bntemp

bntemp

Jó a részidő, Kovács elvtárs, de...!

2011. július 27. - s4tch

Ez már egészen más volt. Három nappal a jobbára kilátástalan vergődéssel letudott Sporting elleni meccs után már egy összeszedettebb, átgondoltabb, és jóval kevésbé fásult Juventus játszott a Club Américával. Hozzá kell tennünk – Conte hozzá is tette – hogy a mexikóiaknál már megy a bajnokság, tehát egy játékban levő csapattal találkoztunk, és nem csak a győzelem miatt vagyunk két klasszissal elégedettebbek a látottakkal, hanem azért is, mert láttunk néhány olyan dolgot, amit régen nem. Például balszélsőt. Vagy jobbhátvédet. Esetleg egy hasznos Marchisiót. Meg az ellenfél kapujára nyomást gyakorló Juventust. És mi ezeknek örülünk.

Ez már egészen más volt. Három nappal a jobbára kilátástalan vergődéssel letudott Sporting elleni meccs után már egy összeszedettebb, átgondoltabb, és jóval kevésbé fásult Juventus játszott a Club Américával. Hozzá kell tennünk – Conte hozzá is tette – hogy a mexikóiaknál már megy a bajnokság, tehát egy játékban levő csapattal találkoztunk, és nem csak a győzelem miatt vagyunk két klasszissal elégedettebbek a látottakkal, hanem azért is, mert láttunk néhány olyan dolgot, amit régen nem. Például balszélsőt. Vagy jobbhátvédet. Esetleg egy hasznos Marchisiót. Meg az ellenfél kapujára nyomást gyakorló Juventust. És mi ezeknek örülünk.

Az első meccsel szemben ez most vegytiszta 4-4-2 volt, méghozzá a létező legklasszikusabb szisztémában felálló. A szárnyakon két vérszélső, Pasquato és Kraszics, középen egy passer (Pirlo) és egy anchor (Marchisio) játszott, előttük a support striker szerepében Del Piero kötötte össze a középpályát a centerrel, Matrival. A védősorból jobbra Bonucci, balra Chiellini segített ki, a szélsővédők viszont diagonális vonalban játszottak, mert Lichsteinernek feladata volt fellépni a támadásokkal, De Cegliének viszont nem, mert az ő oldalára Pirlónak kellett visszalépnie labdavesztésnél, ami nagyjából egyet jelentett azzal, hogy a hosszú sérülés után visszatérő Ashton Kutcher egy az egyben maradt volna az emberével.

A széleken erőltetett támadások befejezéséhez a fentiek fényében megfelelő számú játékos ért fel, a tizenhatoson belül létszámban meg is volt a Juve, hiszen a beadásokkal ellentétes oldalról érkező szélső pozíciót fogott a hosszú oldalon, a második hullámban pedig Marchisio és Pirlo érkezett, ha kicsit bátortalanul is. A taktika sikerét mutatja, hogy a győztes gólt is egy mágnestábláról a pályára füttyentett támadás hozta meg. Ahogy a taktikai rajzon is látható, Kraszics a súlypontváltások után nem feltétlenül erőltette a futóversenyeket, hanem előfordult, hogy befele húzott, és kitette a labdát a mögötte robogó Lichsteinernek. Ahogy a gól előtt is.



Pirlo és Marchisio kapcsolata jól működött, de azért arra kár egy szezont építeni, hogy két ennyire lassú játékossal a pálya közepén le lehet hozni egy idényt. Mivel Marchisio technikailag kifogástalan, a labdakihozatalak biztosan gördülékenyebbek, ha a védőktől megkapott labdákkal Pirlo választhat, hogy hosszú passzokkal a szélsőket – esetleg a visszalépő Del Pierót/Quagliarellát – keresi, vagy az ábrándos tekintetű Claudiót indítja meg egy rövid átadással. Gondot ebben a felállásban a sebesség mellett inkább az okoz, hogy védekezésben vékony ez a kettős, és mivel Kraszics visszalépései csak a tömegsűrűséget növelik, egy középen meginduló ellentámadás könnyen kimozgathatja a védőket a pozíciójukból, ami a fejetlenség burjánzó melegágya volt az utóbbi években. Szerencsére lett közben egy Vidalunk, aki viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy egyszerre legyen Pirlo testőre, átvágtasson a labdával a másik térfélre, és ádámcsutkán térdelje az ellenfél labdás játékosát.

Pirlo azért még mindig aggasztó. Nem azt vártuk, hogy cirka ötéves álmából varázsütésre feltámad az ocsmány piros-fekete kombót váltó zebracsíkoktól, és lehet, hogy türelmetlenek vagyunk vele, de futhatna sokkal többet, és sokkal hasznosabban. A felkészülés derekán persze butaság üde virágillatú frissességet várni egy 32 éves játékostól, de az utóbbi éveket elnézve a Pirlónak szánt feladatok miatt aggódunk kicsit. A futballból néhány éve már kikopott ez a mélységi irányító-poszt, a Real is azért képtelen túllépni az árnyékán, mert Xabi Alonso tetűlassúságát szopja a középpályán. Sajnos már nincs idő tutujgatni a labdát, felnézni, megtolni, tincseket hessegetni. De majd meglátjuk, kár két meccs után pallost villogtatni.

Aki viszont rohadt nagy igazolás volt, az Lichsteiner. Sejtettük ezt előre, láttuk éveken keresztül, hogy a wingbackként és full backként is tökéletesen alkalmazható svájci olyan, mint a pornószakmában Kovi: megkerülhetetlen. Tegnap is végig magabiztos volt, bátran rá lehet bízni a labdakihozatalokat is, nem csak seggbe fogja rúgni a labdát, mint az elmúlt néhány év Juve-jobbunkói. Hozzá hasonlóan roppantul elégedettek voltunk Pasquatóval, és nem csak a győztes gól miatt (amit egyébként bevert, mint a szart), hanem igen aktív játéka miatt. Tyler posztjában olvashattátok, hogy nem biztos a torinói jövője, pedig Nedved visszavonulása óta nem láttunk ilyen játékot a balszélen senkitől (amivel persze nem egy polcra helyezzük őket). Az itt bemutatkozó két fiatal (De Silvestro a Sporting ellen) kifejezetten jó benyomást tett, és Marchisio is fellélegzett, hogy a képességeihez sokkal jobban illő mediano-pozícióban játszhat.


A tudósításokkal ellentétben igen elégedetlen voltam Krasziccsal, aki egyelőre darabos, játékidegen, és még különösebben gyorsnak sem tűnik, de ezt tudjuk be az előszezon fáradalmainak (ugyanakkor hasonló gondolatok ébredtek lelki társam, Darti fejében is). Néhány szóban a többiekről: Matri harcos volt, nagyon akar már gólt lőni, reméljük, hamarosan sikerül neki, és nem görcsöl rá, ahogy arra sem, hogy még idén kap konkurenciát is. Alex sokat volt játékban, osztotta a zsugát, volt jó lövése is, de most nem sikerült betalálnia. Buffon a Sporting ellenihez képest sokkal jobb volt, fogott egy ziccert, együtt élt a játékkal, biztatta a többieket. Bonuccinak megint volt egy komoly hibája (Bufi kihúzta a szarból), egyébként nem volt rossz, az ő sebessége nagyon kell a Juve hátsó sorának főleg, ha előtte Pirlo és Marchisio játszik. Chiellini is kicsit sokat használja még a könyökét, de előszezon van, be kell élesíteni a tölteteket.

29-én a Guadalajara ellen zárul az amerikai túra, közben ma (szerdán) kisorsolják a Serie A-szezon párosításait is. A szombat hajnali meccs előtt kiteszünk majd néhány működő streamet, hogy ne járjatok úgy, mint én ma hajnalban, amikor majdnem kivágtam a notebookomat a Dózsa György útra.

Érdekességképp lássunk egy kis tréfát az amerikai futballközvetítések csodálatos világából. Ez itt alább mindössze hat helyen nem stimmel, legyen hét, ha hozzávesszük a 4-3-3-at.


A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr988239598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

z40 2011.07.27. 13:59:43

Örömteli olvasni, hogy Lichtsteiner jól nyomta. Remélhetőleg Ziegler is követi példáját a másik oldalon. A Q-val kapcsolatos pletykákról mit tudsz? Remélem rossz vicc és nem akarjuk kipaterolni. A meccs esetleg letölthető valahonnan? megnézném.

334309 2011.07.27. 14:06:47

[z40](#447006): Q esetleges eligazolását én is csak dartitól hallottam ma reggel, és nagyon remélem, hogy csak egy hülye pletyka. főleg, ha vucsinicsnek akarnak vele helyet csinálni, Q két klasszissal jobb játékos. letölteni sajnos nem tudom, honnan lehetne.

Ruida 2011.07.27. 14:19:49

Nem péntek hajnalban lesz a meccs? 02:00-kor!

CCester 2011.07.27. 14:20:23

Az http://atdhe.ws/ oldalon mindig van általában több működő link is. Remélem ezzel megmentettem a notebookodat a további attrocitásoktól.:D

303731 2011.07.27. 15:01:34

marchisio elég ügyes volt, de szerencsére stabilan középen számol vele Conte, ahogyan ezt lenyilatkozta a mester. Ez 2 okból is jó, egyrészt évek óta halljuk, hogy Marchisio szenved ha nem a saját posztján játszik, másik, hogy Vidal és Pirlo érkezésével visszakerül oda ahová tartozik, a padra. Q meg egy remek játékos nagy szégyen lenne eladni Vucinic miatt. Lichtsteiner meg nagy vétel volt főleg a mai árak mellett 10millióért!

258945 2011.07.27. 15:21:24

az összefoglalót én megállítottam és kb 1 percig elemeztem a felállást, hogy ez hogy? meg mi? nagyon nagy :D. Pasquato remélem meggyőzi Contét hogy ő legyen a csere balszélső Vargas/Bastos/Mata/nemtudomkicsoda mögött. Ha már balszélső, Iagoval mi van? Szerintem nem adtuk el, vagy lemaradtam valamiről?

Ales 2011.07.27. 15:44:41

Jaja 28-án lesz a meccs!

258945 2011.07.27. 15:48:14

most néztem a transfermarkton Pasquato előző idénybeli statisztikáit 40 meccs 9 gól 13 gólpassz, igaz csak Serie B, de akkor is....

340891 2011.07.27. 17:43:59

ha az atdhenet nem menne, akkor : http://www.fromsportcom.com/

14Krisz 2011.07.27. 18:54:20

[t.junior](#447049): http://www.youtube.com/watch?v=7_ls5chHV6A Nagyon szimpi ez a Pasquato gyerek, ugyan a meccset nem láttam, de ez a video tetszett (persze tudom, ilyet Torghelle Sanyiról is lehet csinálni). Legjobbakat neki, remélem kap lehetőséget. Ebben a videoban mondjuk az utolsó gólon kívül nem nagyon ért bal lábbal a labdához, így lehet nem igazán jelent megoldást/opciót a bal oldalra, vagy kétlábas lenne?

MrJuventus 2011.07.27. 18:58:01

[t.junior](#447049): Iago=Tiago? Mert felbontottuk a szerződését és ingyen megy az atletico madridhoz. Forza JUVE, vincere é il tuo destino!

258945 2011.07.27. 19:08:09

[MrJuventus](#447143): nem, Iago Falqué, bal szélső a srác, a Villareal B-be volt kölcsönadva, 11 gólt rugott a spanyol 2ben

342061 2011.07.27. 22:25:01

Nos. Ezt pofáztam. A Juventusnak akkor ment, amikor ezt a sima, klasszikus, kőkori 4-4-2-t tolta. A két szélre két szélső (nem CM, szélső), középre egy erős védekező és egy játékos "semleges" középpályás, előre egy előkészítő és egy befejező csatár. Ezt a Juventust szerettem meg, ez az én csapatom. Középre jönni fog védekezni majd Vidal, mellette szerintem nem kérdés, hogy nem a tincses fiút, hanem Marchisiot kell betenni. A bal oldalra meg kell egy klasszikus szélső, tőlem aztán lehet Bastos is, lehet Vargas is... Csak az egyik jöjjön. Ha nem megint Krasicon fog múlni a támadások 80 százaléka, hanem megoszlanak a terhek, a szerb is villogni fog és végig fogja bírni a meccseket. Ráadásul most kipihenhette magát némileg, nem úgy, mint tavaly. Szóval én bizakodó vagyok. Ha nem jön Rossi, akkor se leszünk rossz helyzetben, viszont valahogy el tudnám viselni, ha Matri mögött ő teremtené meg a lehetőségeket...

338554 2011.07.27. 23:04:41

A meccs időpontján nem kell összeveszni. A hivatalos kezdés a helyi idő szerint csütörtökön (07.28.) 20 órakor kell legyen, ami a mi közép-európai időzónánkban péntek hajnali kettőnek felel meg.

Iustizmord 2011.07.28. 02:56:34

A 10.-ben Inter-Juve és Roma-Milan is lesz. A második forduló különösen érdekes, ugyanis Torinóban bemutatkozik a nagyvilágnak a Juve ékszerdoboza – Pirlóéknak a Parmát kellene legyőzni. olaszblog by mbema skacok, pirloék mint juve. nem ég? :o)

z40 2011.07.28. 11:14:33

[benitoNST](#447012): Egyetértek. Sajnos egyre inkább úgy néz ki, Vucinic jönni fog. A La Stampa szerint 15+3 milliót fizetünk érte, ami ismételten egy óriási pénzkibaszás lesz az ablakon egy hulladékért. Marotta tegnap már a sorsolásnál mondta, hogy Rossit nem akarja eladni a Villareal. Ami azt jelenti, hogy a montenegrói lesz a nyár eleje óta emlegetett nagy sztárigazolásunk. No comment...

334309 2011.07.28. 11:26:20

[z40](#447494): még őt elviheti a united, úgyhogy fingers crossed. egyébként nem rossz játékos, én nem is bánnám, ha juve-játékos lenne, de csak nagyon olcsón és cserének. a balszél még nagyon üres, oda kell valaki, aki tud védekezni is (bastos, vargas), különben szarban leszünk.

258945 2011.07.28. 11:35:50

[benitoNST](#447499): egy kevéske összeget azért tennék rá hogy Vucinicet a balszélre szánják

334309 2011.07.28. 11:44:41

[t.junior](#447511): öngyilkosság, az 4-2-4-es felállást jelentene.

z40 2011.07.28. 12:27:19

[benitoNST](#447499): Az a baj, hogy 18 millióért és az emlegetett 3.5+ milliós fizuval nem a padra fog jönni, hanem a kezdőbe. Ráadásul számomra az érkezése és az utóbbi napok híresztelései egyértelműen azt vetítik előre, hogy jobbnak tartjuk Q-nál, és az olasz szépen lassan háttérbe szorul majd. Így kezdődött Melo mellőzése is, s láttuk mi lett a vége... Egyébként szerintem 4-3-3 lesz, valahogy így: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci/Barzagli/?, Chiellini, Ziegler - Vidal, Pirlo, Marchisio/? - Krasic, Matri, Vucinic

334474 2011.07.29. 02:59:36

Mikor ez a buzi kezdett az uccsó pár bajnokin, már akkor tudtam. Mikor véglegesítettünk sírtam, mert biztosra vettem, nem adjuk tovább. Most biztossá vált: Motta(5 millió körüli összegért) a Juve keretének a tagja. Ennyit erről. Még a labdába nem ért -sőt a labda közelében nem mozgott- úgy, hogy annak bármi előnye legyen a csapat számára. Szánalmas és szomorú.
süti beállítások módosítása