bntemp

bntemp

4-2-4: taktikai öngyilkosság vagy zseniális támadófoci?

2011. augusztus 12. - s4tch

Amikor először felmerült, hogy Conte lesz a Juventus edzője, sokan felvetették, hogy annyi kollégájához hasonlóan ő is szerelmes egy taktikába, még pedig a 4-2-4-ként emlegetett igen támadó felállásba. A felkészülési meccsek alapján a Juventusnál is részben ezt akarja majd alkalmazni - annak ellenére, hogy nem biztos, hogy a keret (pontosabban néhány játékos) teljesen alkalmas erre. A hajtás után nézzük, hogy miért is gondolom ezt!

Amikor először felmerült, hogy Conte lesz a Juventus edzője, sokan felvetették, hogy annyi kollégájához hasonlóan ő is szerelmes egy taktikába, még pedig a 4-2-4-ként emlegetett igen támadó felállásba. A felkészülési meccsek alapján a Juventusnál is részben ezt akarja majd alkalmazni - annak ellenére, hogy nem biztos, hogy a keret (pontosabban néhány játékos) teljesen alkalmas erre. A hajtás után nézzük, hogy miért is gondolom ezt!

Először néhány szót a taktikáról: Conte természetesen nem az Aranycsapat, vagy a Pelé fémjelezte brazil válogatott 4-2-4-es felállását eleveníti fel. Sokkal inkább egy támadó 4-4-2-ről van szó, ahol támadásban a szélsők fellépnek a két csatár mellé, míg a szélső védők - amellett, hogy nagyon stabilan kell védekezniük - középpályásként játszanak, amiből szinte egy 2-4-4-es felállás kerekedik ki. Ráadásul a labda nélküli szélső behúzódik a 16-oshoz, amikor a másik oldalon jön a támadás, így próbál meg létszámfölényt kialakítani a kapu előtt. A két középső középpályás feladata a stabilitás megteremtése, ők (de legalábbis az egyikük) elég gyakran kissé hátrébb maradnak.

Emellett látható az is, hogy az "új" Juve megpróbál gyorsan játszani, és egy-két érintéssel, sok passzal építkezni. Ez az építkezés már hátul elkezdődik, a négy védővel, és a kapussal, akinek ilyenkor szinte mezőnyjátékosként kell részt venni a támadásépítésben. Az ő szerepe az, hogy mindig segítsen abban, hogy az ellenfél letámadása esetén is létszámfölényben legyen hátul a csapat. Az amerikai mérkőzéseken úgy tűnt, Conte taktikájának fontos eleme, hogy az ellenfelet kicsalogassa, és letámadásra késztesse - így az jobban kinyílhat, illetve nagyobb tér nyílik a támadásokra. Ha sikerül a védőknek átjátszaniuk a letámadást, akkor egy-két húzással az ellenfél kapujáig juthat a csapat. Itt még kulcsfontosságú, hogy a két középső középpályás nem lép teljesen vissza, hiszen azzal csak fokoznák az ellenfél letámadását - mivel az őket kísérők is fellépnének a Juve 16-osáig.

 

A támadóharmadban elvesztett labdákat egyből megpróbálja visszaszerezni a Juve - vagy ha ez nem megy, legalább megakadályozni az ellentámadást egy bedobásra mentéssel vagy egy szabálytalansággal.

 

A fentebb bemutatott taktika több elemét (gyors előrejáték, elvesztett labda után visszatámadás, kicsalogatott ellenfél) példázza Quagliarella Chivas elleni gólja is:

 

Mi kell ehhez a taktikához? Először is labdabiztosság a pontos passzokhoz - ebben Pirlo és Vidal megszerzésével nagyot lépett előre a Juventus, de Vucsinics, Quagliarella vagy Ziegler és Lichtsteiner is a megfelelő labdabiztossággal rendelkezi. Gyors, határozott, támadásban és védekezésben is hasznos szélső védők kellenek. A két svájci megfelel ennek a kitételnek, ami viszont aggasztó, hogy nincsenek mögöttük megfelelő cserék. Mottában talán már a saját anyja sem bízik, De Ceglie meg legyen végre egészséges egy teljes bajnokságnyit, akkor beválhat. A támadó szélső védők jelentősége legjobban a Club America elleni meccsen látszott (de - a gólja mellett - a taktika szempontjából itt érdemes figyelni a középre húzódó Pasquatora is).

 

A középső védőknek kell lenniük az első támadóknak - ebben már érzek némi hiányt. Sem Chiellini, sem Bonucci nem a labdabiztosságáról híres, és hát egyikük sem egy Scirea (Baresi, Beckenbauer), ha labdakihozatalról és pontos indításokról van szó. Ők inkább az egy az egy elleni párharcokban jók (ami mellesleg szintén nagyon fontos eleme lesz az új taktikának). Barzagli már jobban be tud kapcsolódni a játékba, de az igazán megnyugtató egy új védő szerződtetése lenne. Nem nagyon kell ecsetelni, hogy egy-egy elpasszolt, vagy pánikban a lelátóra vágott labda milyen gondokat okozhat...

A csatároknak gyakran kell visszalépniük, hogy a felpasszolt labdából kényszerítőkkel átjátszassa a Juve a középpályát. Erre mind Matri, mind Quagliarella, mind Del Piero, mind pedig Vucsinics alkalmas - ezt az eddig meccseken igazolták is. A taktikából adódóan előnyben vannak a gyors játékosok, ezért például óriási hiba lenne Quagliarella eladása, vagy elcserélése.

Támadni és védekezni is tudó szélső középpályások kellenek - na, ilyen nincs a keretben. Kraszics védekezni tudása nem létező dolog, míg bal oldali középpályása még mindig nincs a csapatnak. Marchisio kényszermegoldás ott, Vucsinics szintén - utóbbi még ha meg is oldaná a támadófeladatokat, védekezni ő sem nagyon tud/szeret. Pepe megfelelő csere bármelyik oldalra, ráadásul ő, ha kell akár jobbhátvédet is játszik. De kell valaki a bal oldalra, a legjobb vélhetően a Vargas-Bastos kettős valamelyike lenne. Velük akár egy 4-3-3 is jól működhetne - amit egyébként az edzőmeccsek bizonyos szakaszaiban játszott is a Juve. (Pasquato bármennyire is ügyes volt a felkészülés során, vélhetően nem marad: a klubnak bevételre van szüksége, így minden el- vagy kölcsönadható játékosból megpróbálnak bevételhez jutni.)

De elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ami miatt egyesek úgy vélik, hogy Conte taktikája könnyen öngyilkosnak bizonyulhat a Serie A-ban: a két középső középpályáshoz. Ezen belül is Pirlo szerepe a kérdéses. A 4-2-4-ben olyan játékosokra van szükség a pálya közepén, akik amellett, hogy labdabiztosak, mint mindenki más a csapatban, kiemelkedően védekeznek, és bátran leütközik az ellenfelet. Ja, és eléggé fürgének is kellene lenniük. Ezek egyike sem jellemző Pirlora. De a tervezett kezdőcsapat másik tagja, Vidal is aggodalomra ad okot. Bár ő szinte minden poszton bevethető, sokak szerint nem alkalmas arra, hogy Pirlo "testőre" legyen, azaz megoldja a piszkos munkát, míg Szundi szervez. Vidal ugyanis nem tipikus védekező középpályás (azaz nem Melo utóda), tavaly sem ezen a poszton játszott a Leverkusenben. Innen nagyon hiányzik tehát egy igazi terminátor (ahogy az olaszok nevezik "incontrista"). Pazienzával nem számolok komolyan, míg Marchisio szerintem Vidal cseréje lehet.

Középre két "mediano" kellene, azaz Vidal mellé vagy meg lehetett volna őrizni Melot, vagy érdemes lenne szerződtetni egy "új Davidsot" - aki akár Lassana Diarra is lehetne. Pirlo regista, azaz a játékot mélyről szervező középpályás. A Milanban Gattuso, Ambrosini, Van Bommel vagy éppen Boateng intézték helyette/mellette a piszkos munkát, így belefért az ő lassúsága és gyenge-közepes védekezése. A probléma "csupán" annyi, hogy Pirlo helye betonbiztos a kezdőben, ami a 4-2-4-ben igen veszélyesnek tűnik. Amúgy az amerikai túra utáni értékelésekben több ízben kritika érte Pirlo játékát, mondván nem elég aktívan lépett a játékba - szerintem viszont ez nem az ő hibája, hanem a taktikából adódik. Ami az ő hibája viszont, hogy gyakran túl sokat dédelgette a labdát, amivel lassította a kontrákat.

A gondokat fokozhatja, hogy a Serie A nem arról híres, hogy a csapatok nagyon szeretnének nyílt játékot játszani. Azaz a kicsalogatósdi vélhetően sok meccsen nem működik majd. Mi történik, ha a Juventusnak kell a játékot irányítani, és az ellenfél játszik kontrákra? A Kraszics, Pirlo, Vidal, újfiú középpálya képes lesz-e megoldani az ilyen szituációkat? Vidal menyire tud majd alkalmazkodni a szigorúbb olaszországi bíráskodáshoz? A statisztikák szerint ugyanis tavaly a Bundesligában átlagban többet szabálytalankodott mint a sokat szidott Felipe Melo - ám összességében kevesebb sárga lapot kapott ezekért.

Az, hogy mi lehet egy középpályás labdavesztésből - ami eléggé benne van Conte taktikájában - mutatja az amerikai túra első meccsén a Sporting második gólja, ahol nem akadt senki, aki leütközte volna Djalót.

 

Persze a keret, a taktika még alakulóban van, és sok minden változhat, és persze a lényeg úgyis hamarosan kiderül az éles meccseken. Ha összeáll a csapat, akár sikeres is lehet Conte próbálkozása, azaz egy gólerős támadójátékot bemutató csapatot építhet.

(A poszt részben az Uccelinodidelpiero elemzése és a www.tuttojuve.com írásai alapján készült.)

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr858239624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

258945 2011.08.12. 06:57:42

Jó kis poszt. Apró megjegyzés, szerintem Pasquato maradni fog, pont azért ami a posztban van, sok pénzt nem lehet kérni érte, kölcsönadásnál meg a minimálisnál is kevesebbet, viszont ott van Martinez akinek 1 évi fizuja többe lenne mint ami bejön bevétel Pasquatoból.

341862 2011.08.12. 07:18:16

szerintem is maradni fog, a felkeszulesi meccsek alatt voltak kissebb-nagyobb fel-fellepok, mint Ruggiero, vagy De Silvestro, de Pasquato allando volt, vegig a csapat teljeskoru tagja volt a felkeszules alatt, rengeteget jatszott, es kifejezetten jol, Conte szerintem itt tartja, es cserekent szamolni is fog vele, raadasul 22 eves, mostmar itt az ideje berobbannia a Juve nagycsapatba, volt mar eleget kolcson, megerett szerintem legalabb a padra, es cserekent tobbet tud majd valoszinuleg nyujtani, mint mondjuk Martinez

336035 2011.08.12. 09:29:12

Ziegler szerintem nem elég masszív, ha tényleg jön Vargas, akkor egy ilyen kezdőt szívesen elnéznék: Buffon Lichtsteiner Bonucci Chiellini Vargas Krasic Vidal Pirlo Pasquato Quagliarella (Vucinic), Matri

Simo 2011.08.12. 10:46:56

A Juve idén olyan lesz, mint a Leo-féle csapatok: látványos támadójáték egyensúly nélkül. Legalábbis nekem ez tűnik jelenleg a legvalószínűbb forgatókönyvnek. Sok rúgott, és szintén sok kapott gól.

Virdis 2011.08.12. 11:06:39

Én elfogult vagyok Pirloval. Szerintem még mindig a legjobb olasz irányító. Remélem végre ismét jó idényt fut majd Torinoban. Én szurkolok neki. /csapatának viszont nem/

MrJuventus 2011.08.12. 11:18:54

[Itáliainagysándor](#458404): szerintem Ziegler jobb lenne, ha Vargas focizna előtte. ÖÜnbizalma megnőne tuti, meg vargas besegítene neki. Buffon Lichtsteiner Bonucci Chiellini Ziegler Krasic Vidal Pirlo Vargas Quagliarella (Vucinic), Matri FORZA JUVE!!!

147668 2011.08.12. 11:47:32

Fasza lett. Az első két pont, a kicsalogatás és a párpasszból való támadás építésre nagyon találó példa van. A visszatámadás is létező elemként hat. Viszont a magasan visszaszerzett labdákkal megint ott van a Juve ahol a part szakad, hogy felállt védelem ellen kellene alkotni, viszont a lekontrázás ellen kétségtelenül hatékony lehet. Ezek az elméletek úgy néz ki működőképesek lehetnek, viszont a 4-2-4 v 4-4-2 baja az lehet, igazából, hogy nincs középen játéka, ami manapság a legdivatosabb leggyakoribb. És persze a védekezés sem megoldott. Az is jogos, hogy tömörülő Olasz kis és közép csapatok ellen, nem lesz hova felgyorsítani és kontrára játszani. Mindenesetre vannak jó ötletei Contének és eddig úgy fest adaptálni is tudja őket, ami nagyon fontos.

337061 2011.08.12. 12:20:17

Szerintem sem rossz ez a taktika, de a kérdés az, hogy mit ér vele védekezős, hátra tömörülős kis csapatokkal szemben. Nehéz kicsalogatni az ellenfelet ha az 11 játékossal a saját 16-osa előterében védekezik. Reméljük azért sikerül.

SSLaci69 2011.08.12. 12:32:55

Szerintem ezzel a felállással a Juvét szétszedik a gyenge középpályás védekezés miatt, és hoznak a tavalyihoz hasonló eredményt. Vidal mellett/mögött a Leverkusenben két belső középpályás is játszott, ő egyedül kevés védekezésben. Mert Pirlo azt nem tudja

jakuza 2011.08.12. 13:18:41

[SSLaci69](#458511): Teljesen igazad van. Pirlo már a milanba sem remekelt annyira.Nen értem hogy minek kellett ez nekünk. Szabadrúgást jól végzi el, de már lassú idős, hamar elfárad. A legnagyobb ellenfelünk a milan lesz. Szerintem az intert, rómát simán megverjük. Főleg az intert nagyon gyengék. Eto és Sneider is elmegy. Az internél biztos hogy jobbak leszünk.

334474 2011.08.12. 13:18:51

A behúzódó kiscsapatok ellen pont okés lesz szerintem ez a 4 támadó. Egyszerűen felállunk támadni. Ívelgetés nem lesz. Hála a Vucinic üzletnek soha nem fogunk 2 cölöppel felállni. Minden támadónk kreatív és mozgékony, a szélső védők meg tudnak futni és beadni. Azért ahhoz képest, hogy tavaly Amauri volt a kezdő csatár és a támadójátékunk arra épült, hogy Krasic fut, ez komoly előrelépésnek mondható.(Ferrara szélsők nélküli fúrótorony formációjához képest meg egy álom.)

jakuza 2011.08.12. 13:21:47

Az interes hozzászólóknak szerintem most a saját csapatukkal kéne foglalkozni mert ott most nagyon sok baj van. Az Eto ügy.

14Krisz 2011.08.12. 13:28:09

[Reiko](#458484): A kis csapatokat le lehet gyűrni első osztályú szél- és centerjátékkal, természetesen a megfelelő mentalitás mellett. Egy Lichti-Krasic és egy Ziegler-Vargas páros középen akármelyik 2 csatárral (Q-Vucinic-Matri-Toni) elég lenne szerintem. A kis csapatok nem arról híresek, hogy a nagy nyomást hosszabb távon el tudják viselni és hiba nélkül kivédekezni egy meccset.

334302 2011.08.12. 13:33:23

Eget verő baklövés volt Pirlót idehozni, ha bele akarjuk tuszkolni a kezdőbe, akkor sehogy sem lesz ebbel csapat, max egy 4-3-2-1-et bírnánk el vele, de nehogy már az legyen az alapkövünk, hogy egy ballaszt hiányosságait ellensúlyozzuk. Ha véletlenül értelmeseket igazolunk, akkor az edzőnk bolondul meg, őrület.

jakuza 2011.08.12. 13:34:48

Most már az inter is kiscsapat lesz.hahaha

258945 2011.08.12. 14:02:51

hát igen, egy Melo-Vidal duóval mennyivel nyugodtabb lennénk, ők aztán bárkit le tudtak volna mészárolni

Timon 2011.08.12. 14:06:09

Én Krasicot betenném csatárnak helyére pedig Arshavint megvenném.

jakuza 2011.08.12. 14:09:40

[t.junior](#458590): Melo egy idegbeteg játékos. Mindenen felkapja a vizet. Piroslapos játékosok nemkellenek a mi csapatunkba. Hiába jól focizik ha egyszer nen bír magán uralkodni. Nem?

258945 2011.08.12. 14:33:29

[jakuza](#458595): A tavalyi szezonban a bajnokságban 29 meccsen 6 sárga 1 piros lap, döntse el mindenki magában, hogy ez jó-e egy védekező kptól vagy sem, viszont az biztos hogy kinőtte a hülyeségeit. Egy komoly visszaesése volt, arra meg azt mondom ha a heréimen táncolnának akkor lehet nem rúgom fejbe a másikat, de boldog nem lennék tőle. Egyetlen komoly negatívumot érzek a mercaton és ez Melo kölcsönadása, nagyon remélem hogy jövőre visszatér.

forzaalex 2011.08.12. 15:16:59

Conte taktikája 2 eredményt hozhat: hatalmas siker vagy hatalmas bukás. Ha nem jön be, mindenki el fogja innen üldözni. Ha bejön, Isten lesz, kijelentik h forradalmasította az olasz futballt, stb. Szurkolok neki nagyon. Conte okos ember, Ferrara, Zacc és DN nem tudtak változtatni a taktikájukon, akármennyire nem ment. Conte sztem ha a 4-2-4 nem válik be, kipróbál mondjuk egy 4-3-3-at, tudni fog váltani. A csapat alakul, de még nincs kész, sokakat elkell adni (Motta, Grygera, Grosso, Martinez, Amauri, esetleg Iaquinta), plusz jönnie kell Vargasnak, mert oda már nincs más, és aza poszt nagyon üres. Ezen kívül Lichtsteinernek kell egy megbízható, jó, stabil és masszív csere, aztán mehet a szezon. Melot elengedni butaság volt, remélem jövőre visszajön, a Melo-Vidal kettős nagyon komoly lenne. Így sztem Vidal és Pirlo lesznek a kezdők, Vidalnak Pazi, Pirlonak Marci lesz a cseréje, bár COnte láthatóan szereti Marcit, ahogy egyébként én is, de a kezdő csapathoz jobbnak kell még lennie. AZ én kezdőm jövőre, zárójelben a cserék: Buffon (Sto) Licht (??), Bonu (Barza), CHiello (Sörensen), Ziegler (DC) Vidal (Pazi), Pirlo (Marci) Krasic (Pepe), Quagliarella (Vucinic, DP), Matri (Toni, DP), Vargas (Pasquato) Vésztartaléknak ott lehet Giandonato, Immobile, meg még pár ifi. Az inter most nagyon meggyengül, a Napoli erősödött, de sztem nem lesznek jövőre dobogósok, a Milan nagyon erős, a Lazio erősödött, de vissza fog esni, az Udinese Inler és Sanchez nélkül el fog tűnni, Palermonem lesz elég jó, Fiorentina szintén nem. Vargassal és egy jobbhátvéddel akár 2. helyre is odaérhetünk, de a dobogó szerintem mindenképpen meglesz velük. Remélem jó szezon lesz, ja és bocsi h hosszúvoltam. Forza Conte! Forza Juve!

goku06 2011.08.12. 15:29:31

Kell Vargas, a védelembe egy csere Bonucci mögé.. De ez még mind nem elég, mert ha variálgatni szeretnénk a 442 és 433 felállásokat akkor még kéne egy belső kp.. 4 ember nem elég oda, főleg ha néha 433ra akarunk áttérni.. És nem lenne baj ha egy kemény állatot vennénk oda, mert a meglévő négyes elég puhány..

334417 2011.08.12. 16:15:02

A Barinál és a Sienánál sem volt jellemző Conte csapatára, hogy kiemelkedően sok gólt kapott vagy rúgott volna.

341862 2011.08.13. 12:12:15

A jobboldal még mindig hiányos, mivel ha Lichtsteiner lesérül, Motta fog helyette játszani, és ez a helyzet engem többek közt azért is idegesít, mivel lett volna egy evidens megoldás, amivel 0 pénzbe került volna, csak tavaly elbaszták. Abdoulaye Bamba. Korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, az új Maiconnak is kikiáltották már, és mondanom sem kell, Juve nevelés. A Primavera csapat állandó tagja volt, felkészülési meccsen már volt a nagycsapat tagja, de bizonyítási lehetõséget egyáltalán nem kapott, helyette eladtuk 20 évesen a Dijonnak a francia másodosztályba. A Dijon most feljutott az elsõ osztályba, és ha egy-két éven belül valamelyik nagy csapat 10 millión felüli árat fog fizetni Bambaért, én tökön szúrom magam. A gyerek ugyanis nagyon ügyes, elképesztõen gyors, technikás, remek rúgótechnikával. A kétszeres Viareggio gyõztes Primavera alapembere volt, Espositoval a jobb oldalon megállíthatatlanok voltak, voltak meccsek, amikor 5 védõvel és 3 (védekezõ) középpályással próbálta az ellenfél kivédekezni az ifiket, de Bambat valósággal képtelenség volt. Fogalmam nincs, miért mondtunk le ilyen könnyen róla, mivel most a padon lenne a helye, Motta helyett természetesen.

Aubree 2011.08.14. 07:02:46

Pretty insightful. Thanks! My blog: rachat de credits rachatdecredit.net

seo optimization 2012.02.10. 15:27:12

A blog post bianconeri.blog.nepsport.hu kínálja ugyanazon be, mint egy másik cikk szerzője, de én ugyanúgy, mint a sokkal jobb.

buy nandrolone 2012.02.14. 23:29:49

Ön kész néhány jó pontot a bianconeri.blog.nepsport.hu. Csináltam egy keresést a témát és úgy találták a legtöbb személy ugyanaz lesz véleményt a blog.

drivers in St.Petersburg Russia 2012.03.06. 19:44:17

Szeretek olvasni bianconeri.blog.nepsport.hu és én elképzelni ezen a honlapon van néhány igazán hasznos dolog rajta!

testosterone 2012.03.10. 09:56:45

Lehet, hogy rendben, hogy ki fog alakítani dolog ez az én kis személyes blog, ha hozzászólás hivatkozni kell ezen a weboldalon?

anabolic steroids 2012.03.10. 10:04:16

Köszönjük, hogy az őszinte kísérlet beszélni erről. Úgy érzem, nagyon erős róla, és szeretnék tovább. Ha ez rendben, ahogy elérni extra nagy bölcsességet is bánja, beleértve a további cikkeket egy ehhez hasonló további információra? Ez lesz rendkívül hasznos és segítőkész nekem és a barátaimnak.

escort Paris 2012.03.28. 22:21:32

Azt kétségtelenül vágytam emelkedik a visszaigazolást, hogy azt jelenti, hogy értékelni tudjuk minden a dicsőséges hozzájárulást voltunk kijelző bianconeri.blog.nepsport.hu. Saját kibővült internet piszkálni van rögtön volt híres, nagy stratégiák megy át a barátaimmal, valamint a család. azt bizonyítaná, amely sokunk látogatók lényegében már vitathatatlanul megszentelt, hogy létezik feltűnő faluban tényleg a legtöbb hígítatlan emberek nyereséges tippeket. úgy érezzük, valóban lekötelezettje is észlelt a weboldalakat, valamint viselkedése pimasz, hogy így a legtöbb valami több rendkívüli perc ünnepe tömeges itt. Köszönjük, mi ismét minden a részleteket.

Paris escort 2012.03.28. 22:30:49

Helló bianconeri.blog.nepsport.hu Team! Im új ez a weboldal, és azt akartam mondani Hi. Ez lehet egy nagy web-site és az im boldog csatlakozott. Új ez a blog köszönöm az üdvözlő. Csak azért jöttem, hogy ezt a csodálatos blog, és azt akarta, hogy bemutatkozzam mindenkinek. Ez valóban olyan kiváló internetes oldalon.

buy anabolics 2012.04.11. 11:01:38

Jag är imponerad! Verkligen informativa blogginlägg här min vän. Jag ville bara kommentera och säga hålla uppe kvaliteten på arbetet.

loose weight 2012.04.11. 11:09:19

Hej, det är verkligen intressant, tack

anabolic steroids 2012.04.12. 14:25:46

Stort tack för att utveckla arbetet med att diskutera detta, känner jag starkt för denna och gillar att studera en hel del mer om detta ämne. Om möjligt, som du får expertis, vill du uppdatera din webbsida som har en hel del mycket mer information? Det är mycket fördelaktigt för mig.

testosterone 2012.04.12. 14:33:48

Hej alla! Jag vet inte var jag ska börja, men hoppas att denna webbplats kommer att vara användbart för mig.

oldal támogatása 2012.05.14. 10:13:15

A Pleasure megérteni a blog. A fenti cikkek elég különleges, és nagyon élveztem olvasás a blog, és rámutat, hogy kifejezésre. Nagyon szeretem megjelenni vissza több mint egy tipikus alapon, postai úton sokkal több a téma. Köszönöm, hogy közös ... ne írásban!

webmarketing 2012.05.14. 10:20:12

Szép! Csak azt akartam válaszolni. Én alaposan szerettem a post. Kísérje figyelemmel a nagy munkát.

buy anabolics steroids online 2012.05.24. 00:30:09

Hahah, My laptop összetört, amikor böngészve találtam bianconeri.blog.nepsport.hu utoljára itt voltam. És az elmúlt 2 hónapban már kerestem ezt a blog, úgyhogy hálás található meg még egyszer! : D

buy anabolic steroids 2012.05.24. 00:37:50

Nagyon szerettem volna küldeni egy kis szót köszönetet mondani nektek a fantasztikus pontokat írunk a bianconeri.blog.nepsport.hu. Saját időigényes internetes keresést a végén beváltása rendkívül jó ötletek cseréjét az én cimborák. Én d hangot, hogy sokan a látogatók valóban rendkívül felruházva, hogy létezik egy jelentős közösség oly sok szép egyének hasznos pontokat. Úgy érzem, nagyon szerencsés, hogy használják a weboldal, és várom, hogy oly sok más szórakoztató pillanatokat az olvasást. Köszönöm ismét egy csomó dolgot.
süti beállítások módosítása