bntemp

bntemp

Nem megyünk messzire a 3 pontért

2011. szeptember 18. - s4tch

Hiszen mindössze 350 kilométerre van Siena Torinótól. Az első második fordulóban parádés játékkal kényeztettek el minket a fiúk, de nem szabad (túlzottan) elbizakodottan nekifutni a kirándulásnak. Ám ha valamit akar idén a csapat, akkor kötelező a 3 pont elhozatala. Nézzük, mire számítunk Conte legénységétől a 3. fordulóban.

Hiszen mindössze 350 kilométerre van Siena Torinótól. Az első második fordulóban parádés játékkal kényeztettek el minket a fiúk, de nem szabad (túlzottan) elbizakodottan nekifutni a kirándulásnak. Ám ha valamit akar idén a csapat, akkor kötelező a 3 pont elhozatala. Nézzük, mire számítunk Conte legénységétől a 3. fordulóban.

A Serie A sokadszorra újonc gárdája az első fordulóban egy állítólag dögunalmas 0-0-át tudott bemutatni a Catania ellen. A Siena a Brkic, Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso, Mannini, Gazzi, D'Agostino, Brienza, Calaio, Gonzalez kezdővel vágott neki annak a meccsnek, és mi megnyugvással vehetjük tudomásul, hogy ez a kezdő bizony elméletileg és gyakorlatilag is gyengébb a Juventus várható kezdőjéhez képest.

A hétvégén kedvenc zebráink a Parmának négyet tömtek, miközben összesen 2 lövést (ebből 1 kapuralövést) engedélyeztek az exjátékosokkal teletömött pármaiaknak. Conte meglepő kezdőt állított össze, amit én egyrészt nevelési és pihentetési célnak hiszek, másrészt feltételezem, Conte képes volt arra is gondolni, hogy a teljes csapatnyi új érkezőt ne egyszerre tegye a kezdőcsapatba. Így a tavalyi "gerincet" megtartva, és az új taktikát alkalmazva dobta harcba a srácokat.

Míg Delnerinél (igaz, az idény második felében) voltak olyan meccsek, amin az egy évvel korábbi csapatból csak 2 ember volt a pályán, Conte most Lichtsteiner, Pirlo és Giaccherini kivételével a tavalyiak közül válogatott. Vidalt és Vucinicet csereként vetette be a biztos vezetés tudatában. Ez a fokozatosság fontos lehet.

De Ceglie utolsó percben összeszedett piros lapja néhány kérdőjelet vetített jelként az égre, és mivel Ziegler nem fog hazarepülni Batmanként, így kénytelenek vagyunk bízni benne, hogy Conte tudta mit csinál, amikor elküldte a törökökhöz a svájci szélsőt.

Nézzük, hogy milyen kezdőt vizionálhatunk a vasárnap háromkor kezdődő összecsapásra:

A kapuban Buffon: Meglepne, ha Storari szóhoz jutna a bajnokságban. Buffonnak egy védeni valója volt a Parma ellen, az kijött róla mondjuk, de reméljük, hogy ilyen hosszú sérülés nélküli időszak után végre megtalálja önmagát.

Védelem:

Lichti: Végre van valaki a jobb oldalon. Nyilván kezdő.

Jobban nem is sikerülhetett volna a bemutatkozás

Barzagli: Bár Bonuccit sokan szeretnék a kezdőben látni, szerintem Barzagli maradni fog, amíg stabil a hátsó alakzat. Bonucciban több van pedig, és ugye fiatalabb is, ám nem lepődnék meg ha a télen minőségi cserét hajtanánk végre az ő helyén.

Chiello: Kimehetne a bal szélre, de pocsékolás lenne, valamint a Barzagli, Bonucci kezdő több veszélyt rejt magában.

Vidal: A bal oldalra szerintem Conte a chilei jokert teszi be. Egyrészt mert így nem kell dilemmáznia, hogy Marcsi vagy Vidal kezdjen középen, másrészt mert Chiellót is meghagyhatja középen. És ami még fontos szempont: nem kell Grossót látni a bal oldalon bohóckodni. Jövő héttől jöhet vissza De Ceglie, reméljük, megnyerő teljesítménnyel.

Most még nem szorítja ki a házi kedvenc Marchisiót

Középpálya:

Pirlo: A Parma ellen csodás játékot mutatott, de nem lehet elsiklani a tény fölött, hogy a pármaiak annyira begombáztak, hogy jóságos manónak nézték az álmatag fejű Andreát. Más magyarázat nincs arra, hogy mérföldekről nézték laza gólpasszait. Sokáig nem lehet kizárólag rá építeni a csapat játékát, mert egy Milan simán le fogja venni a pályáról.

Marchisio: Mivel Vidal a védelemben vitézkedik, nem kérdéses, hogy középen Marchisio kap ismét bizalmat. A Parma ellen lőtt gólját megismételhetné.

Támadók:

Krasic: Múlt héten Pepe kezdett a helyén, de mivel most Giaccherini nem fog kezdeni, értelemszerű, hogy Krasic eredeti posztján fog játszani, Pepe pedig ott, ahol tavaly játszott. Krasic már látja, hogy nem nélkülözhetetlen, pihenhetett végre rendesen. Conte érzékeltette vele, hogy amit nyújt, az lószar. Drukkolok neki, hogy nagyot játsszon idén.

Vucinic: Nem azért fog Matri helyén Vucsi kezdeni, mert Conte elégedetlen a játékával, hanem azért, hogy egy könnyebb ellenfél ellen belerázódjon a góllövésbe. Ha Vucinic sokat ül a padon, feltételezem, hogy a morálja nullára csökken, ezért is lesz a kezdőben. Nem kell aggódni, ha nem lesz elég lelkes, Conte lerántja a pályáról egy pillanat alatt.

Del Piero: Pirlo segédje az osztogatásban, képes felvenni a Szundi által megjátszott labdákat, és ezeket tovább is tudja adni. Mivel hetente van meccs, így elfáradni sem nagyon fog.

Már-már fájdalmasan erős a kispadunk. Kezdjen inkább 4 csatár.

Pepe: Conténak biztosan szimpatikus, ahogy Pepe üvöltve nekivezeti a labdát egy betonfalnak is, hogy a lepattanás után felállhasson, és újra nekirohanhasson. Lelkesedése annyira magával ragadó, hogy nehéz haragudni rá az 50. rossz beadás vagy sikertelen csel után is.

Persze nálam Conte ezt sokkal jobban tudja, tehát lehet, hogy teljesen más kezdővel lépünk pályára, és az lesz a jó.

Nem kell ismét gálaelőadásra számítani, viszont magabiztos győzelmet várok. Nem is lehet más az elvárás, ha idén előre szeretne lépni a csapat. A Parma ellen elért siker nagyon a kezdet, ingatag lábakon álló tákolmány, ami simán összedől, ha beleszalad a csapat egy nem várt eredménybe (X vagy vereség) még a Milan elleni rangadó előtt. Azt szeretném, hogy a milánóiakat 100%-os teljesítménnyel fogadjuk az új katlanban!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr258239678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

melákovics 2011.09.18. 08:16:55

Én azt mondom, hogy a csatársorban ki kellene végre próbálni a Matri-Quagliarella kettőst. A védelemben én De Ceglie helyett bár a legbiztosabb Vidal lenne, de én kipróbálnám Estigarribia-t, előtte pedig Pepe helyett Elia-t. Bár akkor a középpályán Marchisio helyett mehetne Vidal, de abban egyetértek a poszttal, hogy Conte nagy valószínűséggel nem akarja az összes új fiút a kezdőbe rakni egyszerre. Így én inkább egy olyan kezdőt várok, hogy : Buffon-Lichtsteiner,Barzagli,Chiellini,Pepe- Krasic,Marchisio,Pirlo,Giaccherini- Del Piero,Matri ebben csak Giaccherini az új fiú. Aztán majd ahogy megtette a Parma ellen, jöhet Del Piero helyett megint Vidal, és majd Matri-Vucinic csere is. Majd a harmadik ( negyedik ) fordulóban jöhet Vidal és Elia a kezdőben a helyükön.

melákovics 2011.09.18. 08:26:08

[melákovics](#508768): Annyit pontosítank, hogy Lichtsteiner is nyáron érkezett, de szinte a nyár elején, így pont, mint Pirlo az egész felkészülést végigcsinálta, így tökéletesen beépülhetett - és látni hogy be is épült - a csapatba. Így őket ketten nem tekintem annyira új fiúnak, mint Elia-Gaiccherini-Vidal triót.

338554 2011.09.18. 09:42:39

Ha Conte szeret kísérletezgetni, akkor ezzel a kerettel tud is. Bizonyos posztokon annyi variációs lehetőség van a játékosoknak köszönhetően, hogy talán nem is lehetne egy adott kezdőről kijelenteni, hogy az a legerősebb felállás. Szerintem ez a kiismerhetőség ellen vívott harcban nagy segítség lesz majd. Ahogy tavaly ráálltak Krasicra, idén majd Pirlóra fognak és akkor kell majd egy (vagy több) váratlant húzni, amivel megint becsorog 2-3 gól az ellen kapujába. Remélem állat szezonunk lesz!

pite 2011.09.18. 09:54:19

Annak ellenére, hogy milyen erős a kispadunk, a Corriere szerint Grosso helyettesíti DC-t. Kérdés, hogy egy abszolút motiválatlan játékos a lelátóról felállva milyen teljesítményt nyújt... Amúgy jó a cikk, szurkolok, hogy ilyen kezdővel lépjünk pályára.

juvebt 2011.09.18. 10:16:28

A TMW szerint csak Grosso és Vucinic lesz újdonság a múlt heti kezdőhöz képest. Nem értem, de remélem megint bejön. Lehet, hogy mi csak a padra igazoltunk.

Dartagnanx 2011.09.18. 12:06:10

[pite](#508902): Grosso nem a lelátón ült idén tudtommal. Nem volt idén olyan számkivetett mint Amauri. [melákovics](#508768): Pepét nem tenném hátvédbe, akkor inkább tényleg Grosso. De hamarosan meglátjuk.

pite 2011.09.18. 12:37:44

[Dartagnanx](#509042): Abszolút igazad van, de szerintem a motiváltság (hiánya) akkor is fontos tényező lehet a mai játékában, már ha tényleg pályára lép. Tudtommal közölték vele, hogy nem számítanak rá. Ha Amauri elől kiesne az a kb 30 ember, aki előtte van a rangsorban és pályára lépne, nem hinném, hogy nagyon odatenné magát:D Ezt a Ziegler-es történetet nagyon nem értem, biztos van valami konkrét oka amiért elküldték, csak nem hozták nyilvánosságra.

RolloJuve 2011.09.18. 12:59:09

Attól félek, hogy nézegettem tegnap tegnapelőtt a várható kezdőket és Grosso az összesben ott volt. Mégis, hogy lehet ilyen hülyeséget csinálni, annak tudatában, hogy a padon ott van egy játékos, akinek, bár nem eredeti posztja, kiválóan játszik balbekket is? A mai Gazzetta pl ezt a kezdőt írja: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso - Marchisio, Pirlo - Pepe, Vucinic, Matri, Giaccherini Remélem nem nekik lesz igazuk.

juvebt 2011.09.18. 13:11:29

Pepe a gólja ellenére gyenge volt, egyetlen beadása sem sikerült. Giaccherininek rendkívüli képességei lehetnek, hogy így bejátszotta magát a kezdőbe, ez csak neki sikerült a később érkezők közül.

juventinu 2011.09.18. 13:38:08

Buffon- Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Grosso- Marchisio, Pirlo- Kraszics, Del Piero, Vucinic, Pepe. Grosso tutira kezd, hiába álmodoztok

303731 2011.09.18. 14:02:35

egy hiba van csak, hogy néhány embernek muszáj lenne megszereznie a meccsrutint, és összeszoknia a többiekkel, mert eget kiáltó különbség van a tudása és a most játszók tudása közt. Elia, Pepe, Krasic Giaccherini, Vidal Marchisio... ha nem játszanak vajmi kevés esély van arra, hogy a Milan ellen a legerősebb kezdő 11-ünket tudjuk a pályára küldeni. [melákovics](#508768): a védelembe Esti-t? Jó lenne ismerni egy játékost mielőtt kitalálnánk, hova kéne tenni a kezdőben.... Giaccherini is egy 0 játékos, remélem már most a Siena ellen kikerül a kezdőből. Pirlora fog figyelni mindenki, a parma ostoba játékából minden ellenfelünk tanulni fog. Zieglert meg ezért kellett elpasszolni, hogy most Grosso-t nézzük ugye? grat Conte ezt elkú*tad. Mindezek ellenére kötelező megszerezni a 3 pontot egy Siena ellen, ez biztos. Remélem a 11/10 olasz-arányt is csökkentjük a mai nap!

303731 2011.09.18. 14:03:47

Vidal szélen külön nagy ötlet, egyáltalán nem tud ott játszani a chilei, viszont sokkal hasznosabb mint az a féltehetség Marchisio.

334417 2011.09.18. 14:21:17

[haveyoumetted](#509243): mond szépen: hajrá Siena! A múltkor bejött.

kislippi 2011.09.18. 14:33:47

dont feed the troll!

303731 2011.09.18. 14:37:18

[calciodirigore](#509278): egyszerűen sajnálatosnak tartom, hogy ha valakinek fogalma sincs hogy mit játszik Vidal, akkor mégis osztja az észt. Estigarribia mint hátvéd, igaz az egy hsz-ben volt, dettó. kötelező a 3 pont a Siena ellen, de azért akkor hogy örülj hajrá siena. viszont, ha egyet lehet még kérni,Te ne mondj semmit, csak bólogass szép kitartóan....

341862 2011.09.18. 15:30:41

egyelore nem tetszik, amit latok, vedelemben vannak bizonytalansagok, Pirlo most is kb a mezony legjobbja, ami azert nem orvendetes most, mert Pirlo sem jatszek kimondottan jol ma, szoval a tobbiek nala gyengebbel, Grosso eddig meg nem kesztetett tanyertoresre-asztalcsattogtatasra, szoval eddig okes

341862 2011.09.18. 15:35:46

vegre az elso sarga, ha igy folytatja a Siena, vilag botranya lesz, ha 11 emberrel fejezik be a meccset

334474 2011.09.18. 15:55:08

Én a 424-ből a felső 4-et egy az egyben cserélném félidőben.

GrandeAlex86 2011.09.18. 16:03:09

Hi! Tudtok adni linket streamhez? Előre is köszi!

341862 2011.09.18. 16:10:43

[GrandeAlex86](#509565): http://www.rojadirecta.me/goto/www.cqcfutbol.eu/ch1.html kicsit kesik a hang, pl a kommentator 1 masodperccel hamarabb orditott fel a golnal, mint en

GrandeAlex86 2011.09.18. 16:11:08

meglett még időben :) 0-1 !! Vucsinics érdeme volt. FORZA JUVE!

GrandeAlex86 2011.09.18. 16:12:07

Én ezt találtam, itt jó a kép és a hang is. http://atdhenet.tv/39563/watch-siena-vs-juventus Köszi azért a segítséget!

337455 2011.09.18. 16:52:01

Az eddigi meccsek szöges ellentéte volt ez a mai. Sajnos. Továbbra is tetszik Conte fanatizmusa, ahogy végig ordibál szinte :) Komoly volt Krasic feje is, amit vágott miután Conte magyarázott neki :)

336679 2011.09.18. 17:58:16

[s1ck4u](#509621): Még egy ilyen, és megy az IP-ban.

341862 2011.09.18. 18:08:30

[fun-tom](#509730): az inkabb azert volt, mert miutan odahivta, es elmagyarazta, hogy mit var tole, rogton meggondolta magat, es visszakuldte :D az angol kommentatorok visszalassitottak vagy ketszer, es rohogtek :D

Ironn Man 2011.09.18. 19:05:33

véleményem szerint Conte azért is pihentet pár "nagy " játékost és lezd a kicsikkel mert így a nívósabb ellenfelek nem tudnak majd kellőképpen felkészülni ellenük pl szerintem egy Elia Kraszi szélső páros sokkal jobb mint pepe Giacchi mindenesetre eddig bejött a taktika és remélem nem lesz másképp
süti beállítások módosítása