bntemp

bntemp

1984. március 25.: Juventus-Catania

2011. április 23. - s4tch

A Catania elleni meccset felvezető múltidézőnkben ezúttal 1984-be repülünk vissza. A 80-as évek első felének szokása szerint a Juventus és a Róma futott versenyt a bajnoki címért, a helyzet a 24. forduló előtt úgy állt, hogy a Juvénak 33, a Rómának 31 pontja volt, a Juve az utolsó Cataniát fogadta, a Róma a kilencedik Ascolihoz látogatott. Hogy hogyan alakultak 1984 március 25-ének délutánján az események, a hajtás után elolvasható.

A Catania elleni meccset felvezető múltidézőnkben ezúttal 1984-be repülünk vissza. A 80-as évek első felének szokása szerint a Juventus és a Róma futott versenyt a bajnoki címért, a helyzet a 24. forduló előtt úgy állt, hogy a Juvénak 33, a Rómának 31 pontja volt, a Juve az utolsó Cataniát fogadta, a Róma a kilencedik Ascolihoz látogatott. Hogy hogyan alakultak 1984 március 25-ének délutánján az események, a hajtás után elolvasható.

Lázas készülődés

A Juve motorja, Michel Platini eltiltását töltötte, ezzel számolt is Giovanni Trapattoni, azzal azonban nem, hogy a meccs előtti két napban végigsöpör az influenzajárvány a csapaton: Bonini, Vignola, Koetting és Cabrini 48 órával a meccs előtt még 38 fokos lázzal küzdött, előbbi kettővel nem lehetett mit tenni, Koetting és Cabrini azonban nevezhető volt. "Harapnunk kell ma. Szorult helyzetben mutatkozik meg, hogy ki az igazi férfi. A hiányzók tényét egyfajta lehetőségnek fogom fel: lehetőség arra, hogy bebizonyítsuk az erőnket. A szurkolóinknak pedig azt üzenném, hogy pont ezekben a szituációkban van szükség a szeretetükre, a buzdításukra. Számítunk rájuk és a támogatásukra" - nyilatkozott meglepően érzelgősen Trapattoni.

Lesújt a munkásököl

Az néha/gyakran előfordul, hogy a szurkolók elégedetlensége úgy ölt formát, hogy megállítják a csapatbuszt. Ezúttal viszont a FIAT dolgozói blokkolták le a Villar Perosából (a csapat főhadiszállásáról) Torinóba igyekvő járművet. Az ok az volt, hogy a gyár vezetősége bejelentette: áthelyezik a gyártást Firenzébe, ezzel 380 dolgozót kényszerítve rá a költözésre, vagy a munkája feladására. A figyelemfelhívó demonstráció csak pár percig tartott, a játékosok pedig folytathatták útjukat.

Scirea: háromszor kettő

A meccset aztán simán nyerte a Juventus, Scirea - öt percen belül szerzett - két góljával. Az elsőnél Penzo szöglete átszállt a hosszú oldalra, onnan Prandelli Cabrininek felé ívelte, aki belepiszkált még a labdába, így került az Scirea elé, ő pedig 11 méterről védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba. A 39. percben Rossi szögletét Scirea öt méterről, teljesen üresen állva fejelhette be a kapuba. A vendégek kapusa, Sorrentino itt sem tehetett semmit. Az újságok szerint így is ő volt a Catania legjobbja. Scireának ez volt pályafutása során a harmadik duplázása. A lefújás után pedig jött egy örömteli hír: A Róma nem tudta legyőzni az Ascolit (0-0 lett), a Juventus előnye így három pontra nőtt.

Cabrini lő kapura. A kép bal oldalán Claudio Ranieri

Reakciók

"Ha egy csapat ennyi gonddal küzdve is nyerni tud, az jelzi, hogy jól mennek a dolgai - folytatta a meccs előtti gondolatsorát Trapattoni. "Tudom, hogy a Róma csak döntetlent játszott, viszont még mindig ők a legfőbb riválisaink, de ott van a Fiorentina is (ők ekkorra 31 pontot gyűjve a harmadik helyen álltak - d.v.), ráadásul jövő héten ellenük játszunk. Észnél kell lennünk." Az első gólnál a szögletet beívelő, de egyébként gyengén játszó Domenico Penzo idegeskedett, mert 2-0-nál nem adták meg a gólját: "Mellel vettem le a labdát, aztán belőttem. A játékvezető a partjelző intésére döntött úgy. hogy nem adja meg a gólt, pedig állítom, hogy szabályos volt. Csak azért nem őrjöngtem, mert olyan nagy jelentősége már nem volt a végeredmény szempontjából."

Penzo gólját nem adják meg. A partjelző a háttérben már emeli a zászlót

A Juventus az ezt megelőző két meccsen csak egy pontot szerzett, sokan már válságról beszéltek. A kissé erős jelzőt ezúttal Boniekre aggatták rá, aki valóban pocsékul játszott. Ebben az időben terjedtek el róla azok a hírek, amelyek szerint eligazolni készül Torinóból, sokan ennek tudták a teljesítményének a romlását. Boniek végül maradt, csak 1985-ben állt tovább.

Giovan Battista Fabbri, a Catania edzője többet remélt. Nem sokkal, de többet: "Legalább egy gólt rúghattunk volna, hogy érezzünk valami pici örömet ma délután. Innen üzenem, hogy nem adjuk fel a kiesés elleni harcot, továbbra is mindent megteszünk. Nem hagyjuk cserben a szurkolóinkat. A Catania persze simán kizuhant, még az utolsó előtti Pisa is 10 ponttal előzte meg őket. A statisztikájuk beszédes és nehezen alulmúlható: 1 győzelem, 10 döntetlen, 19 vereség, 14 rúgott, 55 kapott gól. Nem volt reális Fabbri elvárása arról az egy gólról.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr578239410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stefano 2011.04.23. 23:01:40

Hihetetlen, de már megint elbarmoltuk.Lehet, hogy kelleni fog egy új edzo nyártól+ három-négy TÉNYLEG JÓ JÁTÉKOS- mert így a kovetkezo idénynek is esélytelenul vágunk neki.

334302 2011.04.23. 23:10:36

Nincs még egy ilyen tetvedék csapat, mint mi vagyunk. Pont ez hiányzott a hoki vb után.

334471 2011.04.24. 00:16:56

Ne is mondjátok. Lassan bő egy óra eltelt, de ettől függetlenül továbbra is szívesen szétb@sznék valamit. Még egy ilyen orbitális kretén balfasz társaságot, mint mi vagyunk, omg.

14Krisz 2011.04.24. 01:46:40

Egyetértek, és teljesen megérdemeltük, ettől függetlenül remélem, hogy a bíró holnap reggel brutális módon hasba szúrja magát fésülködés közben.

258945 2011.04.24. 07:29:16

A bíróra szerintem egy szót se szóljunk, kaptunk egy óriási kamu tizit...talán a 2. félidőben nem kellett volna ilyen nagyképű semmi játékot mutatni, Aquilanit meg elvinni Calaisba és úgy seggberúgni hogy átszálljon Doverba.
süti beállítások módosítása