres, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha egyiküket kirúgják a pályáról... Bolesz-Juvéra 2-est, valaki?...

308733 2012.03.06. 12:43:02

[törhetetlen üvegradír](#736398): ''A Juve vezetőségének el kéne dönteni, hogy mi a jobb üzlet: venni egy használható játékost Bonucci helyére és megnyerni a Scudettot'' Márciusban?

295377 2012.03.06. 21:12:17

Én azért nem lennék ennyire borúlátó. Vucinicen elment egy csomó helyzet. Ha Conte nem lesz hülye, akkor szerdán nem nevezi a kezdőbe! Vucinic szerintem amúgy ius egy nagy nulla. Érdekes tavaly, meg szezon elején, mikor még Pepe is jó volt, és Mirko is hajlandó volt passzolni, Matri ontotta a gólokat. És szerintem, ha Vuci hajlandó lenne ordító helyzetben nem megvárni, míg elveszik tőle a lasztit, hanem passzolni, lődözné megint a gólokat. Bonu a Chievo ellen is egyet hibázott, amúgy ügyes volt. De nem akarom védeni, mert unom már a hülyeségeit. Sok hibája van, ami sztem az önbizalom hiány, vagy nem tom mi okozza. De a lényeg, hogy a hiba ellenére sima 3-4-1-nek kellett volna a vége legyen. Matri legalább 3x kaphatott volna Mirkotól gólpasszt. Ehelyett Mirkotól elvették a lasztit, mert egyedül akart hős lenni!

295377 2012.03.06. 21:15:35

Ja és a Milan nem lehet bajnok. Nézitek a BL visszavágot? A Miolan fanoknak üzenem kisebb arccal legyenek, mert végre játszik ellenük az ellenfél. Kb közük nincs a meccshez. És uez volt már idén 2x ellenünk is. A Juvénál vannak gondok, és főleg a támadósorban, Ez az oka a kevés gólnak, ésd a sok x-nek. Ha lenne egy olyan csatárunk, aki Matrival tökéletesen össze tud játszani, akkor nem lenne ennyi x-ünk. Főleg a tavaszi fordulóban nyertünk volna több meccset.
süti beállítások módosítása