bntemp

bntemp

A szezon mélypontja

2011. június 06. - s4tch

Folytatva az évértékelést, és ragaszkodva az egy jó, egy rossz sormintához, ezúttal a csalódások, mélypontok bőséges tárházából választunk egyet. Önmagában már lehet, hogy az egész idény is értelmezhető lenne egy hosszan tartó mélypontként, de ennél azért mélyebbre tekintünk, hogy bebizonyítsuk, nem véletlen a rajongó tinilányok hada, akik a blog kinyomtatott oldalaival tapétázzák ki szobájukat. A hajtás után tehát óriási bölcsességgel kifejtjük, mit tartunk a szezon mélypontjának!

Folytatva az évértékelést, és ragaszkodva az egy jó, egy rossz sormintához, ezúttal a csalódások, mélypontok bőséges tárházából választunk egyet. Önmagában már lehet, hogy az egész idény is értelmezhető lenne egy hosszan tartó mélypontként, de ennél azért mélyebbre tekintünk, hogy bebizonyítsuk, nem véletlen a rajongó tinilányok hada, akik a blog kinyomtatott oldalaival tapétázzák ki szobájukat. A hajtás után tehát óriási bölcsességgel kifejtjük, mit tartunk a szezon mélypontjának!

Előbb azonban tegyünk egy apró betekintést a blog boszorkánykonyhájába: amikor az idény legjeit válogattuk a belső levelezőlistánkon, nem volt teljes az egyetértés abban, mit is tekinthetünk a legeslegszarabb pillanatnak. Felmerültek például a Lecce vagy a Cesena elleni meccsek, ahol az emberhátrányba kerülő Juventus gyalázatos játékot nyújtva csak a szerencsének köszönhetően nem szenvedett katasztrofális vereséget, de egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az ellenfél gólt, gólokat fog lőni. De az összes 2-0-ról X-re adott meccsünk ide illik. Az Európa Ligabéli szereplés szintén nem lett volna rossz választás, a Lech vagy Salzburg elleni döntetlenekkel. Netán a kieső Bari elleni vereség lett volna az igazi mélypont? Vagy ott volt a Parma elleni meccs, ahol Quagliarella sérülése és Melo kiállítása egy megalázó hazai vereség mellett az idény töréspontját is jelentette, ami után jött a hosszú hullámvölgyet jelentő tavaszi idény. De ki lehetett volna akár emelni Delneri kinevezését is. Végül azonban nem ezek közül választottunk.

Az idény mélypontja ugyanis számunkra egy szimbolikus esemény volt, amely az egész idei Juventust kiválóan jellemezte. A szerintünk szégyenteljes pillanat Milan elleni vereséget követően jött el: az a Buffon, akinek a hibájából a csapat vereséget szenvedett, a lefújást követően vigyorogva barátkozott Gattusoval és Ibrahimoviccsal.

 

 

 

Mi a baj mindezzel? Az, hogy a világ egykori legjobb kapusát láthatóan meg sem viselte a vereség, nemhogy az, hogy egy óvodás potyát kapott. Korábban a válság fő okának a klub identitászavarát jelöltük meg - ez a pillanat ugyanezt fejezte ki. Egy, minden körülmények közt a győzelemre törő klub és játékos nem így viselkedik egy rangadó elvesztésekor. Több volt játékos (köztük Conte is) azt nyilatkozta, hogy ők a vereségek után vérben forgó szemekkel, idegbetegként vonultak az öltözőbe, és volt, hogy napokig nem tudtak aludni. Lehet, hogy ebben van némi túlzás, de a lényeg érezhető. Aki így viseli a hibákat, aki nem akar mindig győzni, aki nem akar mindig jobb lenni, az nem is lesz jobb, nem is fog győzni. Ebben a pillanatban benne volt az idény Juventusának középszerűsége, tartás nélkülisége. És ezért gondoljuk, hogy ez volt az idény mélypontja.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr248239500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338783 2011.06.06. 19:51:57

Értem én amit mondasz, de ő egy sportoló és abból, ahogy a pályán kezelte a vereséget nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Otthon biztos nem érezte olyan faszául magát, lehet hogy szétverte a falat. A világ legtermészetesebb dolga szerintem, hogy köszönti a volt csapattársait ahelyett, hogy mondjuk hozzájuk se szóljon és levonuljon majd a zuhanyzóban vízbe ölje magát.

338783 2011.06.06. 19:55:08

[Hype_HUN](#410851): Például teniszben (ez most aktuális is) sem látni olyat, hogy a vesztes ne pacsizna le, pedig ők nem játszottak éveken keresztül egy csapatban. Egyszerűen ez a sport természetéből fakad, ez még mindig egy játék és csak 90 percig megy vérre, utána jobb esetben nem.

334188 2011.06.06. 20:09:44

Én sem gondolom, hogy emiatt el kéne ítélni. Buffon mindig is ilyen volt, mosolygós, ellenféllel bratyizós stb. A potyája miatt már inkább meg lehetne szólni. Mélypontot nem tudnék mondani, mert sok hasonló meccs volt ami után legszívesebben fölkötöttem volna magam. Talán a Bologna,Chievo,Catania elleni hazaiak amik egy picit kilógnak.

339418 2011.06.06. 20:10:17

@Hype_HUN: Itt nem azzal van a baj, hogy pacsiznak, gratulál ellenfélnek, mert a sportnak ilyennek kell lennie, hanem ahogy ezt viseli. Buffon a meccs végén mosolyogva komázott, azért ennek nagyon nem így kellene működnie, kivéve, ha mi nyertünk volna :).

Kiraly 2011.06.06. 23:34:00

Azér ez az írás már télleg kimondottan szarrágás... és egyébként is boldogan ugrálnék ha az lenne a legnagyobb bajunk h Buffon mosolyogva le mert pacsizni a régi haverjaival. Kicsit unom h Buffon ennyire cseszegetitek, mikor itt van a jó öreg Marotta is.

339362 2011.06.07. 00:11:52

teljesen jogos. sírva kellett volna lesunyúlnia az egész csapatnak! otthon lehoztuk a legfontosabb rangadót kapura tartó lövés nélkül! kurva szégyenteljes volt! persze, gratulálni lehet, és lehet jópofizni az ellennel, de Gigi arcán látszott, leszarja az egészet. nem véletlen, hogy Conte azzal nyitott, hogy nála mindenki vért fog hugyozni, és nem akár látni vesztes meccs után nevetgélő játékosokat. erre gondolt.

337369 2011.06.07. 08:16:27

ugyanmár direkt adtuk le ott a 3 pontot, kinek hiányzott volna a zsinórban 6. inter scudetto? (és ugyanezért vertük el két héttel azelőtt a zintert) komolyabbra fogva nálam a palermo és udine elleni tavaszi előre borítékolható vereségek voltak a legalja. előtte is utána is le tudtam úgy ülni juve meccsre, hogy reménykedek valamiben, de azok... olyan meccsek voltak, hogy akkoriban bárkitől kiszoptunk volna, nem volt se önbizalom, semmi. csak teljes fogalmatlanság

258945 2011.06.07. 08:30:28

pont Buffon van megtalálva aki jó párszor idegbetegen vonult le egy vereség után?látszott a fején nem egyszer hogy majd fel robban. Kicsit bulváros ez így, kiragadva, le kéne már zizeni Gigiről.

MrJuventus 2011.06.07. 14:58:59

Nem kellene szerintem Buffont basztatni. És nem is kellett volna soha, gondolok itt arra, hogy rengetegen mondták, hogy igazoljon el tőlünk. Szerintem meg meg kellene tartani, mert őt is hasonlóan kell tisztelni, mint Alex Del Piero félIstent. Az más kérdés, hogy Storari szerintem jól helyettesítette, de akkor is Buffon az Buffon. Hadd bratyizzon a régi haverokkal. (Ibra nem haver! :))

334417 2011.06.07. 16:42:50

Ez a jópofizás engem is zavar, mikor engem meg a képernyő előtt szétbasz az ideg. Szerencsére Conte már üzent neki, hogy ilyen nincs többet.:)

338492 2011.06.07. 19:48:59

Én megértem a cikk íróját!Szerencsére nem vagyunk egyformák,ilyen szezonba mért kellene röhögcsélni meg bandázni,még csak nem is álltunk nemzetközi helyet érő pozícióba!Ez különbözteti meg az anno CONTE féle juvét mely 1996, 97, 98, 2000-ben is bl döntős volt!!AZ TÚLZÁS HOGY NAPOKIG NEM ALUDTAK EGY ELVESZTETT RANGADÓ UTÁN,MERT NÁLUK NEM FORDULT ELŐ,EZÉRT RETTEGETT EURÓPA!!!!!

338492 2011.06.07. 19:55:07

ELLENBEN A MOSTANIN MEG RÖHÖG!!!

asdsa 2011.06.07. 20:47:00

Nektek kéne legjobban tudni, hogy Buffon nem idegbeteg gyerek. Kikaptak ez van, ha sírva megy le akkor is gyökér az összes többi, Alexen kívül...

buddha 2011.06.07. 20:59:19

rávilágít a poszt,hogy a lényegre,Buffon 4 éve nem a világ legjobb kapusa. Hozzáállása,mentalitása már nem a régi,ahogyan Raul és Guti vagy akár Pirlo távozik szent tehénként,neki is kellene..

Herczeg András 2011.06.07. 23:16:14

az év mélypontja teljesen egyértelműen az utóbbi (két) év volt!!! TELJES EGÉSZÉBEN!!! szégyen minden egyes elbukott pont, hit akarat és odaadás nélküli vereség!
süti beállítások módosítása