bntemp

bntemp

A kiesés ellen

2011. február 27. - s4tch

Ismét egy olyan dologgal kell kezdenem, ami a blog levlistáján hangzott el (újabb bizonyítéka annak, hogy milyen rohadt bölcsek is vagyunk mi tulajdonképpen). Tyler márványba kívánkozó meglátása szerint „ez a Juve a 15 évvel ezelőtti Serie A-ban a kiesés ellen küzdene”. A Bologna elleni vereség sokadszor mutatott rá olyan kijavíthatatlan dolgokra, mint hogy Delneri képtelen életet fingani a csapatba, Marchisio nem tud irányítani (ez különösen érthetetetlen, mert a keret egyik legtechnikásabb játékosa), és hogy Luca Toni ügyetlen, mint egy számtech szakkörös, klerikózisos gimnazista. Hajtás után újra durrogunk egy sort, mert nekünk úgy látszik, idén ilyen szélsőséges szezonunk van. Nem is lenne ezzel baj, ha nem zsinórban a harmadik lenne már...

Ismét egy olyan dologgal kell kezdenem, ami a blog levlistáján hangzott el (újabb bizonyítéka annak, hogy milyen rohadt bölcsek is vagyunk mi tulajdonképpen). Tyler márványba kívánkozó meglátása szerint „ez a Juve a 15 évvel ezelőtti Serie A-ban a kiesés ellen küzdene”. A Bologna elleni vereség sokadszor mutatott rá olyan kijavíthatatlan dolgokra, mint hogy Delneri képtelen életet fingani a csapatba, Marchisio nem tud irányítani (ez különösen érthetetetlen, mert a keret egyik legtechnikásabb játékosa), és hogy Luca Toni ügyetlen, mint egy számtech szakkörös, klerikózisos gimnazista. Hajtás után újra durrogunk egy sort, mert nekünk úgy látszik, idén ilyen szélsőséges szezonunk van. Nem is lenne ezzel baj, ha nem zsinórban a harmadik lenne már...

Merthogy megcsapjuk a Milant a San Siróban, aztán az Intert hazai pályán, és közben kikapunk a Baritól, a Leccétől, a Bolognától, és mindenkitől, akit kicsit is fenyeget a kiesés veszélye. A Lecce elleni meccsen az volt az idegesítő, hogy pontosan lehetett tudni a szünetben, a második játékrész a világon semmi változást nem fog hozni, a Bologna elleni pedig bebizonyította, hogy nemcsak hátrányban nem tud mit kezdeni magával a csapat, de abban a pillanatban, hogy Delneri egy kis kockázatot vállal, és fellazítja a középpályát, úgy rohannak át rajtunk az ellenfelek, hogy köpni-nyelni nem tudunk. Ilyenkor persze a védelem is a rosszabbik arcát mutatja (a szebbik arca is csak egy liter törköly után tűnik szépnek), ahogy tegnap is történt, bár most már lassan ott tartunk, hogy például Bonucciról inkább azt gondoljuk, képességbeli problémái vannak, nem rossz formában van.



De valahogy ez a tegnapi meccs egészen botrányosra sikeredett egyénekre bontva. Martinez sem lehet annyira gyenge, mint mutatta (ha valakit egy félidő alatt kifütyül a saját közönsége, az már jelent valamit), Kraszics is elfelejtette már magáról, hogy milyen gyors, és képtelen meghúzni a szélen. Iaquinta egy rakás szar idén, semmi meglepő nem volt a közel értékelhetetlen teljesítményében, Matri meg talán még őt is alulmúlta, hiszen gyakorlatilag semmit nem csinált. Tegnap még Storarinak is köd ült az agyára, legalább háromszor habozott megengedhetetlenül hosszú ideig, hogy akkor most elinduljon-e, vagy sem.

A védelmet ekéztük eleget, most inkább foglalkozzunk kicsit Delnerivel. Az edző személye megosztja kályhameleg kommunánkat is. Nem, egyikünk sem gondolja úgy, hogy maradnia kellene, csak azon dúl a vita, hogy kivágják-e most, mint a gerelyt, vagy megvárják az év végét. Először is, Bologna-szurkolóként iszonyú öröm lehetett látni tegnap a precíz védekezésből indított szélvészgyors kontrákat a második félidőben. Más kérdés, hogy ehhez a Juventusra volt szükség, és Delneri ostobaságára. Martineznek mennie kellett, ez világos, de nem Alexet kellett volna behozni, hogy ott maradjon a Kraszics-Melo-Marchisio hármas középen, de Delnerinek kellett 0-2, hogy már tényleg jöhessen Pepe (egyébként az ideális csere Sissoko lett volna, de ő véletlenül két hónapra kidőlt). A háromcsatáros játék aztán be is szedte a böjtjét, a fent említett Bologna-kontrákból bőven jöhetett volna még gól.

Másodszor, és talán ez a legfontosabb. A jelenlegi keret felépítése egyáltalán nem kedvez a 4-4-2-nek, mert ehhez sem elég gyorsak nem vagyunk, sem megfelelő mennyiségű kreatív játékos nem áll rendelkezésünkre. Delneri viszont még kísérletezni sem nagyon szokott, az idei évre letudta a csapat taktikai felkészítését annyival, hogy majd Marchisio befut középre a szélről. Ja, és kitolta Chiellinit balra. Kár, hogy a Serie A hazai pályán legtöbb gólt kapott csapatává kellett válnunk ahhoz, hogy meghúzza ezt a remek döntést.

De hogy ne csak a levegőbe beszéljünk: a négy védő beszögezve hátra, labdaszerzés után is csak egy sorral mennek feljebb, eszükbe nincs a másik tizenhatosig felmenni. Előttük két verőember, akik közül az egyik kicsit feljebb mehet, de szó sem lehet arról, hogy egy az egyben maradjon ott valaki hátul az emberével. Az összekötő kapocs lehetne Alex, de meg lehet próbálni Aquilanit is, csak előtte fel kell pofozni, hogy vegye észre, a Juventus mezében játszik. A két szél adott a jelenlegi keretből, a center meg bármelyik bója lehet, most éppen Matrit mondanánk.

És szeretnénk, ha jövő szeptemberben ez a csapat futna ki a Pláza nyitómeccsén.

Storari - Cassani, Barzagli, Chiellini, Ziegler – Felipe Melo, Pizzaro (bizonyám!) - Kraszics, Quagliarella, Marchisio – Drogba (bizányám!)

Nem kérdés, komoly befektetés nélkül ennek a mostani csapatnak a középszar felső kategóriája a megcélozható végállomás. Úgy, hogy közben a lecsúsztunk néhány levadászható zsákmányról, akiktől mindjárt más lenne a helyzet, de most vagy az ellenfeleket erősítik, vagy el sem jutottak Olaszországig. A teljesség igénye nélkül: Cassano, Pazzini, Emanuelson, Dzeko. Ennek fényében lehetetlennek tűnik a kívánság teljesítése, de leírni olyan jó volt. És még azt hozzá sem tettük, hogy a tőlünk kiebrudalt játékosok verik rommá a csapatot, most már mondható, hogy rendszeresen.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr88239328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336454 2011.02.27. 13:56:07

szomorú, mert sokkal inkább szeretném látni a juvét lecsúszni a dobogóról, vagy BL-helyekről vagy épp elveszteni a scudettót, mint a 7. hely környékén jelentéktelenkedni. minden izgalomtól megfosztjátok az olasz focit :(

334474 2011.02.27. 14:18:36

Kár, hogy nincs draft, mint az NBA-ben. Innentől már lehetne tankolni.

338570 2011.02.27. 14:28:31

A Corriere dello Sport szerint az alábbi üzletre készül a csapat: 20 millió + Amauri, Giovinco, Palladino a palermói Pastoréért. Háááát, nem tudom. Vannak nagyon jó meccsei és vannak olyan meccsei, ahol a nevét se hallani, bár a jelenlegi helyzetünkben sokat lendítene a támadójátékon.

Quad Damage 2011.02.27. 14:42:49

Mi az a "klerikózisos"? :)

266549 2011.02.27. 14:57:18

1. Milyen megfontolásból lenne jó nekünk az egyértelműen leszállóágban lévő 33 éves Drogba és 32 éves Pizarro? 2. Mi Marchisio igazi posztja?

334474 2011.02.27. 15:05:50

[bedlo](#315587): 2: csere

n3sH 2011.02.27. 15:12:10

Rettenetes azt nézni mai jelenleg folyik a csapat háza táján. Kéne már egy olyan edző akiért a játékosok megdöglenek a pályán. Az elfogadható, hogy nem megy a játék és, hogy kikap a csapat, de ilyen lélektelenül. Nem nagyon látok olyat, hogy valaki elkészül az erejével. Marchisio, Aquilani sokkal többre képesek, ez iszonyat kevés. A jobb illetve bal bekknek egész meccsen fel kéne járnia a támadásokkal és visszaérni védekezni. A mieink nem támogatják az akciókat, de ami még ennél is szörnyűbb a védekezést is csak segítséggel képesek megoldani.

14Krisz 2011.02.27. 15:34:28

Most én is azt mondom, hogy ez kezd kísértetiesen hasonlítani a tavalyi évre. Tanulva a történtekből, az edzőcserét nem biztos, hogy sokáig kéne húzni és nem szabad garasoskodni sem. Ettől függetlenül én most három lehetséges verziót látok magam előtt: 1. marad Delneri, befutunk egy EL helyre, úgy hogy kikapunk minden jöttment kis csapattól, de azért megverjük a Milant. 2. kirúgják/lemond Delneri, de a vezetőség nem egy sztáredzőt szerződtet, aki kemény kézzel ráncba szedi a csapatot, hanem jön a hamarosan munkanélküli Delio Rossi (akit egyébként csípek). 3. a kettő valamilyen kombinációja. Sajnos mind3 esetben a jövőkép megegyezik az inter calciopoli előtti erőlködésével és sikertelenségével. Ettől függetlenül én még reménykedek benne, hogy a vezetőség nem tesco gazdaságos megoldást választ.

Rospo 2011.02.27. 17:26:48

nemtom én azt figyeltem meg, hogy 2 esetben szeretem igazán követni a kedvenc csapatom sorsát napi szinten, ha nagyon superül megy neki -klasz játékosok, sok gól, drámai csaták europa nagy csapataival- vagy ha nagyon ramatyul megy. mint most is. csak azt kérem ne legyünk ilyen unalmasan középszerűek - akkor a legkönnyebb elveszteni a lelkesedést, a szurkolói tüzet.

337455 2011.02.27. 17:29:13

Amauri bezzeg megtalálta a góllövőcipőjét. rúgott 2-t a Rómának

147668 2011.02.27. 17:34:29

Igen amúgy az a baj,hogy Juve szépen apránként már nem csábító célpont egy valamire való játékos számára.

147668 2011.02.27. 17:46:58

[fun-tom](#315875): 5 meccs 3 gól. Majdnem mindegyik szépség díjas. A Roma elleni első gólja még Ibrahimovicnak is a becsületére válna.Zseniális. Egy ilyen Amauri szinte minden szurkoló álma.

Tihamér 2011.02.27. 17:55:07

Én nem az edzőt tartom hibásnak. Szerintem nem lehet 30 millából minőségi csapatot csinálni!!! Ha a nyáron az elnök úr egy nagyobb pénzősszeget fektetne a csapatba, akkor a következő csapat (SZERINTEM) nyerő lenne: Buffon-Van der Wiel-Bonucci, Chiellini-Bastos(vagy Zsirkov, vagy Drenthe) Melo, Marchisio (esetleg Montolivo, vagy Banega) Krasic,Pastore,Quagliarella Matri. Ha Pastore túl drága, akkor Hamsík, vagy Benzema)

marcello 2011.02.27. 22:25:40

Az a baj,h mi innen Magyarországról mindannyian jobban értünk hozzá mint Torinóban bárki. És ezt komolyan mondom. Millió és 1 megoldás létezik, létezett a bajok orvoslására, kizárólag a fos megoldások közül sikerült választani. Igazolások botrányosak leszámítva egy két kivételt akik nyújtottak egy szintet ( Quagliarella, Krasic ) de így vagy úgy kihalt belőlük is a lendület, a plusz ami miatt hozzá tudnának tenni érdemben a játékhoz, a csapathoz. Ez az időszak az európai fociban - az előző pár év, jelen és jövő - a Barca aranykora, és a Juve mélységes bukása megkockáztatom,h megszűnése előbb utóbb, valószínűleg inkább utóbb. :(

salas 2011.02.27. 23:04:46

[marcello](#316299): ez a megszűnés dolog nagyon szarul hangzik

salas 2011.02.27. 23:27:30

azt mondják minden betegség belülről fakad.. Ha a calciopolinak az 1/10-e is igaz, akkor a juve csalt... "Beteg" légkörben csak maffiózók tudnak érvényesülni, akiknek amúgy is beteg a lelkük (lásd: Inter.. ezt nem a kötelező utálat, hanem a játékosok ábrázata mondatja velem [cordoba, chivu, samuel, cambiasso, pandev, muntari...stb... mind alvilági]. Vagy lásd: Moggi, igazi digó maffiózó) Nem ismerem személyesen a Moggit, de a képeiről itélve ő az a személy aki tud olyan légkört teremteni, hogy mindenki összehugyozza magát és focizik, arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy a focihoz is ért és olyan játékosokat hoz, akiknek értékük van. Ha téved, helyrehozza. Ha Zidane-nak mennie kell, megy. Jön más. Nedved visszavonulása óta nincs eredmény csak szánalom, pedig a játékosok külön-külön mind elég jók (nyilván nem grygeráékra gondolok) Én már csak a Calciopoli 2-ben bízom. A hasonlóan híres csapatok szurkolói a Bl döntő és a bajnokság hajrája miatt várják a Májust, mi pedig a calciopoli 2 miatt... Moggi gyere vissza és hozd helyre, amit tönkre.....tál!!!!!! Még sosem írtam kommentet. Általában szánalom, milyen dolgokat lehet olvasni, de ez az oldal jó. Szóljatok a Juventushungary.hu-nak, hogy néha olvassanak titeket.

258945 2011.02.28. 09:01:34

@salas: Megszűnés? Miről beszélsz? Platini után megszűnt a Juventus? A helyzet kísértetiesen hasonló. A poszthoz annyit, hogy Pizarro, Drogba? ne már. Inkább Buffon-Cassani,Chiellini,Bonucci/Barzagli,de Ceglie-Marchisio,Melo-Krasic,Quagliarella,Vargas/Sánchez-Matri Jövőre ki legyen az edző?Vialli?Conte?Gasperini?Capello? Utóbbi rendesen gatyába rázná ezt a béna balfasz bandát, csak őt semmilyen szinten nem motiválná egy EL, szóval esélytelen.

334474 2011.02.28. 09:21:24

Amúgy nem nehéz észrevenni a hasonlóságot. Szürkén játszó közepes csapat, pár kiemelkedő játékossal, amely képes elvenni a nagyobb csapatok kedvét a játéktól. Alapvetően csúnya focit játszik, és sokat rugdosódik. Nem tud kiegyensúlyozottan nyerni, mert nem elég jó, így nem kerül komoly célok közelébe. Ez tavaly a Samp volt, idén a Juve. Csak ugye a Sampnak minden összejött, a Juve meg távolról sem volt szerencsésnek nevezhető idén(sem). Az igazolásokat nem bántom, még mindig korrektnek tartom a dolgot a lehetőségekhez képest, viszont nem tudok másra gondolni, mint az edző személyére, mikor azt kell látnom, hogy ugyan azt a gusztustalan focit toljuk mint a Samp az előző években. Voltak jó húzásai Delnerinek, de ha a középtávú munkásságát nézem, akkor meg kell állapítanom, nem szabad hagyni tovább dolgozni itt. Úgy néz ki, ő ezt tudja kihozni egy csapatból, én meg ezt nem akarom látni egy Juventusnál. Ha minden optimális lett volna, nincsenek bírói csalások, nagyobb sérüléshullámok, most top 3-ban lennénk, de ettől függetlenül, nem tetszik az irány. Nagyon nem.

264364 2011.02.28. 10:38:33

"És még azt hozzá sem tettük, hogy a tőlünk kiebrudalt játékosok verik rommá a csapatot, most már mondható, hogy rendszeresen." ezt a problémát meg lehet oldani, csak kicsit túl drasztikus eszközök kellenek hozzá. meg akkor nem lesz kit eladni.

334233 2011.02.28. 10:52:00

benito: Azt nem mondtad meg a posztban, ha Del Neri-t ki kéne vágni, akkor mégis ki legyen az utódja? Bár kedvencem a Juve, a mocsok Digi miatt semmilyen Juve meccset nem láttam idén, így eddig hozzászólni se akartam az írásokhoz. A posztokat viszont rendszeresen elolvasom, és annyi lejött eddig is, hogy kb. ugyanabban a szarban vagyunk mint tavaly, vagy még csúszunk is lentebb. Ha Del Neri-nek mennie kell (én ezt megítélni nem tudom), akkor ki jöjjön helyette? Kit tud hirtelen előkapni a vezetés, aki elég jó név és elég tapasztalt is ahhoz, hogy ebből a lélektelen bagázsból ismét erős csapatot csináljon? Nincs most ilyen a piacon, én legalábbis nem látok egyet sem. Elküldhetik Del Neri-t, de anélkül inkább ne, hogy nincs meg egy Juve-hoz méltó utód. Még a szar edző is jobb mint a semmilyen, mert abból ugyanakkora fejetlenség és kapkodás lesz, mint tavaly, és azzal fogjuk végleg elkapálni a szezont idén is.

336691 2011.02.28. 11:38:23

[IronRock](#316513): hm... hát én kedvelem spallettit, bár nem gondolom, hogy ő lenne az ultimate megoldás. capellóban is megingott a hitem, lippit pedig nagyon nem szeretném hasonló okokból.

258945 2011.02.28. 11:50:46

Andre Villas Boas?

334233 2011.02.28. 14:02:33

[_benito](#316552): Spallettit akkor kellett volna megszerezni, amíg még lehetett, de a töketlen vezetés addig tötyörgött hogy elvitte a Zenit. Degeszre keresi magát az orosz milliókkal, BL-ben indul velük, bajnokságot nyertek, EZÉRT a Juventus-ért tuti nem fogja otthagyni. Annyit pénzt meg nem tudnánk neki fizetni hogy mégis megtegye. Capello 2012 végig marad angol szövkap, utána meg be akarja fejezni. Szintén elérhetetlen. Tetszik vagy sem, ha Del Neri-t kivágják, tényleg Lippi maradna az egyik legesélyesebb alternatíva, de figyelembe véve hogy mekkorát perecelt az olasz válogatottal a VB-n, aligha hiszem hogy jó lenne. Kissé már kiöregedett és fásult lett, ráadásul nem hiszem hogy ő is hosszú távú megoldás lehetne, mivel 2-3 szezon rámenne hogy ismét csapatot építsen. És lehet, már egy klubcsapat irányítását nem vállalná ennyi időre. Más meg nagyon nincs, a jelenlegi Juve a komoly edzők szemében egyáltalán nem vonzó célpont. Egy fiatal, feltörekvő, jó edző kellene most ide. Deschamps, esetleg?

334265 2011.02.28. 15:52:27

A helyzet a következő: -Ameddig nincsen legalább egy-két igazi bajnok a keretben (középpályán) mint anno mondjuk Nedved, addig kár álmodozni. Szegény Pavel, még utolsó évében tolószékes állapotban is jobban harcolt tűzön-vízen keresztül a csapatért. - 3 éve nincs normális szélsőjátékos (se középpályán, se hátul) - szar az egész mentalitás, és ez már évek óta a klubvezetéstől kezdve a játékosokig igaz. A Juvéból csináltak egy erős középcsapatot (Sampdoria, Napoli, Genoa) köszönhető az egész vezetőségnek, akik valami fenomenális játékospolitikát vallanak. Del Piero és Buffon jogosan vannak kiakadva, mert átélték! azt, hogy tették tönkre a klubbot. Az egyik kiadja dühét, a másik megalázkodik. Mindenki helyett. Őszintén, a Milánóiak elleni jó teljesítmény erejéig átérzi a csapat 90%-a, hogy milyen klubban is játszik, utána elfelejtik. Se Del Neri, se a tulajok, SENKI nem tudja átadni azt a mentalitást, amire szükség lenne. Ami kell: - KLASSZIS játékosok (nem 10 középszar) - JÓ edző - jó vezetőség - és végre egy jó mez Ez eddig nulla. Nincs olyan, hogy 3 évig rossz formában van egy csapat, vagy 3 évig meg van átkozva. Van egy alap keret, ami igazán jó, ha ezt 3-4 bombaigazolással felspékelik, egy jó edző mellett akármikor, akárkit megver a Juve. Mint régen.

GERGELY 2011.02.28. 21:12:05

Hát nem is tudom!ez az összeállítás???Storari Buffon helyett??Barzaglhi???Már kezdtem azt hinni a fenti soraidat,hogy van valami kis hozzáértésed a focihoz,de ezzel az összeállítással bebizonyítottad hogy fingod nincs hozzá!
süti beállítások módosítása