bntemp

bntemp

Beindul a henger!(?)

2013. augusztus 16. - s4tch

Hamarosan végre véget ér a nyári lődörgés időszaka, kénytelenek leszünk mi is rendesen blogolni, a csapat pedig tétmeccseket játszani. Idei első tétmeccsünk egyből egy kupa elhódításának lehetőségét hordozza magában. Egy szép győzelem egyből megadhatja a szezonkezdet jó alaphangulatát... vajon meglesz?

Hamarosan végre véget ér a nyári lődörgés időszaka, kénytelenek leszünk mi is rendesen blogolni, a csapat pedig tétmeccseket játszani. Idei első tétmeccsünk egyből egy kupa elhódításának lehetőségét hordozza magában. Egy szép győzelem egyből megadhatja a szezonkezdet jó alaphangulatát... vajon meglesz?

Az előjelek nem túl kedvezőek jelenleg: a Juventus felkészülési meccsei egyikét sem nyerte meg (a Juve A vs. Juve B meccset ne számítsuk ide), összesen 2 akciógólra futotta. De ezt pont leszarjuk, és Conte is ügyesen megfogalmazta az International Champions Cup végén - "Majd ha azt kéri tőlem Agnelli úr, hogy nyerjem meg az ICC-t, akkor máshogy fog kinézni a felkészülésünk. Mivel nem ezt kérte tőlem, ezért így néz ki." Nem szó szerint idéztem, de a lényeg érthető.

A csapat napi két edzéssel volt rommá dózerolva, erre jöttek rá a bohócmeccsek Amerikában. Elfogadható, hogy nem haraptak annyira a srácok.

Tény, az eredményeket nem a felkészülési meccseken kell hozni - ez nem a válogatott, ahol csibészes ellenfélválasztással egy kalappal feljebb tudunk kúszni a ranglistán. De nyilván mindenki elégedettebb (és nyugodtabb is) lenne, ha látunk néhány gólt Teveztől (aki lehet, hogy visszavonult volna a nyáron, ha nem igazoljuk le) és Llorentétől (akinél még mindig nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy legsikeresebb idényében a góljai nagy részét fejesből szerezte - nálunk pedig senki sem tud beadni).

Igény. Az volna rá.

Az átigazolási időszak még nem ért véget, és hallani néhány merészebb pletykát. Ezek közül a legérdekesebb az, ami Lichti távozását pedzegeti. Mi nagyon bánnánk, ha a svájci tank elmenne, főleg azért, mert fogalmunk sincs, hogy ki tudna lehúzni hozzá hasonlóan egy teljes idényt többé-kevésbé egyenletes teljesítménnyel az ő posztján. Tehát a Szuperkupa után is érkezhentek és távozhatnak játékosok.

De a keret alapvetően kialakult, örömmel látjuk, hogy Pepinnyó is újra bevethető, reméljük, hamarosan csúcsformában lesz - bár ennyi kihagyás után előfordulhat némi visszaesés, akár "végzetes" is.

A Lazio (ja igen, ők lesznek az ellenfeleink) eközben elveszítette a csapatkapitányát, aki bundázás miatt kapott eltiltást. Szerencsére csak ő tudott az egészről, így nem meszelték el az egész Laziót - azaz a csapat kapott 40 ezer eurós büntetést. Érdekesség, hogy két hatgólosra intézett meccsért járt 40 ezer euró, a Juventus anti-Balotellis szurkolói rigmusokért 25 ezer eurót kapott, de a Lazio kapott már negyvenezres büntetést egyszerű görögtűzért is. Olaszország rendkívül érdekes hely, én a helyükben egyszerűen legalizálnám a bundázást, több pénz forogna, és izgalmasabb, fordulatosabb lenne a bajnokság.

A várható kezdőről csak találgatások vannak, például ez:

Buffon- Ogbonna, Bonucci, Chiellini-  Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Tevez, Vucinic

Tevez és Ogbonna az új elemek ebben a felállásban, ami nem sok változás. Alapvetően nem lepődnénk meg azon sem, ha kizárólag Tevez lenne a tavalyi alapkezdőhöz képest az egyetlen változás.

Llorente már mentegetőzött az újságíróknak, és bizonygatta, hogy Conte nem elégedetlen vele, sőt, elégedett. De még időre van szüksége bla bla bla. Meglátjuk.

Egyéb bulvárhír: Nedved közölte Allegrivel, hogy a Juventus komolyan vesz mindent, nincs időnk humorizálni, mint neki. Mondta ezt arra, hogy Allegri a múlt héten a humorérzék hiányát vélte felfedezni a Juventusnál. Így van, dögöljenek meg a vicces emberek! (Nem mintha Allegri az lenne.)

Dinóval - a fotelszurkoló bloggerektől teljesen idegen módon - kiruccanunk Rómába, hogy élőben nézzük meg a Szuperkupát, tehát valamiféle beszámolót is összerittyentünk majd.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr418240716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338554 2013.08.17. 08:13:12

Már várom a beszámolót, persze egy remekbe szabott győzelemről. Ha lehet, akkor -bírói- isteni közbeavatkozás nélkül.

275619 2013.08.17. 18:46:19

Ezt is összecsalta nektek Moggi!

339140 2013.08.18. 01:06:11

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

346401 2013.08.18. 20:48:21

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

337423 2013.08.18. 22:05:04

Megnézve az első félidőt, szerintem majdnem mindegy ki játszik csatárt nálunk, mert annyira távol vannak a középpályásoktól, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk őket megjátszani. Talán, ha Pirlo nem a védelmet kötné össze a középpályával, hanem a támadókat kapcsolná a csapat többi részéhez eredményesebb és talán látványosabb is lehetne a játék.

337423 2013.08.18. 22:26:26

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

337423 2013.08.18. 22:27:25

Már 4-0!

338554 2013.08.18. 23:54:02

Napi philosoraptor: Ha JuveA 4-1 JuveB és JuveA 4-0 Lazio, akkor Lazio 0-1 JuveB?

318227 2013.08.19. 00:56:48

Hát... BEINDULT A HENGER!4!4négy!

346514 2013.08.19. 10:03:21

Emberek, ez valami gyönyörű volt! Rómában hazai csapatként játszani és felnégyelni a Laziót, hát az priceless! Amikor lerúgták a hentesek Marcit, mondtam magamban, hogy Pogba rakétát a seggükbe, azt! És ha nem is rakéta, de 2 perc múlva már ott volt a Pogba gól - elképesztő ez a srác! Aztán végigvittünk egy kontrát, Lichti pontos beadását(!) Chiello (!!) váltotta gólra. Minek ide csatár? Aztán Lichti kilép a védők közül és mutat valamit Vucsinicsnek, mit is kéne, hogy is kéne. Che cosa?! Aztán kiderül, hogy a Montenegrói Maradona helyett Tevez, a Carlitos figyel és gólpóker! És mindezt úgy, hogy - a játékunk sok esetben nagyon hasonlított a tavalyira: szétszakad a pálya, a két csatár elöl kódorog, miközben a védelmi hármas és a középpálya visszazár, támadásnál felívelt labdák aztán oldd meg fiam 1-a-3-ban - sem a tempó, sem a letámadás milyensége nem változott: mélyen védekezünk és lassan megyünk át támadásba, ami a Lazio ellen bejött, de még ők is túl sokszor kerültek túl közel a kapunkhoz. Nem egyszer szorulunk utolsó pillanatos kivágásokra, 16-os vonalán blokkolásra, túl sok a beadási lehetőség, ami még a kétségkívül jó védelmünnkel is hazárdjáték - Vucsinics koma simán végignézi, hogy elveszítjük a labdát az ellen 16-osánál, a jobb futó épp elesik az oldalvonal mellett, megindul a Lazio, de csatárunk nem támad le, megvárja, míg elhúz mellette a labdás és utánaKOCOG - a két hiányposzt továbbra is fenáll: balfutót nem vettünk, a világklasszis csatár helyett odaadtuk a 10-es mezt egy kétségkívül jó spílernek, aki kis túlzással bármikor visszavonulhat, ha olyanja van, plusz Llorentéről már most úgy beszél Conte, hogy még idő kell neki, lásd még: Elia, Anelka... Ezzel együtt, ha komolyan vesszük a bajnokságot (=hajlandóak vagyunk megfeszülni olyakor-olykor, ha nagyon muszáj), meglesz a 30. ufficiale, de a BL-(ben előrelépés)hez ennél több kell érzésem szerint. Vagy taktikailag (reméljük, hogy Conte már kitalált valamit, de nem akarja még leleplezni) vagy igazolások terén, bár ez utóbbi valószínűleg már a "kellett volna" kategória
süti beállítások módosítása