bntemp

bntemp

Amauri és a Fiorentina

2011. október 25. - s4tch

Mi itt, a Bianconeri szeretetkesztőségében rendkívül szelíd és gondoskodó férfiak vagyunk. Ezzel magyarázható, hogy nem tűrhetjük tovább a keret egyik tagjának méltatlan mellőzését: Amauri nem csak a keretből, a pályáról hiányzik, hanem a világ legjobb blogjának bejegyzéseiből is. Na, de innentől nem így lesz!

Mi itt, a Bianconeri szeretetkesztőségében rendkívül szelíd és gondoskodó férfiak vagyunk. Ezzel magyarázható, hogy nem tűrhetjük tovább a keret egyik tagjának méltatlan mellőzését: Amauri nem csak a keretből, a pályáról hiányzik, hanem a világ legjobb blogjának bejegyzéseiből is. Na, de innentől nem így lesz!

Így, hogy bemutassuk, Amauri milyen jelentős egyénisége az egyetemes futballkultúrának, időről időre felidézzük, hogy a brazil-olasz támadó hogyan kapcsolódik a Juve aktuális ellenfeléhez. Nem lesz nehéz dolgunk, hiszen pályafutása során az olasz klubok mintegy 99,9%-ában játszott. Ha véletlenül olyan csapattal kerülünk szembe, akikhez semmi köze Amaurinak, akkor meg majd mi megmutatjuk, hogy mégis van!

Amauri és a Fiorentina viszonyát alapvetően egy kevés híján pontosan öt éve játszott meccs határozza meg: ekkor fenoménünk még a Palermo játékosa volt, és két(!) góllal(!!!) segítette győzelemhez a vendégeket Firenzében. (Mellesleg Barzagli öngól szerzett azon a meccsen.) A második találat amúgy elég fasza volt:

 

De ne menjünk olyan messzire vissza az időben: mint arra jól emlékezhetünk, emberünk tavasszal Parmában játszott. És hirtelen elkezdett focistára emlékeztetni, amit az alábbi videó különösen jól illusztrál:

 

Talán nem csoda, hogy rendszeresen felmerül, hogy a firenzeiek szerződtetnék. Rajongásukat az is fokozhatja, hogy Michelangelo állítólag Amauriról mintázta Dávidot, mivel támadónkat vélte a tökéletes férfi mintaképének!

A hasonlóság tényleg döbbenetes!

Ha az eddigiek meglepőek voltak, akkor a következőkre nincsenek szavak: kevesen tudják, de Amauri szereti a pénzt! Márpedig Firenze a a 14-15. században Európa egyik leggazdagabb városa volt, és a firenzei aranypénz, a florin kontinens-szerte a legértékesebb pénznek számított. A florinnak számos helyi változata alakult ki a különböző országokban, így például a magyar forint is! Szóval Amauri a pénz révén nem csak Firenzéhez, hanem szinte minden helyhez kapcsolódik!

Látható, hogy a  történelem, a kultúra, a futball, a gazdaság mind-mind összekapcsolja Amauri Carvalho de Oliveirát mai ellenfelünkkel. Ne feledjük ezt, amikor esetleg úgy érezzük, valaki hiányzik a pályáról!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr18239748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

260706 2011.10.25. 20:39:21

Ezen besírtam :) Jó volt, Tyli!

337276 2011.10.25. 20:43:25

Ti nevezitek magatokat újságírónak? Tetszik az ötlet és ütős a poszt is. :D

262910 2011.10.25. 23:53:03

hiánypótló sorozat, épp itt volt az ideje

343490 2011.10.26. 02:02:12

Végre kiemeltétek Amauri Szellemi,Sportolói,Művészi vagyis összességében Globális nagyságát! Forza Amauri! Sempre Amauri! BÁR KETTÉHUGYOZNÁ EGY VESZETT BORZ!

254476 2011.10.26. 08:43:39

"(...)kevesen tudják, de Amauri szereti a pénzt!" :)))) jó poszt, bár nem utálom Amaurit, csak nem kedvelem.

Jimi Outsider 2011.10.26. 09:12:53

Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok! Hát ezen jót nevettem. Hiányzol Olivera de Carvalho, ahogy Tiago is.
süti beállítások módosítása