bntemp

bntemp

Gólszerzők: Conte (3), Tevez

2013. szeptember 02. - s4tch

Egy éve már, hogy jackie_d testvérünk megismételhetetlenül zseniális vendégposztot rittyentett mindannyiunk örömére. Van egy bugyinedvesítő, bizsergető jó hírünk: Jackie kint volt a Lazio ellen, és miután lefizettük, és természetesen tisztességgel megkorbácsoltuk, vállalta, hogy újra térdére ültet minket, hogy elmesélje, mit látott. Még a héten jön az újabb vendégposzt! Addig beszélgessünk kicsit a meccsről, aminek volt néhány nem épp hétköznapi eleme.

Egy éve már, hogy jackie_d testvérünk megismételhetetlenül zseniális vendégposztot rittyentett mindannyiunk örömére. Van egy bugyinedvesítő, bizsergető jó hírünk: Jackie kint volt a Lazio ellen, és miután lefizettük, és természetesen tisztességgel megkorbácsoltuk, vállalta, hogy újra térdére ültet minket, hogy elmesélje, mit látott. Még a héten jön az újabb vendégposzt! Addig beszélgessünk kicsit a meccsről, aminek volt néhány nem épp hétköznapi eleme.

Az előző szezon óta Contét visszatérően éri az a vád, hogy elcapellósítja a Juventust: a veretlen bajnoki címet hozó tavasz szellemes, gyakran változó, nagyon hajtós, sokat variált bandáját lecserélte egy kétségtelenül unalmasabb, kevésbé üdítő, de hatékonyabb gépezetre. Legfőképp a szerkezeti változtatásokat kérik rajta számon. Mi sem titkoljuk, szívesen látnánk a móka kedvéért négyvédős rendszerben a Juventust akkor is, ha tudjuk, a keret pont a bármilyen négyvédős rendszerhez alapvető szélsőket nélkülözi.

Viszont repes a szívünk, amikor látjuk, Conte nem felejtette el az apró trükköket, csak nem szerkezeti változtatásokon, hanem a játékosok szerepkörén, mozgásán keresztül veti be őket. Nézzük meg az első gólt madártávlatból:

A móka 1:10 körül indul: felállt a 3-5-2, Pirlo a kezdőkörben, indul a szokásos labdajáratás, majd 1:14-nél megkapja Pogba a labdát. Ekkor nézzétek meg Vidal mozgását: a két csatár által lekötött védők középre húznak, Licht a vonal mellett tartja Radut, és Vidal már rohan is be az üres területre. Pogba gólpassza nyilván mestermunka volt, el nem vennénk tőle az érdemet, de hadd idézzem Dartit a listáról: ezekhez a létszámfölényes helyzetekhez az is kell, hogy Tevez ilyen kurva veszélyesen játsszon - illetve hadd tegyem hozzá, hogy Vucsinics hasonlóan hatékonyan kösse le a védőit. Jackie_d, a Vucs fanklub zászlóvivője írta a fórumunkra:

-hány embert fogta mirkót az első gól előtt?
-HÁROM!!! vidal ezért (is) rúghatott gólt...

-hány ember figyelmét kötötte le mirko a második gól előtt?
-KETTŐ!!! vidal ezért (is) rúghatott gólt...

-hány embert játszott át mirko a harmadik gól előtt?
-KETTŐT!!! (védő+kapus) ezért (is) rúghatott gólt...

-hány ember figyelmét kötötte le mirko a negyedik gól előtt?
-KETTŐ!!! tevez ezért (is) rúghatott gólt...

Észre kell venni, a csatáraink a tavalyi évhez képest hatékonyabban nyitják szét a védőfalat a középpályások számára. Vucsinics termete, Tevez erőszakossága akkor is kifizetődik, ha épp nem ők találnak be. Nézzük meg a második találatot is:

0:10-nél Vidal még a vonal mellett, kb. 40 méterre a kaputól pihen, a csapat járatja a labdát, majd Vidal lerázza Hernanest, berohan a védőfalon nyitott résbe, és beveri Bonucci zseniálisan pontos labdáját. Vitár Robi bá leközvetítené visszajátszásként, nem törődve azzal, hogy a csoki fiú helyett a tetovált fiú adta az asszisztot. Nem meglepő módon a harmadik gól is hasonló: mozgással szétzilált védekező csapat, az üres területre belőtt labdára csap le a támadó.

A csapat nyilván nem ilyen okos taktikai felkészítés nélkül, úgyhogy mi az első 3 gólt Conte mellé húzzuk be. Végül nézzük meg Tevez gólját, ami nem elsősorban Conte taktikai érzékét, inkább Tevez képességeit dicséri:

Darti kommentje, az előző idézet folytatásaként: Tegnap milyen laza volt a megkerülős csele, és a gólja is mestermunka volt, én elélveztem, amikor a visszajátszáson látszott, hogy a visszacsel után szépen felnéz, majd behelyezi belsővel a labdát a kapuba. Matritól nem féltek ennyire a védők soha.

Szóval faszák voltunk most is. Bonucci két hajszálpontos asszisztja (egyik ballal, másik jobbal), Vidal duplázása, Pogba és Tevez újabb tökéletes-közeli teljesítménye, Vucsinics épkézláb mozgása egyenként is megnyugtatóak, nemhogy így, egy csomagban. Egyedül a Buffonról kipattanó labdák miatt vakarjuk a fejünket, illetve ideje lenne, hogy Pirlo is bekapcsolódjon a meccsekbe, egyébként úgy néz ki, a srácok felkészültek a szeptember végén induló fingatós menetre. Mi meg jackie_d újabb vendégposztjára.

Tegnap milyen laza volt a megkerülős csele, és a gólja is mestermunka volt, én elélveztem, amikor a visszajátszáson látszott, hogy a visszacsel után szépen felnéz, majd behelyezi belsővel a labdát a kapuba.
Matritól nem féltek ennyire a védők Tegnap milyen laza volt a megkerülős csele, és a gólja is mestermunka volt, én elélveztem, amikor a visszajátszáson látszott, hogy a visszacsel után szépen felnéz, majd behelyezi belsővel a labdát a kapuba.Matritól nem féltek ennyire a védők soha.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr748240764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347168 2013.09.02. 13:05:51

Statisztikusoknak: Érdemes rákacsintani a whoscoredre: Bonu az átadásokban alig marad el a 104-et (!) 95%-os pontossággal passzoló Pirlótól Dupla bicepsz póz!

339376 2013.09.02. 14:03:04

Jó kis meccs volt ez, a szuperkupa után azt vártam, a Lazio összekapja magát. Egy darabig így is tűnt, de aztán megint sikerült meglepni őket. Ami nagyon tetszett a labdaszerzések, agresszív letámadások után, illetve a meccs dominálása. Mondjuk hazai pályán, ilyen hangulatban illő is volt. :) Egyedül a benyelt gól, és az utána következő szünetig tartó időszak bosszantott kicsit. A Lazio nem tudott kialakítani kijátszott helyzeteket, csak az átlövéseik okoztak problémát, ezért nem is értettem, hogy a sokadik ilyennél, miért nem sikerült erre odafigyelni. Persze 4:1-nél belefér egy-egy ilyen Buffon malőr vagy védelmi megingás, de a gól után azért volt némi porszem a gépezetben. De aztán a második félidő elején felkerült az i-re a pont...Úgy tűnik a szünet, és Conte atyai szavai jól jöttek...:)

348745 2013.09.02. 15:11:20

Tetszett a játék, de kicsit meglepett, h 2-0 után próbálkoztak ezekkel az átlövésekkel, ami kisebb gondokat okozott. Jó felmérő lesz a következő fordulóban, az Inter vendégeként. Ott már pontosabb képet kaphatunk, hogyan is állunk. Forza Juve !!!

262910 2013.09.02. 15:41:40

a lazio már a szuperkupa-meccsen is elsősorban távolról próbálkozott. nem az volt a meglepetés, hogy ez megtörtént, hanem az, hogy párszor hagytuk.

348745 2013.09.02. 16:15:50

mondjuk az akkor annyira nem volt feltűnő, de Conte biztos tanult már a hibából :)

339376 2013.09.02. 16:26:12

Ha Tevezt ez külön motiválja, felőlem mindig közölhet ezt-azt a mez alatti pólón! :) Csak aztán az Inter meg a Margit ellen is legyen erős!

346364 2013.09.02. 16:46:21

Tavaly még ilyesztőek voltak számomra Bonu indítgatásai, de most már latható, hogy ez is a taktikai elemek egyike. + Bonu is elég jól megtanult indítani :)

339140 2013.09.02. 18:31:22

Marchetti nem nagyon tudott reagálni a lába mellett elpöccintett labdákra.

346514 2013.09.02. 19:03:35

Szakmailag capellósítsa csak a Juvét, ki ne akarna egy szinte verhetetlen hadigépet? Az már más kérdés, hogy Don Fabio érájára sötét árnyékok vetülnek, a nemzetközi porondon például a Vieirával megtámogatott 2005-2006-os csapat majdnem kiesett a Werder Bremen (!) ellen, és bár a negyeddöntőnél sem akkor, sem egy évvel korábban jutottunk tovább, a Realt azért kivertük akkor is. ;) Ami az idei teljesítményünket illeti, teljesen jó, hogy nem az előszezonban villogtunk, és az Intertől már akkor sem kaptunk ki, de most nagyobb önbizalommal jönnek majd nekünk, ami akár a javunkra is válhat, ha nyíltabb lesz a játék. De ha Tevez, Vidal, Pogba és oké, legyen, Vucsinics is így folytatja, szép idényünk lehet. Azért Conte sirámainak keresztbe ver az a tény, hogy Llorente kapott egy egész percet, erre meg tényleg nem kell csatárparkot fenntartani. Ha Giaccherinit nem akarta eladni és mégis eladták a keze alól, az vaffanculo Marrotta, de a Bendtnerekre, Anelkákra, Eliákra kidobott pénzben Antonio apánk is ludas. Ilyen téren azért elég sok mellényúlásunk volt, Estigarribia is so-so, Cacerest vagy Islát is kár azért fizetni, mert mi van, ha a másik megsérül, meg aztán Lucióból sem hoztunk ki túl sokat, bár nem néztem most utána, hogy mennyit volt sérült tavaly ősszel, de ő sem két fillért keresett itt. Marronét meg természetesen már el is kótyavetyéltük, bár az ő szempontjából lehet, hogy jobban járt így. Nekünk meg itt maradt Padoin és Peluso...

346514 2013.09.02. 19:10:04

Ja és még annyit, hogy Vidal két évet hosszabbított és ő lett a legjobban kereső játékosunk. Helyes, helyes, abszolút megérdemelt. Nekem valahogy mindig is fontos volt, hogy legyen egy saját nevelésű vezérünk, egy zászlóvivő és nagyon csípem Marcit, de finoman szólva sem felfelé ívelő tendenciát mutat a teljesítménye az első bajnoki címe óta. És tetszik, nem tetszik, Vidal a harcos, középpályás-terminátor perszónájával lassan jobban megtestesíti a sokat emlegetett spiritót, mint Marchisio. Jelenleg számomra egyértelműen a chilei a Juve legjobb játékosa. Lehet, hogy Pogba nagyobb tehetség és idővel túlnő majd rajta, de ennyire komplett középpályást nem sokat találni manapság. Ha már a flopokról szó esett, ez a 11-12 milla, amit érte fizettünk, ez egészen zseniális húzás volt a transzferguruktól.

338554 2013.09.03. 07:36:50

Nem értem a mercato végét, de ha télen érkezne egy a padozást megunó Kolarov, vagy egy nem hosszabbító Zuniga, akkor megérteném, hogy most egyikük neve sem merült fel a Gilára fordított pletykasávban. A selejtet ki kell szórni, amit nem lehet egy nyár alatt, most két gyengébb ember távozott, de ezt a tempót tartani kell. Ahogy a minőségi érkezők tempóját is.

351659 2013.09.03. 14:31:35

Eléggé furcsának érzem a Vucinic irányába támasztott túlzott vonzalmat. Egy közepes szintű játékos, aki, ha nem bal lábbal kel fel, Cagliari-k, Chievo-k ellen képes megerőltetni magát, de komolyabb ellenféllel (BL !!!) szemben a Serie A-ban 10-ből 1x célba érő körömpasszai, megmozdulásai hatékonyság szempontjából a zéró fele konvergálnak. Nem tudom ki milyen meccset néz, de az én szememben ő lóg ki leginkább ebből a csapatból. 15-8 millióért még masnit is kellett volna rá kötni és úgy továbbadni valami tehetősebb török/orosz csapatnak. És hoppá, lett volna pénz Joveticsre...

347773 2013.09.03. 14:41:35

[Daniel_Lugo617](#1634918): sz'al conte hülye gondolom nem láttad a meccset

348517 2013.09.03. 14:50:42

[Daniel_Lugo617](#1634918): Szerencsére nem te vagy az edző! Én azt nem tudom, te milyen meccset nézel, a csehkettőt?

351659 2013.09.03. 15:04:51

[rakkenroll](#1635009): Láttam, és Te láttad az ezt megelőzőket? Kétség sem fér hozzá, idén egész jól megél belőle, hogy 5 meccsenként eltalálja a labdát, így talán meglesz valahogy az a 10 gól szezon végére. Conte-t nem tartom hülye edzőnek, de megvannak azok a szokásai ami miatt 20 év múlva bolond vénembernek fogják nevezni. Ilyen néhány beteges beidegződés, a közelmúltból pl - Giaccherini, Matri,(halleluja!) Vucinich triohoz való ragaszkodása, illetve pár, játéktudás, illetve potenciál alapján többre hivatott ember jegeltetése - Marrone és co.

347773 2013.09.03. 15:16:01

kinevetteted magad, inkább hagyjuk

349781 2013.09.03. 16:07:31

[jackie_d](#1635097): Mikorra lesz kész a vendégposztod? [Daniel_Lugo617](#1635055): Tavaly engem is idegesített a flegmáskodása, főleg az idény 2. felében, akkoriban én is támadtam a tagot. Idén, Tevez mellett, nagyon hasznosan játszik, labdát szerez leköti a védőket, jól passzol/indít, a flegmasását nem nőtte ki persze, de idén kb fele annyit flegmáskodik, mint tavaly. Én sem értem, hogy miért támadod.

347773 2013.09.03. 16:13:09

[IlBianconeroNelCuore](#1635167): az anyag leadva a szerkesztőségbe, holnapra ígérték a publikálást. kösz, hogy várod, jól esik :)

348517 2013.09.03. 16:18:41

[Daniel_Lugo617](#1635055): "de megvannak azok a szokásai ami miatt 20 év múlva bolond vénembernek fogják nevezni." -igen, ezt úgy hívják: rigolya. Megsúgom, mindenkinek van ilyen, és a korral csak több lesz. Ja, idén még nem volt öt meccs.
süti beállítások módosítása